23/04-17

Imorgon händer det, det som vi har förberett oss för. Det första testet på våra kunskaper och förmågor att sammarbeta. Nu låter det alldeles för dramatiskt men imorgon börjar får shoot av vår första drama. Vi har byggt klart vårt set och vi har förberett oss så mycket som vi kan. Jag känner mig faktiskt väldigt förberedd och jag är sjukt taggad på at få börja. Men det är en tanke som ligger och spökar i mitt bakhuvud. Det faktum att ingeting har fuskat up för oss än så länge, allt har gått för smidigt. Jag väntar på stormen, mitt crew väntar på stormen och tillåmed lärarna väntar på stormen. För stormen kommer alltid och dom andra qrewna har upplevt stormen mer än en gång. varför har inget hänt oss? kommer det börja imorgon? jag är förbered på det värsta men förväntar mig det bästa.Det sak bli så kul att få sätta ihop all planering och få visa vad man tror att man kan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

20/04-17

Igår började Malin med sin production, all design, alla props mm som hon har planerat och köpt ska nu falla på plats för att skapa våra första kortfilmer. Men allt det fick vänta tills idag, för igår var hela hennes team ute på en strand för att filma öken scener ur deras film. Hon kom hem röd bränd och trött efter en lång dag i solen. Jag är glad för att filmen jag jobbar på endast utspelar sig inomhus.

Idag så började hon bygga det som ska bli ett badrum, sovrum och sedan en bar. Jag gick dit med några grejer som hon glömt hemma och fick se henne i action. Det var riktigt häftigt att se henne arbeta. Jag kan helt ärligt säga att hon är en bra ledare, det var kul att se henne leda ett gäng för att förvekliga den design som hon har tänkt ut. Hon var självsäker och målmedveten och jag satt där i soffan och tänkte att jag skulle vilja få arbeta med henne. För när jag tänker på min egna production designer så blir jag endast orolig. Jag har inte fåra något förtroende för det som hon har kommit med än så länge. Jag är inte partisk eller favoriserande men jag tycker inte att hon har fått fram någon

Likes

Comments

14/04-17

Glad Påsk!

Idag är en sånär dag då man kan känna lugnet i luften. Man kan nästan ta på avslappningen som ligger som en täcke över staden. All stress som har byggts upp under veckorna som nu tillslut har nått sitt klimax. Det är helgdag och ingen behöver jobba, ingen behöver göra någonting och det är så jäkla härligt. Jag har inga stressande tankar eller krav på att jag måste jobba på produktionen idag, idag är det min dag. Det behövs!

Det hare varit en kul vecka, det har hänt en hel del. Det har gått så snabbt, man hinner knappt blinka innan veckan har tagit slut. Hur ska man hinna med alt som man måste hinna med?

Vår production har börjat forma sig, igår hade vi vår första shoot day. Vi filmade dom scener som i filmen ska vara en sorters hologram och det som ska fungera som en livestream som ska visas i filmen. Vi fick för första gången helt på egen hand sköta en Filmning med allt som där ingår. Alla olika roller var där och skulle försöka arbeta tillsammans. Det märktes nu mer än någonsin hur unga alla är i min klass. Min klass är så törstig för uppmärksamhet, den måste bara få skrika ut sina åsikter och visa att den också kan. Jag är inte äldre än dom andra i min klass men jag känner mig så mycket äldre. För problemet som uppstår när alla vill visa sig duktiga är att ljudnivån blir maximal och ingeting blir gjort, jag blir förtvivlad och jag blir så trött på att vissa inte kan sköta sitt utan att lägga sig i andras arbete. Man jag kan inte vara för hård, vem är jag att komentera på hur dom arbetar eller beteer sig? Vi är alla nybörjare och vi är alla unga. Jag kan inte ställa så höga krav. Men man får väll önska att man arbetade med äldre eller åtminstone mognare personer, det tar ingen skada av. Shooten var kul också, jag fick areta med riktiga skådespelare för första gången och fick arbeta med mitt Kamera team på riktigt för första gången. Förhoppningsvis så blir resultatet av igår tillräckligt bra för att användas i vår film.

