View tracker

Hur går det med julklappsinhandlingen? Jag är en sån som alltid har riktigt bra framförhållning med julklappar och inslagningen har även den börjat. Känner ni av julstressen? Jag älskar verkligen december, stämningen är underbar och ja är man en julälskare så e man. 🎅

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

View tracker

Igår gjorde jag en supersmarrig, improviserad pastarätt.

1. Koka pasta.
2. Fräs vitlök och champinjoner tillsammans med lite curry, chili och vitpeppar.
3. Tillsätt grädde och låt det koka upp.
4. Lägg i pastan.
SERVERA! (Gärna med lite ruccola)

  • Filed under: Mat

Likes

Comments

View tracker

I helgen hoppade man på Skam-tåget som alla andra. Jag pratar såklart om den norska ungdomsserien Skam. En fråga; är det bara jag som tycker att det är lättare att relatera till ungdomarna i serien än serier med high school ungdomar? Jag menar, i Norge har de mössa, vinterjackor, skolor som liknar våra - vilket jag anser är en stor bidragande orsak. Aja, hur som helst är serien något att rekommendera. För dig som inte börjat gymnasiet än och ser serien kommer säkert tänka "oj är det så mycket drama i gymnasiet? åh vad spännande". Mitt svar är nej, eller min gymnasietid är i allafall inte dramafylld och kommer nog inte bli, men för vissa absolut säkert. Nu när jag har börjat kolla på säsong två är det utan svensk text och asså emellanåt måste man verkligen koncentrera sig för att hänga med i språket. Samtidigt som jag känner att jag lär mig massa norska. Heja Skam säger jag bara! Har ni tittat på Skam?

Likes

Comments

Jag har alltid varit en joggingtjej, men efter att problem med mina knän kom allt mer regelbundet slutade jag springa. Hösten kom och min träningsmotivation var noll, samtidigt som att jag kände att jag måste röra mig på ett eller annat sätt. När alla andra skaffar gymkort och frågar om jag inte ska haka på säger jag nej, eftersom jag vet att jag inte kommer träna mer för det. För en person som aldrig varit "åh jag älskar att träna" så vill jag inte behöva ta mig till en annan plats för att behöva träna. Därför har youtubevideos varit ett alternativ. Jag har kollat på blogilates under en lång tid, men det var först i slutet av oktober som jag gick in på hennes hemsida och kikade in hennes kalendrar - och där fann jag en nybörjarkalender. Träning i fyra veckor, sex dagar i veckan mellan 30-60 minuter. Det såg jag som en utmaning. Och jag som inte ens gillar att träna mage, ben, rumpa och armar. Hur skulle detta gå?

Men jag såg till att köra igång och lyckades följa detta i hela fyra veckor. Om man säger som så, så har jag i princip haft konstant träningsvärk under hela perioden och känt av muskler jag inte trodde jag hade. Det var svårt. Med det menar jag att många av rörelserna är komplicerade för en nybörjare, men återkommande - vilket gör att man lär sig dem. De är även ansträngande. Vem hade trott att göra små cirklar med benet skulle kännas så mycket i rumpan? Det här är alltså Pilates, utan några som helst redskap. Det är du och mattan (eller golvet).

Alla videos är inte roliga, men blandningen och hela upplägget får dig att fortsätta. Och det kommer visa resultat. Jag känner mig så mycket starkare både i kropp och i min träningsmotivations-hjärna. Min eftersträvan när det gäller träning har aldrig varit att få den där perfekta kroppen. Antingen har jag tränat för ett mål (t.ex. Tjejmilen) eller för att må bra. Men nu kan jag hitta ytterligare en sak. Jag tränar för att bli starkare och uthålligare. Under de här fyra veckorna har jag just känt av min styrka och uthållighet - något som jag kommer jobba vidare på.

Jag rekommenderar verkligen det här träningsprogrammet. Det ger en bra start för fortsatt pilatesträning eller en motivationskick. Argumentet "jag har inte tid att träna" har jag fått sticka hål på. Man har tid. Sen om man orkar eller inte, det är en annan sak. Prova, se vad som händer. Cassey är en sjukt bra instruktör som peppar, snackar om annat och får en på gott humör. Nu sitter jag här med träningsvärk i magen, ryggen och rumpan. Glad över att jag fixade de här fyra veckorna. Glad över att det här är början på min fortsatta pilatesresa.

Kika in mer på http://blogilates.com

Likes

Comments

Nu har jag gjort dagens träning, duschat & tvättat håret. Det har gått snart ett år sedan jag klippte av 30 centimeter av mitt hår och nu kan jag äntligen göra flätor igen! Jag har satt på mig en ansiktsmask som följde med i månadens Glossybox. Man ser bokstavligen ut som en mumie i den här masken, men den känns väldigt fräsch nu när den ligger på. På söndag kommer en liten recension av det träningsprogram jag har följt i fyra veckor, så glöm inte att kika in då. Trevlig helg!

Likes

Comments

1 december idag! Ska just sätta mig och äta lunch framför årets julkalender, så mysigt att hamna i julstämning. I skolan har det börjat pyntas, pratas om Luciatåg och vi räknar alla ner till jullovet. Jag har gjort en liten minikalender till mig själv där jag varje dag drar en lapp. Det kan vara allt från ett peppande ord till träning och yoga. Åh vad jag älskar den här tiden på året, gör ni också det??

Likes

Comments

Vad sägs om lite ny och fräsch musik? Närmare bestämt från bandet The Social Club. Den här låten har en riktigt härlig vibe! Om jag spår framtiden så tror jag att de bara kommer bli större och större - vi får väl vänta o se...

CHECK IT OUT! 

Likes

Comments

- Jag avskyr disktrasor. Det måste vara bland det vidrigaste som finns. Alltid när jag rört en disktrasa så måste jag akut tvätta händerna två gånger. Usch. Jag kan ju inte vara den enda, eller?

- När man går på tunnelbaneperrongen och dörrarna börjar pipa för att stängas, så kommer det någon lirare och tänker "jag hinner med". Personen springer mot dörrarna och så när personen är någon centimeter ifrån dörrarna så stannar jag alltid till. Rycker till lite lätt. Varför riskera livet när nästa tunnelbana kommer om 4 min?

- Tacos är och kommer nog för alltid vara min favorit maträtt. Minns hur jag som liten satt och njöt vid matbordet, satt och åt lääääänge. Älskar tacos!

Likes

Comments

Mitt mål var att få 1.0 eller högre på högskoleprovet. Nu kan jag glatt meddela att jag fick 1.0! Är riktigt stolt över mig själv - Yeah Yeah Yeah. I våras fick jag 0.75 så jag var helt klart bättre den här gången. Hur gick det för er? Nådde ni era mål?

Likes

Comments

Innan jag och O gick på teater drog vi till K25 för att äta lite. Det blev vegetarisk sushi för oss både, supergott! Väldigt kreativt måste jag säga, med minimajs och paprika. Mums!

Vid 19.00 började teatern Tala är Silver. Den handlade om sex personer på ett tyst retreat. Man får följa dem under deras vistelse, deras problem - mest under tystnad. Den var speciell pga all tystnad, men riktigt rolig! Fanns ställen där man inte visste om det var läge att skratta eller inte. Superkul!

Likes

Comments