View tracker

Helgen börjar lida mot sitt slut men i dag har vi hela dagen inplanerad, hela helgen har faktiskt varit full av aktiviteter, roligt! Först ut idag är tårta hos mina föräldrar för att fira farsdag sen middag hos Robins föräldrar. Det kommer bli mysigt!
Nu ligger B ute och sover men jag tycker att det är lite för kallt egentligen (ca 10 minus).. Men samtidigt så sover han sååå bra ute så vi kommer köpa en ny åkpåse, med ull och dun, bara för att kunna ha mindre kläder på honom samt att få den ventilerande effekten som de materialen ger (iallafall ullen?). Det tror jag kommer göra att det känns bättre att låta honom sova ute längre stunder. Det står mellan Voksi urban och Bugaboo high performance. Robin är med på noterna äntligen, han va inte så sugen att lägga 2000 kr på en åkpåse, men nu förstår han ;) Ska klämma lite till på dom innan beslutet tas hehe.
I fredags hade jag och Robin vår årsdag, i 7 år har vi varit tillsammans <3 i går firade vi det med 3 rätters middag på Sir Winston och bio. B var hos Robins föräldrar vilket gick jätte bra även fast det blev rätt så sent för honom. Igår på dagen var Mimmi, Sanne och lille Einar här och åt scones, himla mysigt :) Så lördagen blev minst sagt fartfylld som sagt!

Under morgonen har jag och B haft lite morgongymnastik, går väl så där att träna när bebis ska vara involverad haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bloggen har blivit lite åsidosatt, har inte haft så mycket att skriva. Har väl egentligen inte det nu heller men :D 
Vardagen har gått tillbaka till de normala ungefär. Benjamin blir allt mer rörlig och ålar runt här hemma, han ställer sig fortfarande i krypposition men lägger sig ner och drar sig framåt istället. 
Dopet var helt perfekt, pappa kunde vara med på FaceTime hela dopet, B blev bortskämd och fick massa massa fint av alla ca 50 pers som kom. B var på underbart humör hela dagen <3 Han sträckte ner sina små armar och plaskade i dopvattnet så inga ledsna miner när vatten kom på huvudet :)

Pappas stora hjärinfarkt visar sig i trötthet och huvudvärk. synskadan kan läka enligt en läkare så vi håller tummarna. Men annars är vi helt otrolig tacksam att det gick så bra trots hjärnskada och krångel med mediciner. Med tanke på att man rent ut sagt kan klandra sjukvården i Umeå för proppen (pappas skickades hem med alldeles för lågt värde vilket inte skulle kollas fören efter helgen (blodproppen kom en timme innan provet skulle tas) så har dom också en jäkla tur att det gick som de gick.. Det ska så klart ändå anmälas för att det inte ska hända någon annan. 

​Vi kommer alltid vara rädd för att det ska hända igen med samtidigt så kan man inte gå runt och vara orolig, så länge värdet (Värde för hur tjock/tunt blodet är) kollas regelbundet och ligger på bra siffror ska det inte kunna hända. Pappa ska få en egen mätare och det ska jag försöka kräva att också Robin får när han ska opereras och äta waran resten av livet..

Nu ska jag återgå till att busa med min stora bebis :) 
Hörs!

Likes

Comments

View tracker

Idag ska B döpas! Pappa är kvar i Umeå men det har gått bra ändå, (han kan gå!) vi har facetimeat ett par gånger :)

Igår kväll vaknade B och åt vid 11 - halv 12 sen vaknade jag och tittade på klockan, den var 05.18, hur lyxigt!!, alltså nästan 6 timmar sammanhängde sömn, det har inte hänt sen innan bebistiden. Hoppas det fortsätter 😁
Benjamin blev 6 månader den 20 oktober, hela 6 månader, förstår inte hur fort det går. Tänkte rada upp lite grejer som han kan :)
- Han ställer sig i krypposition och bara denna vecka har allt det hänt, han står och gungar och försöker komma framåt så det är nog inte långt borta!
- Han sitter utan stöd men vi ser alltid till att ha mjukt runt om för rätt va det är ser han något och far haha.
- Han har upptäckt katterna, oj va dom är spännande!
- Han förstår att det finns annan mat är bröst/flaska och är duktig på att äta.
- Han hittar nya ljud
- Han har en jäkla vilja och säger i från på skarpen om man ex torkar han i ansiktet, när han är mätt osv haha.
Det är aldrig riktigt en lugn stund nu för tiden, han är GALEN :')
- Han sover mer på dagarna (blir tröttare än innan) med det är nog på grund av att han aldrig är still.