Vi gjorde även en recce av den lokal som vi ska använda i vår film, det är en airbnb som vi ska vara huvudkaraktärens lägenhet. Det är pris vad regissören har tänkt sig att det skulle se ut som i filmen MEN för mig som ska försöka skapa något snyggt ljus där inne är det en stor utmaning. Rummet som vi har skaffat är en gammal lagerlokal som gjort om till en lägenhet. Det är 5 meter högt tak, med fönster i taket, rummet har även helt vita väggar så när solen lyser så blir hela rummet upplyst, det blir inte snyggt på film. Det hade inte varit något problem om filmen skulle utspela sig på dagen, men filmen ska utspela sig på kvällen och på morgonen, s¨vi vill inte ha så mycket ljus heh. Men filmskapare är problemlösning så jag får väll komma ¨på något...

Ha en bra helg och Glad påsk på er!

Likes

Comments

09/04-17

En trip till Eastwood, en trip till förorten för att äta lunch med Brad och Nina. Vi blev bjudna på lunch hos brads kusiner. Det påminde så mycket om känslan man har i Tierp eller i skutskär. Det är tyst och det är inte lika, livat som det är inne i stan där vi bor. Påmindes av när man bjöds över till sin kompis hus under sommarlovet, det var varmt, gräset kändes skönt, allt var lite nytt och spännande samtidigt som inget var nytt. Vi har haft en sådan tur att hitta vänner som Brad och Nina, det är som en liten familj vi har skapat. Vi har någon att prata med och någon man kan göra saker med även då man inte vill göra något speciellt. Det är samtidigt lite sorgligt, här får man vänner som jag hoppas jag kommer få ha med mig resten av mitt liv och som jag hoppas kunna få arbeta med sen. Men tillskillnad från alla mina vänner hemma i Sverige som jag saknar så mycket så vet inte jag när jag kommer att träffa Brad och Nina sen när mitt år här i Sydney är över. Nina kommer åka tillbaka till Nya Zeeland och Brad kommer vara kvar i australien medans vi åker hem till Sverige. Så. vem vet när vi kommer träffa dom igen, det är klart att et är upp till var och en om man tappar kontakten eller inte. Men det kommer inte vara lika lätt att träffas som det är nu. Men livet här hade inte varit lika utan dom.

Likes

Comments

08/04-17

Igår anordnade jag ett camera test för vår production. Vi ska, om allting fällar på plats filma dom första scenerna. Det vi ska filma är en sorters hologram som ska fungera som det sociala medier som används av vår huvudkaraktär. Så vi satte upp green screen och ljussättning- Jag har aldrig använt green screen så använde det bästa läromedlet som finns `youtube`så efter att blivit ett semiproffs på det så ledde jag en camera övning. Förhoppningsvis så blir det som vi hopppas att det ska se ut. Halva filmen hänger på at det ser snyggt ut heh.

Idag är jag ledig, så mesans åker till skolan for att ha ett camera test så tänkte jag ta mitt pick och pack och ta mig till Bondie. Jag har stämpeln i skolan som den vitaste man någonsin sett. Det ska det bli ändring på!

HAY!

Likes

Comments

03/04-17

Idag fick jag och Malin äntligen ha en ledig dag tillsammans. Vi hade hela dagen ledig med endast en lektion på kvällen klockan 18. Efter en helg med Psycho shoots så kom denna dag väldigt lägligt.

