Har du noen gang tenk på verdien av et kort? Verdien av å gi eller motta et personlig kort?

Ikke det?


I disse digitale tider, der mesteparten av kommunikasjonen foregår via sosiale medier, har verdien av et fysisk kort gått helt i glemmeboken. Egentlig ganske trist synes jeg!


Hvilken følelse får du, når du mottar et kort med en personlig hilsen, skrevet med en personlig håndskrift? Er det samme følelse, som når du mottar en hilsen på facebook? For meg er det et rungende klart nei.


Facebook og bursdagshilsen

Facebook og andre medier er vel og bra, effektivt osv. men ikke særlig personlig. Personligheten og intimiteten forsvinner helt når en hilsen kan ses av 200 + mennesker samtidig. Å motta bursdagshilsen på facebook er koselig og stas, men ikke personlig. Hver dag «popper» det opp påminnelse på min facebook-profil om hvem som har bursdag. Jeg trenger ikke engang å huske på det selv lenger, facebook gjør jobben for meg.

Et personlig kort er mer enn bare et kort. Det betyr at personen som gir dette kortet har tenkt på deg. Personen har fysisk gått i anskaffelse av kortet, brukt tiden sin på dette. Tid på å finne et kort som passer akkurat til deg. Tid på å skrive en personlig hilsen til deg. Tid på å levere det til deg.


Et kort kan gir forskjellige følelser

Følelsene det gir, kommer helt an på budskapet kortet har.

 • Et bursdagskort med humor, vil trekke opp smilebåndet ditt.
 • Et vennskapskort vil gi følelsen av tilhørighet og samhold.
 • Et kjærlighetskort vil skape lykke, varme og trygghet.
 • Et godbedringskort vil gi oppmuntring og følelsen av å ikke være alene.

Disse eksemplene er gode bilder på hva verdien av et kort kan ha. Så neste gang du vurderer å sende en hilsen gjennom sosiale medier, i stedet for en personlig hilsen, tenk da på den verdien du og mottakeren går glipp av.


På utkikk etter dugnadsarbeid? Ta en titt på Perlekortene.


PerleKortene

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


Jente maler, neste dugnadsarbeid blir gøy


Lappen om NESTE dugnadsarbeid


Som foreldre har vi mye å henge fingrene i og ofte kommer dugnad på toppen av alt vi skal rekke. Hente barn i barnehagen, leksehjelp, handle, lage middag, følge minsten på turnen, den mellomste på håndballen og den eldste på speideren, samtidig venter en besøk av venninnegjengen om kvelden,phuu… så kommer lappen om neste dugnadsarbeid.

       – Enda en ny ting på listen, hvordan får jeg denne kabalen til å gå opp?.....................

LES MER:

Dugnadsarbeid, noe å glede seg til?Likes

Comments


Jorden er jevnet, frøet er sådd, sola skinner og vannsprederen står i full sprut.

Vanndråpene utfører dugnadsarbeid!


En enkeltstående handling får konsekvenser

Vanndråpenes jobb i dag er kun en enkeltstående handling, en handling her og nå. Men om en ser litt lenger inn i tiden, måneder, år, ser en at handlingen i dag vil få konsekvenser. Konsekvenser langt inn i fremtiden, kanskje gjennom flere generasjoner.

I generasjoner fremover skal frøet, som nå har blitt til gress, vokse. Vokse for så å klippes, klippes og igjen vokse. Slik blir det. Gresset må pleies, trimmes og vannes, med vanndråper. Millioner av vanndråper. Samlede vanndråper, store og små, alle varianter...........


LES MER:

Dugnadsarbeid er som vanndråper!
 • 40 lesere

Likes

Comments


Klassetur til Polen. Mariakirken og markedsplassen i Krakow

Er du litt i tvil om du skal melde deg på din ungdoms klassetur til Polen? Det var jeg også, men jeg er så glad for at jeg valgte å bli med!

Jeg føler meg så heldig, to ganger har jeg fått muligheten til å være med på klassetur til Polen med Aktiv Fredsreiser. Første gang i 2007 med min datters klasse og andre gang i 2012, med min sønns klasse.


Sterke inntrykk!

