PERSONAL

Hey tøser!

Tiden er kommet, hvor det for alle os, der enten går i 9. klasse eller i gymnasiet skal til at læse op til eksamen og forhåbentlig ligeledes bestå dem.
I den anledning tænkte jeg, at det var oplagt at snakke lidt om det her på bloggen. Jeg selv er altid åndssvagt nervøs for eksamen og det er jeg helt sikkert ikke alene om.

Først kan jeg fortælle, at jeg har trukket de 2 eksaminer/fag jeg aller mest frygtede, haha - det er så typisk!
Jeg går i 2.g og var ikke oppe i nogle eksaminer i 1.g, derfor SKAL jeg op i 2 inden jeg går ud af 2.g. For mig vedkommende blev det til skriftlig matematik og biologi - totalt øv!!
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mit niveau i matematik ikke ligger til hverken et 10 eller 12-tal, og især den første del frygter jeg. Biologi... der har jeg ikke rigtig nogen kommentar. Jeg har da fulgt med og lavet mine lektier + afleveringer, men stadig forstår jeg måske kun 50% af hvad der egentlig foregår i faget, haha.

De skriftlige eksaminer er egentlig ikke noget problem, udover at jeg føler mig ekstremt presset rigtig ofte. Det er mere de mundtlige, og sådan tror jeg mange har det. Jeg har nogle bestemte ting, som jeg ALTID gør mht de mundtlige eksaminer, og dem tænkte jeg at jeg ville dele med jer, der ligesom mig godt kan være lidt anspændte og nervøse over de mundtlige.


TIP 1: TERP, TERP, TERP
Der er simpelthen ikke nogen bedre måde til at føle sig selvsikker på end, hvis man VED at man har udnyttet tiden til at lære sit stof. Lad være med at gå igang med at læse 2-3 dage før, start i god tid - det giver pote i sidste ende, selvom det virker åndssvagt at læse op på noget man først skal til eksamen i efter 10-12 dage.


TIP 2: LAV ANDET END AT LÆSE
Ja, det er nok lidt i strid med tip 1 og så alligvel ikke. Det er vigtigt at læse og det er vigtigt at starte i god tid, men det er OGSÅ vigtigt at lægge det lidt fra sig en gang imellem. Tag nogle pauser, læg din læsning lidt til side og opfrisk din hjerne med en gåtur eller lav noget socialt med dine venner. Det er ikke en dum idé, at lægge det til side engang imellem så længe det er i moderate mængder!


TIP 3: VIRK SELVSIKKER
Inde til eksamen er noget at det jeg altid har fået af vide jeg skal gøre, at virke selvsikker. Det er fuldstændig ligegyldig om du inde i dit hoved er en lille smule usikker, for så længe du virker selvsikker i din sag, så kan du sagtens overbevise censor alligevel. Og husk derfor også, at du ikke skal stille spørgsmålene, men svare på dem!


TIP 4: FORTÆL LÆRER OG CENSOR HVORDAN DU HAR DET
Da jeg i 1.g var oppe og forsvare min DHO, som en form for en årsprøve var jeg heeelt vildt nervøs. Det var første gang jeg skulle ind foran to af mine lærer på mit nye gymnasium, så der var pres på!
Jeg husker, at det første jeg sagde til dem, da jeg satte mig var: "Hold nu op, hvor er jeg nervøs!!"
Og det har jeg bare taget til mig, at det må man gerne. Det er okay at være nervøs, og det er endnu mere okay at sige det højt.

TIP 5: TÆNK DIG OM
Noget som vi har fået rigtig meget af vide i min klasse her op til eksaminer og årsprøver. Den hænger lidt sammen med det første tip om at være velforberedt. Når nu din "egen" tid er ovre og du har fået fortalt det du ville og dialogen skal til at igang, så tænk dig om! Tænk dig om når du får et spørgsmål, fordi chancen for at du kender svaret er større end hvad du sikkert selv tror. Og så tager det tid og ser dumt ud, hvis du sidder og begynder at lede efter svaret i en bog eller andet materiale du har med. Så tænk dig om, for du kender helt sikkert svaret selv!

Jeg håber i kunne bruge mine tips til noget. Skriv gerne i kommentaren, hvis i har nogle andre tips eller benytter jer af nogle af de samme som jeg!
Ellers håber jeg, at i klarer denne pressede periode og består jeres eksaminer!


XX p

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

PERSONAL

Hey tøser.

Uge 20 er netop startet og dette er virkelig ikke en uge som jeg har set frem til - jeg skal nemlig...

MANDAG // Skal jeg heldigvis møde klokken 10, men det er vidst også det eneste positive - hvorfor er mandag ALTID så nederen... Og dog, jeg skal også ind til Sarah og træne, så det må blive hele 2 positive ting i dag!

