Jag har fått produkterna av L300 via Buzzador i syfte att testa och recensera dem.


L300 Ultra Sensitive Foaming Cleanser

Produktbeskrivning

  • Ultra Sensitive Foaming cleanser är en mjukt löddrande rengöring för ansiktet som milt men effektivt avlägsnar orenheter och makeup.

Passar

  • Känslig till mycket känslig hud

Ingredienser värda att nämna

  • Glycerin, som står som andra ingrediens. Fuktkompis!
  • Den fuktbevarande tensiden betain, en mycket mild rengörande ingrediens (läs mer här) som binder fukt till huden. Betain finns naturligt i vår hud och är dessutom snällt mot miljön.

Utlovar

"Mild för huden och tar effektivt bort orenheter och makeup. Innehåller ingredienser som skyddar huden mot yttre påfrestningar och gör att huden känns behaglig efter tvätt."

Pris

  • Cirka 99 kronor för 150 ml på apotek

Testperiod

Jag har testat produkten morgon och kväll under två veckors tid.

Resultat

  • Jag tycker att L300:s beskrivning av produktens resultat stämmer bra. Det är en bra sak med apoteksprodukter, they tell it like it is.
  • Rengöringen är effektiv men väldigt, väldigt mild. Jag blir inte röd i huden efter användning vilket jag annars ofta blir.
  • Den löddrar lätt men har ändå en len gelkonsistens.
  • Produkten har en svag apotekig doft, så som oparfymerade produkter har.

Positivt

  • Den känns väldigt mjuk emot huden och rengör effektivt. Det blir inte mycket smink- och smutsrester kvar efteråt (jag kör alltid ett extravarv med micellärt vatten).
  • Oparfymerad samt fri från parabener och mineraloljor - tack för det! Parfym vill vi inte ha i ansiktet ju.
  • Huden känns faktiskt återfuktad! Jag tror att det har mycket att göra med den milda tensiden, betain. Sodium Laureth Sylfate som ofta används i rengöringar som löddrar torkar ut och irriterar huden massor, kanske är det avsaknaden på den rackaren som gör min hud så lycklig.
  • Produkten är väldigt dryg, en 150 millilitersflaska kommer att räcka i evigheter.

Negativt

  • Bara en sak: Produkten är som sagt väldigt dryg, men det är svårt att dosera. En pumpflaska skulle vara perfekt! Nu får man ut en lite för stor klick.

Betyg

  • 4/5. Fixa en pumpflaska så blir det en femma! En riktigt bra produkt som jag faktiskt kommer att köpa, när den här väl tar slut. Rekommenderar den till dig som har sliten vinterhud, är känslig eller allergisk. Take that, Clearasil!



L300 Ultra Sensitive Rich Face Cream

Produktbeskrivning

  • Ultra Sensitive Face Cream Rich är en mild men effektivt återfuktande, lugnande och skyddande ansiktskräm. Speciellt anpassad för torr och känslig hud som lätt blir irriterad.

Passar

  • Torr och känslig hud som ofta blir irriterad

Ingredienser värda att nämna

  • Precis som rengöringen innehåller krämen det mjukgörande betainet, vår nya favorit.
  • Vitamin E - en av hudens absoluta superhjältar. Minskar kraftigt bildandet av fria radikaler i huden (det vill säga hudmördare) och hjälper till att stärka hudens fuktbarriär. Vitamin E är dessutom antiinflammatoriskt.
  • Havreolja, som har en naturlig antiinflammatorisk effekt på huden - perfekt för oss känsliga som lätt blir röda och får hud som svider. Fungerar som en barriär emot fria radikaler.
  • Glycerin - naturlig fuktbevarare med bakterihämmande effekt. Påskyndar även sårläkning, dämpar hudirritationer och skyndar på omsättningen av döda hudceller. Vi älskar glycerin.

Utlovar

"Stärker den känsliga hudens barriär och skyddar mot yttre påfrestningar. Resultatet är att den känsliga huden blir återfuktad och får en starkare barriär."

Pris

  • 119 kronor för 60 ml

Testperiod

Jag har testat krämen i två veckor och har använt den på morgonen.

Resultat

  • Krämen är på något magiskt sätt både tjock/fast och lätt, den går in bra i huden och ger ett lätt glow. Ger en behaglig känsla på huden som håller i sig under dagen.
  • Fungerar utmärkt under smink.

