Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital frukost i foajen.

Hotellfrukost i soffgruppen i foajén.

Vi bodde på Best Western Capital i helgen. Jag skrev om det tidigare i inlägget billigaste hotellet i Stockholm. Priset 531:- per natt och en röd ledsen gubbe som recension gjorde oss skeptiska men vi chansade.

Det gick bra. Inte lyxigaste hotellet vi bott på men helt ok. De 950 metrarna från pendeltåget på väg dit kändes inte så nice med motorväg på ena sidan och taggtrådsförsett staket och lastbilsterminal på andra sidan. Dessutom massa skräp i buskarna som förklarade recensionen vi läst om att hotellet låg bredvid en soptipp. Eftersom vi hade fått en så bra deal befarade vi att vi också skulle få rum med utsikt mot "soptippen" och lastbilarna.

Det fick vi inte utan mot framsidan. Inte så mycket finare med Burger King och en bensinmack. Gav lite USA-känsla med neonskyltarna utanför fönstret om man ska vara positiv (vi vill ju bila i USA). Men här slutar faktiskt mitt gnäll. Helt ok rum, helt ok frukost och en skoputsarmaskin i foajén som övriga i sällskapet uppskattade väldigt mycket. Det gick dessutom en buss nästan precis utanför så den relativt långa promenaden från pendeltåget var egentligen onödig.

Godkänt betyg alltså. Många fler bilder nedan på både lastbilar och skoputsmaskin :)

På väg till hotellet första kvällen efter en trevlig dag på café med vänner samt Junibacken som ni kan läsa mer om i inlägget Stockholmsweekend med Junibacken som jag skrev igår.

Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital utsikt över burger king.
Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital obäddad säng i rum med blommiga tapeter.

Jag tror tapeten hamnat upp och ner.

Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital skoputsmaskin i foajen.

Nyputsade skor varje dag hade vi iallafall.

Sonens skor är loppisfyndade graningeliknande av märket Texas.

Sambons är Kavat. Jag har tänkt göra ett inlägg om dem sen han köpte dem då det rimmar illa att köpa så dyra skor om man vill leva billigt. Antagligen håller de bra kvalitet och kan användas länge om man sköter om dem dock- och då är det ju istället en bra investering både för plånboken och miljön.

Mina skor är inte alls av samma kvalitet men snygga :) Jag köpte dem i Budapest och skrev mer om dem i förra inlägget Stockholmsweekend med Junibacken då jag hittade precis likadana i nya ellosreklamen.

Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital frukost i foajen på barstol.

Andra morgonen valde sonen istället ett högt barbord att sitta vid till frukost.

Och ja vi klarade oss med samma mammasydda tröja två dagar i rad. Jag sydde den i somras och visade den då i inlägget Syträff med massa återbruk.

Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital frukost i foajen.

Det fanns nyttigare saker också som frukt men man väljer ju det gottigaste...

Billigaste hotellet i Stockholm Best western Capital lastbilar och skräp på baksidan.

Baksidan av hotellet på promenad till pendeltåget innan vi insett hur nära bussen gick.

Jag som gillar grått kargt "öststats"utseende på platser jag besöker tycker ju att bilden är snygg- men jag förstår att inte alla är lika imponerade.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Pippis hus med lucka i gul vägg Junibacken Stockholm

Pippis hus på Junibacken ett riktigt "hål i väggen" :)

Jag känner att jag ligger ordentligt efter med mitt bloggande nu. Har ju massa fina bilder från i helgen att visa samt en lång lista på annat jag vill visa/skriva om. Inte så lätt att hinna/orka med före/efter jobb dock. Speciellt som jag känner av halsen igen. Det får verkligen INTE bli en till långdragen förkylning med flera veckors sjukskrivning. Det går inte. Det orkar jag inte.

Men över till vår supertrevliga helg i Stockholm. Fokus på att träffa vänner och att sonen skulle få en av sina julklappar- ett besök på Junibacken. Verkligen inte ett spartips för inträdet var lite överpris men sonen var nöjd. Sagotåget där man åker runt och får se miniatyrer av Astrid Lindgrens sagovärldar var jättefint. Tyvärr fick man inte fota. Snygg inredning på flera ställen också. Lite retro och lite cirkustema bland annat. Se fler bilder nedan.

