Min nya målning ”TWINS” kommer snart att presenteras!

I’med att uppfostran är väl så har jag alltid en grov konflikt med mitt förstånd och mina känslor.. för jag är en känslomänniska som låter sina sinnen ta över emellanåt. Ibland lite för mycket. När man låter sina känslor styra en så har man kul, väldigt kul. Men sen kommer förnuftet in och de är då det skapar konflikt med sig själv. Då allt känns helt jävla hopplöst och irritationen över viljan och den duktiga flickan. . . .


Love P.M ART💋


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemma och för första gången på vääääldigt länge känner jag mig 100% ledig! Har startat de tre sista dagarna med sex and the city the movie 1&2! De är riktigt svårt för mig att sitta still en hel film om den inte är jävligt gripande eller inspirerande. Men sex and the city kan jag titta om och om och om omomom och OM IGEN! Så jävla bra filmer! Så mycket inspiration, kom-igång-feeling jag får av de magiska filmerna så de går inte att beskriva.
Minns gymnasieåren där vi satt alla brudar innan å efter skolan å plöjde igenom avsnitt efter avsnitt. Irritationen steg när någon redan sett ett avsnitt i förväg. Haha, Bitch please liksom!

Nu är de full fart ledighet i några dagar till och ett skapande rum är på g att ta form!
Snart är de nakenmåleri med stående modeller välkomna hem till min oas..


Baby One more time


Love P.M ART💋

Likes

Comments

Nu är de inte många minutrar kvar tills jag blir de präktiga 27 åren!

När jag gick på gymnasiet hade jag klara mål med vad jag ville göra när 27 år skulle bli en välbekants siffra.
Listan präglades av jobberfarenheter som skulle ta mig fram till ett butikchefs jobb när jag fyllde 27 år för att så småningom om få så mycket kött på benen för att öppna egen butik vid 35 års ålder!
När jag va 23 år kammade jag hem titeln som butikschef. Var av detta året sa jag upp mig från den titeln för nya utmaningar som kan ta mig långt mycket längre än att bara äga och driva en ”vanlig” butik. Målet är inte ens att driva den typ av butik längre. Men de finns ett mål, ett unikt mål där jag får leva min egna dröm och bana upp min egna dröm.. och de är stort! Men jag har en liten bit kvar innan jag är färdig skolad.
Tänk att de är snart exakt två årsedan jag fyllde de stadiga 25 åren. Oj vilket fokus jag låg inne med, de va måla tavlor om tidig mornar och sena kvällar inför min första egna vernissage. Så nervös jag va att de inte skulle komma en jävel! Men de blev en succé & tack gode Gud att hårt jobb lönar sig.
26 år är ett år att minnas som passionens år! En mer kärleksfull ung man.. oj eller AJ! Jag får fan nypa mig i armen ibland!
Annars är dessa två åren som ett enda stort och sammansvetsat år! Projekten har blivit så många så jag blev helt matt av allt jag tackade ja till så delar av min första sommar semester & hösten har erbjudit lugna sköna harmoniska nästan tråkiga stunder av lugn. Idag är jag hungrig, villig och galet på gång och ligger i planering precis som när jag va 25 år inför min andra egna vernissage vid havets kant!


LOVE P.M ART💋

Likes

Comments

Denna tavlan förvandlas hela tiden till något helt annat än vad tanken var från början. Jag tänkte klint och enkelt men de ser alla att de är ett fullständigt kaos med färger i lila toner!
Ligger på golvet målar upp en fantastisk bild i huvudet om hur min nästa utställning ska te sig. Vilket tema ska jag måla efter? Kanske secret in the ocean eller nude express?? Tänk att få ha sin utställning vid havet! Så magiskt en tidig sommarkväll med bubblor i glasen, solen i nacken & skaldjur som dekorerar borden. Tavlorna mår bra av all beskådning och tolkning från olika ögon.. magiskt! Älskar när livet går från seriösa djupa funderingar till ett lättsamt, roligt och fartfyllt äventyr!
De ska min nästa utställning bjuda på, rofyllt vs ösigt!

