Hellu!

Det lille spranget å lage en ny instagram konto har vært en tanke helt ekstremt lenge, og nå har jeg faktisk gjort det. Det som har stoppet meg er jo det at jeg har minner fra flere år tilbake i tid på min nåværende "gamle" konto. Utallige ganger har jeg bladd meg igjennom de over 400 bildene for å slette ting jeg ikke "trenger", men gud så vanskelig! Så, det jeg tenker med denne nye instagramen er at jeg kan bruke den til bloggen. Jeg kommer ikke til å poste ansiktene til tantebarna mine verken her eller der, noe jeg gjør på den private. Synes sånnt er blitt så utrolig skummelt, så det skal jeg spare de søte små for. Tenker Pepenella-kontoen som forøvrig er "onlypepenella ", for de interesserte, blir reint me, myself and I og mine inspirasjoner, reposter og sånn. Vi prøver !


onlypepenella

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 81 Lesere

Likes

Comments

Nå skal vi være litt seriøse her. Fordi jeg trenger å få tankene mine ut og har ingen å snakke med akkurat nå. Egentlig, så er jeg veldig usikker på om dette er så lurt, i forhold til erfaringer med arbeidsgiveres, og andre menneskers reaksjoner og saker fra fortiden som i grunn har gjort meg til en person med lite tillit til andre mennesker. Jeg har lært at man ikke skal skylde på andre, fordi når alt kommer til alt så er det dine tanker og måten du selv drøfter situasjoner og ord som blir sagt på som ødelegger deg, ikke personen som sa eller gjorde "det". Så dette innlegget går ikke på å angripe noen, men egentlig, så angriper jeg meg selv.

Det har vært en langvarig kamp, og jeg kjemper enda. Jeg jobber med å bli kjent med meg selv fra bunnen av og finne den egentlige grunnen til at jeg har blitt som jeg har blitt. Jeg har mistet venner, følt meg sviktet, blitt såret og grått veldig mye veldig mange ganger i løpet av de siste årene. Jeg har mistet jobben, blitt dolket i ryggen og baksnakket, alt i løpet av det siste halve året. Ingen kan se det.

Depresjon er et ord som er og blir misbrukt i de rareste situasjoner hver eneste dag. Selv er jeg skyldig i det, men også egentlig veldig imot det. Depresjon er misforstått. Hver eneste dag hører man folk si "Jeg blir helt deprimert av ..." eller noe i den duren. Depresjon er ikke å tape i et spill eller siste episode av en TV-serie, selv om det kanskje føles bittert og til og med vondt for noen. Det er ubeskrivelig vanskelig, forferdelig tungt og mørkt og skummelt. Depresjon tar over livet til mennesker, og dyr kan også lide av det. Mange kan også være så deprimerte at de faktisk er syke.


Livet er ikke en dans på roser. Det hadde sikkert vært utrolig kjedelig hvis det var så enkelt for alle.
Selv om jeg er en av de utallige som har gått igjennom en depresjon senest for en måned siden, så er jeg fortsatt et menneske, et velfungerende menneske. Jeg ler, vitser og stråler til og med om jeg skal si det selv. Jeg har ikke hatt det så bra som jeg har det akkurat nå, på flere år. Og det håper jeg at alle andre som har en vond dag, eller til og med periode kan ta med seg. Og også de som synes det er vanskelig å forstå hvordan en depresjon påvirker en person, som også er individuelt. Jeg håper dere kan se at det er mulig å fungere i dagliglivet, selv om man er eller har vært deprimert.
Vi er like mye menneske, og like mye verdt i dagligliv og arbeidsliv som de #normale.

Likes

Comments

I dag, herlige damer, er det som alle vet, eller burde vite, den Internasjonale Kvinnedagen, dagen der man spesielt hyller arbeidet som kvinnen har lagt i å komme seg opp og frem i livet og for andre kvinner. Dette er noe man etter min mening burde gjøre hver dag. Fordi kvinner er like mye verdt, fordi kvinner er en nøyaktig like stor del av verdenssamfunnet som menn og fordi kvinner er som menn og menn er som kvinner, vi er alle mennesker. Vi burde ha kvinnedag hver eneste dag!!!

