min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

då va den minsta huliganen lämnad på förskolan , dock blev storasyster avis på det. - vad ska vi göra hemma mama?  JAG- vi ska städa och fixa. - lejla- amen mamma varför det?  det vill inte jag. kan vi inte kolla film och äta godis.?  eller gå ner till faster och fika.
någon som gillar godsaker :p
dags att försöka få i ordning på torpet, få upp de sista på väggarna :) längtar tills allt är fixat och på plats.  bänkarna och skåpluckorna är fortfarande inte komna. så att arbeta i köket finns inte på kartan :/ förhoppningsvis nästa vecka blir de fixat..  känns verkligen som en evighet :/
men nu mys med min stora huligan ❤❤

Likes

Comments

ja de kan man verkligen säga. vilken dag alltså :) de kollegor jag mött hittils är helt underbara :) dagen gick jättebra, bättre än förväntat. själva vårdandet är inga problem men rutiner är knepigt.. inte bara de, komma hem till ett hem i stress, kaos är bara två ord. nu längtar jag efter en dusch och sängen :/ ser fram emot en helg med mina nattisar i p3 :) bara en massa härliga saker på g.  :)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

mötet med specialpedagogen gick väl som väntat. hon berättade att hon va specialpedagog 10 ggr och jag va förälder. lite så i den graden av idioti var det. jag förstår va de menar med att tänka på mitt barns bästa, men att be mig skära ner på min arbetsdag!  hallå!!  ni arbetar i samma kommun, ni vet om att de är omöjligt!!  för mig finns de ingen möjlighet att dra ner på mina 85% och definitivt inte mannen som jobbar heltid.
de är lätt för dig som pedagog(som har jobbet att berätta för andra vad de ska göra med sina barn) att be om saker. gör si gör så. detta anser jag. de roliga var att hon inte alls hade en bakgrundsbild av hennes hjärtfel.
ojsan Hoppsan dagis personal det glömde ni säga va?!  hur i helvete glömmer man att ett barn har hjärtfel???  de är precis som att glömma gå på toa!  för mig är de a och o att de vet. dock ingen fara med det, men hon är den hon är pga sitt hjärtfel! 

i alla fall, jag gick till jobbet och hade underbara nya kollegor. de gjorde de väldigt enkelt för mig att anpassa mig efter de nya. (jag har alltid arbetat natt, så de me dag jobb är nytt).  kvällen gick och jag längtade hem efter lite tysnad och lugn o ro. 
haha men vem trodde de. Min minsta huligan va vaken och gjorde de jobbigt för sin pappa genom att skrika hela tiden. liten mammagris kan man verkligen säga. dock måste hon lära sig hon också. Klockan gick och jag tänkte jag skulle sova. men jag tänkte fel minsann. dottern hade bestämt sig för att vara vaken ända till halv 5 i morse. hade jag varit ledig hade hon sovit, men nu ska jag köra till jobbet om 1 timme. varför inte lixom man är redan slutkörd i huvudet, varför inte bli det lite till. 
dagpass väntas fram till kl 4(hoppas man kan hålla sig vaken). 

ha en trevlig dag mina vänner :)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

som ni ser på rubriken så har jag råkat ut för särbehandling när de gäller min 1 åriga dotter. Allting började med att vi blev skickade för utredning om eventuell funktionsnedsättning. det visade sig att dottern är 100% frisk men att hon är sen i sin utveckling pga sitt hjärtfel. hon är mindre än de andra barnen, precis lärt sin krypa och pratar inte.  vid inskolningen fick jag höra att extra resurser måste sättas in pga min dotters sena utveckling. sen blev det plötsligt bestämt ett möte med en specialpedagog som vi har idag.  blev frågad om jag kunde jobba halva dagar då mitt barn (enligt dagis)  inte är lämplig för hela dagar. pga resurser. asså va?  hur ska ja o mannen göra?  vi kan inte skuta i våra jobb för att förskolan inte kan göra sitt. det är inte någons fel att dottern inte är lika stor som andra barn. varför jämföra barn?  varför ska ni särbehandla mitt barn för hon är mindre och inte kan säga ifrån...  hur kan ni som fröknar be mig som mamma att inte sköta sitt jobb. förlora inkomst som försörjer mina barn?  hur kan ni särbehandla ett barn som är frisk. ett barn som har haft en tuff börjar på livet med två hjärtfel att kämpa mot. hur kan ni se förbi allt detta. är de för ni inte är duktiga fröknar?  kan ni inte sköta ert jobb?  blir de jobbigt att ta hand om mitt barn? 

jag kan nog fan byta dagis om mitt barn gör det jobbigt för er.!  för såhär gör man inte. man särbehandlar inte barn. funktionshinder eller inte. barn är individer underbara individer.
SLUTA SÄRBEHANDLA VÅRA ÄLSKADE BARN.

detta är ett liv vi lever för. mina barn är mitt liv.  för er är de ett jobb, men för mig lämnar jag en del av mig själv i DITT ansvar.

