​Number one idag var Goldenly och Comme som ska tävla imorgon. Tvättas och snyggas till. Gjordes på eftermiddagen efter 15.00. Tog mig 15 minuter att tvätta en häst, bra tid? 

Började dagen med en härlig frukost, god tid på mig för att, sitta i soffan. Ibland ÄLSKAR jag lugna morgnar, slappna av och koppla av. Skönt. Fodra som vanligt och sen körde jag igång med första hästen som var Germus, idag var han inte på humör. Eller, helt OK innan galopparbetet. Skritt och travarbetet var jätte bra men i galoppen blev han bara spänd och streta emot. Bestämde mig för att gå tillbaka till trav just för att slippa tjafs. Strunta i galoppen idag. 

Gorlinde var häst nummer två som var så fin!! En väldigt känslig häst, minsta lilla fel eller annorlunda kan ett helt pass vara förstört. Råkade idag spänna nosrämmen ett hål för hårt. De sa hon till om redan i början av passet. Bara att hoppa av och korrigera. Göra om och gör rätt. Därefter blev hon superfin!!Sista hästen innan lunch var Vigo. Han var väldigt fin idag igen. Nu ska han få lite vila, lugn och ro. Tror han kan behöva det. Han har liksom gått från klarhet till klarhet. Det ska vara kul att jobba och därför vill jag inte tjata ut honom. 

Eftermiddagen bestod av att trimma Robben inför söndagens tävling där han går 1.10m, tog några högre språng och säger det igen. WOW. Hoppa kan han! Kände även igenom Vleut med ett litet markarbetespass, går också 1.10m på söndag. Spännande. Efter fikat putsade jag all min utrustning, dedär finslipet ni vet. Tvättade också hästarna så nu är dom så toppade de kan bli. Fick nyligen reda på att jag är FÖRST ut imorgon. 

Keep your fingers crossed, imorgon gäller det, wish me luck. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter två tuffa veckor utan sovmorgon eller ledighet någon dag börjar jag bli lite trött i kroppen och valde därför att ställa klockan på 8.00 imorse. Strunta i frukosten, slänga på kläderna och springa ner för fodring. Gick lysande. Skönt att få 9h sömn. Behövs.

Idag är 7 hästar tränade och alla har skött sig helt OK. Första hästen var Vleut, började med att låta honom jogga igång på halvlång tygel men ändå kontakt, efter det körde vi igång. Han kändes lite trött och seg men efter ett tag kom han igång och blev väl framme för skänklen. Gjorde en liten hoppövning, små hinder utspritt på banan och bara hitta en bra rytm och komma näst i till perfekt på alla. super bra övning för hästar som kan vara lite på och av. Vleut skötte det kanon. Nästa häst var Vigo, från början för första gången var han avslappnad och lyssnade bra. YES! jobbet lönar sig. Grymt. Eftersom han var fin ville jag behålla känslan och körde då ett lättare markarbetes pass. Etage´s tur därefter, hoppning för hans del, värmde upp honom och ville få honom framme och ärlig. Han blir tyvärr lite loj, när vi började hoppa så körde vi mycket korta vägar, vända upp på ett språng, se avståndet i svängen och små detaljer som är sjukt nyttigt att kunna.

Sista hästen innan lunch var Iris, min lilla prinsessa har hon blivit. Hon var riktigt fin. Hon är inte riden så länge och därför är det viktiga inte att hon ska jobba i form under ryttare utan hon ska först lära sig, fram, stopp, gas och broms osv osv. Hon sköter det kanon. Gjorde samma övning som på Vleut, hon hoppade otroligt fint. remember her name.

Efter lunch var det sista genrep inför den stora tävlingen som är till helgen. Jag har fått reda på mer info om den och det är den största tävlingen för fyraåringar, Hollands FINASTE och BÄSTA fyraåringar går där och tänk att JAG får möjligheten att rida två av dom. WOOW!!! Känslan är bra, hästarna är i fin form och jag är mer taggad en nånsin. 

Vissa tränare säger "rid som du gör på träningar, så går det toppen" och andra säger "rid som det vore världskuppen, så vinner du" alternativ två är mitt team. Det rejset kör vi. Lets do this! (Cormint också trimmad idag och var väldigt fin, samma övning som Vleut och Iris) 

Har även haft veckohandling idag, vuxet. Imorgon ska ett gäng tvättas, klippas och trimmar. Hoppas ni haft en fartfylld dag och likaså imorgon!!! 

Likes

Comments

​Igår var det en tuff men rolig dag, vi var på öppen bana med 11 hästar. Jag red 7 och Sharon 4, alla hästarna skötte sig grymt bra! (över förväntan!) 

Innan vi åkte till öppen bana red jag Eagel och en ny ponny som chefen köpte på en aktion på morgonen. 

