View tracker

På jobbet häromdagen kom jag på att batik kan vara ett bra sätt att rädda gamla strumpor och andra vita kläder som blivit lite solkiga eller missfärgade.

Jag satte på mig dessa som jag färgat för många år sedan. Kanske redan när jag gick i nian. Jag minns att jag hade en hel batikfärgad outfit när jag åkte på språkresa :) Mer troligt är att de är färgade när jag gick på folkhögskola (också för väldigt länge sedan). Jag vet att jag färgade andra strumpor då.

Batik är inte längre något favoritmönster hos mig. Därför har dessa legat oanvända länge och får nu vara fulstrumpor på jobbet där jag har arbetskläder och strumporna blir förstörda. Kanske kan det inspirera någon annan dock. Det är ju om inte annat ett roligt och spännande pyssel att göra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har fortfarande massa bilder som ligger på vän till bloggen. Hittade dessa foton som jag tog när vi firade min morfar på fars dag.

Syftet med inlägget är att inspirera till att köpa 2nd hand. Sonens kläder kostar 50:- sammanlagt. Alla kläder är köpta 2nd hand utom strumporna som är köpta på rea. Inte de bästa bilder men det är grå kostymbyxor som vi rullat upp då vi inte tycker att sonen passar i den typen av byxor. Jag tror dock att gammelmormor uppskattar den "gubbiga" stilen.

Morfar önskade sig som vanligt inget så han fick en chokladkaka som sonen och kusinen uppskattade samt en blomma som mormor pratat om att hon behövde i köksfönstret. Alla nöjda :)

Likes

Comments

View tracker

Med inspiration från en kvinna i gruppen Återbruka är kul som jag är med i på facebook har vi börjat pyssla julgranskulor av snusdosor. Länk till den bra gruppen här.

Jag visade livspuckarna (se här) som vi pysslat av snusdosor i den gruppen. Samtidigt frågade jag om tips på fler saker att göra av snusdosor eftersom vi fick så många över. Den här kvinnan visade mig en julgrans"kula" med en gran och tomte mot bakgrund av björknäver som hon gjort inuti en snusdosa. Hon hade också gjort andra öppna dosor där hon satt i små plastdjur.

Jag har tidigare själv gjort något liknande som brosch. Det vore roligt att hitta bilderna på den och visa men nedan finns iallafall bilder på fler julgrans"kulor" som vi nu börjat på samt bilder på det material vi använt. Förutom snusdosorna och utskrifter med juliga motiv/foton på sonen hade jag allt material hemma (inklusive juldukarna som jag fick gratis och visade tidigare här ). Det gällde bara att rota genom diverse lådor och gömmor.

Inte trodde man att snusdosor var en sådan guldgruva. Eller jo det gjorde jag. Jag har samlat in såna tidigare också. Det är ett enormt slöseri med all plast som bara slängs. De är ju finurliga små behållare och kan bli så himla fina. Jag hoppas att jag kan inspirera några att ta till vara på iallafall en bråkdel av alla snusdosor som slängs i bekantskapskretsen.

Processen med att ta bort alla klisterlappar påbörjad igen innan diskning. Man kan säkert diska dem i maskin och få bort etiketten samtidigt men jag har hört att såna pappersetiketter kan orsaka stopp i maskinen och så kul ska vi inte ha -så det fick bli pillning och diskning för hand.

En hög med julrelaterat pysselmaterial från diverse lådor i källaren.

Spets, band, klistermärken. julpapper, tyg, en omaka stickad vante och mycket mer hade potential att bli använt.

Såna här lådor med blandad kompott har jag några stycken. Några julrelaterade fynd gömde sig även i denna. Jag vet att jag borde organisera och rensa men jag har SÅ mycket annat som tar mer plats som känns mer relevant. Hela golvet är fullt med saker att sälja. Någon gång kommer jag kanske ner på detaljnivå och kan sortera genom pärlor och pyssel (en gång till för det är faktiskt gjort tro det eller ej).

Självlysande snöstjärnor i plast kändes ju klockrena.

Det gäller att se potentialen och guldkornen i röran.

