View tracker

Tappar så lätt suget att skriva här när det gått några dagar så jag gör bara en snabb liten berättelse om senaste veckan och sen fortsätter vi som vanligt!
Förra måndagen åkte jag och min lilla familj upp till Norrland och besökte mina morföräldrar några dagar, åt god mat och badade i deras pool.
I torsdags reste vi hem igen.
I fredags började jag jobba på riktigt igen efter 16 månader hemma (förutom några helger på jobbet de senaste månaderna). Nu har jag även börjat min upplärning på ECTn vilket är jättespännande och roligt.
Lördags var jag fullt upptagen med att försöka sova ikapp förlorad sömn och bete mig som en människa under tiden jag var vaken.
Igår, alltså söndag, åkte jag och min sambo med ett annat par och såg Coldplay spela i Stockholm vilket var så himla bra!
Idag har jag jobbat och sen försökt pyssla på med allt som behöver göras här hemma.

Bildbomb i något sånär kronologisk ordning:

Ja mitt liv består ju typ mest av mat känns det som när en ser mina bilder men okej, mat är ju bra.
I fredags började jag äta enligt Raw til 4 high carb low fat, jag följer det inte slaviskt eftersom jag tycker att det lätt blir ganska tråkigt men jag försöker hålla mig till det så mycket som möjligt eftersom jag mår så bra av det, det är ju trots allt så människan är menad att äta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår var det midsommarafton och vi fick besök av tre par vänner. Vi åt massa mat och lekte lekar och umgicks.
Jag tog inga bilder men idag har vi ätit resterna från igår som jag tänkte visa bild på och på så vis får ni ju ändå se midsommarmaten.

Ett av paren som firade med oss bor inte här i stan så de sov över hos oss och när vi vaknade imorse gjorde jag en jättehög med pancakes som vi åt innan de åkte hem.

Idag har det även varit helt galet fint väder så vi bestämde oss för att åka på utflykt. Vi packade picnickorgen (som i detta fall inte var en korg utan bara en vanlig plastpåse från Ica men den fyllde samma funktion) och åkte till Hallstahammar av alla ställen. Där slog vi oss ner i skuggan av ett träd och hade picnic.
Picnicen var midsommaraftonens efterrätt nämligen rabarberpaj med enorma mängder vaniljsås.

På vägen hem åkte vi förbi ett hundbad och tänkte att vår chihuahua skulle få bada (schäfern är på pensionat en vecka så han fick inte följa med) men lillen tycker inte om att bada så han ägnade sig bara åt att vara irriterad över det faktum att andra hundar var oförskämda nog att existera.
När vi kom hem var det dags för middag och då åt vi alltså rester från midsommarmiddagen, en blandning av lite allt möjligt.

Sen nattade min sambo vår dotter medan jag tog vara på det fina vädret innan solen gick ner.
Detta gjorde jag genom att sitta ute på altanen och läsa en bok, Egenmäktigt förfarande.
Jag har haft den liggande hemma flera månader och tänkt att jag ska läsa den men det har inte blivit av förens nu. Men jag blev verkligen inte besviken.
Jag hade förväntat mig mycket i och med den fina kritik boken fått och den har verkligen gjort sig förtjänt av allt beröm så den lyckades leva upp till mina förväntningar.
Om ni inte redan läst den, gör det!

Likes

Comments

View tracker

Hej hörrni!
Jag ville bara visa vad jag åt till lunch idag och hur det fick min tunga att se ut.
Haha blåbär är ju ganska bra på att färga av sig som ni säkert vet.
Nåväl jag åt i alla fall en nicecream med banan och blåbär.

Och SÅHÄR såg jag ut när jag hade ätit klart haha.

Ja jösses.
Ser ni förresten att håret är kort? Alltså SUPERDUPERKORT.
Igår var jag hos frisören och mitt hår är ju konstant slitet eftersom jag alltid är så elak mot det med diverse produkter som sliter och skadar.
Vi klippte lite i taget och efter varje nivå sa frisören "får jag ta lite till?" Och jag svarade "okej" och sakta krympte mitt hår till nästan obefintligt.. i alla fall känns det så just nu.

