Kreta er, og har vært, en familiefavoritt i min familie i flere år.
Vi har reist til samme sted og samme hotell i over 10 år, og stortrives der.
Gjennom så mange reiser hit har jeg etter hvert blitt godt kjent med litt historie, kultur og aktiviteter generelt som er gøy for både store og små.

Jeg har lyst til å lage noen innlegg om hva man kan finne på Kreta. Innleggene vil inneholde alt fra gode tips til restauranter, matretter som er verdt å prøve, steder man bør besøke og lignende.
Det er nok flere av dere som har hørt om flere av de populære plassene der nede, og helt sikkert mange av dere som har vært på reise der, men de plassene jeg i hvert fall vil begynne med å anbefale er Platanias, Gerani, Malemé og Heraklion.
Dette er de mest populære stedene der nede, men hvert av disse stedene pleier forskjellige behov.
Chania er jo også et godt kjent sted, men det ville jeg ikke anbefalt som et sted å dra hvis man vil ha en ferie ved stranden.

Hvis man ønsker å dra som familie for å få ro og fred, lite støy og ikke noe bråk fra utesteder, restauranter og biler så anbefaler jeg Gerani og Malemé. Det vil føles veldig øde der ute, men en taxitur på 5 minutter til 10 euro fører deg rett inn i hjertet til Platanias.
Og Platanias er stedet man drar hvis man vil ha både strandliv, uteliv og shopping. Det florerer av hoteller langs stranden av forskjellig karakter.

Heraklion er både feststed og utrolig bra shopping. Dette stedet ville jeg anbefalt for venner/venninner som reiser dit for shopping og uteliv.

Gleder meg til å dele mine erfaringer med dere, og håper det bidrar til planleggingen av neste års ferie!

Vi prates!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inneholder lenker

Noe av det jeg syns er best når vi skal reise er å gå innom Taxfree på flyplassen. De har mange gode tilbud der, og de selger produkter som man kanskje ikke lenger finner i butikkene.
Tilbudene man får på flyet er jo vel så bra, til tider kanskje billigere enn på flyplassen, men utvalget til flyselskapene er ikke like stort.

Jeg pleier alltid å kjøpe parfymer når jeg skal reise, og det er én parfyme jeg har brukt siden jeg gikk på ungdomsskole. Det er Carolina Herrera sin parfyme "212". Den lukter så utrolig godt!
Den finner jeg ikke i butikkene lenger, men de har den alltid på flyplassen så tror den er en sikker sak i år.

Carolina Herrera

En annen parfyme jeg har blitt veldig glad i er Elizabeth Arden sin "White tea". Minner faktisk litt om lukten til den andre parfymen, men kanskje litt mer sofistikert, hvis det gir noe mening.


Sminke er jo veldig populært å kjøpe på Taxfree, men det kjøper jeg faktisk veldig lite av. Likevel så kan jeg godt finne på å kjøpe noe Foundation, noe til leppene, men det jeg alltid kjøper er mascara. Man får som oftest 3 i en pakke, og det er alltid mye å spare på det.1. Min favoritt Foundation - Estee Lauder Double Wear
2. Mascaraen jeg har brukt i evigheter nå - L'Oreal sin Red Carpet Black
3. Nydelige matte farger fra - IsaDora

Jeg kjenner at jeg kommer til å bruke noen kroner på Taxfree denne gangen. Er lenge siden jeg har vært på reise, og det er alltid spennende med butikker som har stort og variert utvalg.

God sommer!
Vi prates!


Likes

Comments

Inneholder lenker

Ferieturen vi skal på ble bestilt når vår datter var på størrelse med en appelsin, og vi har gledet oss i snart ett år til denne reisen.
Jeg har ikke vært på ferie siden 2014 og min mann har ikke vært på ferie siden 2006, og vi har for øvrig aldri vært på reise sammen, så nå gleder vi oss. Vi både trenger det og fortjener det.

Siden vi har med oss en liten baby har det vært et par ting som har vært viktig, spesielt for meg.
Jeg ville reise fra hun var 6 måneder og det er hun i dag, for da blir ting litt lettere. Hun kan spise annen mat for det første, og hun kan sitte i badering. I tillegg til dette har jeg hatt lyst på en egen reisetrille for den vognen vi har nå har et ganske bredt understell og det er upraktisk i trange gater og butikker.