På återseende!LOVE P.ART💋

Likes

Comments

Tänk dig en dag där du vaknar upp utvilad. En morgon där du är helt ledig med inga förpliktelser. Där du låter dig själv inspireras av vad som faller dig i taken. Där alla är tillmötesgående. De bara flyter på i rätt riktning. God mat. Gammal vänskap som aldrig rostat. Ny miljö. Något är på gång där i den stilla miljön av lugn och hunger. Dagen avlöser sig till förnyelse av ditt yttre. Som Women in red. Fylligt starkt kaffe kickar igång kvällen till en härlig sammankomst av sprudlande människor. Kvällen blir sen men inte så sen så du inte hinner med något mer. Tankarna snurrar där du står och skapar. Musiken vägleder dig in på olika funderingar.

Kriget är igång med tankeverksamheten. Skapandet blir de allt mer av. Drömmarna som krockar med varandra och med verkligheten. Vart ska man börja? När slutade man sluta? Kommer man någonsin sluta?Love P.M ART

Likes

Comments

De finns en person som jag gör allt med, allt som är kul. Där logistiken och de seriösa är lika med noll. De vi är bäst på är att ha kul. Alla detaljer faller på plats när vi sitter under samma tak med dunkande musik & som river in i kroppen under bilfärden. Där passionen är viktigare än ordningen. Känslorna drar oss närmre. Livet utspelar sig som en verklighetsbaserad film. Rofyllda stunder, andra sekunden är de ett stormigt kaos med ösiga nätter & jobb som förtar tankarna på dagens långa timmar


Love Pernilla Månsson ART💋

Likes

Comments

Ibland vaknar man upp och inser att går man upp innan tuppen så har man några timmar extra. De är en fin insikt när man står med ett konst projekt i morgonrock. Magen har inte ens hunnit kurra & musik är det enda som låter. De är ljuvliga toner!
Är ljust nu inne i en grupp av kreativitet eller mer destruktiv tanke att jag MÅSTE måla eller sy. Men dagarna stör. Får liksom inte utlopp mer än en två timmar vissa mornar. Vad man än gör som är ett mindre måste om dagarna så går längtan efter nästa målar stund! Nästan så man uppfattas disträ. Haha vissa kan nog se i blicken att den är i en annan del av tillvaron så fort några minuter av lugn infinner sig. Men man lever på känslan. Som att leva på hoppet.

Jag har fått för mig att alla riktigt förmögna hårt arbetande gör alla rutiner exakt samma varje morgon och dag för att inte komma ur balans eller ta onödig energi till att fundera om ovettiga saker som pålägg på knäcket, när de har ett hav av möjligheter & strider att besegra under en dag på arbetet.
Men jag gillar att lägga tid på onödiga saker. Skit, där försvann de miljonerna.Möjligen helt oklara bilder till detta inlägget men vad fan lite Leo i livet mår man bra av🙊
Love P.M ART💋

Likes

Comments

De är så märkligt men ibland eller typ väldigt ofta tänker jag på vem de är som avgör vad andra ska tycka? Är de en osäkerhet i världsfamiljen att inte känna sig behövd och omtyckt? Är de fel att inte tycka som alla andra? Tror den enskilde att man inte kommer bli omtyckt för den man är om man vågar säga sin inre mening? Jag tror inte de. Tror att väldigt många måste få känna samhörighet och håller hårt i dem som har någorlunda samma syn på saker och ting. Men för en del som går emot den strömmen som inte alltid tänker på hur andra ska parera orden? Dem får en livlig vardag & en och annan stormig dag. Typ Drama Queen har ännu en gång anlänt till stan! Skrattade gott när jag lyssnade på en podd om just två udda fåglar som lever ett liv som många hade önskat sig till synes, som pratade om just detta. Frågan är bara om många hade fixat den enorma pressen som råder bakom de glamorösa & lättsamma inställningen?
Vill man verkligen leva i ett stort pampigt hus med alla möjliga faciliteter man knappt visste fanns? Svar: JA! 
Samma sekund finns de en varg i mig som vill bo i en vindsvåning som är på några ynka kvadrat med snedtak, månsken att titta upp på genom en springa i taket. Gardiner som skapar rum och flyger i vinden som visslar förbi. Massor med mattor som ligger omlott på varandra med ett gigantiskt kuddberg mitt på golvet. En säng som gör sig bäst obäddad, där målardukar står lutat mot varenda väggmeter. Jag hade önskat ett sådant mecka. Mitt egna organiserade kaos med dukar, färger, en gossig säng. En klädstång fylld med tyger & läckra plagg. En liten mini salong att välkomna vänner i. Sitta och yra om livet över en flaska fnittervatten och tapas hopplock från min lilla vinkyl som blev till en matkyl. ÅÅÅH hihi de är kanske inte så långt borta med den rymmande tanken! Vad är den afton på krogen när man kan ha de hemma?