Likes

Comments

Startskottet har avfyrats och måndagen markerar en början på uppladdningen inför midsommar.
Vi ska ha gäster vilket förstås kommer bli jättekul!
Innan det är dags har vi mycket att fixa och idag skulle vi egentligen handlat det mesta men så lyckades en kille vi bett om hjälp med elen pricka in idag att komma och hjälpa till så nästan hela eftermiddagen gick åt till det. Sen åkte jag i alla fall och handlade lite på egen hand medan min sambo var hemma med mini som sov.

Idag åt jag jättebra ordentlig frukost

Nu vill jag sova.
Godnatt.

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni har en härlig söndag!
Idag har vi varit på bakluckeloppis igen och det gick till och med ännu bättre än förra gången. Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Och framförallt blir vi av med massa saker!! Från början var det alldeles fullproppat i garaget men nu börjar det glesa ur lite vilket känns jättebra! Om ni har saker som bara ligger och tar plats så gör er av med det! Sälj, skänk, släng, det spelar ingen roll hur ni gör er av med det så länge det försvinner för jag lovar att ni kommer känna sån himla harmoni ju mindre prylar ni äger!

Livet som småbarnsförälder innebär ju att det blir fler hemmakvällar än utekvällar, och det passar mig alldeles utmärkt för jag älskar att bara slå mig ner i soffan och plöja serier och äta snacks.
Och på sommaren finns det ju faktiskt inget bättre snacks än jordgubbar!
Så igårkväll doppade vi en liter jordgubbar i mörk choklad och mumsade på medan vi tittade på American Horror Story, vi har precis börjat titta på Freakshow och tycker att den säsongen verkar jättebra! Tips om ni gillar lite spännande och annorlunda serier är verkligen AHS. Varje säsong har en egen handling men det är samma skådespelare fast i olika roller då såklart. Tycker det är helt genialiskt!
I alla fall.. efter loppisen idag var vi jättehungriga när vi kom hem så jag gjorde vietnamesiska vårrullar som inte blev så fina men som smakade ganska gott.
Ikväll fortsätter vi titta på AHS.

Likes

Comments

Tidigare i veckan gjorde jag en supergod rabarberpaj och jag tänkte dela med mig av receptet. Jag har använt mig av rabarber från vår egen trädgård, jättekul att bara kunna gå ut och plocka det man vill äta.

3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g veganskt margarin
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl och socker och gnid sedan in margarinet till en smulig massa. Häll i vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen i 30 minuter. Nagga sedan botten med en gaffel och förgrädda i 10-15 grader i 200°C

1 liter skivad rabarber
2 msk vatten
1.5 dl socker
1 msk potatismjöl
Koka ihop rabarber med vatten och socker tills blandningen är mjuk och lite geggig. Sikta ner potatismjöl och blanda noga. Häll ner blandningen i pajskalet.

100 g veganskt margarin
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk socker
Blanda ihop samtliga ingredienser till en smulig massa. Strö ut över pajen.
Grädda i 20 minuter i 200°C

Ät med vaniljsås, förslagsvis Oatlys färdiga.

Likes

Comments

I onsdags gjorde jag i ordning en fruktskål och så satte jag och mini oss på en picnicfilt ute i trädgården och mumsade.
Hon plockade helt ogenerat ut alla blåbär och åt upp innan jag hann smaka haha men det fanns ju som tur var mycket annat att äta av.

I torsdags kom äntligen utemöblerna!
DET BLEV SUPERBRA!!
Ja ni ser ju själv, det blev hur fint som helst.  Vi var rädda att det skulle bli för stort så det skulle kännas trångt på altanen men det blev ju alldeles perfekt, lagom stort och precis som vi ville ha det.

Jag gjorde även jättegod torsdagsmat.
Till lunch blev det sushi och till middag grönsaker på olika sätt eller hur man nu ska beskriva, men ja ni ser ju själv vad det var!