Positivt

  • Oparfymerad samt fri från parabener och mineraloljor - himla bra. Vi är så över mineraloljor, är vi inte?
  • Alla irritationsdämpande ingredienser märks verkligen, huden får en jämn ton och ser frisk ut.
  • Detta är faktiskt den första hudkrämen som inte har hyaluronsyra i som jag får så pass bra återfuktande effekt av.
  • Dryg, bra pris och bra, hygienisk förpackning. Liten och lätt, skulle vara enkel att ta med på resa.
  • Vissa apoteksprodukter tappar liksom den där lyxkänslan som man ju vill att krämer ska ha. Det gäller inte för den här, den känns som ett härligt treat för huden.

Negativt

  • Man får räkna med att själv addera ett extra lager med en separat SPF ovanpå, det är synd att man inte lagt i solskydd på en gång.

Betyg

4/5 - hade önskat SPF! Utöver det är detta en toppenkräm som dessutom är mycket prisvärd.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Under perioder har jag hållit mig undan socker helt och hållet. Nu menar jag helt. Innan dessa, smått extrema, perioder har jag haft "rätt" (eh, om rätt = enorma) stora problem med sockerberoende. Kommit in i någon loop där jag tänkt chokladchokladchokladchoklad så fort jag vaknat och sedan inte kunnat släppa det. Jag hade alltid något hemma, så det var bara att sticka in handen i skafferiet för att tillgodose "behovet" (eh, om behov betyder demon). Problemet är att jag då har blivit mätt, inte orkat frukost och sedan har den onda spiralen varit igång. Lagom till lunch har man råkat ha vägarna förbi en tunnelbanestation som sprayar ut kanelbulledoft och, ja...

Är du i samma sits? Ledsen att säga det, men det enda sättet att komma ur den där sockriga spiralen är att gå helt cold turkey under en period. När du har blivit av med beroendet kommer du att kunna äta socker under ordnade former, men för att bryta mönstret behövs lite mer radikala förändringar.

Du kan alltså inte göra minsta lilla undantag och du måste tänka på vad du äter istället, när suget kommer. Det blir liksom inte bättre av att du äter en skål med Yoggi-yoghurt som består av typ sockerbitar och aromämnen.

Mina bästa tips för att klara en sockerdetox:

  • Bestäm i förväg vad du ska äta när suget slår till! Det blir lättare för hjärnan om du har en plan.
  • Om du inte är allergisk: Ha alltid med dig ett gäng naturella nötter i väskan. De mättar bra och fixar blodsockret.
  • Se till att alltid vara mätt! Ät större portioner, fler mellanmål och se till att hålla hungern borta.
  • Fredagsmyset eller fikan löser du genom att baka raw treats (extra effektivt om du är ett chokladfreak) och fylla upp soffbordet med nyttiga alternativ. Hemmagjord dipp och grönsaksstavar, fruktfat och nötter exempelvis. Det finns dessutom färdiga rawbars att köpa i de flesta mataffärer om du inte orkar baka (exempelvis dessa: https://www.mathem.se/varor/bars/frukt--o-notbar-choklad-eko-50g-raw-bite )
  • Poppa popcorn i kastrull eller air popper, finns billigt på Kjell & Company.
  • Hang in there! Kom ihåg att du gör det här för din skull. Låt inte någon förminska din struggle, folk som inte har varit hooked on cinnamon rolls och Plopp fattar liksom inte grejen. De kan till och med bli lite provocerade, det är märkligt nog mer okej för folk att säga "Jag bantar". It'z a zick world out there gurlfriend.

Kom ihåg: Det är de första två veckorna som är krångliga. Efter det kommer du gå in på Pressbyrån, ställa dig i godishörnan och inte förstå what the fuzz is about.

Jag rekommenderar inte att man sätter upp ett slutdatum. Du känner själv när du inte har samma hang-up på socker, då är du färdig. Jag vill också understryka att man inte är en dålig person som äter socker, man ska leva lite - det här inlägget är till för dig som har hamnat i en ond spiral och behöver konstanta sockerkickar för att hålla igång.

You can do it! Lovar! Maila mig på perfectmugshot@gmail.com om du behöver stöd, fler tips eller recept!

Likes

Comments

Produktbeskrivning

  • Dagkräm mot rynkor för torr hud med solskyddsfaktor (SPF) 15 och UVA-skydd.
  • En avancerat komponerad dagkräm mot rynkor och för torr hud, med hyaluronsyra som fyller ut även djupa rynkor. Med solskyddsfaktor (SPF) 15 och UVA-skydd förebygger krämen förtida hudåldrande och djupa rynkor.