Reisetrillen vi kjøpte er fra merket Moweo og heter "Trille Compact Fly". Den ser slik ut.

Denne får du tak i på Jollyroom. Vi er veldig fornøyd med den så langt.

En annen ting vi har gått til innkjøp av er badering for baby. Det er jo mellom 35-45 grader der vi skal være, og da trenger hun en mulighet til å kjøle seg ned. Siden hun nå kan sitte selv så tenkte vi at det ville være smart å badering så hun kan sitte og plaske i den når hun er i bassenget eller sjøen.
Vi har sett flere på internett, men kjøpte denne på Sandvika.


Denne får du tak i på XXL. Jeg er usikker på om den kommer i forskjellige størrelser, men vi kjøpte en for barn fra 0-1 år.

Så for å spe på med litt ekstra, så kjøpte vi også en parasoll til trillen, fra Tiny Travel. Denne er universal og passer til alle barnevogner og triller. I tillegg til dette så kjøpte vi en Kidme Food Feeder som er helt genial å bruke når barnet skal begynne å smake på litt fersk frukt og grønnsaker.

Begge disse får du også tak i på Jollyroom.

Så dette var bare enda noen små tips til reisen.
Hvis noen av dere der ute har tips til hva vi bør ha med på turen, gjerne til den lille, så tar vi de imot med åpne armer!

Vi prates!

Likes

Comments

De siste to dagene har vi trodd at jenten vår har vært syk, men nå begynner vi å mistenke at det er små riskorn på gang i munnen.
Jeg tror jeg har lest på alle tenkelige forum og informasjonssider for å finne ut av hva symptomene på tannfrembrudd er, men jeg føler det er så forskjellig. Men det som går igjen er at barna har hatt forkjølelseslignende symptomer, og det har jo hun hatt nå disse dagene.
Hun har hatt noe rennende nese, lett feber og vært ganske irritabel. Hun sov ikke så godt natt til i går, men i natt ga vi henne en stikkpille og da sov hun som hun vanligvis gjør, så det gjorde nok godt.

En annen ting jeg la merke til i går som virkelig gjorde at jeg begynte å tro at tennene er på vei, er at hun hadde et større antall bleieskift. Jeg byttet 4 bæsjebleier på 3 timer - unnskyld detaljene - og det er veldig uvanlig for henne. Men det skal visst ikke være så uvanlig at det blir flere av dem når tenner kommer. Hun har aldri hatt utslett i bleieområdet før, men når jeg byttet siste bleien i går så var det nesten som om utslettet utviklet seg på 0,2 sekunder. Det skjedde så fort, og var tydelig ubehagelig for henne. Var vanskelig å få smurt sinksalve fordi hun prøvde å vri seg unna hver gang jeg var borti det.

Nå har vi gått til innkjøp av noe som heter Dentinox. Det er flytende middel som er bedøvende for tannkjøttet og skal fungere veldig bra. Etter hun fikk det på klarte hun å spise grøt igjen, så det hadde bra virkning her i huset i hvert fall. Det lukter neglelakkfjerner syns jeg, men det er ikke noe farlig. Så heller ikke ut til å ha en ekkel smak for hun reagerte ikke noe særlig på det.

Det jeg fortsatt er litt usikker på er hvor lang tid det tar fra man merker symptomene til tennene faktisk begynner å komme frem. Det har jeg ikke funnet noe om enda, så hvis noen har svar til meg på dette så setter jeg utrolig pris på det.

Får håpe dagene blir lettere for henne fremover og at det gir seg etter hvert!

Jeg får fortsette pakkingen her hjemme, så vi prates!

Likes

Comments

Det skjer en gang i blant, og det gjør vondt for både mor og barn.
Å høre at barnet er tett i nesen og ikke klarer å puste tilstrekkelig, og dermed ikke klarer å spise skikkelig, gjør vondt i mammahjertet mitt.
Jeg skulle ønske hun visste hva hun skulle gjøre for å få det ut av nesen, og hva hun måtte gjøre for å snyte seg, men det gjør hun selvfølgelig ikke og da må vi trå til der vi kan.