Likes

Comments

I helgen jobbade jag dagpass både lördag och söndag för på lördagskvällen var vi bjudna på 25årsfest.
Helgen gick som vanligt fort och plötsligt var det måndag igen.
Har samlat massa sysslor på hög så försöker jobba ikapp med sånt och ägnade gårdagen åt det så gott det gick.
Idag var vi och handlade på förmiddagen och sen på eftermiddagen fick jag besök av min pappa som var på genomresa och stannade på middag på vägen. Jag gjorde en paj som var lite väl ostig så man nästan blev illamående men i övrigt var den god, med fyllning av aubergine, tofeta, soltorkade tomater och svarta oliver.

Lunchen på jobbet på lördagen blev smörgåstårta. En kollega slutar och vi ville äta smörgåstårta med henne på hennes sista jobbhelg, de andra köpte en färdig men den var inte vegansk så jag fick helt enkelt lov att göra en egen, och det var jag glad för eftersom det visade sig vara både gott och roligt att göra smörgåstårta!

Festfixad inför lördagskvällen.

Jag försöker ofta göra det jag kan för att informera och inspirera om veganism.
I helgen ställde jag en havremjölk i kylskåpet på jobbet med en hälsning om att kollegorna gärna får smaka.
Kanske är det någon som tar en skvätt i kaffet och märker hur gott det kan smaka när man avstår från kroppsvätskor.

Paj!
Kvällens middag var en paj som jag tyckte var väldigt god men som sagt lite väl ostig. Jag ska testa igen och hoppas på ett bättre resultat sen lägger jag upp recept när jag är helt nöjd med smaken!

Likes

Comments

Ååh vad fint det blev, är så himla nöjd med nya utemöblerna, de passar verkligen perfekt och nu känns altanen fulländad...

Det är vad jag hade velat säga nu när utemöblerna skulle ha kommit men som ni ser så ekar det tomt på altanen för imorse fick jag ett sms med besked om att leveransen är försenad och inte kommer förens i nästa vecka.
Så himla trist men inte helt oväntat för när har någonting någonsin kommit när det varit planerat? Cirka aldrig.
Jag ringde i alla fall kundservice och ville ha kompensation så vi får några hundra i presentkort så det var ju inte helt fel i alla fall, de får gå till inköp av sittdynor till de nya stolarna.

Jag ber om ursäkt för jag vet att ingen människa i världshistorien någonsin har tyckt om random blombilder såhär men jag är så glad över de fina sakerna som ploppar upp lite här och var i vår lilla trädgård.
Som till exempel de här tjusiga sakerna, kan det vara vallmo? Fina är de i alla fall.

Likes

Comments

Igårkväll nådde jag 500 följare på Instagram vilket gjorde mig jätteglad!
Detta måste vi ju fira tänkte jag och gjorde snacks.
Fyllningen är samma som jag brukar göra vanliga rawfood bars det vill säga cashewnötter, dadlar och kokosolja men igår doppade jag dem i smält mörk choklad för att få godisbars.
Tips om ni ska testa själv, låt inte chokladen bli för varm för då smälter kokosoljan så att fyllningen blir mjuk vilket gör det svårt att bevara formen. Bäst resultat blev det när jag precis tagit ut själva barsen ur frysen så att de var som stelast, och så använde jag choklad som bara precis var varm nog att smälta.
Jag rekommenderar givetvis att temperera chokladen men det gjorde jag inte nu för jag ville mest testa om smaken blev bra, vilket den blev, så i framtiden kommer jag definitivt att temperera chokladen!

Jag använde inga mått så har inget exakt recept men cirka 15 dadlar, 7-8 dl cashewnötter och 2 dl kokosolja skulle jag gissa. Mixa till önskad konsistens, jag valde att börja med dadlar och kokosolja för att få det så slätt och klumpfritt som möjligt och sen lade jag i cashewnötter för att blanda lite slarvigt då jag tycker om när det är lite nötbitar i bars, men det gör en som en själv vill såklart.
Ner med blandningen i en form med avtagbara kanter och in i frysen tills det stelnat.
Skär upp i lagom storlek för bars och doppa i smält choklad.
Låt stelna.
Ät.
Förvara i kylskåp om du inte tempererat chokladen.

Om ni inte redan gör det men skulle vilja följa mig på instagram heter jag pernillaangelica där också 😊

Likes

Comments