Header

Inte så mycket action än på min instagram men jag har iallafall en!

Jag har skaffat instagram till bloggen.

Jag har länge tänkt skaffa instagram till bloggen. Jag har hört att det är det nya facebook och det nya bloggandet. Jag har också hört att det kan driva trafik till bloggen. Det vore ju toppen! Jag vill ju att min blogg ska växa. Jag är dock rädd för nya tekniska saker. Blir så himla arg när det inte fungerar. Så jag har dragit på det- länge.

Som jag skrev i inlägget Mål för 2018 privat och för bloggen så valde jag att ha det som nyårslöfte. Skaffa instagram. Nu är det gjort. Efter lite om och men här i soffan. Jag hoppas att det ska fungera smidigt att använda. Att det ska bli av att jag delar saker lite snabbare. Inte sparar på min bilder och inlägg som är dagar och månader gamla innan jag får dem publicerade. Lite snabbare och lättare och sen kan man ju alltid läsa mer på bloggen.

Vilsen total nybörjare.

Att jag nu fått till ett instagramkonto för bloggen betyder dock inte att jag har någon som helst koll. Jag tar tacksamt emot alla tips jag kan få och säg absolut till om något ser konstigt eller fel ut. Jag känner att jag har mycket att lära här. Ska börja med att fixa en ikon här på bloggen så att du enkelt kan följa mig.

Vad tycker du förrästen- ska jag ha den profilbild som instagram importerade från min privata facebook eller borde jag ha samma som på bloggen? Gillar ju denna bild (från Island för några år sedan) bättre men det kanske blir otydligt med olika?

Och hur gör ni för att sprida era bilder? Är det bara att gå loss på så många # som möjligt? För bilden kan ju inte döpas och taggas på samma sätt som i bloggen- eller?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Paket inslagna i rött och rosa papper med glitter och blanka snören.

Sambons presenter designade av sonen.

Födelsedagspresenter till sambon.

I lördags var det inte bara fest med jobbet (och fest för sambon med hans jobb). Det var också sambons födelsedag. Han ville inte ha något kalas så vi firade bara med några paket på morgonen.

Han har önskat sig ett par vandringsstrumpor. Inte så jätteroligt att ge men väldigt enkelt och smidigt. Han vill också att vi ska följa med honom och vandra. Jag har svarat nekande (skyllt på att jag är rädd för myggen vilket är väldigt sant). Nu gav dock jag och sonen honom ett kort där vi skrev att vi gärna följer med honom och vandrar. Sonen ritade ett kort med berg och en fullmåne (vill vandra på natten) och annat han tyckte vi behövde på vandringen. Exempelvis stenar att göra eld med och handske att undersöka bajs med?!

Vi valde också ut massor av godis som sambon fick som den första presenten han fick öppna. Det ska han ha att muta oss med så att vi orkar gå längre. En kul grej tänkte jag men sonen var noga med att han skulle vara med och välja vilka sorter det skulle vara så att godiset verkligen skulle fungera också på honom och inte bara på mamman :)

Det behöver inte vara de dyra presenterna som passar bäst.

Väldigt måttfulla presenter- kostade runt 300:- men sambon var jättenöjd och sa att det var precis vad han önskade sig. Perfekt. Det behöver inte alltid vara de stora dyra presenterna som passar bäst.

Nu ser vi alla fram emot vandringen (förutom det med myggen då) och hoppas att den blir lika bra som vår förra lite oplanerade som jag skrev om i Resan runt Sångensjön.

Barn ritar berg och sol måne med rosa penna.
Halvt inslaget paket med stor godispåse i bakgrunden.
Kuvert inslaget i rött snöre och rosa glitter.

Likes

Comments

Jag och sonen bowlar efter bion.

Glömma kameran när man bokat heldag.

