Rosa mjukisdjur häst enhörning med presentpapper och glitter.

3-års presenter nästan gratis.

Äntligen hinner jag göra inlägget om födelsedagsbarnets presenter på kalaset i Söndags. Hon fick ett rosa enhörningsmjukisdjur och massa halsband/armband.

Bakgrund till enhörningen är att hon och hennes systrar redan har små mjukisenhörningar som de gillar. Alltså passade jag på när jag hittade denna stora på Röda korset för 30:- med min medlemsrabatt. Se fler fynd från det besöket i inlägget Jag som inte skulle loppisfynda.

Halsbanden och armbanden är såna som jag rensat ur hemma. Alla små flickkusiner brukar varje gång vi ses beundra mina ofta färgglada blingiga smycken så nu fick hon ganska många att leka med. Asken till dem har jag haft länge i min kartong med potentiella presenter. Från när jag jobbade i butik för länge sedan tror jag.

Jag vet inte hur nöjda föräldrarna blev med massa mer krafs men huvudsaken att födelsedagsbarnet blev nöjd. Svårt att hänga med i vad de små gillar. Det svänger så fort. Perfekt när det verkar bli rätt och perfekt när det inte behöver kosta. Den tiden kommer nog snart när bara dyra märkesgrejer duger som present- men än så länge räcker det med glansigt och rosa :)

Vill man se nyfödda lillebrors present finns den att se i inlägget Broderad body till lillebror . Vill man hellre se mina och sonens budgetkalaskläder så finns de att se i inlägget Dagens loppade outfit på 3-års kalas.

Fler bilder nedan på presenterna som sonen valde papper och snöre till. Det lila julgransglittret hade förra husägarna lämnat på vinden. Passar inte riktigt vår stil till julgranen men glittrar fint på paket. Också några bilder från kalaset inklusive god melon/hallonsoppa och kakor med rosa hjärtan.

Lila julgransglitter och glansig låda med pärlhalsband.
Presenter med lila julgransglitter som snöre.
Flickor i blommiga klänningar tittar på halsband på färgglada mattor.
Små flickor i likadana blommiga sommarklänningar.
Småkakor med rosa strössel och hjärtan i plåtburk.
Melon och hallonsoppa med glass på papperstallrik.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att uppleva något vackert på väg till jobbet.

Idag börjar jobbperioden igen. Jag orkar egentligen inte. Jag vill bara vara hemma och få något gjort i trädgården och ta det lugnt. Känner mig verkligen inte utvilad efter mina lediga dagar. Men det ska gå. Hoppas att den gröna mattan fortfarande är "utrullad" på väg från parkeringen.

Tog dessa bilder förra perioden för att det var så fint. Mer intensivt gulgrönt i verkligheten dock. Fler bilder nedan.

Likes

Comments

Många tomatplantor som väntar på större krukor.

Idag fortsatte vi trädgårdsarbetet. Jag satte om tomatplantor i större krukor dvs majonäshinkar som jag skrivit om tidigare i inlägget Gratis hinkar att odla i. Sonen gjorde geggamoja. Precis som igår. Då hann jag bara med tre plantor innan vi skulle åka och fästingvaccinera oss. Idag blev det några fler. Se bild längre ner.

Dock finns det MÅNGA plantor kvar. Färre hinkar. Det får vi lösa tills jag har tid att plantera om alla de andra också. Det får dock dröja till det är varmt nog för tomaterna att klara natten utan fiberduk. Jag visade fina bilder i inlägget De överlevde natten på hur plantorna nu är inbäddade under natten. Nedan har sonen bäddat in sig själv i samma duk.

Vi kommer ha tomathinkar på hela framsidan i sommar men tills det blir varmare på nätterna måste de stå i klunga för att kunna täckas över på kvällarna. Offrade också några av de allra minsta plantorna idag. Insåg att de inte kommer hinna växa till sig. Vi har nog tillräckligt ändå...

Fler bilder nedan från igår och idag och några dagar tidigare när vi rastade tomaterna utomhus bara på dagen (bilderna med oklippt gräsmatta efter vintern).

Sonen har på sig loppisfyndade t-shirts samt hemsydda kalsonger och byxor. Byxorna har en Findus på rumpan och är sydda av återbrukade t-shirts och linne. Fler bilder finns i inlägget Misslyckade byxor med katten Findus på rumpan och Du är helt otrolig sa förskolepedagogen.

Likes

Comments

Jeansshorts med uppvikta ben klippta av blå jeans.

Nya snygga jeansshorts till sonen.

Enklaste "återbruket" ever. Igår klippte jag ett par nya snygga shorts till sonen av ett par jeans som blivit för korta. Så himla uppenbart och enkelt. Väldigt billigt också då jag från början brukar fynda jeans till honom för 20:- på loppis. Och om jag skulle sälja dem vidare inte skulle få just något mer.

Detta fungerar säkert ännu bättre till ett smalt barn med långa ben. Sonen har korta ben så han använder en storlek mindre på jeans redan som det är. Därför är det inte så mycket växtmån på bredden kvar när de hunnit bli för korta. Men en sommar räcker de iallafall.

Jag skulle ALDRIG köpa nya jeansshorts i butik. Isåfall leta större jeans på loppis med fläckar eller hål på knäna att klippa av. Så har jag gjort till mig själv också. På vår lokala Emaus har de trasiga jeans för 5:- vilket ofta passar bra till detta ändamål om man inte har lämpliga hemma att klippa i. Om de är lite slitna är ju bara ett plus. Snyggt på jeansshorts tycker jag.

Fler bilder nedan och livebilder kommer säkert under sommaren.

Baksida på jeansshorts med uppvikta ben klippta av vanliga urvuxna jeans.

Likes

Comments

Vår ynkliga lilla rabarber.

Jag fotade vår rabarber idag som jämförelse till mammas som jag visade häromdagen i inlägget Äntligen lediga soliga dagar. Jag önskar att vår vore lika stor. Då skulle vi redan ha gjort vår första sats fantastisk god rabarbersaft. Se recept i inlägget Äntligen dags för godaste rabarbersaften.

Nu får vi försöka hålla oss och vänta. En paj kanske det ändå får bli imorgon om jag orkar efter jobbet. Min "frivecka" på bara fyra dagar denna gång är redan över. Jag har inte hunnit ta igen det jag ville från förra jobbperioden. Varken på bloggen eller i trädgården (eller med städning etc fast det ligger längre ner på priolistan...). Känns tråkigt att inte känna sig utvilad och redo när det är dags för jobb igen. Men snart är det semester. Ja jag har tagit semester trots att jag bara har ett vikariat. Det är jag värd tycker jag. Lite lediga lata sommardagar om en månad.

Ska också försöka ta reda på om man kan gödsla rabarbern på nåt vis för att få den större eller om det bara gäller att vänta några år. Denna är ju bara fyra år tror jag.

Och för den som undrar om "gräsmattan" runt om så är den inte klippt. De har fortfarande inte fixat gräsmattan efter att de drog in fiber i vintras. Ett stort diagonalt jorddike rakt över baksidan. Inte för att gräsmattan var så mycket att hurra över innan heller. Mest maskrosor. Mer fokus på vad som finns i pallkragarna :)

Likes

Comments