I lördags hade jag min Psycho shoot. Jag hade räknat med att det skulle bli en hektisk dag med stress och press och antagligen ett bultande huvud som biverkning. Detta var också vad som hände. Dagen var en skräckblandad förtjusning. Vi sattes verkligen på prov och allas personligheter bubblade verkligen upp på ytan. Ens tålamod och förmåga att arbeta under tidspress sattes verkligen på prov. Jag var en ljussättare (Gaffa) på förmiddagen, vi var utomhus och jag hade näst intill ingenting att göra under 4 timmar. Detta tyckte jag var hemskt stressande. Jag fick vara en åskådare och fick inte hjälpa till med kameran eller något annat eftersom det inte var meningen för denna övning. Men att se på när folk fumlar och ser ut som frågetecken och du vet att du kan hjälpa till, att visa dom och ge dom tips för att du faktiskt vet vad som behövs eller vad läraren kommer anmärka på. När du sitter där på siden och ser fett amen får inte göra något, oh shit vad jag tycker det är jobbigt. Så när jag sedan fick vara chef för kamera avdelningen på eftermiddagen så njöt jag. Jag tyckte det var hemskt roligt och kände mig riktigt hemma som DOP. Trotts detta så kom jag hem helt utslagen och med en bultande huvudverk. För när du jobbar på en shoot och du är omringad av 11 olika personligheter som ska sammarbeta och där hälften vill höras och synas på samma gång, det blir en väldigt hög ljudnivå och det blir en sån spänd stämning. Förstå mig inte fel, vi hade väldigt roligt och vi var alla vännner i slutändan (dom flesta iallafall) men alla kan inte sammarbeta eller hålla sin käft fastän dom inte har någon rätt att yttra sin åsikt eftersom det inte är deras område. Usch och fy... En väldigt lärorik dag.

Så idag hade vi en dag för oss själva, bara jag och Malin. Vi tog oss till Newtown, vilket ligger ca 10 min bort. Där gick vi runt på antikvariat och olika op shops. Malin hittade både böcker och kläder. Vi åt sedan på Lentil As Anything sommar en vegans resturang där du inte betalar ett fast pris för det du äter. Dom tar vad du än är villig att ge. Deras verksamhet bygger på volontärer och på människors vilja att hjälpa till. Desto mer du betalade desto mer hjälpte du till och pengarna kunde tillslut räcka till mer än för att hålla restaurangen vid liv. Den är en mysig resturang med utmärkt service och mättande och god mat och du får ta hur många portioner du vill!

För att avsluta dagen så hade vi en tre timmars lektion där vi pratade om våra framtids shoots. Är förväntansfull! Godnatt, pus och kram!

Likes

Comments

​30/03-17

Veckorna flyter ihop, vi blandar teoretiska lektioner med mer praktiska övningar och möten inom dom olika produktionerna. Jag som valts in som chef för camera delen har tagit fram en budget för den teknik som kommer behövas. Den film som vi ska använda med mera. Det känns som mycket nu, Jag har altid tankar på skolan, alltid några funderingar som snurrar, alltid idéer som ska diskuteras. Veckorna hinner knappt börja innan dom är över. Det är nästa för mycket och jag känner total utmattning när jag kommer hem. Delar av den film som jag ska filma har tekniskt svåra scener där vi ska försöka skapa ett hologram av en person. Delar av mitt uppdrag är att detta ska fasta på bild och se så bra ut som det bara går. Det är en väldig press, jag vet att detta bara är ett skolarbete och att det är till för att vi ska lära oss och att ingen förväntar oss att det ska vara ett mästerverk. Men gentemot mig själv så känner jag en press, vill lyckas, vill känna mig nöjd. Det är en press som bedövar och som får mig att fokusera och ger mig kraft samtidigt som den tröttar ut, det är upp och ner. Men så är det när man brinner för något antar jag, man vill inte ge upp fastän det är mycket och helt ärligt så har jag aldrig tyckt att det varit så lätt att gå till skolan som det är just nu. Jag ser mening med det hela nu. 

