min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

Vad hände egentligen mellan dåtid och nutid? Va hände under uppväxten? Varför blev just jag såhär? Eller ja, varför blev jag sjuk?!
vad hände med den spralliga, lyckliga lilla flicka som fanns på alla fotona i albumet? Vem är hon? Är det jag? Hur kan en människa förändras, så drastiskt som jag gjorde?!
vad hände just där när allt bara vände? Varför berättar ingen för mig vad som hände?
Gå igenom livet med tusen frågor men aldrig få några svar.... kan framtiden ge mig svar? kan nuet?
hatar dessa dagar då tankarna flyger och man är så medveten om sin sjukdom och problematik .. Men jag har ingen aning om hur jag ska kunna hantera det. Jag kan inte hantera det. Det lägger sig precis som ett täcke runt om mig , sakta kramar ur all luft och ork man har. dessa kedjor de finns runt anklar och händer... hur tungt kan de egentligen vara... ska man känna såhär lite då och då? låt mig få sova mig genom allt. Vakna upp en dag och känna sig fri. vara fri från sin egen demon.. slippa alla tyngder av kedjor och bara sträcka ut sina vingar... men vad det egentligen betyder vet ingen. Inte ens jag..

min älskade prins, min stöttepelare ❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

vilket underbart väder vi haft.. helt perfekt:)
lite uppdatering om hur allt går.  just nu går ja på ame -arbetsmarknadsenheten .
en skola där på 5 veckor.  helt onödigt men de är för man nt har jobb.. klarat gå dit 3e dagen idag. en stor klapp på axeln.. igår va ja på min utbildning om bipolär. all denna information man får gör en trött i huvudet och kroppen.. dock är de givetvis bra information man får de ska ja inte säga..
medicin mässigt då.  hur går de där.?
ja vi har ökat min humörstämnings medicin då jag fortfarande fick mina utbrott, speciellt på min sambo.. som by the way inte har någon som helst förståelse för min sjukdom. så vi får se om detta blir bättre. utan mina tabletter funkar jag inte.   de blir kaos i hjärnan tyvärr..
men tillbaka.. jag fyllde år i måndags. jajamensan 28 hela år. trodde aldrig ja skulle leva så länge.  men i alla fall i morgon blir de ut med den bästa och fira ♡♡
ha en underbar dag ♡

min älskade ängel

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

då var de redan godmorgon för min del :/ dottern är pigg och glad och ja sitter i soffan med kaffet och försöker vakna.. Varför ska man sova lixom?? Dagen i all ära bestod av att göra ingenting. kröp ner i sängen redan kl 8 med en bra film.. Vad dagen har att erbjuda idag vet jag inte då ja fortfarande är trött och vill sova. förhoppningsvis om 2 timmar kan ja sova då dottern blir trött igen och somnar.. 

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

Idag är det inte God morgon, idag är de mer fyfan va trött och slut jag är .. Igår hade jag tre saker jag skulle göra under dagen vilket involverade 2 nya saker för mig. Hos min läkare gick vi igenom med och ändrade en del. skrev intyget till af och då ännu en gång vad mina hinder i vardagen är. 1 timme senare var jag vänd ut och in, upp och ner och insåg att livet är långt ifrån normalt.. Jag hann inte mer än hem till barnen och my innan ja skulle köra iväg igen. återigen körde jag till stan på möte med AME. Det märktes att hon inte visste hur hon skulle hantera mig vid första mötet. Men ja är tacksam för den försiktighet  hon hade. Den här kvinnan kommer bli min stödperson under 5 veckors tid på skolan. Hon visade mig runt i hela skolan och även bland personalen. Jag träffade på KBT terapeuten jag ska gå till , verkade okej .. Det jobbigaste blir klassrummet . De va stort, möblerat i ett U.  Alla blickar mot varandra.. Dock fick jag bestämma plats vid dörren som kommer vara min permanenta plats. De känns ändå som att ja kan klara av detta. Men de får vi se på måndag morgon.!

