Bara två veckor till julafton, dagarna går verkligen fort. Hursomhelst så cyklade vi till Gamla Uppsala, Kaplansgården, där var det julmarknad. Vi gick bland stånden men hittade ingenting att köpa. Vi cyklade vidare till Willys, handlade mjölk m m. Sedan var det dags att åka hem och dricka kaffe äta tårta och dricka årets glögg som Stig fick i present av Linnea och Adam.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi hade kaffekalas för Stig idag. Blommor och trisslotter och även årets julglögg, fina presenter till honom.
Men jag själv såg till att jag fick både födelsedagspresent och julklapp, som jag betalade själv, för jag bad Mattias kolla om dom hade iPhone X i Apple Stores i Täby och till min stora förvåning hade dom den. Så jag då passade jag på att köpa en Apple Watch och sladdlösa hörlurar. Mattias var vänlig och åkte till Täby för att köpa alla saker till mig. Det kostade en hel del men man lever bara en gång.
Jag har ju beställt iPhone X på Digital in, nu kan jag avbeställa den och behöver inte vänta på den. Underbart härligt med ny telefon.

Likes

Comments

Idag för precis ett år sedan, då Stig fyllde år, fick han två hjärtinfarkter på förmiddagen som han blev opererad för. Efter det har han motionerat och sprungit två tävlingar och Blodomloppet. Dessutom har han rivit ut köket i vår lägenhet och byggt upp det igen. Det blev jättefint. En kranskärlssjuksköterska sa till Stig, när han undrade om han kunde göra olika saker som vanligt eller om han skulle ta det lugnt, om du lämnar in en bil på verkstaden för att laga den kör du väl inte sakta när den är fixad. Du kör ju på som vanligt och så är det med dig också du ska leva som vanligt. Det har Stig gjort detta år.
Nu ska vi fira med en bricka med olika saker, örtmarinerad fetaost, gröna vitlöksoliver, italiensk kronärtskocka, svarta vitlöksoliver, tomater med basilika och parmesan och marinerade vitlöksklyftor till det tar jag ett glas vitt vin och Stig tar öl. Senare blir det svampfyllda rullader i gräddsås och potatis och grönsaker. Efter det lite smågodis. Sedan är det bara att pinka och gå och lägga sig.

Likes

Comments

Lunch på Fyrisgården idag. Vi lyssnade på en av världens få kvinnliga professionella tablaspelare, Suranjana Gosh från Indien, och Coste Apetrea, känd bland annat från proggbandet Samla mammas manna, bjuder på musik där olika länder och stilar får mötas.

Jag var tvungen att gå innan det var slut för Stig och jag skulle till veterinären med Geisha. Hon mår inte så bra ibland. Mikaela heter veterinären som kollade upp henne. Veterinären tryckte och klämde på magen och lite var stans. Geisha löpte inte, hade inte urininfektion, men däremot så tömde veterinären analsäckarna och spolade dom. Mikaela föreslog att vi skulle prova en medicin för magkatarr. Hjälper inte det så ska vi tillbaks och ta ultraljud på magen och kolla upp hjärta, njurar och lever. Nu hoppas jag att medicinen gör under och att vi slipper se Geisha må dåligt.

Likes

Comments

Nu tycker jag att det behövs en rolig historia och här kommer :

Blondinen är framme vid sista frågan i "Vem vill bli miljonär". Programledaren:
- Nu gäller det! Du har en livlina kvar och du vet att du kan ramla ner till 100 000 om du svarar fel. Är du redo?
- Visst, kör på bara.
- Okej, frågan lyder: Vilken av följande fåglar bygger inte sitt bo själv? Är det:
A - Staren
B - Svanen
C - Göken
D - Tofsvipan.

- Kom ihåg Majsan att det står en miljon kronor på spel!
- Jag tror det är... Nej jag är inte säker. Har inte en aning. Jag får ringa min vän Bettan bara för att vara säker.
(Det ringer)
- Hallå Bettan, det här är från "Vem vill bli miljonär". Jag har Majsan här och hon behöver din hjälp för att vinna en miljon. Är du redo?
Visst är hon det, och Majsan läser upp frågan och svarsalternativen. Bettan tvekar inte en sekund:
- Det är C - Göken!
- Är du helt säker?
- Hundratio procent!
- Okej, tack Bettan. Då säger jag C - Göken.
- Är det ditt slutgiltiga svar?
- Ja, jag litar på Bettan och här var hon säker.
- Okej Majsan, nu gäller det. Du hade en halv miljon, du sa C - Göken och det är rätt! Du har just vunnit en miljon kronor! Grattis!
Senare på kvällen träffas Majsan och Bettan för att fira. Medan de smuttar på sin champagne undrar Majsan hur Bettan kunde känna till att det var just göken som inte bygger egna bon.
- Men det är ju skitlätt. Alla vet ju att göken bor i en klocka!!!!!!!!