På lördag så ska vi filma en remake av filmen Psycho av Alfred Hitch 30/03-17

Veckorna flyter ihop, vi blandar teoretiska lektioner med mer praktiska övningar och möten inom dom olika produktionerna. Jag som valts in som chef för camera delen har tagit fram en budget för den teknik som kommer behövas. Den film som vi ska använda med mera. Det känns som mycket nu, Jag har altid tankar på skolan, alltid några funderingar som snurrar, alltid idéer som ska diskuteras. Veckorna hinner knappt börja innan dom är över. Det är nästa för mycket och jag känner total utmattning när jag kommer hem. Delar av den film som jag ska filma har tekniskt svåra scener där vi ska försöka skapa ett hologram av en person. Delar av mitt uppdrag är att detta ska fasta på bild och se så bra ut som det bara går. Det är en väldig press, jag vet att detta bara är ett skolarbete och att det är till för att vi ska lära oss och att ingen förväntar oss att det ska vara ett mästerverk. Men gentemot mig själv så känner jag en press, vill lyckas, vill känna mig nöjd. Det är en press som bedövar och som får mig att fokusera och ger mig kraft samtidigt som den tröttar ut, det är upp och ner. Men så är det när man brinner för något antar jag, man vill inte ge upp fastän det är mycket och helt ärligt så har jag aldrig tyckt att det varit så lätt att gå till skolan som det är just nu. Jag ser mening med det hela nu.

På lördag så ska vi filma en remake av filmen Psycho av Alfred Hitchcock. Jag har inte ens sätt filmen förutom just den scenen som min grupp ska filma. Jag borde verkligen göra det... Har haft ca 2 veckor på oss att förbereda oss för en shoot på 4 timmar, jag och regissören har suttit ner och planerat hu vi ska filma det hela och jag är sjukt taggad på att se hur vi kan få ihop detta. Det ska bli fett kul, och en bra övning inför den riktiga filmen som vi ska filma om 4 veckor. Hoppas det blir så bra som vi hopppas.

Jag satt och pratade med min familj och mina kusiner idag. Dom är i fjällen och njuter av snön. Jag fick hemlängtan och ville kunna sitta där med dom och äta våfflor och smutta på varm choklad. Det var mycket uppskattat att få prata med dom.

Natti natti

Likes

Comments

26/03-17

Känner mig så intresserad av design för tillfället. Jag har börjat få förståelse för form och färg och betydelse bakom dom olika elementen. Vi har haft production design classer hela helgen och suttit ner och lyssnat på ett proffs. Han har fått upp min ögon för designen bakom film. Jag har varit intresserad av design och form innan, men jag har inte trott att jag skulle kunna följa det intresset. Jag menar, jag pluggade en estet linje och jag hade inte dom bästa betygen så jag skulle behöva plugga en massa för att kunna studera arkitektur. Jag känner mig inte heller tillräckligt talangfull för att gå på en konstskola. Heh säger ja som går en filmskola, men jag har tänkt att man måste ha en bakgrund eller iaf en bas inom arkitektur eller konst för att kunna lyckas som production design. Men efter helgens klasser så känns det som att det handlar om så mycket annat och att det har mer att göra med ens personlighet och vad jag kan tillföra och inte vad jag besitter för tekniska kunskaper. Det känns som en stor lättnad och en stor möjlighet.

Likes

Comments

25/03-17

Ännu en vecka har gått. Just nu när jag sitter här på vår röda Ikea soffa så kan jag knappt minnas vad vi har gjort under veckan men jag kan försöka komma ihåg.

Vi har dragit. igång med våra produktioner, vi har haft möten hela film crewet och så, det är kul att har börjat men jag känner mig lite stressad för stunden eftersom det känns som att hela vårt project står och väntar på något och jag vet inte riktigt vad. Malin jobbar med en annan production än mig som production designer och hennes crew har kommit längre än oss, det beror på deras director. Hon har major kontroll behov och gör många av dom andras jobb åt dom utan att ens fråga, hon vågar inte lita på någon annan utan gör det hellre själv. Hon är inte någon lagspelare och gör ändringar utan att Rade meddela andra involverade. Så jag är inte avis på dom hellre. Det känns som alla tre productionerna kan fucka up eller så kan dom blir riktigt bra.