Efter detta längtade jag bara hem till barnen. komma bort från de okända och hem till kaoset jag känner till.. Mentalt fick ja ställa in mig på att åka på utbildningen om min sjukdom nån timme senare. Som tur skulle jag ha Maria med mig. Nervositeten växte när vi körde in mot stan igen. psyk gör mig trygg men de nya människorna gör mig osäker. Som vanligt satt ja längst mot dörren tryckt mot Maria. Utan henne hade jag inte åkt dit.. Utbildningen kommer nog ge mig lite insikt i allt kaos. Men resten stannar innanför psyks dörrar..

Idag är ja rent slut i både huvud och kropp. känslan av utmattning är nära. Vill sova , slappna av och bara göra nt ett skit.
Men tillbaka till verkligheten människa. Du har två fantastiska barn att ta hand om, ett hem att städa, och massa ansvar att ta!!

Hoppas på en lugn dag med lite att göra då ja behöver återhämta mig efter gårdagen!!

Kram på er ♡

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

godmorgon gott folk.
En ny dag nya tag. Idag blir det att åka till psykiatrin och träffa min läkare. Dags att fixa lite med all med och den roliga kontrollen. Ikväll ska jag till psykiatrin igen med en nära vän då ja har blivit bokad för utbildning om min sjukdom.  Som tur har man nära o kära som vill förstå de man går igenom. Så ja själv kan förstå mer om min sjukdom. lära mig hantera de situationer som uppstår.
Ännu ett möte med AME om de finns resurser för en stödperson till min skola. Är glad att de tog de på allvar och kollade upp det..
Dagen har för lite timmar på dygnet känner jag. 
uppdatering kommer senare:)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

denna förbannade hemska vän jag har inom mig.. En vän med taggtråd och slipade föremål.. Allt som skär sönder mig inifrån har du i dina händer.. timme för timme, min själ den blöder..  Du sviker mig varje gång du andas .. Du va stark en gång men du föll pladask för de svaga.. En omställning jag inte kan vänja mig vid.  va händer inom mig? Varför kan jag inte leva som alla andra? Varför ska allting vara så svårt och jobbigt? Ett normalt liv , hur svårt kan det va? Att be om ett annorlunda liv är förgäves.. Ett liv i kaos och medicin.. Vem förstår mig? Vem lyssnar? Vem talar bakom ryggen? Vem vill lära sig om mitt kaos? Hur ska ja hantera mitt kaos? Går det att hantera? Vem följer mig på vägen? Vart finns svaren på detta?
antagligen ingenstans..
låt mig få sova, låt mig få jobba, låt mig få äta låt mig helt enkelt få älska mitt liv.
Att önska är att be, att be är att vända sig till gud. gud förlåter de ja gör mot mig själv . Men inte jag. Ett rop på hjälp försvinner i vinden..
hör ingen mig? Ser ingen mig? ropet ja gav blev till sand i öknen.. Hur länge orkar man stå ut med att gå hand i hand med demoner?
Hur ser man ett ljus i tunneln när man bara ser svart? Ett mörker som gör mig mörkrädd men ja har ingen lampa. En mardröm som ja aldrig vaknar ur.. Ett liv i helvetet ....

förstår ingen mig? Dem rädsla ja känner!!
rädslan att försvinna i mörkret och förbli sanden i öknen....

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

då va den minsta huliganen lämnad på förskolan , dock blev storasyster avis på det. - vad ska vi göra hemma mama?  JAG- vi ska städa och fixa. - lejla- amen mamma varför det?  det vill inte jag. kan vi inte kolla film och äta godis.?  eller gå ner till faster och fika.
någon som gillar godsaker :p
dags att försöka få i ordning på torpet, få upp de sista på väggarna :) längtar tills allt är fixat och på plats.  bänkarna och skåpluckorna är fortfarande inte komna. så att arbeta i köket finns inte på kartan :/ förhoppningsvis nästa vecka blir de fixat..  känns verkligen som en evighet :/
men nu mys med min stora huligan ❤❤

