Header

Bild från Studiefrämjandet Dalarnas sida om Återbruksfesten.

Återbruksfest och tävling i återbruk

Imorgon ska vi på denna Återbruksfest i Falun. Det ska bli så spännande! Den har tydligen anordnats tidigare men jag visste inte om det förrän för någon vecka sedan. Då såg jag också att de hade en tävling i återbruk. Jag skickade in ett bidrag vilket såklart gör det ännu mer spännande att åka dit imorgon och se vem som vinner.

Modevisning och klädbytardag.

Jag förväntar mig också att se massa intressant och inspirerande återbruk både på modevisning och till salu. Jag stötte på en kvinna på Ta till vara som handlade saker att återbruka till försäljning på just denna återbruksfest. De kommer också ha klädbyte. Vi har packat en Ikeakasse full med kläder att lämna in och förhoppningsvis kunna byta till snygga plagg främst till sambon och sonen som har större behov än mig. Jag vet inte så mycket mer men det finns ett program att läsa på deras facebooksida med länk här .

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Två förpackningar Quorn med dubbel rabatt.

Kopong och erbjudande på Quorn.

Jag är egentligen för trött för att blogga. Jag har inte mått så bra ett par dagar. Jag blir så himla ledsen och arg över att som igår bli dålig och inte tordas åka på besök hos en vän av rädsla att bli sämre och inte klara av att köra tillbaka på kvällen. Så himla tråkigt och orättvist. Idag har jag mått bättre men har huvudvärk och verkligen ingen energi till att blogga.

Vill dock tipsa om detta för er som har såna här kuponger. Jag tog några för ett tag sedan. I veckan använde jag en på Ica Maxi där de har erbjudande på Quorn denna vecka. Två förpackningar för 50:- plus denna 8:- rabatt blev alltså 21:- per förpackning istället för 33.90. Ändå dyrare än att göra egna vegobiffar men så himla mycket snabbare och smidigare när man inte har ork och energi. Så om ert Maxi också har samma erbjudande så tipsar jag om att passa på.

Misslyckas med #100krutmaningen

​Att nappa på detta erbjudande plus ett om storpack toapapper med massa rabatt (sparade 41.80 enligt kvitto) så failade vi dock stort på #100krutmaning som jag skrev om i inlägget Bananer- köpta, gratis och kastade.

Tillverka egen havremjölk med vaniljsmak.

Jag måste verkligen anstränga mig hårdare nästa vecka om detta ska lyckas. Se kvitto nedan. Dyr ekologisk frukt vill jag inte snåla in på men den där sojamjölken med vaniljsmak är ju inte ens nyttig. Bara väldigt god i kaffet och sonens favorit. Den planerar jag att försöka tillverka egen genom att göra egen havremjölk med smak av vanilj. Det borde väl gå? Och om sonen får vara med och göra den så vill han säkert dricka den också. Jag behöver bara en silduk. Undrar om nåt av alla mina tyger jag har kan fungera eller om jag behöver köpa en silduk anpassad för syftet.

Likes

Comments

Blast till palsternackor som hänger över kanten till pallkrage täckt av snö.

Ledsna palsternackor som hänger över kanten till pallkragarna.

Vinter på riktigt precis när vi gjort det sista i trädgården.

Vi tog verkligen upp palsternackorna och satte vitlöken precis i tid. Jag visade i inläggen Sista palsternackorna och Satt vitlök för första gången hur sambon fixade detta i helgen trots regn. Det var himla tur för nu ser det ut så här. Höst och vinter på riktigt.

Om du undrar över palsternackorna som hänger över kanten så testar vi efter tips att spara några till nästa år. De ska tydligen bli jättegoda då. Det ska bli spännande att testa om vi också tycker det.

Rund odlingslåda och pallkragar täckt av vit snö.
Palsternacksblast blad som hänger över kanten till pallkragar med snö på.

Likes

Comments

*Inlägget är ett samarbete med Presenttipspappa.

Till pappa men också morfar, sambo eller bror.

För dig som känner mig låter det såklart märkligt att jag skriver om julklappstips/presenttips till pappa. Jag har ju sedan många år ingen relation till min pappa trots att han bor i samma stad. Dock finns det såklart andra män i min närhet som jag gärna ger presenter. Jag tänker också att andra kan behöva lite presenttips till pappa, morfar, sambo osv. För visst är det alltid lite svårare att köpa present till män? Iallafall tycker jag det. Det blir ofta de klassiska kalsongerna i paketen. För egen del numera hemsydda kalsonger vilket ju kan vara lite personligt och roligt. Jag tror dock att de flesta hellre skulle vilja öppna ett paket med en whiskeykryssning i.

Upplevelser till pappa.