Min ”Devils Angel” vill jag stolt presentera för er! Är så nöjd med denna tavlan en konstnär kan känna sig i all kritisk tanke.

Love Love
Pernilla Månsson ART
💋

Likes

Comments

I måndags tågade jag in en tidig morgon in i ett stort rum med en britts mitt i rummet och en utsikt över ett höstigt Halmstad city. Nervöst stod jag vid fönstret och blickade ut över den nyvakna staden iförd kjol, en tajt polo, enklare vardags klackar med plastskydd om skorna, tur man inte gjorde ordning håret för de doldes bakom ett hårnät i grönt.
De tog inte många sekunder innan en sköterska bad mig sätta mig ner på britsen. Där satt jag och i samma minut kom en sprallig men strukturerad kirurg in i rummet. Han hälsade vänligt och jag svamlade mest till svars. Tok nervös över vad som komma skall!
La mig ner på denna gedigna säng, sen hade jag fått ett skynke och två sprutor i munnen. Jag höll krampaktigt tag om en nyckel jag fått fatt i så de nästan skar in i handen ist för i munnen. Sen ser jag bara en vass jävla skalpell framför mina ögon som va på väg in i munnen! Då protesterade jag med hela kroppen och munnen som va halvt förlamad dreglade ut något ”NEJ inte nu, vi skiter i detta”, kontringen kom snabbt och jag bet ihop och vipps gick jag helt plötsligt ut genom dörren med skakiga ben fullt med adrenalin i och inte fan hittade man ut genom sjukhustrappan! Så där gick jag med skakande ben upp och ner ner och upp fel dörr hit å fel dörr dit… Staplade in på jobbet tio min efter och sa inte ett ord på hela den dagen. Så tyst kommer troligen ingen skåda mig igen!
Nu fyra dagar efter vågar jag knappt inte titta under min tunga där de är 3 stadiga stygn och en sträng kortare. Men vad gör de? Snart är de ömma borta och jag ska få uppleva en ny värld av vad slicka sig i munnen heter & detta med att ha tungan rätt i mun, njaaa;)


LOVE P.M ART💋

Likes

Comments

-He talks about you in his sleep
There's nothing I can do to keep
From crying when he calls your name, Jolene
And I can easily understand
How you could easily take my man
But you don't know what he means to me, Jolene-

-I hope life treats you kind
And I hope you'll have
All you've dreamed of
And I wished you joy
And happiness
But above all this, I wish you love-

Vilka ofantligt grymma texter, så hemskt men så vackert.

Lyssnar på Dolly Parton under tiden jag målar vidare på min gamla tavla som hängt över mina olika sängar genom de senaste åren! Den blev liksom aldrig färdig och NU är man långt om länge på g med färgen igen.. de ända är att jag tycker de är löjligt roligt att kladda! Hoppla lite mycket färg där och tjosan där drog man de fördärvande strecket, WOOOPS! Men de är det jag gillar med den! Den känns så varm och passionerad. Så fri & wild. Så raffsigt gjord men så intressant. Kontrasternas mecka eller mest bara färg och dåliga proportioner. Men jag gillar den riktigt mycket ändå! Sen är storleken på tok för liten för att jag egentligen ska gå igång på riktigt. Men jag gillar den lilla wilda galningen som är så harmonisk med sina färger. Åh rosa & lila, vilket vinnande koncept!

Har för övrigt idag förbestämt vad jag ska hala på mig för kvälls trevliga kläder! Numera är jag så tamt klädd om dagarna så jag får begär att klä mig extremt när ledigheten vinkar på mig!


LOVE P.M ART🙊💋

Likes

Comments