Det bästa där tyckte jag annars var att de på grund av earth hour uppmärksammade klimatpåverkan av mat och endast serverade vegetariskt i restaurangen. Stod det på skylten iallafall men jag tyckte mig se köttbullar som såg väldigt köttiga ut på andra tallrikar. Bild från restaurangen nedan också.

Vi tog tåget till Stockholm. Inte billigare än bil tyvärr när man bokar lite sent inpå. Skönt att slippa parkera i Stockholm dock- den avgiften kan ju bli ganska mastig också. Och bättre för miljön med tåget- klapp på axeln till oss. Bilder från tåg och matchande packning längst ner.

Jag hittade dessutom precis likadana skor som jag köpte i Budapest för mer än ett år sedan i en Ellosreklam jag tagit med mig att titta i på tåget. Kanske får jag inse att jag verkligen inte behöver några nya skor i vår alltså när man tydligen är så trendig redan :)

Pippis hus med pepparkakspussel på golvet Junibacken Stockholm

Stort pepparkakspussel på golvet. Sonens favorit var annars en "bebis"drake i ett annat rum som jag såklart inte fotade. Inte förrän vi gick därifrån började han prata om draken . Jag som fotar allt måste tydligen börja fota ännu mer så att ingen favorit missas....

Liten byrå med snygga omatchande knoppar. Jag och Pippi Långstrump har lite samma smak vad gäller inredning.

retro inredning pippis hus junibacken stockholm.

Lagom stökigt blandat retro i Pippis kök.

Färgglad trappa Junibacken Stockholm.

Jag hamnar inte så ofta på bild men här skedde det.

Tak med vimplar och circustema restaurangen på Junibacken Stockholm.

Taket i restaurangen med fint cirkustema.

Skylt om earth hour endast vegetarisk mat på restaurangen på Junibacken Stockholm.

Skylten jag skrev om ovan. Jag hoppas att köttbullarna jag spanade in var väldigt köttliknande vegetariska varianter. Gillar verkligen initiativet.

Vy i motljus Stockholm utanför Junibacken.

Promenad från Junibacken till bussen i fint motljus.

Barn på Sj tåg med tidningen Kupé.

Några bilder från tåget. Sonens outfit är loppisfyndad utom t-shirten som han fått i present.

Ellos reklam katalog med svarta skor med tåhätta i silver samt likadana skor i bakgrunden.

Jag gillar verkligen mina skor som jag köpte i Budapest för ett och ett halvt år sedan ungefär. Nu gillar jag dem ännu mer när de känns helt nya och trendiga igen.

Jag skrev ju tidigare i inlägget Det ena ledde till det andra om att jag ville ha ett par andra skor som jag hittat hos Ellos. De skickar hem reklam som tydligen fungerar bra på mig.

Jag har börjat sälja av gamla skor och väskor för att finansiera dem. Jag har redan sålt ihop till skorna och mer därtill. Jag har dock inte beställt dem än. Känner mig tveksam till om jag verkligen villhöver dem tillräckligt mycket. Det är ju inte så att jag saknar skor. Se inlägget Rensa för att köpa nytt?

Vill man titta mer på skorna på bilden finns länk till dem här. En reklamlänk till Ellos sida som jag får betalt för att du klickar på men det kostar såklart inte dig något.

Ellos reklam katalog med svarta skor med tåhätta i silver samt likadana skor i bakgrunden.

Fotade också vår packning innan vi åkte. Det mesta loppisfyndat. Det roliga var dock färgmatchningen av mina och sonens kläder och även senare sambons när han la dit sina.

Likes

Comments

Basilika i papperskruka från Ikea med texten ocimum basilicum.

Basilikan från Ikea har vuxit till sig.