Passar

  • Torr till normal hud

Ingredienser värda att nämna

  • Hyaluronsyra, både korta och långa kedjor
  • Det bioaktiva ämnet glycin saponin som stimulerar hudens egen produktion av hyaluronsyra
  • SPF 15 och UVA-skydd

Utlovar

  • Ska fungera bra som bas under smink
  • Motverkar rynkor

Pris

Cirka 269 kronor för 50 ml

Testperiod

Jag har testat produkten under två månader.

Resultat

  • Ledsen att säga det, men den tjocka konsistensen gör krämen rätt svårarbetad. Den tar mig tillbaka till barndomens skidåkande med tjock, vit Nivea på kinderna. Krämen tar tid på sig att absorberas av huden.

Positivt

  • Återfuktar riktigt bra. Och om du de facto ska ut och åka skidor - perfekt. Men se till att addera extra SPF, 15 är lite lågt för en dag i solen.
  • Som den hyaluronnörd jag är tycker jag att det är fantastiskt att produkten innehåller så mycket av ingrediensen. Dessutom har de inte fuskat - den innehåller olika sorters kedjor av hyaluronsyra och hjälper dessutom kroppen att producera egen.

Negativt

  • Det tar så lång tid för krämen att gå in i huden att det hinner bli kväll innan jag slutar känna mig smetig. Jättebra om man bara är hemma och vill ha känslan av att gå runt med ansiktsmask hela dagen. Mindre bra om man hade tänkt sminka sig, det går i princip inte. Sminket bara simmar runt i krämen.
  • Jag vet inte om det är solskyddsfaktorn i krämen som gör den så tjock. Ponera att det är det, då vill jag ge ett minus för detta. Det finns idag väldigt lätta SPF som mjukt lägger sig på huden utan att störa smink eller kladda.
  • Varför bara SPF 15? Jag vill ha 50 på allt. Åtminstone 25.

Betyg

  • 1 av 5. Hade tyvärr varit en nolla om det inte varit för att det är så mycket hyaluron i.


Inlägget är inte sponsrat.



Likes

Comments

Varje söndag gör jag granola. Har i princip känts som att jag står där i vit labbrock, så mycket som jag testat och ändrat och provat och slitit mitt hår. Det är därför med glädje jag kan meddela att jag äntligen kommit på det perfekta receptet! Den är krispig, smakrik, saftig och alldeles underbar. Dessutom är den supernyttig och en riktig boost till det du strör den över. Må det vara en smoothie bowl, en tallrik fil med blåbär eller vad du nu äter.

Enjoy!

Kanel- och kardemummadoftande favoritgranola

Blir två plåtar, vilket innebär två stora glasburkar. Halvera om du vill!

Du behöver:

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl mandlar
  • 4 dl riven kokos
  • 3 dl kokoschips
  • 1 dl pumpafrön
  • 7 msk linfrön (hela, inte krossade)
  • 5 tsk kanel
  • 5 tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 påse torkade fikon (gärna ICA:s mjuka "soft figs")
  • 3 dl russin
  • 4 msk kallpressad kokosolja
  • 4 msk mandelsmör
  • 4 msk honung
  • 6 msk vatten

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Grovhacka cashewnötterna och mandlarna. Blanda dem ihop med alla andra torra ingredienser och kryddorna samt saltet. Utelämna russinen och fikonen, men grovhacka fikonen till lagom stora bitar.
  3. Smält kokosoljan på låg värme. Rör ned mandelsmöret, honungen och vattnet.
  4. Blanda ihop allt - det torra med det blöta.
  5. Dela upp på två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda en plåt i taget i ugnen under cirka 13-16 minuter, öppna och rör om ofta och håll koll på färgen. Det är lätt att den blir bränd, men du vill att den ska hinna bli krispig.
  7. Låt svalna helt innan du häller ned granolan i tättslutande glasburkar. Håll burkarna stängda för att förhindra att granolan blir dålig.

Likes

Comments

Är det något jag älskar så är det choklad. Jag har därför lagt många timmar på att mixtra i köket för att hitta det perfekta rawbollsreceptet. Jag vill kunna äta choklad varje dag utan att bli sockerberoende, då är bollar ett jäkla bra koncept.

Är det något jag har svårt för så är det dock rawbollar som 1) är för hårda, 2) smakar för mycket som nötter och dadlar och 3) inte känns syndiga. De ska inte smaka "nyttigt", de ska smaka FIKA. Lösningen är en bollsmet som innehåller rätt mycket ingredienser, men nyckeln ligger i att ha i ganska mycket vatten. Du vill åt den där krämiga, tryffelaktiga konsistensen. Smetigt liksom.