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

godmorgon gott folk :)

idag är det förhoppningsvis sista dagen för inskolning för vår minsta huligan :) dock är vi fortfarande inte helt hundra:/ min förkylning och hosta är inte att leka med precis. vi har haft sjukstuga i mer än 1 vecka nu, och de börjar bli tröttsamt. känns fruktansvärt om ja ska behöva sjuka mig från jobb i morgon igen :/ vill inte, men blir man inte bättre vad gör man.  har 4 dagars jobb framför mig så de är bäst att bli frisk känner jag.

barnen har bara reagerat positivt på flytten måste jag säga. båda har sovit hela nätter. vår minsta har i natt sovit en hel natt, helt utan avbrott :) som mamma blir man super glad.

lite kaffe för att få denna mamma på benen :)

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

välkomna till sjukstugan deluxe!
när ska detta ta slut?  jävla dagis säger jag bara.  att missa jobb, kalas, flytt allt pga denna inskolning. trodde jag skulle bli bättre men fick sjuka mig från jobbet ändå. ännu en gång dessa baciller. när blir man van vid det?  hur ska man hålla ut. hur ska jag som människa kunna ta hand om mina sjuka barn när jag själv är sjuk?!  vänner familj aom själva blir sjuka för att avlasta mig i någon timme. förlåt * att ni blir sjuka men ni är guld värda. mannen då?  jodå han jobbar varje dag så de finns nt att kunna få hjälp där.
julbordet i morgon kan man hoppa när man känner såhär. tråkgt när slökten ska samlas men vad gör man.. 

rensa sitt hjärta och rensa sin hjärna. lika bra kanske,  kanske inte. klarar sig själv absolut.  men vad tänker man?  hur fungerar hjärnan. tvärstopp?  blackout?  eller bara förnekelse?  hur länge orkar man?  blir de. någon gång för sent?  ändra det man en gång älskade?  välja väg?  vilken väg. helt slut i hjärnan..  frågor men inga svar. rädslan för sanningen. bättre med lögner?  skydda sig själv??  fyfan för dessa tankar.......... 

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa


godmorgon :)

hur är det med er? :) här börjar de bli bättre, hostan sitter kvar på den stora tjejen men ingen feber. så vi testar förskola idag. förskola för den minsta med, idag skall vi testa att lämna henne.  känns inte alls som att barnen blir större. inte alls nej, tyvärr blir man själv äldre :p

igår hade jag en gammal vän på besök. 2 år sedan sist, men tragget gick precis som vi aldrig slutat ses. saker man missat under 2 års tid går inte att ta igen på en kväll. helt omöjligt. hur mycket man än har att berätta missar man något varje gång. :)

kan man få mer spel när ens hyresvärd driver med en om inflyttnings datum?!  förhoppningsvis i helgen blir det flytt. så dags att flytta allt som kan flyttas elektroniskt. internet, adress. skriv gärna och påminn mig vad man ska flytta, i detta kaoset har ja noll koll..  samtidigt som jag börjar jobba på lördag :s hur får man ihopa allt :s

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Mina älskade änglar , Psykisk ohälsa

godmorgon på er alla :)

som ni flesta vet har vi haft kalas för min minsta flicka plus det äe inskolning på g. andra veckan nu :) men som ett plus i kanten över det hela blir storasyster sjuk. allt är så fruktansvärt dålig tajming då ja börjar jobba nästa vecka :/ hur får man ihopa det?  varför kan jag inte klona mig?  storasyster behöver mamma hemma, lillasyster behöver mamma på dagis. vilket prioriterar man?  utan inskolning kan jag inte börja jobba, vilket inte är populärt på jobbet! men antar att det är så när man är mamma, allting kan man inte ha kontroll över. mina barn går jue före allting så är det. 

jaha 1a advent är över och ingenting är uppsatt i lägenheten :/ dock inte lönt när vi ska flytta.  ska bli så skönt att barnen får eget rum och eget lekrum ❤ rätt trött på att trampa på leksaker :) längtan är så stor efter de att jag spricker när som. både nedanvåning och ovanvåning :) ååh vill flytta nu nu nu ❤

Likes

Comments

min vardag med psykisk ohälsa, Psykisk ohälsa

nu är man tillbaka igen, de mesta av energin or tillbaka vilket jag är tacksam för :) lite mer uppdateringar på g.
jag har Äntligen börjat läsa usk igen.  har sista terminen kvar :) hoppas jag är klar till sommaren :) när det gäller min minsta dotter har jag fått remiss för hennes ögon och för hennes sena utveckling :/ tråkigt värre. röntgen den 22 september.
tyvärr åkte jag själv på njursten och fick åka ambulans för andra gången.  och nu har ja utslag över hela kroppen för ja fått en hudsjukdom :/ så allt är skit. 
men de bästa är att ja fått ett vikarier plus en annan timanställning så mitt hopp för arbete är stort :)

Likes

Comments