Nej vi har inte förvirrat bort oss helt i Stockholm i helgen och försvunnit. Inlägg om weekenden kommer också framöver. Jag vill dock börja med att visa basilikan och persiljan som vi sått och som vuxit till sig medan vi var borta. Nu undrar jag dock om vi inte borde plantera om dessa? Dela dem i olika krukor? Sätta dem i en större kruka?

Det är ett färdigt set från Ikea som vi fått i present. I instruktionen står det att man ska skörda efter 10-12 veckor men inget om att plantera om i större krukor. Det känns dock som om detta är massa små plantor som skulle kunna bli många basilika/persiljeplantor. Eller tänker jag helt fel? Växer de så här tätt och bildar en "buske" kanske. Sorgligt hur lite koll jag har :)

Fina är de iallafall både plantorna och krukorna. Jag skrev mer om dem tidigare när vi sådde i inlägget Planterat om 19 tomatplantor. Fler bilder längre ner på hur de såg ut för bara några dagar sedan innan vi åkte till Stockholm.

Persilja i mönstrad papperskruka från Ikea med texten petroselium crispum

De fina lapparna klippte vi ur fröpåsarna och klistrade fast på krukorna för att veta vad som är vad.

Likes

Comments

Contains affiliate links
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar.

Hylla a la pensionär som vi (sambon) byggde av sånt vi hade hemma.

När vi planterade om tomatplantor sist insåg vi att vi framöver inte kommer få plats med alla små krukor i fönstren. Vi vill plantera några tomatsorter till och ha så många plantor vi kan i trädgården till sommaren. Jag skrev mer om det tidigare i inlägget Planterat om 19 tomatplantor.

Jag har tidigare tänkt att vi borde bygga en "pensionärshylla" i köket. Något som jag väl aldrig trodde att jag skulle vilja ha. Tycker att det ser plåttrigt och fult ut med såna hyllor med massa prydnadssaker på. Med plantor på tycker jag däremot att det är jättefint. Kom på det när jag såg att svägerskan hade så i köksfönstret förra året. Och nu blev den allts av för oss också.

Vi hade svarta metallkonsoler i garaget. Vi fick plocka på oss massa saker som min farfar sparat i sin källare när min kusin flyttade in i huset och rensade. Bland annat en jättefin köpmansdisk med allt möjligt i lådorna. "Bra att ha" saker som farfar säkert sparat halva livet. Några som vi också säkert kommer spara halva livet. Vi har dock börjat beta av några. Nu kom konsolerna till användning.

Jag sprayade dem dock vita för att de inte ska synas så mycket i köksfönstret. Planen är att plocka bort hyllplanen och bara ha konsolerna kvar när det inte är odlingssäsong. I min värld kommer konsolerna inte synas så mycket. Vi får väl se :)

Hyllplanen är gamla golvlister som sambon letade fram på vinden. De har antagligen suttit i huset från när det byggdes 1958 till renovering sent 70-tal tidigt 80-tal (att döma av färger och material som fanns när vi flyttade in). Perfekt med återbruk och gratis hylla. Precis som vi vill ha det..

Många bilder nedan på framställning och det färdiga resultatet som iallafall jag tycker är jättefint.

Svarta konsoller i metall.

Svarta helt oanvända konsoler som låg fint i en ask.

Spraymålade dem vita. Dock inte supernoga. Är inte så haj på spraymålning. Hade nog behövt vända dem i olika vinklar för att få färgen att stanna i "vecken".

Spraymålat svarta konsoller i metall vita.
Spraymålat svarta konsoller i metall vita.

Golvlisterna/hyllplanen. Kanske borde ha målats men jag tycker att de är fina som de är. Inte helt plana men det fungerar.

Trångt i fönstret innan.

Vårt fina insynsskydd Pelargon som vi har i köksfönstret istället för blommor. Fönsterbrädan är för smal för större krukor än dessa återbrukade mjölkförpackningar. Förutom vid odlingssäsong har vi tomt där och tittar på Pelargoner av plast istället. Rätt hemtrevligt faktiskt istället för de kristallrutiga insynsskydden vi har i resten av huset.

Vill man se bättre bilder eller köpa sig egna Pelargoner på rulle kan man klicka på länken ovan. Då tjänar jag också 15 öre före skatt- det ni! Det är lukrativt att vara bloggare :) Såklart utan att det kostar dig som klickar något.