I bring you, det bästa bollreceptet du kommer att hitta. Alla älskar mina bollar. Jag skryter gärna, no shame!


Rawbollar med tryffelkonsistens

1 batch

Det går bra att byta ut nötter, frön och nötsmör emot andra om du är allergisk emot just dessa.

Du behöver

Till smeten:

  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl skalade solroskärnor
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 dl urkärnade ekologiska dadlar
  • 1-1,5 dl vatten (mer eller mindre beroende på hur smeten blir, läs mer nedan)
  • 4 msk kakao - gärna raw!
  • En nypa salt - gärna rosa Himalayasalt
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 nypa kanel
  • Valfritt: 1 msk carobpulver (smakar kola)

Till toppingen (exempel):

  • Kokosflingor
  • Hackade hasselnötter, mandlar eller annan nöt
  • Hela linfrön (bara krossade som är giftiga)

Gör såhär:

  1. Mixa ihop alla ingredienser. Smeten ska vara så pass smetig att det är lite krångligt att mixa, jag brukar ibland skyffla över den i en bunke och ta det sista med stavmixern. Du vill åt en krämig, smetig, tryffelkonsistens. Den ska dock inte vara rinnig, så ta i lite vatten i taget för att inte gå too far med vattnet.
  2. Blir den för rinnig? Ha i lite mer av de torra ingredienserna och lägg i fler dadlar.
  3. Var inte rädd för att ha i mer vatten. Du vill att smeten fastnar på fingrarna när du försöker rulla bollar. Det ska typ inte ens att rulla några bollar, vilket tar dig vidare till nästa steg:
  4. Ställ in smeten i kylskåpet ett tag, så att det blir lättare att rulla. Cirka 10-15 minuter.
  5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla små bollar av smeten. Testa att rulla några lite större, det är gott ibland med en rejäl boll. .
  6. Rulla bollarna i valfri topping.
  7. Förvara de färdiga bollarna i kylskåpet eller i frysen. I frysen håller de i tusen år, de tinar snabbt. I kylen håller de kanske i 3 veckor eller så.

Likes

Comments

Idag går jag inte många meter från soffan. Efter att ha plöjt igenom samtliga säsonger av The Good Wife (rekommenderas - blir dessutom bättre och bättre för varje säsong) och nya säsongen av Orange Is the New Black är jag serielös. So sad. Om ni sitter på några tips, hand them over!

Chokladsmoothie med puddingvibe

Jag freewhealar alltid lite när jag gör den här, därför blir receptet lite (väldigt) otydligt. Istället för måttangivelser har jag skapat vissa hållpunkter, eller "regler". Dessa får du ta ställning till medan du skapar smoothien, därför är det viktigt att hela tiden smaka av. Reglerna är som följer:

- Är den för besk? Ha i fler dadlar.
- Är den för tjock? Ha i mer cashewmjölk.
- Är den för smaklös? Ha i mer kakao och nötsmör.

Du behöver:

  • En mogen avocado
  • Osötad cashewmjölk (GoGreen har en bra!)
  • Vaniljpulver (finns på bakhyllan)
  • Ekologiska färska dadlar (ta ut kärnan)
  • Hasselnötssmör - funkar även bra med mandelsmör eller cashewsmör

Funkar att mixa med stavmixer om du inte har en mixer.

Likes

Comments

Blir du lätt irriterad, ledsen, deppig eller upprörd? Får du även ont i huvudet ofta? Det kan ha en enkel förklaring: Lätt uttorkning.

Forskning har visat att lätt uttorkning leder till svårigheter att kontrollera humöret, huvudvärk och koncentrationsbesvär. Det räcker med en så liten minskning som 1,5% av den normala volymen vätska i kroppen för att symptomen ska bryta ut. Detta beror på att kroppens känsliga salt- och sockerbalans rubbas, vilket leder till att dess funktioner börjar fungera sämre.

Du blir ofta törstig när du redan är uttorkad, säger forskarna, därför räcker det inte att enbart dricka när du är törstig. Symptom som trötthet, huvudvärk och sviktande humör kan vara din kropps sätt att be dig att dricka mer.