Letade juliga bilder på nätet. Ville ha bilder på broderier med julmotiv men hittade mest stickat. De flesta bilder är märkta med loggor men det syns inte när de är utskrivna så små. Jag tänkte ju också klistra på pärlor och glitter så det spelade ingen roll. Sonen ville ha bilder med Bionicles. Såklart fick han det. Kanske inte det som gammelmormor mest önskar sig på sina julkulor men i vår egen gran passar det ju perfekt då den är just vår egen och ska passa oss.

Sonen valde en självlysande fjäril på utsidan av sin kula. Det fungerar såklart också även om den var svår att limma dit utan kladd på det svarta...

Klippte ut fina handbroderier från de gratis dukarna jag fick på ta till vara.

Baksida.

Sambon har även skrivit ut foton på sonen på vanligt papper som varje kula ska dekoreras med.

En liten gardin med snöstjärnor som också fanns bland de gratis dukarna. Kommer passa fint inuti en av kulorna med självlysande snöstjärna på utsidan.

Nu gäller det bara att få tid att göra färdigt alla julkulor som jag tänkt att vi ska skicka istället för julkort i år. Fortsättning följer.

Likes

Comments

Jag har ju glömt att visa hur Krampus och Taurus lever vidare.

Jag och sambon var ju utklädda till dem på sonens Labyrintfest. Bilder från festen finns här. Kändes tråkigt att bara kassera eller packa ner kostymerna efter kalaset så vi klädde på våra skyltdockor. Inte det lättaste att få på strumpbyxor på stela skyltdockor av äldre modell men det gick och resultatet blev bra.

Roligt att integrera lite av sonens intressen i inredningen dock (tillfälligt). Roligt att variera deras klädsel över huvud taget. Det gjorde jag med den kvinnliga skyltdockan tidigare men nu var det länge sedan. Jag använde henne tidigare också som modell när jag sålde mina retro kläder på tradera. Så seriös är jag inte längre när jag säljer.

Den kvinnliga skyltdockan är köpt för 800:- när en 2nd hand butik i stan la ner för många år sedan. Den manliga dockan köpte jag av en arbetskamrats dotter för 500:- också för x antal år sedan. De är roliga inredningsdetaljer som har skrämt många besökare. Kanske kommer skrämma ännu fler nu. Ler när jag tänker på vad grannarna på baksidan tänker när de ser Taurus genom fönstret.

Sonen hjälpte till. Så här var han klädd när jag hämtade hem honom från dagis den dagen efter jobbet. Jag hade hängt fram ett matchande set i grönt. Tydligen hade det inte fallit i smaken. Istället fick jag hem ett riktigt 70-tals barn. Tröjan har sambons mormor stickat och strumporna har min mormor köpt (de har brandbilar på vilket gör dem till favoriter hos sonen men jag lägger dem längst in i garderoben då de inte matchar hans kläder när jag väljer). Byxor och piké har jag själv köpt 2nd hand men inte i syfte att kombineras med varandra.

Jag inser nu att jag framöver behöver se till att alla kläder i garderoben går bra att kombinera med varandra. Hur nu det ska gå till?! Sonen har dock ett bra färgseende. Han har tidigare också matchat kläder till sig själv i samma färgskala. Han hade ju lika väl kunnat välja blått, grönt, rosa och gult. Jag undrar dock vad dagispersonalen tänker om det stackars barnet med begagnade kläder...

Och det känns lite tufft för mig att vi nu går in i en era när inte jag får matcha och bestämma jämt längre. Livrädd för att det snart är dags för fotbollströjor eller liknande. Får väl gå tillbaka till att klä mina skyltdockor då kanske :)

Som ett skolfoto från när jag var liten på 80-talet. Tanken var att fota honom med skyltdockans peruk som är precis samma frisyr som sonens men i mörkare färg. Alla inblandade tyckte dock inte det var roligt så det fick bli en bild på mamman istället som inte passade lika bra i peruken.