Ikeas basilika att så själv har kommit upp.

Det har tittat upp något smått grönt i krukan med basilika från Ikea som vi fick av svägerskan. Ska bli gott till sommaren.

Insynsskydd pelargon
Insynsskydd pelargon i köksfönstret när sambon skruvar upp konsoller.
Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist.

Så här fint blev det. Och har man tröttnat på hylla med små tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkkartonger så kan man scrolla vidare till näsa inlägg för det kommer många fler bilder nedan. Jag tycker att det är så FINT så kan inte låta bli...

Metallfoliekrukan gjorde sonen på dagis förra året.

Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist.
Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar

Med blixt på kvällen för att slippa störande bakgrund. Dock blev ju sonens kladd på fönstret väldigt tydligt. Note to self att putsa fönstret innan vi sätter upp hyllor och krukor nästa gång :)

Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar

Och ja jag tycker att det är fint utifrån också :)

Likes

Comments

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.

Återbrukat påskägg dekorerat med färg och glitter av sonen.

Igår hade vi påskpyssel hemma med vännerna. Deras dotter fick en pysseldag i 4-års present av oss. Hennes mamma är inte lika intresserad av pyssel som dottern. Därför tänkte jag att det var perfekt att erbjuda det hos oss där resurserna på små tyglappar och glitter är outtömliga :)

Eftersom det passar tidsmässigt att göra påskpyssel nu så fick det bli tillverkning av påskkort och påskägg. Äggen är såna mönstrade som vi hade kvar sedan tidigare påskar. Jag målade dem med vit snickerifärg som vi hade kvar sedan köksrenovering för några år sedan. Sen fick barnen gå loss med färg och glitter.

Jag hade också klippt ut massa påskiga bilder ur reklamtidningar samt skrivit ut foton på barnen och fler påskiga bilder. Äggen hann dock inte torka innan pysselsuget försvunnit men bilderna kom till användning till några påskkort iallafall.

Se många fler bilder nedan.

Återkommer nog med ett till inlägg längre fram också då sonen bara hann göra ett påskkort igår. Finns ju många fler släktingar än så att skicka till...

Påskägg att återbruka.

Som påskäggen såg ut från början.

Slipat sandpapprat påskägg.

Jag mattade ner ytan med sandpapper.

Påskägg vitmålade för återbruk.

Grundmålade dem vita i två lager.

Påskägg vitmålade för återbruk.
Påskägg vitmålade för återbruk.
Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.

Sen fick barnen gå loss på varsitt. Jag hade tänkt göra det stora under tiden men det hanns inte med. Jag hann knappt med att tvätta penslar och rädda glitterburkar och kläder mellan varven. Jag förstår inte hur förskolepersonalen klarar av tio barn eller mer som behöver hjälp!

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt, gult, lila och glitter.

Färdiga ägg. Jag styrde inte alls färgval men tycker att de valde väldigt påskiga färger.

Sonen gjorde sitt ägg till mig. Min favoritfärg grön på båda sidorna.

Jag borde dock ha målat lite noggrannare vitt och inte räknat med att hela ägget skulle täckas med färg och bilder. Nåt att tänka på till nästa år om det blir fler ägg då.

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.
Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.
Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk.

Bilder klippta ur reklam.

Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk
Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk

Utskrifter.

Färdigt kort. Jag hade guldfärgade dubbelvikta kort och klistermärken att tillgå. Även spets, sidenband och tygbitar men så långt hann vi inte.

Påskpyssel påskkort med kyckling och glitter.
Pysselmaterial.

Resurser. Det minskar sakta men säkert. Kanske dags att köpa nytt när jag ska pyssla med eventuella barnbarn om "några" år sen :)

Pysselmaterial.
Diverse färgburkar och tuber.

Likes

Comments

Rea på Röda korset i Borlänge skyltfönster.

Rea på Röda korset i Borlänge.