Kladden har vært syk én gang tidligere, og da måtte vi inn på sykehuset for pusten ble ganske dårlig. Det viste seg å ikke være noe alvorlig, men det virker jo mye verre når en baby får influensa i motsetning til når en voksen får det. De virker mer hjelpeløse. Eller, menn også virker relativt hjelpeløs når de får influensa... noen av dem i hvert fall.

Litt tett nese skjer jo en gang i blant, og da har vi et par hjelpemidler tilgjengelig som funker. Man må ha litt tålmodighet når de er tette, for det skjer ikke underverker med en gang.
Vi har gått til innkjøp av OtriBaby Saltvannsløsning, og OtriBaby Neserenser.
Saltvann er ikke skadelig, så det kan man jo bruke en del ganger, hvis den anbefalte dosen på 2-4 ganger daglig ikke fungerer godt nok. Vi har måttet gi mer fordi hun har vært veldig tett.
Vi gir 0,5 ml i hvert nesebor til vi ser at det enten kommer ut igjen eller vi kan høre at hun puster lettere.


Her har dere begge deler. Saltvann, sprøyte og neserenser.
De små syns jo ikke det er noe særlig å bruke noen av disse, og det blir jo alltid mye gråting og misnøye av det, men det er nødvendig av og til og da må det bare stå til. Selv hvor vondt det er når de gråter.

Man får kjøpt alt dette på apoteket.
Neserenseren er av den typen at man må suge det ut selv gjennom det munnstykket og slangen, men det kommer ikke noe ned i slangen. Det ligger et filter i den som stopper det, så ikke bekymre dere.

Når man sprøyter inn saltvannet så må det skje med ganske stor kraft. Tenk deg kraften fra en vanlig nesespray.
Man kan ikke la det renne inn, for da er det mot sin hensikt. Målet er å få skylt det ut fra nesen og videre ned mot svelget slik at det renses og ikke lenger er tett.

Som jeg nevnte over så må man ha tålmodighet med dette, for det trengs et par skyll og rens før det blir bra, men det er verdt det både for den lille, mor og far.

Nå håper vi på at minsten her blir bra fort, for vi skal reise om et par dager og vil ikke at hun skal være syk på reisen.

Vi prates!

Likes

Comments

Nå er det ikke lenge til vi reiser ned til sol, (bedre) sommer og masse kos og hygge!
Vi skal ha med oss en liten spurv på reisen, og hun får vel kanskje ikke så mye ut av det annet enn bading og frisk luft i store mengder.
Men det er jo gøy for både store og små. Selv om de minste får mer ut av en slik ferie når de er eldre og kan leke litt i bassenget og finne seg nye venner og slikt, så må jeg innrømme at jeg syns det vil være vel så koselig å ha med den lille kladden vår. Det blir vår første familieferie, og det er kjekt å ha et slikt minne fra denne tiden også.

Å reise med små barn er jo ikke alltid så enkelt, og det er mye man må tenke på. Hva skal man pakke? Hva trenger de? Hvor mye sol kan de tåle?
Vi har i hvert fall tatt alt med i betraktningen, fra mat til soving, og tror vi har dekket over det meste.
Det jeg er mest redd for er så klart sykdom, men det er vanskelig å forhindre det. Til og med oss voksne klarer ikke å hel gradere oss mot det, men vi får gjøre så godt vi kan for de minste. Det er vanskelig å pakke med seg godt immunforsvar, men god hygiene er i hvert fall viktig å huske på.

Når det kommer til sol så har vi gått til innkjøp av badeklær med UV-beskyttelse. Både heldrakt, badebukse, genser og badelue. Selvsagt har hun et par badedrakter også, men vi skal prøve å bruke de så lite som mulig for å unngå den sterkeste solen rett på huden.

