Arbetet med köket och flyttkartonger går enligt planerna, men börjar gå lite långsammare. Knoppar på lådor och dörrar börjar bli klart. Vi har hyrt ytterligare ett extra förråd så att att alla prylar vi inte behöver har någonstans att vara. Ett förråd hör till lägenheten och nu har vi alltså ytterligare två förråd.

Idag har vi varit till mäklaren och skrivit på alla papper och överlämnat huset till våra köpare. Därför berättar jag en rolig historia om pengar.


Fjompa och Teodåre råkade ut för en fruktansvärd snöstorm och tog sin tillflykt till en gård där det bodde en ensam men vacker kvinna. Mitt i natten hörde Fjompa hur Teodåre smög upp från sin säng och in i kvinnans rum.
Han nämnde ingenting om det förrän nio månader senare, när det kom ett rekommenderat brev till hans kontor. Han tog brevet med sig och gick in till sin kollega.
– Kommer du ihåg den där natten när vi hamnade mitt i snöstormen och du smög ut från ditt rum och in till den där vackra kvinnan?
– Ja.
– Du sa att du var jag, eller hur?
– Ja, jag låtsades vara du. Varför frågar du det?
– Därför att hon har dött och jag har fått ärva hela gården och sju miljoner i kontanter!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mina magnetiska ögonfransar har kommit, det ska bli roligt att prova dom. Men först måste det bli lugnt i lägenheten och sedan i själen. Vi får väl se när det blir.
Vad jag har förstått ska man ska sätta en lösögonfrans ovanpå den riktiga och sätta den andra lösögonfransen under och sedan ska magneterna hålla fast fransarna, så man behöver inget klister. Som sagt det ska bli roligt att prova dom så småningom.

Likes

Comments

På söndag vaknade vi upp bland en massa kartonger och man visste inte riktigt var man skulle börja. Kökslådorna var inte klara heller så det fanns ingenting att lägga köksgrejerna i. Stig skruvade ihop sängen och en massa lådor till köket och jag försökte att leta lådor där det stod kök på, så att vi fick bestick och andra grejer i dom ihopskruvade lådorna.

På måndag till Västerås för att hämta det sista, trodde vi. Det var bara att konstatera att det behövde en släpvagn för att huset skulle bli tomt.

På tisdag handlade vi mer lådor till köket, på IKEA, och sedan skruvades och donades det.

På onsdag var jag med Anita och Maria på lunch. Sopplunch på Fyrisgården och föredrag av en trevlig kvinna som har en affär som heter Retrolyckan här i Uppsala. Under tiden åkte Stig med släpvagn till Västerås och hämtade de absolut sista grejerna. Sedan ihopsättning av lådor i köket och uppackning av lådor.

På torsdag (idag) till IKEA en sväng för att lämna tillbaka några saker som vi har ändrat oss om och köpa nya som passar bättre. Vi köpte några vitrindörrar och de sista lådorna. Dessutom har det varit besiktning av ventilationskanalerna i lägenheten.

Mitt råd är att om ni ska flytta från villa/radhus RENSA, RENSA, RENSA. Gör inte som vi, ta inte med er alla grejer från 139 kvm med stort garage och förråd till 84 kvm med litet garage och förråd. Vi har fått hyra två extra förråd. Nu är det ju så att vi har flyttat många gånger, men den här gången blev det inte som vi hade tänkt. Det beror säkert på att vi tror vi är yngre än vad vi är.

På väg till Västerås

Likes

Comments

Nu har vi flyttat, Ozkar kom med den bil som han brukar köra i sitt jobb och den var jättestor. Allt försökte vi packa in med vi fick även ta grejer i våra bilar och vi får åka till Västerås i nästa vecka för att hämta det sista. Nu sitter vi och tittat på fotbollen mitt i röran av kartonger. Det är en ny dag i morgon, då får vi ta nya tag.

Likes

Comments

Vi har packat hela dagen så vi tar igen oss innan middagen som kommer att består av gravad lax och dillpotatis. Här kommer en rolig historia:

Domaren frågade den åtalade:
- Är ni gift?
- Ja.
- Med vem?
- Med en kvinna.
- Försök vara lite allvarlig nu karl, det begriper väl vem som helst.
- Säg inte det, domarn. Ta min syster till exempel. Hon är gift med en man...........

Likes

Comments

Plötsligt när Geisha ligger och vilar på filten ute i gräset börjar hon och skutta runt och och stoppa in nosen i filten och betedde sig som en katt med en mus. När jag kollade vad hon gjorde såg jag den här lilla insekten som pilade hit och dit och som hon jagade, hon tog den i munnen och spottade ut den för att ta den igen. Jag lyckades rädda den från Geishas behandling och den stack iväg i gräset. Som vanligt inte vad det är för insekt men den hade en ljus prick på ryggen

Likes

Comments

När jag försökte få ordning på alla möjliga saker som man har i lådor och skåp så står jag plötsligt med Morgans (vår pojke som är 54 år) diplom m m i handen. Dom bara dök upp. Nu ska jag överlämna dom till honom.

Likes

Comments

Vårt barnbarn Rebecca flyger till Thailand idag, på semester i 2,5 månader, till Hua Hin. Hon landar i Bangkok och åker sedan buss i 4 timmar till Hua Hin. Hon kommer att bo på 21 våningen i ett rum och kök. HON ÅKER ENSAM ingen kompis är med. Rebecca kommer att träffa sin syster Jennifer i Hua Hin, som just nu arbetar på en äppelfarm i Australien, i slutet på november. Hon åkte också ensam. HUR VÅGAR DOM. Vet inte vem dom har fått våglighetsgenen ifrån inte är det från mig iallafall. Vi får hålla tummarna att allt går som dom tänkt sig.

Det röda planet åker Rebecca i hon flyger över Ryssland.

Likes

Comments

När vi köpte högskåp till ugn och micro köpte vi även ett högskåp som vi ska använda som skafferi. Nu visade sig att det högskåpet var alldeles för högt, vi hade en plocklista som en IKEAkille hade ordnat åt oss, men han hade av misstag, tror jag, skrivit att vi skulle ha ett högskåp som var 220 högt. Det vi egentligen ville ha skulle vara 200 högt, för vi ska sätta ett 40-skåp ovanpå. Hursomhelst så måste vi lämna tillbaks det. IKEA är fantastiskt, man kan lämna tillbaks grejer fast dom är ihopsatta.
Efter det så köpte vi en massa lådor som vi ska sätta ihop och andra grejer. Puh
Dessutom är det inte två veckor till vi flyttar som jag trodde utan det är nästa lördag bara en vecka. På söndag åker vi hem och packa hela veckan.

Likes

Comments

Idag är det onsdag och en ny dag, nya möjligheter är att nu kan jag laga mat på nya hällen och jag kan diska för hand. Nu är det inte långt bort innan disken hamnar i diskmaskinen. Det är tack vare Kalle, elektriker, och Stig jobbade på detta igår.
Det blir ett besök på IKEA idag, då blir det inköp av ugn, micro, högskåp som passar till, högskåp som skall passa till skafferi och några bänkskåp och lite annat smått och gott som passar till köket.

Likes

Comments