Likes

Comments

Det blir lätt lite präktigt med hälsa och nyttig mat. Alla "regler" och trender kring vad som är okej och vad som inte är det. Valfri supermodell som i intervjuer bedyrar att de upprätthåller sina looks genom att Sova mycket, dricka mycket vatten och äta en cheeseburgare när jag känner för det! Samhället har byggt upp det creddiga i att inte anstränga sig samtidigt som det krävs en hel del ansträngning för att uppnå idealen. Det här är något som skapar mycket stress hos många.

Jag tror att det allra viktigaste är att försöka hitta en balans som går att hålla livet ut. Vi människor är vanedjur, att hitta hållbara rutiner som funkar är A och O.

Sedan är det viktigt att inte ruta in sig för mycket, du är dömd att misslyckas i längden om du hela tiden måste avstå saker. Är du exempelvis sockerberoende och älskar smågodis så tror jag absolut på att bryta beroendet. Det tär inte bara på kroppen att vara beroende av något, det är även en tyngd rent mentalt. Man vill inte vara en slav under något.

Samtidigt är det inte hållbart att helt utesluta något man älskar, så om du älskar det där smågodiset - unna dig det på lördagskvällen och njut av det! Tillåt dig inte att få dåligt samvete när du äter onyttiga saker, se till att äta bra saker under den största delen av tiden istället. Då har du råd med lite onyttigheter då och då. Det är inte "fusk". Jag har lite svårt för begreppet "cheatmeal" eller "cheatday", det ger en negativ klang till något som faktiskt är helt OK.

Det värsta jag tror att man kan hamna i är ett sorts diettänk eller jojo-träsk. På måndag börjar jag eller När jag är klar med den här dieten ska jag äta det där och det där och det där. Det skapar en förvirring för kroppen, som trivs bäst av att veta vad den kan förvänta sig för bränsle. Då kan den slappna av och ägna sig åt det den ska. Samma sak för din hjärna. Om du hela tiden ska planera om, förhålla dig till nya regler, bli missnöjd med dem och göra om igen så skapas en mental stress.

Det är inte så tokigt ändå, det där tipset. Ät en cheeseburgare när du känner för det, men se till att ha en bra rutin som du följer största delen av tiden. Säg, 80% av tiden. Resterande 20% kan du laborera med bäst du vill, leva lite, bjud hem dina kompisar på marängswiss eller drick ett glas Amarone till söndagsmiddagen.

Lovar att det funkar!

/Yours Truly, som precis avnjutit en delikat chokladhög

Likes

Comments

Veckans fredagstips är helt klart JUMBOMANGON (CapsLock-mangon). Det finns oerhört många olika mangosorter, det är lite oklart exakt vad den här egentligen heter. Fruktförsäljarna på Hötorget kallar den paradisiomango, ICA kallar den för jumbomango och MatHem kallar den för superjumbo. Efter lite eftersökningar tror jag att just den vi hittar i handeln är Osteenmangon från Spanien.

Osteenmangons kött är extra saftigt, extra sött och relativt trådfritt. Snitt Osteenmangon väger 500-700 gram. Jag är inne på min sjunde Osteen (totalt alltså, har inte ätit 2,5 kilo mango i ett svep) och jag är såld. Ni hittar inte en godare mango än detta. The perfect mango. Jag vill aldrig mer äta normal mango, oversize is the new basic!

Mangoplus:

Spring iväg och köp! Mangon är perfekt mogen att äta när det blir små avtryck efter dina fingrar i den efter att du klämt på den. Vänta hellre en dag extra om den känns för hård, mycket av den goda smaken kommer fram under den sista mognadstiden!

Likes

Comments

För mig går skönhet, hudvård och hälsa djupare än utseende. För mig handlar det om att visa uppskattning till mig själv.

Jag ser till att min kropp får det den behöver, både genom det jag äter och hur jag behandlar utsidan. Det kan handla om att göra en fantastisk måltid till mig själv, att äta när jag är hungrig och vila när jag är trött, att ta hand om huden, att varje söndag göra hårinpackning och ansiktsmask och bara vara.

Själva känslan av hälsa, känslan av skönhet - det är den jag vill åt. När jag känner mig ompysslad av mig själv mår jag bra. Den där känslan syns dessutom på utsidan, den sprids igenom kroppen och ut genom blicken, hållningen, gången, ditt handslag. Ett jäkla glow, inifrån och ut. Det är skönhet och hälsa för mig.

Men framför allt skapar den där känslan ett välbehag och lugn som är svårtoppat.

Vad innebär hälsa och skönhet för dig? Vad får dig att må bra?

Likes

Comments