Vi har kjøpt med oss følgende så langt;


UV-drakt, UV-genser, UV-lue og badebukse er kjøpt hos Kappahl.
Vi vet ikke hvor mye vi kommer til å ha henne ikledd disse, da det tross alt er ganske varmt der nede og jeg kan se for meg at hun kommer til å gå mye i bleie og en enkel t-skjorte, men det er viktig å ha med seg. De beskytter godt mot solen og vi unngå at hun blir solbrent.Vi må ikke glemme solkrem. Nivea sin solkrem for barn hadde ingen hormonforstyrrelser og var ikke allergifremkallende. Den fikk derimot noe negativt med tanke på miljøskade. Solfaktor 50 var et must for meg for å være sikker på at hun ikke blir skadet.
Hvis du vil finne en god solkrem til både barn og voksne, så anbefaler jeg å gå på DinSide og lese gjennom testen av solkrem der.

Under her legger jeg ved en liten sjekkliste som vi har brukt når vi skulle pakke til den lille. Håper det gir noen gode ideer og tips til dere hvis dere også skal ut og reise!


Å pakke til den minste

  • UV-beskyttende klær. Gjerne en hel UV-drakt slik vi har valgt, men det funker også veldig bra med en dekkende genser sammen med en badebukse. Husk også lue med god beskyttelse til nakken!
  • Solkrem. Dette kjøper vi med oss herfra og pakker med i kofferten. Vi velger å gjøre dette fordi her får man garantert en god beskyttelse når man velger solfaktor 50. I utlandet trenger ikke de som bor der like kraftig beskyttelse, og derfor kan man risikere at solkremen er noe svakere enn det som står på flasken.
  • Mat til den lille. Barnemat i utlandet kan være ganske dyrt. Vi er heldige her som har barnemat til en ganske rimelig pris, og vi kan stole på at den gir barnet de vitaminene og stoffene de trenger når de er små. Derfor pakker vi med oss både NAN Morsmelkerstatning, NAN Barnegrøt (to typer - én God Natt-grøt og én Eple & Banan-grøt). Hvis barnet ditt spiser frukt, slik som vår lille gjør, så kjøper vi det der nede, men passer på å vaske det veldig godt før vi gir det.
  • Bleier. Vi pakker med oss både badebleier og vanlige bleier til reisen. Vi pakker ikke med oss en mengde bleier som skal vare hele oppholdet, for det ville krevd en ekstra koffert, men for en god periode. Bleier, slik som barnemat, kan være ganske dyrt i utlandet og man må kanskje ut med en god del penger hvis du skal kjøpe bleier hele tiden.
  • Masse klær. Barn søler. Barn både tisser og bæsjer over hele seg. Pakk derfor med mer klær til barnet enn du ville gjort til deg selv. Du kan fort risikere å måtte skifte klær både 3 og 4 ganger i løpet av en dag og det tar tid å vaske og tørke alt hvis man ikke har tilgang til renseri eller vaskemaskin.
  • Nattklær. Selv om vi skal til et sted hvor det er veldigvarmt så bruker vi gjerne AirCondition på rommet, og den kan blåse ganske kald luft hvis man har vært ute i solen lenge. Vi pakker derfor med nattklær med korte armer og korte ben, slik at hun har noe på kroppen når hun skal sove i tilfelle temperaturen på rommet blir ganske kald. Det er jo vanlig å få en lett forkjølelse når man ligger og sover i den kalde luften om natten, og jeg vil helst unngå at hun blir syk.
  • Temperaturmåler. Skulle barnet mot all formodning blir dårlig, så er det smart å ha med temperaturmåler. Ta med en som du måler rektalt, og ikke på pannen. Denne kan vise opp mot 1,5 høyere enn det temperaturen faktisk er, mens den du bruker rektalt måler mer presist.
  • UV-telt. Dette har ikke vi kjøpt, men vi anbefaler det. Nå er vi for sent ute med å få tak i det da man helst bør bestille det på nettet for å få det rimeligere. Dette er en flott avlastning for foreldre når barnet sover, for å unngå at de blir liggende i vognen hver gang de skal ha en liten lur. Det gir god beskyttelse for barnet fra solen, er svalt og gir mulighet for en liten lekeplass. Man kan få telt som er åpne fremme, og man kan få telt man kan lukke helt med myggnett. Dette anbefaler jeg virkelig at dere går til innkjøp av hvis dere skal være ute. De er små når de er slått sammen og tar liten plass. Veier også lite.


Håper dette var til litt god hjelp, og hvis dere skal ut og reise så håper jeg dere koser dere!

