​ Sista riktiga skoldagen här i Spanien firades med bubbel och lunch på merkat de santa caterina. Är en stor matmarknad med en jätte trevlig restaurang i ena hörnet. På menyn hittar man mat från världens alla hörn. 

Idag har varit en sån där super bra dag när man går omkring med ett konstant leende på läpparna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det går i ett här. Jag studerar, njuter av solen, umgås med vänner, äter tapas och dansar lite salsa. Alltså det är så kul att dansa salsa. I måndags efter tentan åt jag lunch med Rosa och Jagoda, tog med dem till pinchos stället. På kvällen var jag och tittade på en skola där jag vill läsa min master. Efter skol visningen blev det en drink på en latinamerikansk bar och sen salsa dans till klockan tre på natten. Salsa dans i Barcelona en måndag kväll mitt i tenta veckan. Vill bara säga igen hur mycket jag älskar den här staden!


Likes

Comments

​Jag kommer kidnappa en hund snart och jag menar det. Har en granne med hund här bredvid och jag tror att hon undviker mig för att slippa vänta på att jag ska gulla klart med hunden. Så sorry familjen, jag saknar er lite och så men Blossa står högst på listan. Och alla de andra djuren. Tänk så mycket glädje en liten hund kan sprida. Saknar familjen massor också såklart! 

Likes

Comments

Igår firade vi att det var fredag, att vi hade överlevt första tenta veckan, att Jagoda skall gifta sig snart och tja allt annat man kunde fira. Gick till ännu en hemlig bar där man kommer till något som ser ut som ett snabbmats kök. In genom kylskåpet går man och där bakom döljer sig en jätte stor bar. Väldigt charmigt ställe med roliga och minst sagt annorlunda drinkar. Paradiso heter stället som ligger i el Born. Jag har gått förbi det här stället säkert hundra gånger men aldrig haft en aning om att det var en drink bar.

Efter drink stället bar det av till dans stället med ett litet pannkaks stopp på vägen. Så kul kväll men fy så sorgligt att alla åker hem om en vecka. På tisdag har vi en sista avslutningsmiddag vilket känns bra.

Likes

Comments

När jag har tenta vecka så hamnar mitt liv på paus och allt omkring mig är lite halv kaos. För att få lite ordning och disciplin så brukar jag pröva att gå upp på morgonen och göra mig fin. På nått underligt sätt går det bättre att plugga när man har fixat sig. Så smink på, fixa håret och på med fina kläder. 

I och med att jag ska lämna min lägenhet snart vill hyresvärden kunna visa lägenheten för nya hyresgäster. Det är förståligt tycker jag och sa att det var okej. Så igår kväll när jag hade bytt om till pyjamas, lagt en lermask i ansiktet och satt med en knut mitt på huvudet får jag ett sms där hon frågar om de kan komma på visning nu. Var några panikslagna minuter innan jag kom fram till att det är faktiskt okej att säga nej när det är så kort varsel. Nu ska de komma förbi imorgon istället vilket känns mycket bättre. 

Jag älskar föresten att göra moodboards. Så ovan är en med sånt jag tänker på nu, böcker, resor, havet, somriga spets klänningar och hundar såklart. Nu får väl jag plugga vidare här då. Puss å hej!

Likes

Comments

​Känner mig ungefär som vår hund Björn på bilden ovan. Vill bara sova! Tyvärr finns varken tid eller möjlighet att sova. Jag pluggar pluggar och pluggar, och när jag ska sova, alltså på natten, då kan jag inte sova. Om mina grannar finulade på vad jag gjorde uppe klockan tre inatt så kan jag informera dem om att jag diskade. Det är sånt man gör när man inte kan sova. Till följd av den sömnlösa natten försov jag mig imorse. Ville bara gråta, men istället lagade jag god frukost, satte igång en tvätt, och pratade med en vän. Sedan  kändes det bättre och jag har haft en riktigt bra pluggdag. 

Det här är ganska knäppt men det är något magiskt med att sätta på en tvättmaskin. Jag känner mig så otroligt duktig, vuxen och effektiv. Jag har tvättat i flera år så det är inte det att det är något konstigt som jag har börjat med nu. Men att sätta igång tvättmaskinen kan verkligen bli det moment som vänder min dag från slö och dålig till bra och effektiv. Knasigt hur man fungerar.. 

Sofia är tillbaka i Barcelona. Som jag har saknat henne! Vi möttes upp igår och åt middag på en asiatisk restaurang i El Born som heter Red Ant. Det var mycket god mat som kändes nyttig och prisvärd. Jag åt nudel wook med gambas, super gott. Vi hade så mycket att prata om så jag glömde ta bilder tyvärr. 

Likes

Comments

Ännu en vacker strand i Israel

Båthamnen i Akko

Vi var på ett köpcenter där de hade hundvalpar i djuraffären. Sånt här klarar inte jag av. Fy ville bara plocka med dem hem.

Bamba! Så gott. Ser ut som ostbågar men smakar fluffiga jordnötter.

Övergiven byggnad

Från flyget hem

Likes

Comments

Försöker använda mina sista plugg fyllda dagar väl och komma ut lite varje dag. Igår tog jag en lång promenad genom staden och bara njöt av stämningen. Det är den spanska julaftonen här nu, så det är mycket glada människor ute. Här firas de tre kungarna, alltså de tre vise männen. Vill bromsa tiden för att hinna njuta mer av Barcelona men vill också spola fram tills jag är klar med alla tentorna.


Prövade ett nytt shampo, tycker håret blev väldigt fluffigt. För övrigt lever jag i min nya gosiga israeliska tröja, vilket är den enda souvenir jag lyckades få med mig från Israel. Hade en plan att hinna handla på flygplatsen innan flyget gick hem men i och med alla olika säkerhets kontroller kom jag precis i tid till att borda planet. Jag var på flygplatsen mer än tre timmar innan och hade inget bagage att checka in, ändå kom jag på minuten. Så tips när man flyger från Israel, var ute i god tid!


Likes

Comments

Promenad bland palmerna, god frukost, och en julig lykta är vad jag lyckats knäppa bild på idag.

Likes

Comments

Idag studerade jag på mitt plugg cafe i timmar. Påväg hem vid klockan 17 gick jag en lång omväg ned längs stranden. Temperaturen visade 23 grader och luften var helt ljummen. Är så förälskad i den här staden!

Likes

Comments