Nu när han är 6 mån finns det ju mer möjligheter till att börja med mat så det är kul!. Vi köpte mjölkfri välling i går så det ska bli spännande att testa. Jag har ju förövrigt slutat amma helt nu sen några dagar tillbaka, det va han som hellre tog flaska så det känns bra, det blev inga problem alls :) Förutom att jag har ont i brösten haha, men det går väl över.
Snö på altanen i morse.

Likes

Comments

Grabbarna som blivit såååå duktig på att sitta <3

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår var det träff men läkaren och mamma ringde upp efter för att berätta vad som sagts. Det är svårt att återberätta för att det va svårt att första då som egentligen inte vet så mycket än tror jag.
Han kommer flyttas till Östersund efter helgen mest troligt vilket känns bra då jag äntligen får träffa han! Medicineringen som han går på nu gör så att han inte kan gå flera blodproppar så "faran är över" eller vad man ska säga. Dom upptäckte på hjärnröntgen att han har små blodproppar (minns jag rätt?) på synnerven så han ser ett svart fällt på ena ögat men detta låter man hjärnan ta hand om själv. Annars proppfri!
Han har fått en hjärnskada men dom vet inte hur allvarlig ännu, men han är sig själv, kan prata, minns allt osv. Det man egentligen inte har kunnat testa än är om han kan gå.. När dom har testat så har hans operations ingång i ljumsken brustit och det blivit massa blod (skrev fel i förra inlägget, man gick in genom ljumsken för att ta bort blodproppen) men dom ska gå in och sy igen det bättre så det förhoppningsvis håller. Det är viktigt att man börjar tidigt med att hjälpa hjärnan minnas.
Så vi är tillbaka till att "vänta och se".
Idag känner jag mig positiv. Jag försöker se de framsteg som gjorts (han sluddrar inte, han är inte sne längre, han kan röra sig!!!) från när han låg där på golvet. Jag är redo att hjälpa pappa kämpa :)

Annars då? Jo i går byggdes vårt kök ihop (!!!!!!!!) det va verkligen inte en dag förtidigt. På söndag är det dop vilket kommer kännas jobbigt utan pappa men samtidigt så vet vi att han mår bra.

Två suddiga bilder på en sittandes B som aldrig är stilla haha.

Likes

Comments

Nu i kväll ringde pappa till mig! Han har blivit flyttad från intensivvårdsavdelningen till strokeavdelningen. Allt har gått så pass bra som det kunnat, tror jag. Det är lite svårt att veta, mamma berättar allt som sägs och görs men hittills har det inte varit så mycket sagt då han varit på iva som sagt. Imorgon däremot ska det vara träff med läkaren som ska gå igenom pappas fall och berätta allt och hoppas vi får veta saker!!
Det jag vet är att blodproppen va stor och allvarlig, det va en himla tur att behandlingen kunde påbörjas så fort, hans förlamning är borta och proppen med. Proppen fick dom ta bort genom att gå in bak i huvudet med en "slang" medans pappa var vaken och "sög" ut den (ja ni hör ju, inge sjukhussnack här inte haha..) dvs dom öppnade inte upp hjärnan. Detta var tydligen en ny metod, så tack för den då den verkat funka helt toppen för min pappa :) (forskning<3) Nu blir han i proppad massa blodförtunnande medicin, gjorde CT röntgen nu i kväll och imorgon ska dom göra ultraljud på hjärtat. Så väntar på resultat på allt..
Det är självklart omöjligt att säga just nu när han kommer hem eller när han ens kommer till Östersund, pappa sa att han vill vara kvar där eftersom det är dom som kan ta bort proppar ifall det skulle bli flera och jag har redan planerat att hälsa på! Så ingen brådska här inte, allt har sin tid, jag är väldigt tacksam för hur det gått hittills!

Idag har jag beställt tårtor till dopet och umgåtts med Sanne och Einar. Det som hänt med pappa känns väldigt surrealistisk och livet har liksom bara fortsatt. Jag tror min kropp har ställt in sig på autopilot men nu ikväll hann det fatt mig och det känns jobbigt. Scenen när jag går in i sovrummet spelas om och om igen. Men jag försöker gå vidare och tänka att det är över och blicka framåt. Men jag skulle så gärna vilja träffa pappa.