Likes

Comments

ja de kan man verkligen säga. vilken dag alltså :) de kollegor jag mött hittils är helt underbara :) dagen gick jättebra, bättre än förväntat. själva vårdandet är inga problem men rutiner är knepigt.. inte bara de, komma hem till ett hem i stress, kaos är bara två ord. nu längtar jag efter en dusch och sängen :/ ser fram emot en helg med mina nattisar i p3 :) bara en massa härliga saker på g.  :)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

mötet med specialpedagogen gick väl som väntat. hon berättade att hon va specialpedagog 10 ggr och jag va förälder. lite så i den graden av idioti var det. jag förstår va de menar med att tänka på mitt barns bästa, men att be mig skära ner på min arbetsdag!  hallå!!  ni arbetar i samma kommun, ni vet om att de är omöjligt!!  för mig finns de ingen möjlighet att dra ner på mina 85% och definitivt inte mannen som jobbar heltid.
de är lätt för dig som pedagog(som har jobbet att berätta för andra vad de ska göra med sina barn) att be om saker. gör si gör så. detta anser jag. de roliga var att hon inte alls hade en bakgrundsbild av hennes hjärtfel.
ojsan Hoppsan dagis personal det glömde ni säga va?!  hur i helvete glömmer man att ett barn har hjärtfel???  de är precis som att glömma gå på toa!  för mig är de a och o att de vet. dock ingen fara med det, men hon är den hon är pga sitt hjärtfel! 

i alla fall, jag gick till jobbet och hade underbara nya kollegor. de gjorde de väldigt enkelt för mig att anpassa mig efter de nya. (jag har alltid arbetat natt, så de me dag jobb är nytt).  kvällen gick och jag längtade hem efter lite tysnad och lugn o ro. 
haha men vem trodde de. Min minsta huligan va vaken och gjorde de jobbigt för sin pappa genom att skrika hela tiden. liten mammagris kan man verkligen säga. dock måste hon lära sig hon också. Klockan gick och jag tänkte jag skulle sova. men jag tänkte fel minsann. dottern hade bestämt sig för att vara vaken ända till halv 5 i morse. hade jag varit ledig hade hon sovit, men nu ska jag köra till jobbet om 1 timme. varför inte lixom man är redan slutkörd i huvudet, varför inte bli det lite till. 
dagpass väntas fram till kl 4(hoppas man kan hålla sig vaken). 

ha en trevlig dag mina vänner :)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

som ni ser på rubriken så har jag råkat ut för särbehandling när de gäller min 1 åriga dotter. Allting började med att vi blev skickade för utredning om eventuell funktionsnedsättning. det visade sig att dottern är 100% frisk men att hon är sen i sin utveckling pga sitt hjärtfel. hon är mindre än de andra barnen, precis lärt sin krypa och pratar inte.  vid inskolningen fick jag höra att extra resurser måste sättas in pga min dotters sena utveckling. sen blev det plötsligt bestämt ett möte med en specialpedagog som vi har idag.  blev frågad om jag kunde jobba halva dagar då mitt barn (enligt dagis)  inte är lämplig för hela dagar. pga resurser. asså va?  hur ska ja o mannen göra?  vi kan inte skuta i våra jobb för att förskolan inte kan göra sitt. det är inte någons fel att dottern inte är lika stor som andra barn. varför jämföra barn?  varför ska ni särbehandla mitt barn för hon är mindre och inte kan säga ifrån...  hur kan ni som fröknar be mig som mamma att inte sköta sitt jobb. förlora inkomst som försörjer mina barn?  hur kan ni särbehandla ett barn som är frisk. ett barn som har haft en tuff börjar på livet med två hjärtfel att kämpa mot. hur kan ni se förbi allt detta. är de för ni inte är duktiga fröknar?  kan ni inte sköta ert jobb?  blir de jobbigt att ta hand om mitt barn? 

jag kan nog fan byta dagis om mitt barn gör det jobbigt för er.!  för såhär gör man inte. man särbehandlar inte barn. funktionshinder eller inte. barn är individer underbara individer.
SLUTA SÄRBEHANDLA VÅRA ÄLSKADE BARN.

detta är ett liv vi lever för. mina barn är mitt liv.  för er är de ett jobb, men för mig lämnar jag en del av mig själv i DITT ansvar.

Likes

Comments