Etter begge turene sitter jeg igjen med mange fine minner og opplevelser. Det å få muligheten til å være med ungdommene på klassetur til Polen, få dele opplevelser, gode og vonde, er sterkt. Det var ikke bare kjekke ting ungdommen skulle oppleve mens vi var på tur. De skulle innom konsentrasjonsleirer og torturfengsel, noe som gjorde sterkt inntrykk på de fleste.

Reaksjonene var mange, både blant ungdommen og oss foreldre. Ting vi så og fikk fortalt i konsentrasjonsleirene Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück, gjorde sterkt inntrykk og kommer nok alltid til å sitte klistret til hjernebarken....................

LES MER:

Klassetur til Polen med din ungdom?


Likes

Comments


Visste du at ukeblad inneholder mye stein?

Stein blir brukt til de utroligste ting som vi til daglig bruker. Jeg var faktisk ikke klar over alle bruksområdene. «Bergarter og mineraler brukes til bl.a å lage veier, hus, maling, papir, tannkrem, kopper, datamaskiner og sykler. Til og med mye tøystoff lages av stein». (Les her)


Hva kan lages av selvplukket stein?

Jeg personlig, elsker å lage ting av stein. Er jeg ute på tur med hunden, ser jeg etter fine steiner. Hver gang jeg er i utlandet, speider jeg etter en strand der det er steiner å plukke med seg. Kofferten min er alltid noen kilo tyngre på hjemreisen, enn på utreisen.


Det er så mye en kan bruke steiner til:

 • lage bilder,
 • skrive på (enkelte ord, men også fine sitater)
 • dekorere som bordpynt,
 • male, for så å lime dem sammen til figurer,
 • blomsterdekorasjonen.


Livet på stein i en glasskrukke

Noen av steinene mine, har jeg brukt til å skrive ting som representerer livet mitt. Livet består av mange dager og mange nyanser. Det går i bølger fra hvitt til svart. Hele skalaen av farger representert i livet.

 • Gleder
 • Sorger
 • Latter
 • Tårer
 • Frykt
 • Trygghet
 • Kjærlighet
 • Hat
 • Vennskap
 • Uvennskap
 • Familie
 • Søsken


Ved å skrive ned livets utfordringer og gleder på steinene, blir jeg minnet på, om at livet er en karusell, en berg og dalbane. Dette gir meg mot og håp i vanskelige tider, styrke og energi i gode tider.


Skriv ditt liv

Er du på stranda en dag, eller kanskje på fjellet, se om du finner noen steiner å ta med deg hjem. Finn frem.......... LES MER


Likes

Comments


Kjenner du deg igjen?

Du har ikke tall på alle dugnadstimene du har utført gjennom barnas fritidsaktiviteter og i skolesammenheng!

– Du er nå på din sønns fotballkamp og IGJEN er du satt opp på som linjedommer. Det er ikke lenge siden sist du var linjedommer, så etter din beregning, burde det ikke vært din tur denne gang. Det er mange barn som er engasjert på laget og dermed mange foreldre å fordele dugnadsarbeidet på.


Men dette er dessverre ikke realiteten!

Det er mange foreldre som sjeldent eller aldri, stiller opp på dugnad. Dette gjør deg rett og slett forbannet og du er ikke alene om å bli det, dette betyr jo bare en ting – ...................

LES MER:

Er DU også lei av alle de som ALDRI stiller på dugnad?


Likes

Comments

Trikkevindu. www.perleskrinet.no

Hun går inn på trikken. Gir et kort nikk til trikkeføreren og skynder seg videre innover.


Det sitter mange mennesker der, men ingen sitter ved siden av hverandre. Hun finner en ledig plass og setter seg ned. Det har vært en travel morgen med alt som skulle ordnes. Nå skal det bli godt å slappe av, uten noen som helst forstyrrelser. Hun synker ned i setet og inn i sin egen lille boble, setter musikken i øret og stenger resten av verden ute.....


LES MER:

Lever du her og nå, eller bare eksisterer du?

Likes

Comments


Tenk å kunne sveve høyt over bakken, være lett som fuglen. Kan du se det for deg, kjenne følelsen?

Dette får meg til å tenke tilbake på barndommen, skolens frikvarter. Vi løp ut så raskt vi kunne for å www.perleskrinet.nokapre den beste plassen, plassen der tauet gikk fritt rundt, uten å dulte borti noe............

LES MER:

Tenk å kunne sveve høyt over bakken!
Likes

Comments