Velothon tog hårt på kroppen, så jag åkte på värsta förkylningen med "kvällsfeber". Alltså kunde jag inte träna på nästan 2 veckor. Men nu har jag bara morgonsnuva, så det är bara att köra som f-n nu. Måndag är dubbelspinning, börjar med 30 min Spinning som uppvärmning, därefter Spinning Sprint. Nu är det femte utgåvan/koreografin som precis nystartat. Jag lovar, det är den tuffaste hittills... Jag som inte älskar stående tempospinning, vad händer, jo Tabata-intervaller stående, jag kan lova att spyan inte var långt borta. Men det finns inslag av styrka också, samt sittande högkadens-cykling.

I går tisdag testade jag ett nytt pass, 45 min. Spinning vågintervaller med Åse Borgeryd. Vad är vågintervaller? Ja du, det kan enkelt beskrivas som uppvärmning 10 min därefter 3 block med 2x5 min intervall i varje. Ingen vila mellan blocken, man kör den lilla vågen med puls 75-77% i 5 min, för att därefter köra den stora vågen med puls 85-88% i 5 min, upprepas 3 ggr. Riktigt bra pass, mer styrka än tempo, tror det passar mig alldeles särskilt, rekommenderas. Förövrigt så är Åses pass riktigt bra, det är fokus på styrka och kondis, vad mer behöver man...

Hursomhelst, hoppas att kroppen inte suger åt sig mer virus, för nu vill jag köra igång inomhus-sässen ordentligt.

Emma, hur går det för dig med Spinningen??

Avslutningsvis, I have a Dream... Specialized Venge Vias, cykeln som går 100 knyck stillastående, få se vad som händer i vinter...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


2016-09-11, målgång i Stockholm Velothon 16 mil, jag och ca 3000 andra... Vilken grym tävling i ett strålande väder på avstängda gator i Stockholm. I Söderledstunneln hade Oakley ställt upp värsta ljudanläggningen så "Eye of the Tiger" ekade mellan väggarna. Jag körde tillsammans med Janne Wikberg, och vi drog upp en taktik att ligga på rulle ned till Nynäshamn, i motvinden. En mäktig känsla att susa fram tillsammans med 50 andra cyklister i 40 km/h. Efter Nynäshamn och ca. 8 mil så svänger banan nordväst, för att sedan fortsätta norr mot Haninge. Jag orkade hålla klungan fram till det var 5 mil kvar, då fick jag släppa i en uppförsbacke, kändes surt, men alternativet var att spränga sig och eventuellt inte ta sig i mål. Jag cyklade själv några kilometer tills jag kom ikapp några cyklister och vi började köra tillsammans. Nedräkning mil för mil, med 2 mil kvar tog benen tvärslut, jag skrek till mig själv, "kör på för h-vete", snart mål, men Västerbron kändes brutal uppför.

Men med god fart utför och sedan upplopp var känslan euforisk när målportalen passerades.

Känslan under sista milen, aldrig mer... Men slutresultatet 16 mil på 4.58 och en snitthastighet på 32,2 km/h, förövrigt nytt pers på längre distans så gick diskussionen i bilen hem, hur kan vi träna för att förbättra oss till nästa år. Så på återseende Velothon Stockholm!

Likes

Comments


Körde hårt i helgen, började med MTB själv på Pitholmsheden fredag kväll innan middag. Skönt pass, fick lite björnfrossa så det gick undan, totalt 24 km intervaller i skogen. Lördag morgon, distans på landsväg. Blev 102 km, i j-la motvind. Jag måste vara född med motvind då jag lyckas pricka den varje gång jag är ute, trots att jag körde en rundtur. Jag var väldigt sliten när passet var slut, att jag bara åt 3 mackor till frukost kan iofs bidra. Igår måndag körde jag ett grymt kul pass på Heden, MTB med Loppan och Markus. 22 km härligt fullfartstempo där de sega sandbackarna blandas med roliga utförskörningar mellan tallarna, där det är preciiiis så där nära att toucha, men inte gör det. Adrenalin, endorfiner, I like!

Nu laddar jag för helgens Velothon Stockholm, vila tisdag, distans landsväg onsdag, transport torsdag natt, cykling fredag i Stockholm, vila lördag och sen tävling söndag.

Är otroligt glad för mitt senaste träningsredskap, superlurarna Jaybird freedom , kommer till användning i gymmet och på trainern i vinter.

Likes

Comments


Igår startade inomhussäsongen med Spinning. Körde först 30 min Spinning som uppvärmning, sedan klev jag på ett pass Spinning Sprint. De är uppe i ver. 4 nu, vilken jag tycket är klart roligaste hittills, tyvärr byter de till 5´an på två veckor, hoppas att den är lika bra. Känslan är att jag är starkare nu än jag var vid samma tidpunkt ifjol, trots att jag bara cyklat en tredjedel så mycket. Dock har jag kört betydligt mer intervaller, både i skogen och på landsvägen och det kan vara en orsak till det välbefinnande jag känner nu. Snart (11/9) vankas det Velothon Stockholm 155 km, med start i Rålambshovsparken. Kommer att bli skitkul, hinner dessutom se Emma spela match med Älta då.

Jag har provapå-biljetter till Sprint, är det någon som känner sig redo så hör av er!

