Så skönt med helg! Vi kom nyss hem från gymmet där vi körde en lugn träning, en bra start på helgen. Nu är det filmmys som gäller resten av kvällen med glögg och pepparkakor, mera än det behövs inte. Igår besökte jag Ida och Pio, vi hade det riktigt mysigt i deras lägenhet. Trots att vi nu bor endast några kilometrar ifrån varandra så träffas vi inte ofta, där kunde det bli en förbättring. Tack för igår tjejer! ❤️

Trevlig helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad har hänt sen sist då? I fredags körde vi mot jeppis på kvällen och for direkt på ungdomssamling. Där fick vi bland annat höra på några vittnesbörd, det är så mäktigt på något sätt, gud är mäktig! På lördag körde vi tillbaka hem och for en stund på stan, inte ofta vi strosar runt där faktiskt. På kvällen blev det lördagsmys hemma med Friends serien, jag gillade den inte alls till en början men visst är det bra underhållning.

På söndag blev det plugg hela dagen om olika skelett- och muskelsjukdomar, intressant men mycket information att ta in på en och samma gång. Man får väl skylla sig själv då man börjar läsa dagen innan seminariet. Idag blev våra lektioner inhiberade, passade mig perfekt, istället bokade jag tid till frisören som jag länge har tänkt göra så nu känns håret fräscht igen.

Jag har varit helt slut den senaste veckan, eller det har ju pågått länge nu men speciellt trött har jag nog varit de senaste dagarna. Det är så tråkigt! Det är så mycket jag vill göra men inte klarar av då kroppen inte vill. Jag vill orka bättre med skolan... men jag är för trött. Jag vill orka träna... men jag är för trött. Jag vill umgås mera med vänner... men jag är för trött. Jag vill vara en bättre fru... men jag är för trött. Ja man kan säga det påverkar hela mitt liv, eller vårt liv. Villi blir också påverkad. Jag tackar gud för att han gett mig Villi. Han peppar mig hela tiden, det gör att jag orkar fast det känns jobbigt. ❤️

Men jag vet att det kommer lösa sig en dag, den dagen kommer jag kanske vara tacksam för det jag lärt mig med tiden. Livet har sina jobbiga stunder, det gör de goda stunderna extra uppskattade. Trots att det just nu i stunden är svårt att tänka så. Jag vill verkligen inte klaga eller tycka synd om mig, jag vill bara skriva av mig, för min egen skull.

Nu ska jag dricka glögg, lyssna på julmusik och vänta hem Villi från fotbollsträningar. Hoppas ni får en bra fortsatt vecka!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag börjar jag skolan först 12.30 så jag kunde sova lite längre, dock är det svårt när Villi började kl 8. Före skolan ska jag försöka ta mig till gymmet för ett lätt träningspass, det är lättare sagt än gjort nuförtiden. Ibland är det så jobbigt att bara behöva gå runt med värk hela tiden utan att riktigt veta varför. Det konstiga är att värken flyttar till olika ställen från en dag till en annan, inte konstigt att man blir lite förvirrad. Men visst är det bättre vissa dagar också, då känns livet nästan på topp.

Idag i skolan ska vi lära oss att sticka iv kanyler, en riktigt intressant skoldag med andra ord. En annan fördel med de dagar vi enbart har praktiska ämnen är att man inte behöver fundera på klädseln, bara att dra på sig den vita dräkten.

Ikväll borde lägenheten städas, vi är väldigt dåliga på att hålla det snyggt så vi får städa rätt ofta. Annars är det tentläsning som gäller ikväll. Ha en skön dag!

Likes

Comments

Godmorgon! Eller vi vakna för två timmar sen och har ätit frukost här hemma hos mamma och pappa, vi bor här över helgen. Vi kom från Vasa i fredags på kvällen, därefter for vi nästan direkt i spa och satt där i hela tre timmar. Så avslappnande! På lördag morgon var jag till naprapaten på en behandling, därefter sov jag en stor del av dagen. Alltså hur trött får man va?

