View tracker

Den här kycklingrätten är både lätt att göra och så god! Bra bjudrätt eller till fredagsmyset!

  • Det här behöver du!

1 kg Kycklingfilé
1 Fetaost
Soltorkade tomater i olja
1 Burk creme fraise som är smaksatt med tomat o basilika
3 dl vispad grädde
1 Vitlök, salt, peppar och 1 tsk sambal olek

Så här gör du!

  • Stek kycklingen ( salt, peppar) i småbitar
  • Lägg kycklingen i en ungsfast form, strö över soltorkade tomater och fetaosten( skuren i kuber)
  • Blanda vispade grädden med creme fraisen, salt, peppar, pressad vitlök och sambal olek.
  • Häll såsen över kycklingen
  • Grädda i 225 grader ca 20 minuter.

Servera gärna med tagliatelle!​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

SUPERGODA ANNORLUNDA PIROGER

Piroger med Tacosmak

Det här behöver du:

  • 1 gul lök
  • 500 gr köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1,5 dl paprikasallad på burk
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 fetaost
  • 2 dl creme fraise

Till degen:

  • 5 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 msk socker
  • 75 gr smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk


Till garnering:

1 uppvispat ägg och sesamfrön

Så här gör du:

  1. Fräs löken mjuk
  2. Tillsätt köttfärsen, stek under omröring.
  3. Tillsätt tacokryddan och 1 dl vatten som får koka in
  4. Hacka paprikan, olivern och fetaosten
  5. Blanda ihop alla ingredienser med creme fraise och låt det stå i kylen medans du gör degen.
  6. Rör ihop mjöl, bakulver, salt socker med smöret
  7. Tillsätt mjölken blandat med ägget
  8. Knåda ihop allt till en elastisk deg, tillsätt mer mjöl vid behov.
  9. Sätt på ugnen på 225 grader
  10. Dela degen i 8 bitar
  11. Kavla degen i rundlar 17-20 cm
  12. Lägg fyllning på halva rundeln, spara 2 cm kant runtom, vik över andra halvan, vik upp kanten och nyp ihop.
  13. Pensla med ägg och strö på sesamfrö
  14. Gräddas i mitten av ugnen 12-15 min


LYCKA TILL!

Likes

Comments

View tracker

Ett måste på sommaren är lättsaltad gurka, det är både gott och lätt att göra! Odla gurkan själv eller köp på torget!

Det här behöver du:
5-6 Västeråsgurkor
0,75 dl grov salt
1 liter kallt vatten
Dillkronor

Så här gör du:

Blanda saltet i kalla vattnet tills saltet har löst sig.

Lägg i gurkorna varvat med dillkronor i en bunke.

Låt stå i 2 dygn innan de är färdiga att ätas.


Likes

Comments

Ett måste på sommaren är lättsaltad gurka, det är både gott och lätt att göra! Odla gurkan själv eller köp på torget!

Det här behöver du:
5-6 Västeråsgurkor
0,75 dl grov salt
1 liter kallt vatten
Dillkronor

Så här gör du:

Blanda saltet i kalla vattnet tills saltet har löst sig.

Lägg i gurkorna varvat med dillkronor i en bunke.

Låt stå i 2 dygn innan de är färdiga att ätas.​

Likes

Comments

Den här såsen passar både till grillad korv och kött. Perfekt om man

vill ha en varm sås med lite styrka!

Det här behöver du:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl creme fraise
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt

Så här gör du:

  • Stek löken
  • Tillsätt övriga ingredienser
  • Koka i 10 min
  • Färdig att servera

Likes

Comments

I dag hade jag  lite " torka" på vad jag skulle göra till middag! Tog fram lövbiff från frysen och tittade i kylskåpet för att få någon idé och resultatet blev det här, se recept nedan!

Och jag måste säja att resultatet blev riktigt bra!

Det här behöver du:

  • 5-600 gr lövbiff
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dragon
  • salt, peppar

Så här gör du:

  • skär biffen i centimeterstora strimlor och stek
  • lägg över i stekgryta
  • tillsätt vatten och buljong låt puttra medans du steker purjon/vitlöken
  • Blanda löken, och resten av ingredienserna tillsammans med köttet
  • Koka på svag värme i ca: 15-20 min
  • Servera med Jasminris
  • Tips: Supergott till är Valnötsbröd från Lidl:s bakeoff!

Likes

Comments

Ibland är det gott med en enkel soppa till lunch. Denna soppa gör jag faktiskt mer på sommaren än på hösten. Den är både enkel och god!

Det här behöver du:

Till 4 personer

  • 4 stora potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2 tsk timjan
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 12 dl vatten


Gör så här:

  • Skär potatis och purjon i mindre bitar
  • Koka upp buljong och vatten
  • Tillsätt potatis, purjo, vitlök och timjan
  • Låt koka i ca 15 min
  • Ta från plattan och vispa med ballongvisp eller vanlig visp
  • Smaksätt med salt o peppar
  • Smaklig måltid!

Likes

Comments

Man tager vad man haver sa Kajsa Varg! I morse hade vi inget frukostbröd hemma! Inget vetemjöl och ingen mjölk, men vi hade lite annat som fungerade lika bra! Det blev supergoda varma tunnbröd till kaffet!

Det här behöver du

2,5 dl dinkelmjöl ( eller vetemjöl/ rågmjöl,  vad man har hemma) 

0,5 tsk salt

0,5 tsk pomerans ( eller brödkryddor) 

1 dl naturell yougurt

0,5 msk olivolja

Så här gör du

  • Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg
  • Dela degen i 6 delar
  • Grädda i torr stekpanna på medelvärme i 1-2 minuter på varje sida
  • Klart att äta!

Likes

Comments

KNÄCKIGRABARBERPAJ


Dubehöver:

  • 500 gr rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 ¾ mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • liten nypa flingsalt
  • 125 gram smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap

Görså här:

  1. Blanda alla torra ingredienser
  2. Smält smör tillsammans med grädden och sirapen
  3. Blanda ner de torra ingredienserna
  4. Lägg de skurna rabarberbitarna i en smord pajform
  5. Bred på smeten
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 min i 150 grader, tills den fått fin färg.


Likes

Comments