Nu ska jag pussa på en sovande Benjamin och hoppas det blir morgon snart :)


Likes

Comments

Har inget annat for mig än att vänta, vänta på att mamma ska ringa, så jag känner att jag vill skriva av mig lite om vad som hänt i dag. Jag skulle gå hem till mamma och pappas hus för att skjutsa pappa för att ta prover på hälsocentralen kl 10. Som tur är gick jag lite tidigare så jag va där redan vid nio (hade lätt kunnat kommit tidigare med tanke på vad jag vet nu..) Jag gick in i huset och sa Hej och hörde pappa svara Hallå, men han kom aldrig till hallen så jag gick och letade efter han. Hittade han på golvet nedanför sängen och han säger med en konstig röst: Hjälp mig upp, jag tar mig inte upp. Han har ju opererat hjärtat för ca 6 veckor sen och i torsdags opererade man igen för att ta bort järnklamerna i bröstkorgen då han fått en infektion. I och med detta så kunde/fick han inte stödja sig med armarna.

Jag försökte hjälpa honom upp och märker rätt snabbt att han är förlamad i högra sidan, värst i ansiktet, sen armen och sist benet. Jag får upp han halvliggandes i sängen och springer och hämtar telefonen och ringer 112. Pappa förstod ingeting och blev nästan arg för att jag ringde för han tyckte inte att han va nå konstig. Han nästan sluddrade och andades ansträngt. Ambulansen kom efter ca 15 min, vilket kändes som en evighet, under tiden så höll jag koll så han andades ordentligt, väckte min bror och pratade vardagligt med pappa för att hålla lugnet. B sov <3
När ambulans personalen kom (super trevliga!!!!) så tog dom massa värden och pratade med pappa (han var fullt medvetande och mindes mediciner, personnummer osv) och tog sedan med han in till akuten. Alla värden då såg bra ut. Så fort dom lämnat altanen så brast jag ut i gråt och försökte samla mig för att ringa mamma, så fort hon svarade så brast jag ut i gråt igen och sa "bli inte rädd nu" men kunde inte prata mer så gav telefonen till min bror istället som sa "Pappa är förlamad". Stackars mamma. Tillslut så kunde jag samla mig tillräckligt för att berätta vad som hänt för att sedan ta med mig B och åka och hämta mamma så åkte vi till sjukhuset. Jag va lite blind egentligen till vad som hade hänt och förstod inte allvaret, hade inte en tanke på att det inte skulle bli bättre.

Väl på sjukhuset blev vi skickat till strokeenheten, där blev det snabbt konstaterat att pappa fått en stroke. Han såg lika tilltufsad ut som hemma men hade fått stark propplösande medicin och kunde faktiskt lyfta armen lite mer än innan. Vi fick prata med två överläkare efter varandra, varav den ena först sa att pappa har en stor blodpropp på vänster sida och dom har max 5-6 timmar på sig att ta bort den from att den kommit dit. Han skulle bli skickad till Umeå men dom visste inte när det kunde ske. Jag och mamma känner stressen! Han säger också att medicinen som pappa fått är jätte stark och kan ge skador men dom hade inget val. Enligt han så måste pappa opereras direkt när han kommer till Umeå för att inte få bestående skador, men att vi ska vara beredd på att det är ont om tid. Jag ser hur pappa vid gråta, alla vi vill gråta och blir super nervös. Men sen kommer den andra överläkaren in och säger att om medicinen inte löser upp proppen (vilket han sa va rätt vanligt vid sån stor propp som pappa fått) så måste han opereras. Så där väcktes hoppet om att slippa operation iaf då pappa blev bättre och bättre hela tiden.

Men akut upp till Umeå blev det med ambulanshelikopter och han är nu framme på röntgen i Umeå, mer än så vet jag inte just nu. Mina tre bröder och mamma sitter i bilen på väg dit. Som tur är har vi kusiner där och faster, pappas syster, är läkare på Umeå sjukhus och sitter utanför röntgen där pappa är just nu och inväntar svar.

Nu är det som sagt bara att vänta... Men det är lätt att tänka "tänk om", för tänk om jag inte skulle dit idag, då hade han legat där tills William (lillebror) vaknat och han sover lätt till 11-13 tiden.
Pappa hade gått med Elias (lillebror) till skolan vid 8 och jag kom vid 9, så någon gång mellan den tiden så hände det..