Den kvinnliga skyltdockan har haft denna fina klänning på sig. Nu får jag se om jag vill använda den själv eller sälja vidare den. Den är lite stor så den sitter inte så fint men jag är helt kär i tyget och de söta knapparna. Jag vill dock passa på att sätta på nåt annat på dockan när hon får byta från Krampuskläderna framöver. Ett sätt att få visa iallafall några av de fina kläder jag har som bara hänger i källaren.

Likes

Comments

Hemma efter eftermiddagsskift. Familjen sover men jag känner mig lyxigt nog inte så trött att jag genast måste krasha i sängen. Jag kan sitta uppe ett slag och berätta om vår fina dag igår.

Genom sambons fackförening tog vi en busstur till Stockholm och Naturhistoriska riksmuseet. Bussresan kostade 150:- per person inklusive fika. Tyvärr ganska bortkastad fika på vår familj då de såklart lagt en skinkskiva under osten på smörgåsarna men bra pris för en tur till Stockholm iallafall. Min fackförening brukar också erbjuda såna här resor och kanske gör din det med.

Roligt för sonen att få prova sin nya framåtvända barnstol för första gången. Vi kommer ha honom bakåtvänd i vår bil så länge det fortfarande fungerar men den nya stolen är ju perfekt att ta med vid såna här tillfällen. Kanske för att han fick sitta framåtvänd gick den långa bussresan jättebra och verkligen över förväntan.

Museet var också över förväntan. Från deras hemsida hade vi förstått att det skulle vara stort och intressant men det var verkligen jättebra och passade vår familj perfekt. Dessutom gratis. Ännu mer perfekt. Vi skulle vara där jämt om vi bodde i Stockholm :) Eller inte alls säkert för man blir hemmablind vet jag av erfarenhet av att bo i Göteborg och inte alls gå så ofta på utställningar etc som jag borde ha gjort.

Verkligen ett tips för alla som bor i Stockholm iallafall och för alla andra som vill göra en utflykt dit. Sonen frågar redan när vi ska åka tillbaka och jag kan absolut tänka mig att göra det snart. Vi hann på en hel dag bara skumma de flesta utställningar.

Dock kommer vi nog skippa bion nästa gång. Jag har ju varit på Cosmonova för många år sedan men nu var det inte alls lika imponerande som jag mindes det. Kanske satt vi fel. Jag tyckte mest att det var svårt att fokusera. Kanske har jag blivit gammal... :)

Massa bilder från dagen inklusive den tänkvärda utställningen "Uppdrag: KLIMAT" nedan.

Blått ljus i den kosmiska bussen som sonen kallade den.

Tygpåse med matsäck som vi hade med oss på bussen. Man vet aldrig när mamman får blodsockerfall för att de lagt kött på alla utlovade smörgåsar eller när barnet eller mamman behöver mutas med godis...

Strålande vacker soluppgång på vägen ner. Vi bor verkligen i ett fint land.

Roliga skyltar till toaletterna på Naturhistoriska.

Massa olika utställningar. Jag tog bara fåtalet bilder (för att vara jag) men det fanns verkligen mycket att se.

En sån söt liten häst som funnits en gång i tiden- hade jag aldrig hört talas om innan.

Jag är ju vegetarian och gillar inte dödandet av djur. Ändå tycker jag att det är så sjukt fint med uppstoppade djur. Lite blandade känslor på museet alltså men mest var jag fascinerad och lika nyfiken som sonen på det mesta.

Följa björnspår. Sonen har endast begagnade kläder för ca 100:- totalt. Även sambon har begagnad jacka som var min morfars gissningsvis på 70-talet.

Det fanns en utställning om polartrakterna och jag drömde mig såklart bort till att få se vackra isformationer och isbjörnar på Svalbard/grönland.

Man kunde leta efter skelett i "sand" gjord av nån slags små gummibitar.

Lunchen var helt ok men inte till något fyndpris direkt. Det fanns dock platser att äta matsäck på om man hade varit lite mer om sig och kring sig.

Ett coolt hologram (eller nåt) av en hjärna.

Familjeporträtt i värmekamera.

Vi såg filmen Det vilda Afrika. Inte alls lika imponerande som det mesta annat på museet och det enda vi behövde betala för.

Man kunde testa att göra moln i maskinen som enligt sonen liknade Muttern i Labyrint och det kan han ju ha rätt i.

En tänkvärd jämförelse över hur vi lever i Sverige och hur man lever i många andra länder. Närbilder på texterna nedan. Den svenska tonåringen släpper ut mer än 10 gånger mer koldioxid per år än tonåringen från Kambodja och har ungefär tio gånger så mycket kläder. Det är så bra att bli påminde om hur onödigt mycket vi äger i västvärlden. Vem behöver 40 stycken toppar som den svenska tonåringen? För att inte tala om så många som jag har ( vet inte hur många men väldigt många fler även om nästan alla är köpta 2nd hand eller för många år sedan). Slöseri. Onödigt. Tänkvärt.

En till rökmaskin som visade stormar.

Det som satte mest spår hos sonen var nog filmen I stormens öga som visades i klimatutställningen. Den visade vad som kommer hända om vi inte ändrar vårt utnyttjande av jordens resurser.

Sonen frågade flera gånger efteråt om husen som spolades bort av översvämningar. Det måste ha varit som en skräckfilm för honom. Vi försäkrade att vårt eget hem inte kommer spolas iväg. Däremot kommer kanske andras hem göra det. Vi behöver tänka på andra som bor på andra platser och de generationer som kommer efter oss. Vi behöver vara snälla mot dem så att de också har en lika fin jord att ta del av.

Jag vill inte skrämma upp mitt 4-åriga barn så att han får mardrömmar över klimathotet. Däremot skulle jag vilja visa filmen för alla vuxna för att de ska vakna till och förstå att det här är verklighet. Många går runt och bryr sig inte eller tror att det nog inte är så farligt.

Som när jag och mamma pratade om djurhållning i Sverige häromdagen. Hon berättade att det finns lag på att nötkreatur ska få vistas utomhus. Jag kände mig skeptisk då jag hört en intervju på radio med en köttbonde som berättade att hans djur aldrig fick gå ut. När det gällde grisar pratade mamma om de "glada grisar" som finns i Stora Skedvi här i närheten. De får vistas utomhus. Jag sa att grisar som hamnar i korv och köttbullar på Ica ju inte har det så.

Mycket riktigt. När jag efter samtalet kollade på nätet så säljs köttet från de "glada grisarna" i speciella gårdsbutiker. Normala grisar får vara hos sin mamma i 4-6 veckor och slaktas efter 6-7 månader. Ska det bli ekologiskt kött får grisarna gå ut annars får de leva inomhus i hela sitt liv. Vad gäller nötkreatur hade både jag och min mamma rätt. Det är lag på att de ska få gå ut. I Dalarna och norrut 60 dygn per år. Är ett djur fött efter 1 mars behöver det dock inte få gå ut den säsongen. Innan det är dags för nästa sommar är köttdjuren slaktade och har alltså fått stå inne hela sitt liv.

De flesta köttätare tror säkert som min mamma att djuren har det ganska bra. Iallafall i Sverige. De flesta VILL såklart tro det. Annars kanske det skulle skava lite att äta kött. Samma sak tror jag att det är med miljön. Man väljer att tro på dem som säger att det inte är så farligt. Det skulle ju skava lite att erkänna att vi förstör världen för våra eller någon annans barnbarn genom att själva frossa i allt den har att erbjuda.

Jag skulle vilja ge alla vuxna i västvärlden mardrömmar över klimathotet så att vi kanske bestämmer oss för att slita ut de 40 toppar vi har i garderoben istället för att frossa i fler.

Likes

Comments

Igår satte vi i sista stund upp sonens julkalender.

Ni som har följt bloggen har sett den tidigare då vi hade samma förra året. En röd bollfrans där vi fäst raggsockor och lappar med de olika siffrorna med hjälp av klädnypor. Detta år använde vi bara sonens raggsockor. Förra året behövde vi komplettera med några i vuxenstorlek. Nu har han dock vuxit ur några fler sockor och därmed fått fler så att de räckte och blev över till en kalender.

Både mormor, gammelmormor och gammelfarmor stickar. Jag har dessutom fyndat några på loppis för 5:- eller 10:-styck. Då går det ju inte att låta bli trots att det redan ligger några par hemma i garderoben. Jag ÖVAR på att låta bli men det är ju hopplöst när man vet hur mycket jobb som ligger bakom och de säljs så billigt helt nya och i fina färger...

Det är ett roligt sätt att år efter år få plocka fram de urvuxna bebissockorna som annars bara skulle ligga i en kartong eller ha sålts/skänkts vidare. De används ju under en så kort period. Nu kommer de få komma till användning så länge som sonen vill ha en julkalender. Det kommer han nog länge. Vi kan ju variera innehållet.

Förra året började vi med legofigurer som vi delade på så att han fick några bitar varje dag att bygga ihop. I år valde han legofigur själv och det blev en Bionicle eldens thoa. Lite mer avancerat lego för större barn så han behöver hjälp att bygga ihop. Med såna saker inuti kalendern kan det ju vara intressant i flera år till att ha en.

Det blir givetvis inte en billig julkalender med en sån sak i. Första året vi hade kalendern fick han chokladbitar och små tomtar från loppis etc. Det känns dock vettigare och roligare så här. Han kommer inte få några leksaker av oss på själva julafton istället utan vi har tänkt oss upplevelser.

Fler bilder nedan på kalendern.

Röd bollfrans från Panduro när de hade utförsäljning på nätet nåt år. Den syns ju inte när kalendern är full av sockor men kommer fram mer och mer framåt jul. Fin i sig tycker jag.

Jag sydde fast röda bomullsband i ändarna att knyta i metallöglor som sambon satt i dörrkarmen.

Siffrorna hittade jag på nätet, redigerade färg och skrev ut. De är urklippta och limmade på tjockare rött papper för att hålla bättre.

Jag försöker matcha lite med sockor som passar i färg. Det är dock från början styrt av vilka sockor han fick som bebis.

Likes

Comments

Mina inlägg blir ofta långa med både mycket text och massor av bilder. Här kommer dock ett kortare. Ett minitips om hur man räddar en bh som blivit för stor.

Detta är en sån mjukare topp som jag använde mycket förut. Nu har jag dem på jobbet. Denna har dock blivit lite för stor. Kanske för att den är gammal och blivit lite dålig i resåren eller för att jag använde den när jag ammade och hade större byst.

Det avhjälptes dock med några stygn. Kanske inte det snyggaste på insidan men det går ju att sy ner "öglorna" eller klippa av dem. För att använda på jobbet under arbetskläder fungerar dock detta bra för mig. Bilden ovan visar utsidan där jag inte tycker att ingreppet syns nästan alls. Bilder på insidan nedan.

Jag har tidigare sytt in vanliga bh med byglar på liknande sätt när de blivit för stora i omkrets. Fast då vikt in och sytt av bandet med hyskorna och hakarna. Enkelt sätt att slippa köpa nytt.

Likes

Comments

Började skriva det här inlägget igår men var tvungen att avbryta för jag blev så dålig att det verkligen inte gick att ens sitta i soffan. Har sparat texten från igår dock som kommer här nedan. Förklarar lite hur det är att ha MS ibland...

Jaha och DÄR blev det för mycket för mig. Däckad i soffan i väntan på att sonen ska vilja gå och lägga sig. Och ja jag vet att klockan är 16.20. När jag blir övertrött och dålig av min MS så finns det dock ingen återvändo. Gå och lägga mig och hoppas på att vakna pigg imorgon. Jag som tidigare idag har berättat för min neurolog att jag mår bra och är pigg nu. Ironi!

En arbetsperiod och tre besök till sjukvården (rutinbesök men ändå) på två av mina lediga dagar nu tog tydligen ut sin rätt. Eller egentligen var nog mina egna val att igår göra en loppisrunda och idag en tur till köpcentret efter läkarbesöken det stora problemet. Jag och sonen har tittat efter och till slut hittat små prydnadsgranar som min mormor vill ha till sitt tomtelandskap. Känns roligt när min mormor för en gångs skull behöver/vill ha något. Jag borde dock veta bättre än att fylla dagarna med aktiviteter så här. Det blir bakslag. Men det är ju så tråkigt att behöva begränsa sig och tänka på att man är sjuk.

Nåja jag kanske hinner blogga lite innan jag mår ännu sämre och får tvinga ett stackars barn i säng klockan fem (sambon ska på julmiddag på jobbet typiskt nog idag när kroppen valde att sluta samarbeta så när mamma inte orkar mer måste det bli läggdags). Har massa saker jag vill blogga om så får se det positivt att jag nu får tid för det när jag inte orkar annat.

Ganska länge har jag irriterat mig på skåpet där vi har lite blandat av vaser, ljus, blomkrukor och massa annat. Det har varit så mycket och rörigt där att jag knappt tordats ta ut en sak av rädsla för att nåt annat skulle ramla ner. Nu var måttet rågat och jag plockade ut allt och sorterade ur. Bilder nedan på vad jag hittade, vad som fick stanna och vad jag ska försöka sälja iväg och på resultatet såklart. Inte imponerande för andra i rensa ur grupper jag är med i på facebook säkert men bra jobbat för att vara mig.

Och där orkade jag inte mer. Jag gick och la mig. Borstade tänderna på sonen och lät sonen spela spel på datorn och själv läsa sin godnattsaga i sängen bredvid mig. Kände mig inte precis som en bra mamma men det gick jättebra och idag är jag piggare. Dock ska vi stanna hemma hela dagen. Kanske orka pyssla de där julkulorna jag tänkt på ett tag nu eller kanske bara vila och mysa för imorgon är det arbetsdag igen och direkt efteråt minisim.

Nedan iallafall bilder på min rensning som jag är stolt över- eller kommer bli när jag väl sålt av de överblivna grejerna också...

Det rymdes mycket i skåpet. Sånt som jag inte ens mindes att vi äger trots att det inte var mer än 4 år sedan vi flyttade in i huset och jag ställde in sakerna i skåpet.

Hur många vaser behöver man?

Hur många blomkrukor behöver man? Detta är inte alla vi har. Blomkrukor står egentligen i matkällaren. Jag visste faktiskt inte ens att det fanns även i detta skåp.

Utrensat.

Mycket av det jag rensat ur är "krafs" som jag sammanlagt kommer få någon 100-lapp för om jag har tur. Jag rensade dock också ur det här askfatet ur serien Domino av Stig Lindberg. Såna brukar gå dyrt på tradera. Ska bara ta mig för att lägga ut en annons. Mer motiverande när man vet att nåt är lättsålt dock. En värdeökning på ca 20 gånger räknar jag med från när jag köpte det på Emaus för många år sedan framför näsan på en besviken uppköpare. Jag gick så ofta på loppis att jag hade koll på vilka som var uppköpare. Ett drömjobb men jag förstår inte riktigt hur man får ekonomi i det. Det är ju liksom inte varje dag man hittar såna här fynd på loppis.

Med inspiration från en annan rensa ur grupp på facebook som följer Marie Kondos metod KonMari hämtade jag resterande ljus och ljuslyktor också. Man ska rensa allt från samma kategori samtidigt. Det har varit omöjligt för mig vad gäller kläder vilket jag skrivit om tidigare här . Ljus och såna tillbehör har jag dock "rimligt" mycket av så nu kunde jag göra det by the book.

Vår andra gömma av blomkrukor där jag också hittade dekorationerna till adventsljusstaken som jag visadehär .

Ok jag sparade alldeles för många ändå säkert men men... Nu står de på samma ställe och några mindre iallafall. Zebrakaffekopparna ska nog rensas ur också framöver. De har nagg och jag tänkte använda dem som små blomkrukor men det verkar inte bli av. Dem fick jag på en gratis bytesloppis som jag skrev om här om man vill se mer.

Färdigrensade skåpet. Kanske inte ser så utrensat och minimalistiskt ut men för att vara mig så är det stor skillnad. Ska nog se till att få fram svanarna i fönstret snart igen dock. De är ju SÅ fina!

Likes

Comments

I helgen adventspyntade även vi.

I år fick sambon till uppgift att fixa upphängning och el till mina pappersstjärnor. De har ju båda två haft det men jag har väl återanvänt eldelarna till annat under årens lopp och inte haft stjärnorna uppe på flera/många år. Väldigt nöjd nu när de är på plats igen dock. Speciellt den här orange från när jag var liten. Den sprider ett så mysigt sken. Jag känner julstämning i hela bröstet när barndomens nätter före julafton letar sig fram i bakhuvudet.

Alla delar till elen fanns i garaget och inget nytt adventspynt är heller köpt i år. Ändå har vi det nu så himla fint och mysigt. Man behöver inte ha en jul i trendfärgerna som jag läst några inlägg om på facebook de senaste veckorna. Det har julpyntats länge i olika inredningsgrupper jag är med i. Trevligt tycker jag. Jag vill själv också ha julgranen framme så länge som möjligt. Jag tycker dock det blir sorgligt när det måste köpas nya saker varje jul.

Många av mina favoriter är från när jag var liten eller loppisfynd som jag kan ha köpt för både tio och tjugo år sedan. Jag har sjukt många julkulor som de flesta år fyndade för 1:- styck på Emaus. Dem kan jag variera och välja färg och stil på granen från år till år. Jag har dock aldrig kollat några trender utan går mer på ju mer och kitschigare desto bättre.

I år är planen även att göra några nya julkulor av snusdosor. Projektet är påbörjat och bilder kommer när vi är färdiga.

Många fler bilder nedan på vårt mysiga hemtrevliga inte alls nyköpta adventspynt- plus några årstidsrelaterade tokbilder på mig och sonen med tuppkam :)

Olika användningsområden för julstjärnor. Denna från när jag var liten.

Denna ca 15 år gammal och lika fin för det. Klassisk.

Den gröna ljusstaken är nyköpt och en present till sonen för nåt år sedan från min syster. Övrigt är köpt 2nd hand eller för minst 15 år sedan (vita stjärnan och silverljusen som jag skrev om här hur jag använt trots att de inte alls matchade ljusstaken).

Sambon monterar stjärna. Jag njuter av att äntligen snart ha den uppe igen.

Montering av vit stjärna i vardagsrummet.

Kyrkan köpte jag till otroligt fyndpris på lokal köp och säljsida förra året. Mormor och mamma har liknande kyrkor som jag är uppvuxen med. Dock med svart tak. Men hittar man en med rött tak för 30:- (tror jag det var) så står man ut med det :) Behöver fixa någon slags dekoration till toppen av tornet vid tillfälle dock.

Rosariet som brukar stå på skåpet i sovrummet byttes ut mot en spelande snurrande ängel också från när jag var liten. Och för den uppmärksamme så åkte ena spegeln på hyllan i golvet under halloweenfesten. Jag ska lämna in den och få nytt glas utskuret när tid finnes.

Lite rufsig men så fin med en riktig speldosa och inte sånt där elektriskt som inte låter lika fint.

Likes

Comments

Ett snabbt tips för den som inte köpt adventsljus än. på Ica Maxi har de rea nu redan INNAN advent!
Jag blev förvånad men så kanske det här varit i några år nu.. Lite bitter att jag som gillar att vara ute i god tid köpte ett sifferljus till fullpris för ett par dagar sen. Nu köpte jag dock ett till att ha till nästa år.
Andra adventsaker till nedsatt pris fanns också för den som behöver sånt. Dock tipsar jag isåfall om att först titta runt på stans 2nd hand. De har MASSOR av julpynt kvar. Jag och sonen gjorde en runda igår för att leta julgranar till min mormors tomte landskap. Inga julgranar fanns men väldigt mycket annat.
Själv var jag dock duktig och köpte ingenting. Kunde dock inte låta bli att plocka på mig av de gratis juldukarna på Ta till vara. Bild nedan.
Också bild på en rolig fulsnygg kudde med garnbollar som jag lämnade på Emaus samt Erikshjälpens café med roliga lampor av återbrukade kaffekannor.

Likes

Comments