Första rundan tog jag med mig Vigo, Robben och Vleut. Började med Robben och jag har inte hoppat honom särskilt mycket, men han var väldigt fin, hoppar otroligt bra med näst in till perfekt språngkurva. Härlig häst som har mycket kapacitet, dock är han lite rädd och tillbakadragen men stadig hand och bra skenkel så hoppar han allt. Vleut var näst på tur och, vilken häst han är. Inte enkel då han lätt blir stissig och på tårna men igår satt allt på plats. Vigo var sist ut av dessa hästar och så fort han blir lite spänd så har man ingen kontroll, han blir lång, stark och stum i munnen. Han behöver tid p¨å sig för att bli varm i musklerna, igår var han till en början lite spänd men efter ett tag blev han mycket fin! På framhoppningen hoppade han underbart, väldigt lugn och sansad, väl inne på banan blev han spänd vilket gjorde att han inte alls hade samma tekning som vanligt, tappade ryggen lite men fortfarande väldigt fin, till slut b lev det bra på banan också. 

Andra rundan var det Comme och Goldenboy´s tur, dom två får guldstjärnan. Goldenboy hoppar helt fantastisk, fyra år och är finare än någonsin. Comme är fortfarande lite svag i kroppen men skötte sig kanon och till helgen går dom en stor cup för 4åringar. Ser fram emot det! 

Sista rundan tog jag med mig Cormint och Germus och tro det eller ej, men dom var sjukt fina. Ja alla hästarna gick helt underbart och dagen flöt på. Vi kom hem 21.15 och efter en hel dag på öppen bana är man ganska sliten men, så värt det!!!!

Idag har jag haft en lugn dag, skrittat tre hästar på slingan, ridit en samt klippt två, Goldenoy och Copmme så dom ser snygga ut till helgen. 

Imorgon ser jag framemot en ny dag med sju hästar att rida, hoppas ni haft en underbar onsdag! 

Likes

Comments

​Idag, min lediga dag fick det bli lite jobb trots allt. 6.40 ringde klockan i morse, upp med håret, på med kläderna, dags för morgonfodring. En söndag? Blev alltså en spontanare, tävling med Cormint och Comme. 

​Igår var det lite "easyday", skrittade två hästar på slingan och två fick hoppa. Comme blev hoppad och Cormint blev hoppad. Båda var fina och kändes fräscha. skönt. Vi bestämde oss för att åka på tävling idag. Cormint som ni vet har jag inte hoppat så mycket och detta var hans första tävling, det var mycket att kolla på, många saker samtidigt i huvudet men han skötte det bra. 8 fel fick vi med oss hem. Tycker det är helt OK för att vara första gång. 

Comme var grymt fin, Jag fick korrigera honom två gånger med att bryta av till trav för att byta till rätt galopp, annars, nolla och vi kom på en fjärde plats. KUL. Första gången jag red ärevarv här. Wiho ;) 12.15 kom vi hem från tävlingen, fixade hästarna, packade ut och städade. Jag är den typen som inte kan lämna stallet smutsigt, måste vara rent. Fram till nu (16.40) har jag bara slappat i soffan, tagit en powernap och ätit lite Nutella. Nyttig. 

Genrep alltså. Nästa vecka har vi en stor tävling för fyraåringarna, vet inte så mycket mer. Goldenboy och Comme ska med. Tror det motsvarar Elmia hemma. Men som sagt, ingen aning. Ser framemot det och ska ta reda på mer info. 

Hoppas ni haft en skön söndag!!! 

Likes

Comments

Fredag den 13de står väl för otur? ​För min del har det blivit en lyckodag. Allt har flytit på, en av de bättre dagarna här.

Igår (torsdag) trimmade jag 6 hästar och alla blev hoppade. Inga stora höjder utan mer tillit, balans och grundtempo. Hästarna var på TOPP!! Idag var det också hoppdag. Det är nu jag märker att dehär, mitt drömliv, börjar bli riktigt. Förra veckan vart det bara att hitta hästarna och känna av dom. Idag började jag med Germus som förvånade mig riktigt mycket. Han var ärlig och framåt, chefen var nog också lite chockad. Positivt! Andra hästen var Vigo, som vanligt var han grym. Han är sjukt rolig och man märker när han trivs i en situation eller inte. Rolig häst att läsa av. Började med kontroll och att få honom att vänta, skötte han bra. som ni vet är han lite svag i vänster sida vilket leder till att han gärna blir lite stum och stark efter landningen i vänster varv. Dock inte mega mycket. Lär sig fort gör han. Vi avslutade med att hoppa en paralell oxer på 1.30m, inget jätte stort men för honom är det bra! Jag själv som ryttare tycker det är svårt att se avstånd på en parallell oxer med en bom uppe och en markbom (på varje sida), nyttigt och det gick bra. Klapp på axeln. 