God sommer, vi prates!


Likes

Comments

Så dette våknet jeg til i dag...

Små føtter som stakk ut av den lille sengen og over til meg.
Den lille sjarmklumpen har begynt å bestemme selv hvordan det skal soves om natten. Ikke bare når på kvelden/natten det skal soves, men også hvordan hun skal ligge i sengen.

Jeg er nok ikke den første som føler dette, men jeg syns det er ganske skummelt når hun nå har begynt å bevege seg rundt i sprinkelsengen.
Fra før hun ble født var jeg veldig bestemt på at det ikke skulle være bamser i sengen. Jeg lot det likevel være noen der når hun sov i et "nest" som nyfødt og frem til for to uker siden.
Nå har jeg tatt ut alt, og det er bare dyne der. Likevel er jeg redd for at hun skal kveles på en eller annen måte når hun er så aktiv. Flere som var, eller fortsatt er veldig redd for dette?

Vi legger henne alltid på rygg når hun skal sove, men hun ender opp med å gjøre dette hver gang...

Hun har altså snudd seg en hel runde rundt i sengen, og ligger opp ned.
Og har blitt veldig glad i å sove på siden, gjerne med en arm over ansiktet.

Nytter ikke å snu henne heller, for hun ruller seg bare rett over igjen.

Er sikkert bare jeg som bekymrer meg mer enn nødvendig, og kanskje er litt overbeskyttende, men sånn er det vel å være førstegangsmor?
Fra før jeg ble mor har jeg hatt en stor frykt for krybbedød. En så utrolig, livsendrende hendelse som jeg har lest så utrolig mange triste historier om. Det er noe jeg er så redd for at skal skje i vår familie, men på samme tid kjenner jeg på en forferdelig dødsangst på vegne av mitt eget barn. Som ikke kjenner til død, sykdom eller andre lidelser i verden. Og krybbedød er den eneste tingen i verden, sett bort fra sykdommer, som hennes mor og far ikke kan beskytte henne mot. Jeg vet ikke hvordan ellers jeg skal beskrive frykten min for dette, annet enn nettopp det at det føles som en dødsangst.
Ja, frykten blir mindre jo lenger tid det går, men den henger likevel over meg.
Min mor hadde også den samme frykten, og gikk til både spesialister og prester for å få en betryggende følelse, og i håp om at noen skulle si til henne at "nei, dette kommer ikke til å skje med deg". Men det er det jo ingen som kan si, for det er jo ingen som rår over det.

Noen som skjønner hva jeg mener? Har dere kjent på denne følelsen selv, som småbarnsforeldre?


Uansett - disse dagene er utrolig stressende for oss, for vi skal snart reise på ferie. Og når man reiser med et så lite barn, som ikke er så veldig gammel, så er det ekstra ting man må tenke på.
Jeg skal prøve å få skrevet et innlegg om forberedelsene våre, og hvilke tips jeg har tatt med meg på veien nå som vi skal ut og reise, og se om ikke jeg har noen nyttige tips selv.
Noen andre som skal på ferie nå? Med eller uten barn?

Vi prates!

Likes

Comments

Da er jeg en del av bloggverden jeg også.
Mitt første blogginnlegg, og dette er ganske nytt for meg kan man si.

Innleggene her vil jo først og fremst handle om min, og familiens, hverdag. Vi har jo en liten baby på 6 måneder snart, og det bringer jo med seg litt av hvert i løpet av en dag.
Det kommer nok også til å komme noen innlegg her om mat, da vi spiser mye forskjellig og variert mat, men jeg skal fortelle dere med en gang at det er ikke noe mat her som regnes som sunn. Sånn egentlig.
Vi er ikke så opptatt av lavt antall kalorier og lite sukker eller hva det måtte være, så her deler jeg bare det vi liker.

Forhåpentligvis klarer jeg å publisere innlegg jevnlig og skal prøve det så langt det lar seg gjøre, men med en hektisk hverdag så kan jo det bli vanskelig.

Jeg gleder meg i hvert fall til å komme godt i gang med innlegg her, og håper etter hvert at det blir bra.

Vi prates igjen!

Likes

Comments