​En av lägenheterna som vi blev intresserade av ligger i Benalmádena, närmare bestämt i Torremuelle. Det var en lägenhet med stort vardagsrum, två större och ett mindre sovrum, två toaletter/badrum och en stor altan på taket med jacuzzi, utekök och tvättstuga. Köket var nog lite litet men det skulle ju gå att laga mat ute och vardagsrummet skulle funka fint att äta i. Maken tog kontakt med mäklaren och då satte det igång.

Det visade sig att den som återkom var en kvinna som arbetade på Södermalm här i Stockholm. Hon insisterade på att vi skulle åka ner och titta på lägenheten, hon frågade också om vår prisklass och område för att sedan återkomma med en lista av objekt som vi kunde välja bland för att titta på. Vi valde ut ett antal lägenheter som vi tyckte verkade intressanta att titta på och bestämde avresedag. Hon skulle också se till att vi blev upphämtade vid hotellet och sedan bli skjutsade till de olika lägenheterna.

Nu när jag skriver detta är det nästan exakt ett år sedan vi planerade vilka lägenheter att titta på och när resan skulle genomföras. Datum för resan blev 9 mars, det blev min första resa med Ryan Air någonsin. Det visade sig att planet från Skavsta till Malaga blev ett par timmar försent och en kväll efter en arbetsdag blir jag till slut ganska trött och i sätena på Ryan Airs plan blev det lite jobbigt när jag inte lyckades sova och var så trött så att det kröp i kroppen och det var lite svårt att sitta still. Det senare är en vanlig reaktion hos mig.

Vi bokade en lägenhet i Malaga som vår bostad under helgen, det var nära flygplatsen och vi visste inte var vi skulle bokat annars. Någonstans ska vi ju sova.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min man satt och tittade varje dag för att se om nya objekt dykt upp. Fanns det något nytt som var intressant kollade han upp området, osv. Ofta tog han upp att det är så hemskt klimat i Sverige (på vintern) och så varmt och skönt i Spanien.

Så här i efterhand kan jag inte riktigt säga när hans intresse var som störst. I början av november 2015 tog makens mamma sina sista andetag, vi var nere hos makens pappa för att stötta honom när det blev klart att inget gick att göra när det gällde svärmors öde. Hon blev 79 år och hade levt sina sista år med parkinsons sjukdom. Ett antal år bodde hon kvar i huset tillsammans med min mans pappa men i januari 2015 flyttade hon in i ett särskilt boende.

Sommaren 2015 fick vi beskedet att min pappa hade cancer i magen, en vanlig diagnos i den åldern. I januari 2016 tog min pappa som var ett stort stöd i mitt liv sitt sist andetag. De sista två veckorna bodde han på ett kommunalt boende för att avlasta min mamma som i stort sett tagit hand om honom gällande medicinering och läkarbesök.

När livet lugnat ner sig lite och vi landat i allt som hänt kom beslutet att verkligen åka och titta på de objekt som fanns tillgängliga.

Likes

Comments

Bloggen handlar om den lägenhet som vi (min man och jag) köpt i Torremolinos i Spanien. Vi har varit ägare av den sedan början av april i år, vi var nere och köpte den i början av mars. Men det handlar också lite om vilka vi är och varför vi köpte lägenheten, sett kommer att utvecklas under tiden tänker jag.

Vilka är vi då? Ja, det kommer nog att komma fram under tiden men kort; ett gift par utan barn men med ett antal bröder och brorsbarn. Vi är runt 50-årsåldern, jag fyller 50 nästa år och min man blir i samma veva 54..

Vi har under det senaste året förlorat en mamma, en pappa, en kusin och en tidigare arbetskamrat. Mitt i allt detta satt min man och toktittade på olika lägenheter i Spanien för att hitta en bostad för oss när vi gått i pension och sålt huset som vi nu bor i. Att förlora anhöriga kommer jag troligtvis att komma tillbaka till och hur man köper och renoverar en lägenhet kommer definitivt upp igen.

Likes

Comments