Header

Som ni vet så är min nya besatthet nagellack från Smith & Cult, men då jag känner mig själv vet jag att det bara är en viss typ av färger jag drar mig till. Därför har alla mina inköpta Smith & Cult nagellack en motsvarighet i mina favoriter från Essie. Så jag tänkte passa på att ge er en liten jämförelse mellan lacken så ni han se hur lika de faktiskt är!

Dark Like Me vs. Sole Mate

Som ni vet så har denna färgen varit min konstanta favorit i sommar. Essie Sole Mate var ett av de första Essienagellacken jag någonsin köpt och Dark Like Me var det första från Smith & Cult. På långfingret har jag Dark Like Me och på pekfingret Sole Mate. Jag kan knappt se någon skillnad! I starkt solljus är Dark Like Me lite mer åt det lila hållet medan Sole Mate har en djupare röd underton, men helhetsintrycket är detsamma. Anledningen till att jag föredrar Dark Like Me är för att formulan är bättre, nagellacket håller längre och har en lite mer nyanserad färg. Båda lacken är dock fab!

Regret the Moon vs. Urban Jungle

Min absoluta favoritljusrosa kommer ifrån Essie och heter Ballet Slippers. Men då denna kräver tre ordentliga lager för att bli snygg så har jag tyvärr sällan tålamodet. Därför har jag dragit mig lite mer till den mjölkiga varianten av Ballet Slipper vilket är de två lacken ni ser på bilden. Åter igen Smith & Cult på långfingret (Regret the Moon) och Essie på pekfingret (Urban Jungle). En vit nyans med en liten hint av rosa, så fint. Om jag ska vara ärlig så ser jag faktiskt ingen som helst skillnad på de här två lacken, de är exakt samma nyans. Även här är det bara formulan som gör att jag föredrar Smith & Cult.

Bitter Buddhist vs. Maximillian Strasse Her

Här blir det däremot svårt! Båda nyanserna är nästan lika, men det finns en liten skillnad. Bitter Buddhist (långfingret) har en lite grönare och varmare ton än Maximillian Strasse Her som är lite mer ljusblå. Båda är verkligen fina och ger ungefär samma intryck på. Men det är något med Essie Maximillian Strasse Her som bara tilltalar mig mer, jag tror att den blåare tonen passar min hudfärg bättre. Formulan är dock fortfarande bättre och håller längre på Smith & Cult Bitter Buddhist så det är svårt att kora en vinnare. Jag gillar båda och väljer mellan dem beroende på om jag vill ha super hållbarhet eller än lite bättre nyans.

Och detta var min lilla jämförelse! Hoppas att den hjälpte er välja vilken ni tycker passar bäst! Skriv gärna i kommentarsfältet om ni köpte något av lacken och i så fall vilket, eller om ni har någon annan nyans som är en exakt dupe!

​Translation:
As a long time fan of Essie I have quite a collection but after discovering the amazing formula of the Smith & Cult polishes I decided to get some of my favorite colors in that formula too. So here is a comparison of my favorite nail polish shades. On the finger to the right i have swatched Smith & Cult and on the left Essie. I love Smith & Cult because they ar more durable and glossier. Although Essie Maximillian Strasse Her is a little bit better shade. Smith & Cult Dark Like Me are my all time favorite nail polish on a shared first place with Essie Ballet Slippers.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments