Numer passerar man Påskallavik via E22, men om man har vägarna förbi är det värt att åka in genom Påskallavik och besöka Källströmsgården.​

I trädgården till Arvid Källströms hem ligger en sex meter lång kvinna i gräset och vilar sig. Där finns också skulpturen ”Vindorgel”. Båda är verk av den välkände skulptören Arvid Källström som bodde och arbetade på gården i 30 år. Hans verk återfinns på åtskilliga offentliga platser, bland annat i Oskarshamns stadspark. Numer drivs gården av föreningen Källströmsgården. Föreningen anordnar sommartid utställningar med verk från olika konstnärer verksamma i södra Sverige. I trädgården hålls en mycket uppskattad sommarservering

Arvid Källström är Håkan Juholts morfar!​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har tänkt bygga en förlängning till vår altan, där vi bygger ett utekök med grill och bänkar osv. Men hittade denna kompakta lösning på nätet, kanske nåt att tänka på , allt i ett. Fixt o färdigt på en gång!

Likes

Comments

Idag blev det en loppisrunda till Kalmar! Jag startade med Stadsmissionen, som ni ser är det kö långt ut på gatan innan de öppnar!

Dagens fynd blev taklampan, den blev verkligen ett klipp!

Vi håller på med omstrukturering av i stort sett alla rum i vårt hus. Jag har "pippi" på 50-tal just nu, så det kommer att bli en tuscht av 50-tal lite här och var! Nu håller jag på att jaga inredningsdetaljer, har hittat en del redan.

Vartefter rummen blir färdiga kommer jag att lägga ut dem här.​

Likes

Comments

Friherrinna är ett ord som används ibland istället för pensionär. Det är väl så jag kan känna mig nu när jag tog steget att bli pensionär vid 63 års ålder!

Ibland kan jag känna ett vemod  men känner ändå att  det är ett spännande fritt liv som hägrar!

Ett arbetsliv att se tillbaks till som mestadels har varit väldigt positivt och utvecklande! 

Jag brottas ibland med dåligt samvete, när det känns som jag inte gör något, men jag jobbar på det och börjar inse att det är rena himmelriket, att  nu kunna disponera min dag efter humör och väder. 

Jag kan faktiskt unna mig att inte göra någonting ibland efter mer än 40 års heltidsarbete!

Likes

Comments