TIRSDAG // Damn it, i dag starter AT ugen for mit vedkommende - og denne gang er det AT6, hvilket betyder at det er det AT-forløb som jeg skal til mundtlig prøve-eksamen i... Det positive ved tirsdag er, at 3.g'erne har sidste skoledag! Og når ja, så får jeg også mine mundtlige eksaminer offentliggjort.... Kryds fingre for at jeg IKKE trækker mundtlig matematik(!!)

ONSDAG // AT6 fra 08.15-15.15 - rigtig skod dag. Heldigvis skal jeg ind til Sarah og træne og det ser jeg altid frem til!

TORSDAG // Kæmper stadig med AT6, forhåbentlig snart ved at være færdig. Ellers bare hjem og slappe af!

FREDAG // 18-års fødselsdag for min veninde Marie-Louise (ML) - det bliver mega hyggeligt med tøsemiddag hos hende, og derefter i byen, så det glæder jeg mig til.

LØRDAG // Regner jeg med at pleje mine moralske tømmermænd med pigerne fra klassen med en lækker brunch-buffet på Dalle Valle.

SØNDAG // STUDY!! Jeg skal op til skriftlig matematik d. 23, så fra nu af bliver der terpet matematik hjemme hos mig!

Jeg håber i har nogle lidt federe planer end mine i denne uge!

XX p


Likes

Comments

FASHION, PERSONAL

Kimono, Envii / Bukser, H&M // Sko, Boohoo // Taske, Gina Tricot

Hey tøser!

Lørdag d. 14 maj var jeg til konfirmation hos mine to søde naboer. Det var en super hyggelig dag og varede til langt ud på aftenen. Jeg var iført outfittet ovenfor, som jeg tænkte jeg lige ville dele med jer. Jeg var selv ret glad for hvordan det endte med at se ud, så jeg håber også i synes om det!
Info om outifttet er lige under billedet.

Jeg håber i har haft en dejlig weekend!

XX p

Likes

Comments

FASHION

Skjorte / Ukendt // T-shirt / H&M // Jeans / Junkyard // Sandaler / Birkenstock // Taske / H&M //
Tørklæde / Unico

Hey tøser!

Et lille onsdags outfit med den lækreste lille detalje - nemlig mit lille tørklæde fra Unico. Jeg har til dette outfit valgt at binde det rundt om min taske, hvilket jeg ofte gør med mine små tørklæder fordi jeg synes det giver en lille fin detalje. Dette tørklæde er modellen "Madonna" og findes i 3 forskellige print - dem vil i senere kunne se her på bloggen! I hvert fald så kan tørklæderne købes via deres instagram lige her.

Jeg håber i har en dejlig dag!


XX p

Likes

Comments

PERSONAL

Hey tøser!

Et lidt(måske meget) mere seriøst indlæg følte jeg lige for, at få presset ind her på bloggen og for at sætte mit præg på ét af Danmark mest omtalte emner. Inden jeg skriver videre og inden i læser videre, så vil jeg gerne fastslå, at jeg har haft så super svært ved at få mine tanker ned på skrift og ved at få formuleret mig på en måde, så jeg får min mening igennem uden at træde nogen over tæerne.

Jeg har én holdning, som jeg holder fast i uanset hvad når det kommer til kontanthjælp og bistand. Jeg ændrer ikke min holdning om, at jeg er sikker på at alle, der vil kan få et job - hvad end det er et fleks job, et job på 2-3 timer om dagen eller et fuldtidsjob - vil man, så kan man. Grunden til at jeg gerne vil tage dette emne om er faktisk ikke for at sætte fokus på kontanthjælpsmodtagerne, men på os andre (selvfølgelig primært med udgangspunkt i mig selv, da jeg ikke kan udtale mig på andres vegne eller vil generalisere)

Jeg så de 2 første udsendelser af "Barndom på bistand", der bliver sendt på DR2 da det blev sendt for første gang og har netop nu set begge udsendelser af 2. omgang. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med, at tænke "Det her emne, det bliver jeg nødt til at tage op på bloggen", for det gør ondt helt ind i mit hjerte, når jeg ser på hvordan de børn og mødrene(alle forældrene i udsendelsen er enlige mødre) har det.
Det gør ondt at se, hvor hårdt det er for mødrene at sige "nej" hele tiden, og det er hårdt at se på børnene, der siger at "det er ok" når man i virkeligheden kan se at det synes de slet ikke der er - men de kan intet gøre, for pengene er der ikke og det må de affinde sig med. Jeg synes virkelig at det svært fordi ja, det er skide synd for både forældre og børn, især børnene, der går glip af så meget pg.a. mangel på penge, men hvorfor finder forældrene ikke et job? Jeg ved jeg vil få kommentarer på, at de er syge og ikke kan arbejde, men jeg TROR på at der findes et job(fleksjob) til alle der kan arbejde bare det mindste.