Vleut, sist innan lunch, focus på att få honom avslappnad och med MIG, då han lätt går in i sin egna bubbla. Lyckades bra och avslutade med att ta fyra språng just för att känna. 

Därefter red jag Goldenboy, WOOW, säger jag. Värmde upp med mycket övergångar och tempoväxlingar då han lätt blir lite seg för skänken och inte så aktiv framåt. Vi började senare hoppa och han var med mig i varenda rörelse, kul. Hoppade otroligt fint med fantastisk språngkurva.  Comme var den enda som inte hoppade idag. Han är lite ur fas och är inte riktigt redo för hoppning än. För varje dag som går blir han starkare och starkare och bygger mer muskler, snart tillbaka på banan. 

Sista hästen, Iris. ungt sto med humör, som behöver bygga mycket muskler och få tillit. Hon är inte hoppad mycket, tre gånger? något sånt. Idag red jag henne ute på banan, vi hade ju sommar idag, 19 grader. Hon var fin, lite stel i höger sidan men ändå framåt. Jag bestämde mig för att prova hoppa henne, säger redan här att hon får dagens gulstjärna. Hon hoppade ALLT jag styrde på, hon hoppade inte bara utan hon flög över. Wow vilken häst. Helt otrolig. 


Efter en underbar fredag, med underbara hästar och fantastisk god mat, har jag nu sjunkit ner i soffan och lyssnar på musik. Imorgon ser jag fram mot en ny dag. 

Hoppas er otur(?) / tur dag varit bra!!

Likes

Comments

​11/10 är dagens datum och klockan är nu 19.25, jag har precis käkat hamburgare (väldigt gott)!! Har också lyxat till kvällen med lite godis. Varför inte en "helgdag" mitt i veckan? 

Sju hästar är trimmade idag, tre stycken hopptränade, gick super. Det var en väldigt lugn förmiddag med två unghästar som inte trimmas så hårt och Verdi som skrittades ut idag igen, sist Vleut- hoppträning. Focus på att hitta bra grundrytm, inga höga höjder utan mer styrka och tillit. Vi har även en tävling på G, kul!! Efter halva lunchen åkte jag och veckohandlade, vuxen som jag är. När jag kom hem igen var det snabbt att packa in varorna för att sedan börja jobba igen. Först ut var Vigo, jag är sjukt imponerad av honom, han försöker hela tiden sitt bästa och som vi alla vet, den inställningen är den bästa. Klockan blev 15.00 och som vanligt "coffee time", två ägare och resten av teamet, alltid lika trevligt. Därefter var det hoppträning med Goldenboy. Han är just nu lite för rund om magen och dålig kondis så inga höjder för honom heller, träning på att försöka få honom att vänta, då han lätt drar mot hindret och distansen försvinner= omtramp. Sist ut för dagen var Comme, han får dagens guldstjärna(!!) eftersom han imponerade stort på mig idag. Samma hoppövning för honom som för Goldenboy. 

Efter att alla hästarna var tränade putsade jag all min utrustning, ÄLSKAR att börja morgondagen med ren och fin utrustning. Jag har också städat hela min lägenhet, känns verkligen som helg idag, älskart.

Imorgon ska några andra hästar hoppas, ska bli roligt. Idag fick jag också reda på något väldigt kul som är lite hemligt än sålänge. 

(tyvärr blir det förmodligen inga bilder på en hel månad då min mobil har flipp, min nya kommer nästa månad. HÅLL UT) 

Hoppas ni haft en bra dag!! 

Likes

Comments

Gårdagen spenderades i soffan exakt hela dagen med "Gossip Girl" igång. Ibland måste man få vara lat. Idag började jag dagen med ett pass på Germus, han var lite motig, men helt OK för att vara han. Eftersom han inte är stark i kroppen ännu blir han lätt dragig och då är det bättre att lägga upp ett kortare och intensivt pass, istället för att dra ut på det och göra det drygt för honom. Näst på tur var Gorlinde (helt ärligt, ingen aning om hur man stavar hennes namn) hon är ett treårigt sto som är pigg och framåt men också lite bitchig. Skötte sig iallafall bra. Jag red Robben som var OTROLIGT fin, körde en simpel uppvärmning med lite sidförflyttningar i alla gångarter inför ett markarbetespass med mycket bommar. Sist ut innan lunch var Verdi som jag bara skrittade ut på slingan runt hagarna då hon hade känning av kolik. Efter det har hon fått gå mycket i skrittmaskinen med mellanrum.

Efter lunch red jag Vigo, focus på att få honom avslappnad och lätt i handen. Han går från klarhet till klarhet. Körde bommar på honom också, märkte väldigt tydligt att han är mycket svagare i vänster sida då han bara blev stark och dragig.. men till slut blev han riktigt fin. Härligt!! Cormint´s tur, femårig hingst som var skadad i somras när jag var här. Hört att han är en liten buse men har faktiskt inte märkt av något, he likes me. Han var mycket fin och gjorde också övningen galant. Lite svårare i höger varv då han faller in lite. Sist ut för dagen var Eagel, min stora björn favorit. Han är nog den som tappat mest muskler och kondis så samma schema för honom som för Germus. Övningen var tuff för honom, såfort han nuddar en bom blir han så frustrerad och arg på sig själv, detsamma om han snubblar. speciell häst med ett stort hjärta. Snart tillbaka.

När jag red Eagel kom jag att tänka på vad det är som är viktigast. Är det längden av passet eller är det innehållet? För mig är det en självklarhet att det är innehållet som gäller. Hellre trimma 30 min intensivt och få en bra känsla än att rida 60 min med många pauser. Eller att köra ett kortare pass och få igenom principen än att köra slut på hästen så den blir för trött och börjar tycka det är tråkigt. Det måste vara kul för båda i teamet. Häst som ryttare.


Klockan är nu 17.47 och jag ska börja på maten. Imorgon hoppas jag på en lika härlig dag, vädret är fint och då blir man allt gladare, visst?

Hoppas ni också haft en bra dag!!


Likes

Comments

En vecka har snart gått sen jag flytta och allt börjar äntligen falla på plats. Resan hit gick bra och timmarna kändes snabbare än vad jag trodde de skulle göra. Många timmar i bilen, lite sömn och trött jag. Men bra människor fördröjer tiden vilket leder till en bra resa, visst är det så?
Självklart var det lite pirrigt att flytta men jag har varit här förr och vet att jag trivs. När jag kom "hem" var det bara att packa upp, bädda och känna sig hemma.

Första jobbveckan har varit helt underbar, alla hästar har skött sig. När jag lämnade i somras var jag väldigt nöjd med hästarna, i hull och träningsmässigt. Nu var dom lite omusklade och sämre kondis men eftersom jag känner hästarna och får ihop bra schema så ska det gå att fixa.

En häst jag föll för lite extra i somras var Vigo. Ingen enkel häst men ack så fin. Jag vet exakt hur känslan var sista gången jag red honom i somras innan jag åkte hem. Fantastisk. Första gången jag red honom denna veckan var han dock inte alls som jag ville. Han var stark, lång och ovillig till arbete. Andra gången gav jag honom lång tid och jag kände att denna fantastiska häst finns kvar. Måste bara "fiska" upp honom och lägga han i rätt spår.
Idag var fjärde gången jag red honom och han är NU tillbaka. Helt otroligt. Det är ingen häst som brukar bocka men idag var han så lycklig och glänste till med lite glädjesprång. Ren lycka i hela mig. Ett stort leende på läpparna under hela passet. När jag känner att hästarna är glada då blir jag otroligt glad. 

Nu är klockan 19.58, maten är svald och jag ska nu kolla på "High School Musical" finns ingen bättre film?! Imorgon har jag sovmorgon och hoppas få sova riktigt länge. Tror de behövs.

Hoppas ni haft en härlig dag.

Likes

Comments

Gårdagen var på topp, ett fantastisk avslut här hemma med underbara vänner. Imorgon rullar vi. Håller tummarna att detta blir bra, vilket jag absolut tror.
Det är lite nervöst såklart. Många hästar som är sålda. Tillexempel min favorit "Eurotop."
Förmodligen får jag nya favoriter men han var en på miljonen ♡

Wish me luck.

Likes

Comments

29/9, klockan är 8.34 och jag sitter på tåget påväg mot Helsingborg för sista skoldagen. Igår spenderade jag en sista dag med Maja som flyttar till London imorgon. Helt skilda vägar.
För min del rullar bilen 7.00 från Helsingborg på måndag, alltså framme senare på kvällen i Holland. Ser så mycket framemot detta. Ska bli sjukt kul. Dags att sätta upp nya mål och fixa nya planeringar. Jag har nu tagit mig ett steg närmre min dröm.

Ikväll ska jag ha tjejkväll med mina bästa vänner, ska bli mysigt. Som alla hästfolk vet måste stallet fixas först. Inget liv på röda mattan. Hö ska fyllas, boxarna ska mockas och hästarna ska ridas. Full rulle.
Förra helgen gjorde jag en sista start här i Sverige för detta år. Bela och Shirana gick en varsin LB+ och LA+ i Ljungby, båda var otroliga. Fin rytm och bra känsla. Båda letar ny ryttare, men även det är inte så enkelt, allt ska sitta på plats och klicka.
Hoppas att hitta de rätta hemmet snart!!


Likes

Comments