Sen gjorde vi oss klara för förlovningskalas, min vän Ida och hennes Anton har förlovat sig. En riktigt trevlig kväll var det! Idag firar vi våra pappor, så det blir en riktig kalashelg. Ha en bra farsdag!

Grattis på farsdagen pappa! ❤️

Likes

Comments

Just nu är jag och mamma påväg till Helsingfors med tåget, jag ska till en läkare. Jag tog bussen från Vasa till Seinäjoki och hoppade på tåget där, det gick smidigt. Nu har vi en timme kvar tills vi är framme. Jag som tänkte jag har hur mycket tid som helst att fixa läxorna och jag har inte ens börjat ännu, hehe.

I söndags var vi å kollade Okänd soldat på bio med Hannes & Marie, en sevärd film. Det blev sent då filmen var 3h lång och jag började tidigt i skolan. Igår i skolan var vi i operationssalen hela dagen, riktigt lärorikt! Kurserna vi har nu är förberedande inför praktiken, jag ska nämligen börja med att göra min praktik på en kirurgisk avdelning, så spännande!

Nu ska jag räkna lite läkemedel innan vi är framme 😊

Likes

Comments

Igårkväll kolla vi idol hela kvällen, sen for vi på nattmat till Smith’s burger med Hannes & Marie. Det var första gången vi testade maten och det får helt klart godkänt. Idag vakna vi av ett soligt Vasa, jag fixa bananplättar till morgonmål och sen for vi till Öjberget. Villi sprang och jag tog en promenad, så skönt väder idag!

Likes

Comments

Äntligen fredag! Dagens skoldag var inte lång, vi hade enbart praktikinfo. Vi drar nämligen ut på 6 veckors praktik direkt efter julen och sen har vi 6 veckor till på våren, så idag fick jag veta var jag ska göra min praktik. Det ska bli så intressant, men jag är redan nervös. Jag kommer vara på fyra olika avdelningar på mina 12 veckor, så förhoppningsvis får jag lära mig en hel del på de olika ställen. Jag är riktigt taggad! Jag hoppas bara jag ska vara i lite bättre skick just då. 😊

Efter skolan fixade jag batatsoppa till lunch och nu borde jag städa. Det var ett tag sen sist jag städade och det syns verkligen, det ligger kläder och saker överallt. Det behöver inte heller vara så mycket när man bor i en etta för att det ska se ut som ett bombnedslag.

Ha en skön helg!

Likes

Comments

Den här veckan har ju gått så sjukt snabbt, redan torsdag imorgon. Jag som tyckte jag hade bloggat typ igår eller nåt sånt, så var det visst inte. I skolan har vi börjat med mera intressanta ämnen, som kirurgisk vård till exempel, tråkigt nog så har jag mått väldigt dåligt den här veckan och blivit tvungen att skippa en del lektioner i skolan. Hoppas verkligen allt ska lösa sig snart, det blir så tungt att vara i skolan annars.

Idag skrev jag tent i Respiratorisk och sinnesorganens ohälsa. Hade inte precis satsat och läst mycket innan, så jag hoppas på godkänt. Då jag inte har kunnat träna har jag istället börjat sticka sockor till mig själv, en bra sysselsättning på kvällarna. Då jag börjar sticka gör jag inget annat, det är ”on eller off”, inget där emellan.

Imorgon har vi skola 8-16, det ska nog gå bra hoppas jag. Gonatt!

Likes

Comments

I fredags på kvällen kollade vi enbart serie och gick och sova tidigt, vi har blivit riktigt dåliga på att vara uppe länge på kvällarna. På lördag startade vi mot jeppis på förmiddagen och övernattade tills idag. På lördagkväll var vi på ungdomssamling, så roligt att träffa folk när vi vanligtvis är ”bara” vi två. Idag har vi spenderat dagen på mötet, vi avslutade dagen med Mr banks och nu är vi påväg tillbaka till Vasa. Tacksam för en fin helg. Gud är god!

Likes

Comments

Såhär bor vi, jag trivs väldigt bra i vår lägenhet. Visst skulle det vara kul med lite större ibland men just nu funkar det riktigt bra med en etta. Dessutom är det väldigt behändigt att städa, vips så är det klart!

Likes

Comments