MEN grunden til at jeg følte for, at tage dette emne op var sådan set for at sætte fokus på "os", der ikke lever under de her vilkår. Os der ikke skal bekymre sig om, om vi får mad i aften. Os der ikke skal bekymre sig om vi har tag over hovedet. Os der ikke skal bekymre sig om større ting end, hvad vi skal have på eller at den nyeste Gucci taske er udsolgt. Det fik mig virkelig til at tænke over, hvor satans godt vi har det og hvor meget vi egentlig tager det for givet lidt for ofte(disclaimer; jeg snakker kun fra mit synspunkt) Jeg, personligt bliver virkelig gjort opmærksom på, hvor nogle alt for små og ligegyldige ting jeg bekymrer mig om, når jeg sætter det i perspektiv i forhold til de søde små børn i den udsendelse. Jeg sidder faktisk med en lille form for skyldfølelse over, at jeg kan finde på at brokke mig over hvad vi skal have til aftensmad når nogen slet ikke får noget eller må "nøjes" med en rugbrødsmad- for slet ikke at snakke om at de måske slet ikke bliver mætte. Jeg ville for alt i verden ønske, at ingen børn eller voksne skulle gå igennem det, som nogle kontanthjælpsmodtagere går igennem. Jeg synes det er en svær ting, at forholde sig til og jeg synes det er rigtig svært at sætte sig 100% ind i, når man er så langt fra deres hverdag og virkelighed. Èn ting jeg ved er at jeg synes den udsendelse er kanon god og får virkelig sat virkeligheden for de her mennesker i fokus. (Jeg er opmærksom på, at deltagerne nok også er nogle af de meget udsatte, og at nogle har det bedre end andre). Jeg synes det er så vigtigt, at vi bliver bedre til at sætte pris på det vi har, det vi får og det vi kan. Det er så vigtigt at vi er taknemmelige for bare de mindste ting. Bare tag et eksempel som konfirmation - i 2017 tror jeg størstedelen af konfirmander har skrevet en Macbook på ønskelisten - og størstedelen får det nok også - men er det blevet en selvfølge? Det er jeg bange for at mange synes - at det er oppe i den prisklasse som gaver skal være i, før det er godt nok. Det er ikke prisen, der tæller og ligegyldig hvad så synes jeg man skal være taknemmelig for det man får.

Jeg håber virkelig ikke, at jeg træder nogle over tæerne med dette post, men jeg sad tilbage med en følelse efter jeg havde set udsendelsen færdig om, at jeg blev nødt til at få mine tanker skrevet ned - og i og med at bloggen fungerer som et slags frirum for mig, så følte jeg at det var HER jeg skulle få dem skrevet ned.

Jeg håber i vil dele JERES tanker i kommentaren - jeg er meget interesseret i at høre, hvad i synes om dette emne!


XX p

Likes

Comments

PERSONAL

Hey tøser!

Endnu en ny uge og for mig én af de spændene af slagsen.

MANDAG // Skal jeg til Silkeborg på ekskursion med min klasse hele dagen og efterfølgende på en hyggelig cafétur med min søde veninde Therese (bedre kendt som T, haha). + en omgang tiltrængt træning ovenpå weekenden.

TIRSDAG // En helt normal hverdag - har aflevering for til i aften, så den skal der nok laves på hele dagen, øv!

ONSDAG // Som gymnasieelev fylder skolen, lektier og afleveringer meget, så igen i dag skal jeg lave afleveringer - mega kedeligt. Udover det så smutter jeg en tur i fitness igen og tager en omgang selvtræning, da min træner desværre er i USA, så it's all on me haha - det handler om selvdisciplin (!!)

TORSDAG // Skal jeg til min gode veninde, Victorias galla på hendes gymnasium. Jeg VED hun bliver monster pæn, så jeg glæder mig helt vildt til at se hende!

FREDAG // Har jeg en fridag. Jeg skal træne og ellers bare slappe af - forhåbentligt i et varmt solskinsvejr.

LØRDAG // Skal jegt til konfirmation hos mine to kære naboer. Vi har sådan et dejligt bånd til hinanden og jeg glæder mig så meget til at tilbringe dagen med dem og alle gæsterne og forhåbentligt give dem en rigtig dejlig dag. Udover det skal jeg også lige et smut forbi kirken først og hjælpe min veninde Victorias familie og lillesøster med nogle billeder, da hun også skal konfirmeres denne dag.

SØNDAG // Tager jeg ind til flagstandmarkedet i Aarhus og sælger ud af en masse af mit både gamle og nyere tøj som jeg slet ikke får brugt længere. Loppemarkedet er fra 9-15 og er virkelig et besøg værd - der er så mange forskellige stande/boder og noget for alle, så kom forbi og vær med! (Psst, min stand kan findes udenfor)

XX p


Likes

Comments

Hey tøser!