Likes

Comments

Idag har jag varit med B på återbesök på sjukhuset. Jag åt ju mjölkfritt i 4 veckor och har sen ca 2-3 veckor tillbaka ätit som vanligt igen så det va dags att följa upp och berätta för läkaren hur B mår. Jag och Robin tycker inte det blev någon speciell skillnad varken med eller utan mjölk så vi drog själv slutsatsen att det inte är mjölkallergi haha. Men läkarna tyckte att vi skulle köra 4 veckor till och efter dom veckorna ge han ersättning eller gröt som inte är mjölkfri, så verkligen provocera. Känns som att de borde framkalla någon sorts reaktion även fast man tål mjölk, men det visar sig helt enkelt :)
Jag helammar fortfarande men försöker ge ersättning minst 1 gång per dag för att öva och nu hoppas jag kunna övergå mer och mer tilll ersättning och sluta amma helt inom någon vecka. Efter mycket kämpande så tar han äntligen flaska (han till och med sträcker sig efter den och för den själv till munnen, som med allt annat iofs haha) men dricker max 30-60 ml innan han absolut inte vill ha något mer :p Anledningen till att jag vill sluta amma är främst för min egen skull faktiskt.. Men även för att förhoppningsvis B ska sova bättre, han sover max 3 timmar i stöten då han vaknar och vill äta. Jag själv har gått ner i vikt så pass att jag väger under 50 kg även fast jag äter och äter så går jag bara ner. Så att minska amningen och komma igång med styrketräningen igen hoppas jag funkar fint :)

Likes

Comments

Här ekar det tomt. Men nu medans lillen ligger i babygymmet och backar och snurrar kan jag passa på! Inte så mycket har hänt sen sist, det största är väl att vi köpte ny vagn i söndags. Det blev en bugaboo donkey mono. Vi gick från att köpa begagnat, sen beställa från holland till att köpa en på babyproffsen i Sundsvall. Men, tillslut så hittade jag en, till synes i nyskick, på blocket i Gävle så jag slog till! Robins pappas kollega (busschaufför) hade vägarna förbi så det vart ju perfekt. Fick hem vagnen sen på söndag kväll och upptäckte att båda bakhjulen är lite vinda/snea men efter att jag kört den massor i går så är det inget som stört. Skrev i bugaboo gruppen på Facebook (haha...) och dom menade på att det ska vara så, så jaja. Den går som en dröm iaf och Benjamin har hittills suttit nöjd flera gånger i går och sovit super bra. Vi valde att ha sittdelen direkt, får se om jag testar liggdelen hmm. Utseendemässigt är den just nu beige/offwhite men jag har köpt grått som kommer vilken dag som helst, kul :D (trodde väl aldrig att jag skulle bli så vagn intresserad haha)

Hösten är verkligen här i Östersund nu, himla kallt ute men solen finns där och det blir så fint! Men nu när det börjar bli kallt är det dags att fundera på vinterkläder till B. Vi har en väldigt enkel åkpåse, vadderad med fleecefoder, super mysig ändå. Han hade bara pyjamas, mössa och tunnfilt under den i går när han sov och höll sig varm och go (5-9 grader ute). Men frågan är om man kommer behöva en mer ordentlig (kanske voksi urban) nov-dec så man slipper ha super tjock overall. Eftersom han kommer ha sittdelen så finns ju inte samma skydd som i liggdelen, tänker på locket. Men det ska även finnas universalfotsackar så frågan är om man ska testa en sån över allt. Ska läsa på så får vi se hur det blir. En ny overall/fleeceoverall/jacka blir det iaf. 

Nu ska jag göra ordning gröt till lillgrabben, hörs! :)

Likes

Comments

Igår blev vår underbara kille hela 5 månader gammal!
- Han tar sig framåt, ställer sig i krypposition med benen och med huvudet nertryck i golvet trycker han sig framåt :')
- En utseendemässig grej är att hans hår blir mer och mer ljust, har typ blond utväxt.
- Han älskar att suga på äppelbit
- Äter fortfarande var 3dje timme (+-1h) dygnet runt och med distraktion går ca 30 ml ersättning ner innan han uppfattar de som annorlunda.
- Jag har ätit mjölkprotein sen i fredags, märker inget speciellt än. Hoppas!
- Han är GALEN 😁 Sparkar med benen, slår runt med armarna och kastar med huvudet samtidigt som han är gladfis.
- Han är bestämd och kan bli väldigt arg när han inte kommer framåt.
 Likes

Comments