Blir så ofantligt trött på att vita människor blir arga över att Beyoncé skriver en låt till svarta om svarta. För en gång skull handlar det faktiskt inte om er. Det handlar alltid om er. Nu handlar det om oss. Jag citerar the queen herself “ You know you that bitch when you cause all off this conversation”

Jag älskar hur hon i sin låt attackerar det amerikanska polisväsendet som skjuter oss till döds p.ga. hudfärg, när de i själva verket är till för att skydda oss. Jag älskar hur hon äntligen uppmärksammar alla dödsskjutningar av svarta män i polisinsatser. Det borde ni med göra istället för att anklaga henne för att främja polishat.

Jag bara älskar hur hon hyllar svarta kvinnor. Hur hon bara har svarta snygga kvinnor som dansar och som rockar sitt afro. Jag älskar hur hon med låten vill få alla svarta tjejer att känna sig vackra med sitt utseende. Hur den är till för att hylla svarta kvinnor och stärka svarta kvinnors självförtroende. Jag älskar budskapet, politiken, ALLT. Att ni är arga och känner er offended gör mig så fucking trött. Men kom ihåg att “formation” inte är menad för er eller någon annan icke-svart för den delen. Era åsikter är inget annat än irrelevanta.

Och till alla er icke-svarta, som gör covers på låten: PLEASE STOP! Den här låten kan inte bara ta som allt annat ni approprierar. Inte heller kan ni sjunga med. Låten “Formation” var inte menad för dig, den var inte heller till dig eller om dig så take a seat och lyssna med din mun stängd.

Peace out.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varje dag utsätts miljontals människor för rasism. Det kan vara allt utifrån rasistiska kommentarer till påhopp. Detta är ett väldigt stort och allvarligt problem som måste lösas. Det går inte att vi som utsätts för detta blir tysta och inte säger emot. Vi ska alla ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett hur du ser ut eller vart du kommer ifrån. Jag är så fucking trött på vita människor som INTE är rasifierade är de som talar för OSS, like what? Hur kan ni vara de som talar för oss när det är vi som upplever rasism? Därför skapade jag denna blogg, för att jag som svart, muslimsk kvinna ska kunna få min röst hörd och inte genom vita människor som tror de vet hur vi känner oss. Jag kommer även skriva om Islamofobi och andra samhällsproblem. Är du en rasifierad person så är du varmt välkommen att skicka in din text (t.ex artikel? ) till "peopleofcolor@gmail.com" så kan jag ladda upp din text och bild. 

Jag som driver denna sida är en 17 årig svensk - somalie, som är född och uppvuxen i Sverige. Väldigt insatt i samhällsfrågor och har en passion och mål att förändra världen. Mer om mig får ni veta om under bloggandet. 

Denna blogg riktar sig till människor som rasifieras så ni white people kan ta era irrelevanta åsikter någon annanstans. No need 4 your bullshit. 👋🏾
Much love, Mary

Likes

Comments