Mainstream, Mom

Min blogg får starta på självaste nationaldagen! Grattis Sverige på nationaldagen OCH grattis bloggen på födelsedagen!

För att hedra Sverige lite extra idag måste jag skriva några rader om min tacksamhet till att bo i detta land. Det slog mig under cykelturen in till stan i morse hur otroligt vackert det är i Sverige, i synnerhet kl 06:30 en junimorgon. Alldeles grönt, alldeles svalt, lukten av sommar. I mina tankar gjorde jag en lista över de stunder jag uppskattar det svenska klimatet som mest, och trots att jag är en vintermänniska så är det svårt att slå Sverige den här tiden på året. Under min cykeltur slog det mig också hur otroligt det egentligen är att jag fått växa upp i det här landet, ett av världens bästa länder att leva i (fjärde bästa läste jag här om dagen). Varför fick jag den turen? Jag tar för givet varje dag att ha tak över huvudet, rent vatten, fri tillgång till naturen, och en frihet att få bestämma över mitt eget liv (och såååååååååååå många fler självklarheter). Det är så självklart för mig, så självklart att det är svårt att ta in att i samma stund som jag skriver det här finns det människor som inte har någonting av det. Det är så sjukt. År 2017, och det är fortfarande sådana klyftor i vår värld. Så idag ska jag vara extra tacksam för att bo i Sverige, och med min tacksamhet försöka bidra till att hela världen ska få känna alla de självklarheter som jag känner varje dag.

Den absolut största tacksamheten (en av så många) i mitt liv är att min son får växa upp i det här landet. Här en dag gammal, förlöst med akut kejsarsnitt. Bara den tacksamheten...hade jag bott i ett land där kejsarsnitt inte kan användas hade förmodligen varken jag eller Lowe levt idag.

Om ett par timmar ska jag möta upp Magnus och lilleman här i centrum innan Magnus sen ska röra sig hemåt igen och jag och Lowe ska möta upp Linda och hennes dotter för lite bus på Stora Holmen. Efter det blir det en kort sväng hem till mamma innan även vi ger oss iväg hemåt.

Likes

Comments