Likes

Comments

Begravningen för Anny var igår, en fin och ljus stund. Anny blev 98 år. Det var en väldigt stor hjälp för hennes söner att Anny hade skrivit i Vita Arkivet precis hur hon ville ha sin begravning. Min svärmor hade valt vilka psalmer som skulle sjungas, hur annonsen skulle se ut, att det skulle vara en ljus kista, sparsamt med blommor och att askan ska strös i minneslund och så vidare, det var lättsamt att följa hennes vilja.
Själv ska jag kolla upp Vita Arkivet och börja skriva hur jag vill ha det på min på min begravning när det är dags att gå vidare och bli en ängel.

Likes

Comments

Förmiddagspromenad i ganska varmt väder men mulet, det är min andra promenad sedan Blodomloppet i Västerås i augusti. Nu måste jag ta tag i motionerandet annars kommer jag att bäcka ihop alldeles och det vill jag ju inte.

När jag var på väg hem såg jag en ung mamma som lämnade barnvagnen på gångvägen och gick en bit in i von Bahrska häcken och tittade upp på träden. När jag kom närmare såg jag att en fin katt satt långt upp i ett trädet och jag tänkte nu måste jag ringa till brandkåren som hämtar ner katten. Jag frågade vad hon tyckte vi skulle göra och då sa hon att det var hennes katt som hade blivit jagad av en annan katt och att hennes katt alltid brukar komma ner. Med det nöjde jag mig och fortsatte hem.

Väl hemma skulle jag öppna dörren och gå in, då var den låst. Jag ringde på och Geisha började skälla, ingen öppnade. Jaha, nu sitter Stig och tittar på skidtävling på TV och hör inte dörrklockan. För det var vad han sa han skulle göra så jag tog ingen nyckel med mig. Som tur var hade jag telefonen och den fungerade, annars så brukar den ladda ur sig när jag är ute och går. Ringde till Stig och då var han på promenad för skidorna på TV var slut och han trodde jag hade nyckel med mig. Han hade inte hunnit långt så han vände och var hemma på ett par minuter.
Så kan man fördriva en del av förmiddagen om man inte har något annat att göra.
😜

Likes

Comments

På Fyrishov var det Gymnastikens dag och GF Uppsalaflickorna fyller 60 år. Det firades med massor av gymnastik och roliga aktiviteter under en heldag på Fyrishov.
Haley, vårt barnbarnsbarn, var med och tävlade i KM. Det lag som hon var med i vann ett guld och ett silver.

Likes

Comments

Min klocka som jag hade på nattduksbordet tidigare har gått sönder. Jag har testat två stycken klockor men ingen har varit riktigt bra. På en klocka var siffrorna blå och lyste som en polissiren och en annan som vi köpt på Clas Ohlssons lyste siffrorna vita som 100-wattslampa. Igår kom Stig hem med en rosa klockradio som han köpt på Röda Korset för 15 kronor. Den har jag nu provat och siffrorna lyser röda och med ett mer dämpat ljus än dom andra. Så den ska jag behålla. Klockan som vi köpte senast på Clas Ohlsson kostade 149 kronor, den är nu nerpackad i sin kartong och ska bli igenlämnad.

Likes

Comments

Jag har köpt två hyacinter på IKEA, en rosa och en blå, (jag tycker den är lila) nu har dom börjat slå ut. Man kan inte vänta sig några storslagna blommor för dom kostade bara fem kr styck.
Här är några uppgifter om hyacinten:
Hyacint (Hyacinthus orientalis) är en flerårig blommande växt. Hyacinten har sitt ursprungsområde i sydöstra Turkiet och västra Syrien och kom troligen till Sverige under 1600-talet. Den är mest känd för sina flockar av doftande, färgglada blommor. Blomfärgen kan vara blå, vit, ljusgul, rosa, röd eller lila.

Likes

Comments