Då vi nu också försöker sänka vår konsumtion tyckte jag det var extra roligt att jag fick möjlighet att samarbeta med ett företag som Presenttipspappa då de har många upplevelser i sitt sortiment. Fina presenter som ger minnen för livet istället för ännu en pryl på hyllan eller i värsta fall i en låda i förrådet eller soporna. Exempel på upplevelser är :

*Sportbilsupplevelse. Köra sportbil vet jag att flera av mina arbetskamrater (män 50+) åkt till Tyskland för att göra. Nu finns alltså ett billigare och enklare alternativ att få testa att köra en Ferrari eller Porsche.

*Folkrace. Tävla och prejas i buckliga bilar låter ju roligt för även ickepappor som mig.

*Whiskeyprovning. Nåt liknande hade jag faktiskt tänkt ge till sambon i farsdagspresent. Eftersom jag själv inte gillar whiskey och jag inte hittade någon annan för honom att gå med så blev det inte av. Men det kommer ju fler tillfällen.

*Hyra en bastuflotte. Lite dyrare present men hur trevligt och mysigt låter inte detta till när han kanske fyller jämt?

Presenttips till pojkvän.

Lockar inte dessa saker så har de även en sida med Presenttips till din pojkvän. Där finns det fler upplevelser som skjuta pistol, ölprovning och en natt i en kolarkoja. Det finns ju inget som säger att man inte kan välja present till sin pojkvän från pappalistan och vise versa. Utom möjligtvis då den romantiska weekenden eller vuxenleksaker som man kanske inte vill ge till sin pappa :)

Självklart finns det heller inget som säger att inte mamma eller väninnan skulle bli glad över att få exempelvis köra folkrace. Min syster pratade nyligen om att ge det till sin sambo och tänkte då såklart följa med och köra själv också. Jag vet inte vem av dem som mest önskade sig upplevelsen :)

Hoppas att ni hittar några tips som underlättar inför julhandeln eller till nästa födelsedag/fars dag. Själva har vi sagt att vi ska ge varandra någon gemensam upplevelse i julklapp. Vi har inte bestämt vad än men kanske kan det bli något hämtat från dessa listor.

Likes

Comments

Närbild på hemgjord bruschetta med hemodlade tomater och hembakat glutenfritt bröd.

Bruschetta på gammalat torrt bröd och skrynkliga tomater.

Rädda torrt glutenfritt bröd.

Vi har blivit så himla duktiga på att rädda mat. Jag måste faktiskt få skryta här. Vi har gjort såna framsteg. Bra både för miljön och plånboken. För några år sedan skulle jag aldrig ha ätit tomaterna på denna bruschetta och sambon var skeptisk till brödet även nu.

Jag skrev i inlägget Bröd på brödmix från soporna om hur vi bakade glutenfritt bröd. Det var jättegott färskt men som annat glutenfritt bröd som jag testat så blev det väldigt torrt till dagen efter. Vi pinade i oss mastiga torra skivor till frukost en dag. Sen märkte jag att sambon verkligen inte ville behöva göra det igen. Räddningen blev bruschetta. Då är ju brödet lite torrt iallafall. Det blev jättebra och jag är så nöjd med mig själv. Så "vuxna" vi är som kan rädda maten och göra något gott av det vi tidigare skulle ha kastat.

Rädda skrynkliga tomater.

Samma med tomaterna som är på. Vi har fortfarande mycket tomater som mognar efter hand i fönstret och på en bricka i garaget. Några blir dock skrynkliga. Jag vet inte varför för det är inte så att de varit mogna länge och sen blir skrynkliga. En del av de gröna blir också skrynkliga. Iallafall tänkte jag att när tomaterna ska tillagas i ugnen spelar det ju ingen roll om de är skrynkliga. Så jag valde ut de skrynkliga tomaterna att hacka. Lika som jag tidigare har gjort till pastasås. För några år sedan hade jag kastat tomater som dessa direkt.

Rädda gammal ost.

Osten ovanpå är också "återbrukad". Vi river ner det sista på den vanliga osten som inte går att hyvla. Tidigare skulle jag aldrig ha gjort det heller då jag tyckte att kanten var äcklig. Det kan jag tycka nu också om vi någon gång köpt ost med hårdare "skalk". Då river vi inte ner den. Jag har dock hört att man kan lägga sån hård kant i soppa etc för att få smak men där går min gräns- än så länge.

Vanlig "hushållost" som är lika mjuk i sidorna och botten river vi dock. Jag har ju liksom insett att den färdigrivna osten i butiken inte är "fräschare" och riven bara från de allra finaste bitarna i mitten på en nyöppnad ostförpackning...

Fler bilder på bröd och skrynkliga tomater nedan.

Torrt hembakat glutenfritt bröd ska räddas i ugnen.
Små hemodlade tomater skrynkliga i skinnet.
Närbild på hemgjord bruschetta med hemodlade tomater och hembakat glutenfritt bröd.

Likes

Comments