Igår var jag och sonen på en heldag med väninnan och hennes dotter. Först bio, sen bowling och middag på O´learys. Väldigt trevligt. Tyvärr glömde jag både kamera och mobil och fick tvinga min vän att fota lite. På bion gick vi dock på olika filmer då barnen gillade olika. Ni får alltså hålla till godo med foton från bowling och middag trots att spartipset handlar om bion.

Billiga biobiljetter via facket- ännu billigare via illustrerad vetenskap.

Sonen använde till bion ett presentkort han fick när han fyllde år. Jag och väninnan använde biljetter som vi köper för 80:- via vårt fackförbund. En väldigt bra förmån som säkert andra också har. Nu när jag tänkte skriva det här inlägget såg jag dock precis ett inlägg på bloggen How to save in happy days om biobiljetter för 64.50:- styck om man får dem med som premie vid en tidningsprenumeration. Se hennes inlägg här om du också vill gå billigt på bio.

Eller se bild på mig och sonen när vi äter efterrätt nedan. Alla kläder och smycken är ärvda/köpta 2nd hand utom mina örhängen- och bowlingskorna förstås...

Likes

Comments

Utbetalning från Refunder.

Jag visade ju i inlägget Första utbetalningen från Bonusway hur jag fått pengar tillbaka på inköp på nätet. Då får jag väl visa att jag nu också (igen) har fått pengar från Refunder som fungerar lika som Bonusway. Vid köp på nätet får man procent tillbaka. Som idag tex när jag och väninnan bokade boende till vår Floridaresa. 6% fick vi då via Mybonus som också kommer betalas ut så här framöver.

Vill du också få återbäring och cashback?

Då finns det värvningslänkar till de sidor jag är medlem i här nedan. Det kostar inget att vara med. Läs mer på respektive sida eller i inlägget jag länkade ovan om hur mycket extra poäng/pengar du och jag får för värvningen.

Refunder länk här

Bonusway länk här

Mybonus länk här

Det kan tyckas onödigt att vara med på flera såna här cashbaksidor men de har olika mycket procent på olika sidor så det känns bra att kunna välja den med mest. Exempelvis idag gav en bokning via Hotels.com 5% hos Refunder, 5,5% hos Bonusway och 6% hos Mybonus vilket gjorde att vi valde Mybonus just idag. Det varierar dock vilken som har mest och alla butiker finns inte hos alla återbäringssidor.

Mybonus har också ofta sjukt bra deals som ger mer pengar tillbaka än man spenderar så att man faktiskt tjänar på att köpa saker.

Likes

Comments

Dumpstrad sparris. Läs mer om dumpstring i inlägget Mål för 2018 för bloggen och privat.

Återblick- vilka mönster kan du se?

Idag är det fråga nummer 6 i Emotional eating 30 dagars utmaning. Jag hoppas att du inte tröttnat än. Isåfall får du scrolla vidare för jag fortsätter såklart att varva med mina vanliga inlägg om pyssel, återbruk och spartips. Dagens fråga är en återblick:

Om du tittar tillbaka på det du skrivit de senaste dagarna, vilka mönster eller förståelser kan du se om dig själv och var du är på väg?

Tydligt mål att leva enklare för att få mer ledig tid.

Jag har inte direkt fått några uppenbarelser. Jag ser ett mönster av trötthet och fel prioriteringar. Jag har ett tydligt mål i att leva enklare för att ha råd att jobba mindre dvs få mer tid till min familj och mina intressen. Det målet har jag haft sedan jag startade den här bloggen och jag kommer närmare det hela tiden- om än rätt sakta.

Det blev ett väldigt kort svar idag. Vill du läsa vad jag skrivit de tidigare dagarna så finns det att göra i följande inlägg:30 dagars utmaning Emotional eating och Vad vill jag ha mest i livet? Hur kan jag få det? och Vad är mina största hinder? och Det här året vill jag mest... och Investera i mig själv.

Det första inlägget går också mer in på vad utmaningen har för syfte och bakgrund.

Övriga deltagare i utmaningen.

Likes

Comments