Feminisme er et ord som etter min mening er alt for lite brukt. Kvinner og menn er redde for å uttale seg om at de er feminister fordi i flere sammenhenger er det fortsatt uakseptabelt å være feminist eller å bruke ordet feministisk som et adjektiv for noe bra. En dag må være dagen der feminisme er flettet inn i alles ordforråd, fordi alle kvinner har rett til frihet, rettferdighet og likestilling, og sammen må vi kjempe!

Som O´ så store Emma Watson sa i 2014:
"Både menn og kvinner skal føle seg frie til å være følsomme. Både menn og kvinner skal føle seg frie til at være sterke. Det er på tide, at vi alle begynner å oppfatte kjønn som et spektrum og ikke som to motsatte idealer"Jeg vil benytte anledningen til å både hylle og takke kvinnene som er aller viktigst for meg her i livet. Fordi at, er det noe jeg ikke er flink nok til, så er det å vise at jeg setter pris på alt det de som er rundt meg gjør for meg og at er der for meg når jeg trenger det. Og kanskje viktigst av alt, når jeg egentlig ikke trenger det som en liten ekstra bonus.

Mamma:
- Kjære mammaen min.
Det høres nok veldig ut som en klisje, men tusen takk for alt du er for meg. Du har hjulpet meg og løftet meg opp når jeg har hatt det tungt. Du har alltid støttet mine sprøe valg når jeg for eksempel reiser på spontane turer til bokstavlig talt den andre siden av verden. Selv om jeg vet at du innerst inne er veldig skeptisk til alle ideene mine så vet jeg at du vil bestandig være der og gi meg et spark bak hvis jeg trenger det. Jaggu har vi kranglet så fillene fyker, men når alt kommer til alt, så er du alt man kunne drømme om i en mamma.


Jastrid:
- Kjære storesøsteren min.
Jeg tror det er det faktum at vi er så forskjellige som gjør at vi kommer så godt over ens. Uenighetene er alltid kortvarige, fordi du vet nøyaktig hvilke knapper du skal trykke på for å roe meg ned når ting går over styr i hodet mitt, og det er jeg ubegripelig takknemlig for. Du har mange egenskaper flere i familien er misunnelige på, både smarthet og godhet. Tusen takk for at du deler livet til dine to perfekte gullklumper, Lille L og Lille M, med meg og at tante Petra så stolt får låne de akkurat når det passer, smilet mitt er aldri så stort som når de to er tilstede. Du er definitivt en av de sterkeste kvinnene jeg kjenner og jeg er stolt av å kalle deg min storesøster.

Hjørdis:
- Kjære lillesøsteren min.
Vi er utrolig like når det kommer til personligheter. Så langt i livet har du vært den jeg har sett mest opp til av alle. Du er psykisk og fysisk sterk og du står alltid på forbi det du orker. Din beste og værste egenskap er ærligheten du alltid har bragt med deg, du har lært meg at det å være åpen om ting, kommer man mye lenger med enn å lukke det inne i seg selv. Du og jeg opplevde det aller meste sammen når vi var mindre, og du har hele livet vært min helt. Å ha akkurat deg som min lillesøster, gjør meg stolt og glad for å kalle deg akkurat det.

Alle disse flotte damene er jeg så heldig å få kalle min familie, dere er fantastiske, sterke og vakre, alle på hver deres måter. Jeg er utrolig glad i dere og takknemlig for dere.

Gratulerer til alle kvinner, med den internasjonale kvinnedagen.

Likes

Comments

Hei hei!

Helt ærlig aner jeg ikke hva mitt første innlegg skal inneholde, men jeg tenker det kommer noen ideer etterhvert. Eller, jeg har kanskje for mange ideer, som nå må komme ut i svart på hvitt.

Siden jeg sluttet på universitetet for over et år siden så har jeg faktisk ikke skrevet en eneste tekst av noe slag annet enn meldinger og jobbsøknader, så jeg har egentlig følt at jeg trenger å finne meg en hobby som handler om å skrive, mest fordi jeg liker å skrive.

Har egentlig alltid likt å skrive fantasi historier osv, men nå skal jeg jo prøve å bli flinkere til å skrive om meg selv og mitt liv. Jeg er ikke veldig god på å rose meg selv eller å si noe positivt om meg eller ting jeg gjør. Så egoismen må komme frem her på et vis tenker jeg. Og såklart en hel dose med selvironi skal også følge med på lasset her.

Søker veldig gjerne inspirasjon på medier som instagram og tumblr, der samler jeg også ideer.

Dette skal bli morro!

Hepepe,

Petra ;*


Likes

Comments