Så kom, for mit vedkommende lektie-søndag og jeg har derfor også brugt meget af dagen i dag på en meget uoverskuelig samfundsfagsaflevering, som er til på tirsdag - gæt engang hvor langt jeg er kommet, hmm ?? Jeg er jo også bare kæmpe fan af overspringshandlinger, så jeg har selvfølgelig både været i Randers og set et par afsnit af Riverdale, selvom jeg virkelig burde komme seriøst igang med den her aflevering, hovsa..

Lørdag tilbragte jeg det meste af formiddagen hos min veninde Emilie sammen med Therese (T), hvor vi lavede den lækreste morgenmad/middagsmad-ish med bl.a. smoothie, koldskål, spejlæg og andet lækkert! - lige hvad vi alle havde brug for ovenpå fredagens begivenheder. Resten af dagen og aften brugte jeg på lidt forberedelse til min aflevering og så fandt jeg en serie (som jeg forøvrigt virkelig har forselsket mig i) og kom til at se 6 afsnit...

Fredag var der, som nævnt før her på bloggen, plænecafe på mit gymnasie - en lækker festival-ish fredagscafe og 3.g'ernes aller sidste cafe - det indebærer både vand og nomineringer. Det var en - som altid - rigtig hyggelig eftermiddag. Efter vi alle lige havde været hjemme og fået en lille én på øjet, besluttede vi os for at tage hjem til Emilie, som holdte forfest og derefter i byen. Det blev ikke super sent for mig da jeg døjede med rigtig slem hovedpine, som panodilerne desværre ikke kunne slå ihjel.

Det var lidt om min weekend, der indeholdte megen lidt afslapning, men meget hygge og gode stunder.
Hvad har i lavet i jeres weekend?


XX p

Likes

Comments

FASHION

Hey tøser!

Jeg er på det seneste blevet mega glad for den her sko, som går under navnet loafers. Jeg synes simpelthen de er så fine og elegante samtidig med, at de kan være lidt mere rå i det. Jeg ejer ikke selv et par endnu, men det gør jeg helt sikkert inden alt for længe - jeg tænker dem allerede lidt ind i mine outfit planer her til de kommende konfirmationer jeg skal til i denne måned.
Af de ovenstående faldt jeg pladask for de sorte nede i venstre hjørne fra H&M, men kan simpelthen kun finde dem på den amerikanske hjemmeside, mega øv (!!) - men jeg synes faktisk at de gør det rigtig godt mht. deres udvalg af loafers, så måske jeg lige skal et smut forbi H&M en dag.

Hvad synes i om skoen?


XX p

Likes

Comments

FASHION

1 HER / 2 SIMILAR HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER

Hey tøser!

Vejret er én af mange ting, der her på bloggen er et rimelig omdiskuteret emne haha - men se nu lige! Hele denne uge har der været tilpas varmt og solskinsvejr alle dage - det er jo fantastisk og et meget sjældent syn må man sige!
MEN det giver også anledning til at smide de lidt større jakker tilbage i skabet og hive de mindre, farverige forårsjakker frem. Jeg har i den anledning tilladt mig at give mit bud på 5 perfekte forårsjakker (alle fra Mango, hehe) som er lidt lettere og måske bærer lidt mere farve end en kedelig frakke gør. Jeg skal selv have fundet mig en ny forårsjakke, og jeg er gået fra min sikre tanke omkring en sort læderjakke til at overveje nummer 1 eller 4!

Hvad synes i om jakkerne?

XX p

Likes

Comments

FAVOURITE TUNES

Hey tøser!

Mit sidste indlæg omkring regelmæssigt spillede sange på min Spotify blev taget rigtig fint imod, så jeg tænkte at jeg endnu engang ville dele nogle af mine såkaldte favourite tunes med jer!

DJ Khaleds nye sinlge Feat. en helt masse rappere og Justin Bieber samt Despacito Feat. Justin Bieber kan jeg jo ikke komme udenom - de 2 sange er mine absolut yndlings lige for tiden!
Udover de to sange er jeg blevet totalt forelsket i "Only You", som kommer fra serien "Thirteen Reasons Why" (på dansk; Døde piger lyver ikke) - efter jeg afsluttede serien på kun 2 dage (lad os lige snakke om det, haha) så har jeg hørt denne sang nonstop!

De to sidste sange for denne omgang er faktisk 2 lidt ældre sange, som jeg fandt længere oppe af en af mine playlister. 2 sange jeg engang hørte nonstop, men lagde på hylden, MEN som jeg nu virkelig nyder at høre!

Det var endnu et lille indblik i noget af det musik, der bliver afspillet regelmæssigt på min Spotify lige for tiden - hvilken sang er jeres favorit for tiden?


XX p

Likes

Comments