Jag och sonen var till Röda korset igår. Det händer inte så ofta längre. Jag rensar ju hemma och drar därför automatiskt ner på loppisshoppandet. Igår gick vi dock förbi och när det var rea var vi ju tvungna att rota lite. Hittade bara en skjorta till sonen i större stl än de han redan har. 4:- är ju ett fantastiskt pris. Fantastiskt av mig också att låta bli att köpa massa annat bara för att det var billigt.

Nästan bättre än rea på Röda korset är när de efter rean fyller upp butiken med massa nytt. Då kan man också göra fynd för på Röda korset är det ju alltid fyndpriser. Får se om vi kommer förbi om någon vecka när det säkert är slutreat...

Loppisfyndad vitskjorta 4:-

Vitskjortan till sonen.

Mintgröna och gula kläder och tygväska med matchande soleroglass.

Mysigt med en glass i vårsolen- iallafall i början. Sen blåste det så kallt att det var plågsamt att ha handen utan vante. Men snart så är det vår på riktigt. Då byts loppisfyndade kappan 40:- och loppisfyndade skorna (tror 10:- på en tidigare rea på Röda korset) ut mot tunnare. Tygpåsen från Röda korset får såklart hänga med även under sommaren.

Grön jacka på resa samt loppisfyndade vantar, mössa, jeans och gummistövlar.

Alla sonens kläder utom jackan är 2nd hand. Dock inte plastormen som fick följa med på promenad.

Likes

Comments

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna och gula.

Billigaste foppatofflorna i superfina färger.

Ett snabbt spartips så här på morgonen. Det finns jättebilliga foppatofflor (fejk såklart) på Dollarstore nu. Jag och sonen tog en promenad dit igår efter att ha sett reklamen. 20:- styck för de små storlekarna. Tidigare år har vi köpt liknande skor 2nd hand vilket såklart känns bättre. Nu går jag inte lika ofta på loppis (även om det blev ett besök på Röda korset också igår) och har inte hunnit köpa på mig några till sonen till sommaren. Så det fick det bli ett undantag med nytt.

Jag tycker egentligen inte att den här typen av sko är så snygga. Dock väldigt enkla och användbara. Trots att sonen haft skinnsandaler och alla möjliga tygskor etc på somrarna så har såna här används mest. Lätta för honom själv att ta på redan när han var liten. Så vill ni också fynda de mest användbara sommarskorna så fanns det massa fina färger kvar.

För oss blev det mintgröna efter att sonen miste rösträtt genom att bara vilja ha mörkblå i stl 44 :)

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna.
Mintgröna och gula kläder med matchande tuttifrutti glass.

Både jag och glassen vi åt på vägen dit matchade foppatofflorna. En av mina favoritfärger turkos/mintgrön. Sonens favoritfärg gul. Kappa köpt på Emaus för 40:- och tygväska köpt för 19:- på Röda korset. Skorna är också från Röda korset men minns inte vad jag betalade. Tror det var rea då liksom idag så kanske så sjukt lite som 10:-

Skuggor på asfalt med grus i vårsolen.
Grön jacka rea och loppisfyndade vantar, mössa, jeans och gummistövlar.

Sonens jacka är köpt på rea på HM för några år sedan. Köpte en svart i den storlek hann hade då och en grön större. Nu är den gröna på väg att växas ur och jag har köpt en svart större till nästa år på tradera. Älskar modellen. Alla andra plagg är 2nd hand inklusive mina vantar som han lånat.

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna.

Hemma med vårsolen genom fönstret.

Likes

Comments

Använda kreditkortet från Norwegian maximalt ännu mer.

Nu ska vi använda kreditkortet från Norwegian ännu mer.

Trodde jag- texten nedan skrev jag glad i hågen när jag trodde att det skulle ge cashpoints att betala räkningar med Norwegiankortet. Det gör det tydligen INTE efter att jag kollat upp efter en läsarkommentar under dagen. Besviken. Ändå ett bra kort men det kommer ta mycket längre tid att fortsätta samla ihop poäng nu. Läs alltså texten nedan med denna info i åtanke.