Likes

Comments

Hemma igen efter resa till Florens och Nice. Snygga cyklar, bilar, god mat och fina viner, kvalitet! Men bloggen skall ju på nåt sätt vara en "peppablogg", men det känns numera som att jag bara skriver om dålig form... Hursomhelst, igår kväll, premiär för onsdagscykling med klubben. Har lite tjall med magen och dålig aptit, så jag anade att det skulle bli ett tungt pass, och gosse... 60 km, snitt 30,3 km/h mina ben fanns inte, mådde rätt så dåligt när jag kom hem men får nog tillskriva det tomheten på energi. Det MÅSTE bli bättre nästa tur till helgen, annars finns det en brutal kolfiberracer i soptunnan på söndag. Idag har jag tagit en löptur, och vet ni, benen kändes lika skit som igår. Dessutom fick jag ont i ljumskarna, har aldrig haft det tidigare?? Skitsamma, jag måste hitta ett sätt att få i mig energi och protein fastän matlusten är så dålig. Får nog plocka fram Whey 100 igen, och ta med gel på cykelturerna. Skitsamma, jag bara gnäller, det är bara att ta sig upp ur gruvan och gasa på, det vänder...

Likes

Comments

Jaha, här ekar det av frånvaro från den som egentligen ska vara den bättre bloggaren av mig och pappa. Dessutom måste jag se mig besegrad i vår Sprint-tävling, fy skam! Men till mitt försvar låg jag sjuk i två veckor efter jag kom hem från Barcelona och har just fått börja träna igen. Däremot har jag inte lyft några vikter ännu utan bara spelat fotboll och löptränat. Imorgon har jag fotbollsmatch, sedan börjar en ny vecka ​och då jäklar ska ni få se på träning och bloggning! Hur går det för dig pappsen?

Likes

Comments

Förra veckan startade strålande med min "måndagskickstart", dubbla spinningpass, det ena Sprint. Fortsatte tisdag med Spinning 60 och tänkte att nu kör jag varje dag fram till helgen... Men ack det gick inte, då det kom kvällsjobb, byggplatsbesök i Uppsala + massa annat i vägen.

Veckans stora händelse var lördag, kanonväder, RIKTIG utomhuspremiär med racern. Tänkte cykla i grupp, men blev lite sen så jag körde själv. Tungt, tungt, låg och snittade ca 30 km/h, i svag motvind. Såg en rygg en bit framför så jag gasade på i 35 km/h tills jag kom ikapp, tänkte att då får jag en rygg att gå på. Snubben rullade på i 30, men när jag kom ikapp så ville han gå in i rygg på mig, så mycket för att jag gasade ikapp... Nåväl, han ville inte dra någonting så jag ökade farten och lämnade honom. 65 km blev det, rätt slut när jag kom hem, men grymt skönt att vara igång.

Denna vecka började som vanligt med en tanke på dubbelspinning, men jag var lite sent ute med bokning av första passet, och när hela världen har kommit på att de skall spinna så fick jag ingen plats. Sur som f-n vände jag hemåt och tog MTB´n och körde ett pass ute innan Sprinten. Vad som gör mig sur är att hälften av de som kör basen, knappt vill svettas... Släpp platserna till dem som vill köra järnet istället, skämt åsido, alla är vi nybörjare fram till döden, men ibland blir man lite less.

Det positiva blev trots allt att jag fick mig ett utepass istället.

Veckans pryl, en ny kassett 11-28, för att kunna ta mig an bergen i Toscana, dit vi åker på en vecka!

Emma, hur går det med träningen???

Likes

Comments

Veckan har varit bra sett ur ett träningsperspektiv. Måndag började med 30 min Spinning bas för att därefter kliva in i favoriten Spinning sprint. Det känns bra för kroppen att "värma upp" med ett pass före sprinten, annars knyter sig kroppen då det blir en intensiv-chock och jag stumnar. Tisdag testade jag något nytt, 120 min spinning. Funderade hur ett så långt pass skulle läggas upp för att man inte skulle tappa så mycket under andra timmen... Men upplägget var följande, låååång uppvärmning, ca 15 min. Sedan blandat lite längre intervaller, trappor och tröskel mellan 82-88%. Laddade med mycket vätska och banan. Ett riktigt nyttigt pass, och faktiskt ganska roligt. Delvis tack vare bra instruktörer, men också äntligen, lite rockmusik... Idag fredag, hör och häpna, löpträning på soft-trackbana på lunchen. Jag skall försöka komma igång med löpningen, men vikten och mina "springerjagsåfårjagont"-höfter har satt stopp för det. Därför tänkte jag att det är skonsammare att springa på en löparbana, intressant. I helgen, inga idrottsaktiviteter annat än säsongens förmodligen sista alpinåkning, med efterföljande surströmmings-skiva.

Emma???, iofs så har hon varit på ett "sportevent" men jag misstänker att det hon har gjort i fysisk aktivitet, har försvunnit i nattliga aktiviteter... Jag ligger 3 Sprintpass upp på Emma nu, känns som en promenadseger för mig!

Förövrigt så närmar sig Italien, 1 vecka i Toscana med härlig cykling, titta på Girot samt kanske lite vinprovningar...

Likes

Comments

Okej, jag må ligga back med både träning och utmaning men vad gör det när vi lyckades ta guld i futsal, cheerleading, volleyboll och silver i basket samt pris för bästa team spirit?! Bästa skolan!

Likes

Comments

I går blev det 30 min Sprint, kul och förvånansvärt välbesökt pass. Jag fortsätter promota Sprint, finns inget pass som går så fort... Känslan när passet är slut, förutom syrebrist och syra i musklerna är, "är det redan slut??".

Emma O, du börjar tappa nu, dags att vakna!

I helgen blir det skidåkning, mina Helldorado skall få jobba i Kåbdalis

Likes

Comments