Jag har tidigare skrivit om vårt Norwegiankort i inlägget Flyga gratis för cashpoints. Det är det man kan göra för de poäng man samlar genom sina inköp. Flyga gratis. I vårt fall hoppas vi kunna samla ihop till en flygresa till USA där vi vill bila innan sonen börjar skolan. Kanske redan sent i år för att undvika ståhej under min 40-års dag.

För att få fler poäng så har vi börjat använda kreditkortet maximalt. Tidigare har vi haft det till alla gemensamma inköp. Nu har jag dock börjat använda det också när jag bokar frakt till alla saker som jag säljer. Jag rensar ur hemma och säljer på olika sidor på facebook. När det är tunga skrymmande saker så använder jag postens skicka lätt paket för 53:-. Inte en jättestor utgift men många såna paket samlade blir några poäng. Man får 1% poäng på sina inköp. Det är ju dessutom gratis poäng eftersom frakten betalas av köparen. Det är bara jag som tidigare har varit för lat för att hålla reda på vad som är mina privata och våra gemensamma utgifter. Det är dock jätteenkelt då man får en lista på sina inköp varje månad.

Jag har också varit för lat för att ta reda på om/hur man betalar räkningar med sitt kreditkort. Nu vet jag och kommer framöver också betala el/värme/sophämtning och andra pappersräkningar vi får hem via kreditkortet. Perfekt! Vi köper ju inte så mycket annat än mat annars så då är det svårt att få cashpointsen att öka. Men nu ni ska vi se till att få våra nuvarande 1600 poäng att stiga lite.

Du kan hjälpa till om du själv skaffar ett kreditkort via min länk 200 cashpoints . Både du och jag får 200 cashpoints vilket ju motsvarar ganska många "skicka lätt paket" och inköp på Ica.

Kortet är gratis och fungerar jättesmidigt och enkelt att använda. Inget för den som har svårt att hantera pengar och sin ekonomi förstås då det läggs på ränta om man inte betalar hela summan samma månad man får räkningen. För oss som gör det så är det dock helt gratis och ger också gratis flygresor för poängen. Var drömmer du om att åka? För oss är det bila på västkusten i Usa samt Grönland som ligger högst på önskelistan.

Jag hade lite svårt att hitta fliken betalning på deras sida man nu har jag koll och första räkningarna är betalda. Hej hej cashpoints och gratis resa till Usa :)

Likes

Comments

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Så himla fin fluga jag har sytt- om jag får säga det själv :)

En vän såg en fluga som jag sytt till sonen i detta retro tyg med kurbits på (se sonens nedan och i inlägget Sommarflugan äntligen färdig ). Hon ville ha en lika till sin son. Jag var osäker på om jag hade tillräckligt stora bitar kvar av gardinen. Jag har tidigare förutom flugan till sonen sytt två klänningar till sonens kusiner av gardiner. Se bilder i inlägget Födelsedagsklänningen användes direkt och 4-årskalas med hemsydda presenter.

Jag hade dock en bit kvar så att vännens son kunde få en precis lika fluga som sonen förutom på begäran lite mindre samt med resårband. Se många fler bilder på den färdiga flugan och tillverkningsprocessen nedan.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Sonens fluga. Likadan fast lite längre. Jag gillar verkligen flugor och gärna i lite större modell. Nu tycker jag dock nästan att flugan till vännens son blev snyggare. Mer "riktig" i modellen. Men denna kommer också bli supersnygg i sommar. Kanske till den gulrutiga skjortan som jag planerar att sy om till honom. Se bild i inlägget Rensa garderob och hålla sig från internet.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Sonens fluga har sydda band och tryckknapp.

Fluga hemsydd av retro grönt blommigt örngott.

Vännen ville hellre ha denna variant med resårband. Enklare med storlek då. Denna fluga har jag sytt av ett söndernött retro örngott förstärkt med vliselin.

Det fanns en bit kvar på gardinen att få till en fluga till med lika mönster.

Jag syr inget på själva stora delen på flugan. Bara viker.

Tygbit till bandet runt flugan. Viker också bara detta för att få fina kanter. Syr sen ihop för hand på baksidan.

Tyckte denna bit kunde bli ett lite roligare band runt halsen. Jag gjorde tidigare flugor med bara resårband men det är inte så fint om det syns vid kragen. Nu syr jag en tub av tyg så som på den gröna flugan ovan. Trär i resårbandet så att det löper löst däri.

Enda maskinsydda sömmen på flugan.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Färdig. Så somrig och fin!

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Inte så rak och fin handsöm på baksidan. Jag drar ihop så mycket jag kan medan jag syr för att få fin form på flugan framifrån. Kan säkert göras snyggare men detta är första flugan jag gör till någon annan än sonen så jag har inte funderat på det innan då sömmen inte syns vid användning.

Flugor hemsydda av retro gardin med kurbits.
Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.
Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Likes

Comments

Nyputsade skor och retro rutig kappa mot fabrikens betonggolv.

Lyxig känsla med nyputsade skor.

Nu strax skulle jag ha varit på en kvällsaktivitet på BoMo som verkade jätteintressant. Temat är hantverk och intressanta personer kommer tala om ett intressant ämne. Läs mer via länken. Jag blir dock sittande hemma i soffan istället. Så är det att ha ms.

Jag vaknade med en sån huvudvärk och trötthet efter nattskiftet att jag först var osäker på om jag skulle kunna hämta hem sonen från dagis. Det gick dock bra och nu är jag piggare. Inte alls i stånd att orka sminka mig, skjutsa sonen till barnvakt och lyssna intresserat under ett par timmar ikväll dock. Jag är van och det är ok. Fast ändå inte. Det är faktiskt inte ok. Det är så himla frustrerande och orättvist. Jag vill kunna leva och planera mitt liv som de flesta andra kan.

Jag har nyligen ett par gånger haft en diskussion på jobbet med en arbetskamrat. Han tycker att jag som vill vara så miljömedveten borde cykla till jobbet. Jag försöker förklara att jag inte KAN cykla till jobbet. Jag har att välja mellan att cykla ELLER att jobba. Han verkar inte förstå hur jag menar.

Jag skulle inget hellre vilja än att orka cykla till jobbet och ändå orka med att jobba och att vara en trevlig sambo och mamma. Det GÅR dock inte. Kanske låter konstigt men jag har testat. Förut cyklade jag till jobbet men jag orkar inte det nu. Förhoppningsvis kommer jag orka det igen. I höstas började jag dock åka bil då jag märkte att det gjorde att jag klarade av livet bättre. Att jag inte behövde sätta mig och gråta på köksgolvet när jag kom hem. Att jag iallafall ibland orkar laga mat och för det mesta ha tålamod med barnet. Jag var ingen bra mamma när jag var helt utan energi. Så jag väljer att inte cykla till jobbet. Och jag väljer att inte gå och lyssna på " I ny dräkt- om hantverk mellan tradition och förnyelse" ikväll. Jag väljer att orka med en dag med mitt barn imorgon istället.

Men jag ÄR bitter. Jag tycker inte om att vara så här begränsad. Nu är jag dock ledig till tisdag. Imorgon ska vi påskpyssla med vänner och i helgen ska vi till Stockholm som jag skrev om i mitt inlägg Billigaste hotellet i Stockholm. Och jag har nyputsade skor. Som detta inlägget ju egentligen skulle handla om.

Jag var tvungen fota när jag gick in i fabriken innan nattskiftet igår. Det kändes så härligt att se ner på mina fötter med de nyputsade skorna. De såg så nya och fina ut och känslan av att ha tagit hand om och vårdat sina skor är fin. Lik känslan av att ha sytt i knappar och borstat kappan som jag skrev om tidigare i inlägget Veckans utmaning- rensa böcker samt klädvård. Jag älskar känslan av att lära sig älska de saker man har istället för att hela tiden leta nya.

Vill man se alla skor jag putsade och läsa mer om anledningen så finns det i inlägget Vårda de skor du väljer att behålla. Annars kan man bara beundra de svarta blanka skorna med nykänsla (trots loppisfyndade) :)

Nyputsade svarta kängor på betonggolv i fabriken.

Likes

Comments