Jag har börjat blivit sjuk, en förkylning har börjat smyga sig på mig. Vilket jag tycker känns så löjligt eftersom vi är i Australien med en medeltemperatur på 23 grader. Jag var frisk innan vi åkte men nu så blir jag sjuk. Så jag knaprar alvedon oh suger på Strepsils. Jobbiga är att jag inte får bli sjuk, inte för att jag vill eftersom det inte är kul att vara sjuk men. Om jag blir sjuk så kommer jag hamna efter i skolan. Det skulle vara illa eftersom jag skulle missa massor. Är jag borta en dag så skulle jag hamna mycket efter alla andra och om jag skulle missa en workshop så skulle jag behöva betala 70kr i avgift för att dom skulle hålla den workshopen igen. Så jag gör mitt bästa för att hålla mig på benen.

Idag så gick jag och Malin på en elective som handlade om production design. Jag trodde inte att den skulle vara så intressant som den visade sig vara. Jag lärde mig en massa om hur man ska tänka när man bygger en film värld och hur man bygger en karaktärs utseende osv. Imorgon så är det del två av samma elective. Vi fick en läxa tills imorgon, vi fick ett kapitel ifrån 6 olika noveller, vi ska välja en av dom och visualisera karaktären eller landskapet som beskrivs, skapa ritningar eller ta fram referenser som visar hur vi visualiserar den här novellen. Vet inte hur jag ska hinna göra detta men det var en kul uppgift.

Snart kommer Brad och Nina, vi ska bjuda på pizza och umgås lite. Ha det så bra! Puss

Likes

Comments

20/03-17

Den här helgen gick jag i skolan. Jag hade min första workshop där vi gick in på djupet på uppbyggnaden av kameravinklar, ljussättning och allt det som jag kommer behöva veta som Director of Photography. Jag blev vald som DOP för en film som heter Panopticon och kommer sköta kamera avdelningen för den produktionen. Jag är så förväntansfull men känner en väldigt prestations ångest. Det är en skola och det är här vi ska lära oss och göra våra misstag, men jag vill att jag ska lyckas och ge ett gott intryck. Vi ska ha möten och börja planera hur allt ska gå till och se ut den här veckan och jag kan inte vänta på at vi ska börja.

Idag så fick vi besök av Donald Mcalpine, han har varit DOP för Romeo n Juliet, Narnia, Wolverine och den nya filmen Logan som har premiär. Jag har inte haft någon riktig förebild inom området innan, jag har inte ens analyserat att det finns så många olika roller bakom en film. Men nu efter att träffat denna 84 åriga filmare som har gjort så mycket bra filmer och som fortfarande är framgångsrik så har jag fått en idol.

Det är väldigt mycket kul som händer heltiden och livet är spännande här på andra sidan jorden. Men det är samtidigt så mycket att ta in, det är mycket nya intryck samtidigt som det är mycket uppgifter och ett nytt språk, nya sociala sammanhang. Jag är helt slut varje dag efter skolan och jag tror inte jag kommer kunna slappna av på ett antal veckor framöver nu. Det kommer vara mycket med våra olika produktioner, jag är förväntansfull och nervös.

Godnatt... xx

Likes

Comments

18/03-17

Hejsan! Idag kilar jag (Malin) in på Pelles blogg och skriver ett inlägg. Nu har vi bott i Sydney i en månad och tio dagar. Tiden flyger förbi och vi med den. Att börja studera i ett nytt land är som att kasta in sig själv i en tvättmaskin och trycka på start. Inte för att jag gjort det, men jag kan föreställa mig. Efter en månad börjar alla nya intryck lägga sig och det börjar kännas mer och mer naturligt att kalla detta för hemma. Senaste veckan har vi fått våra crew roles. Vi båda fick rollerna som vi ville ha och hamnade på filmer som kommer passa oss. Jag blev production designer, vilket innebär att jag ska bestämma vilken rekvisita filmen ska ha. Det kommer bli spännande för jag har aldrig gjort något liknande förr.

Pelle var i skolan idag så jag passade på att låna hans kamera för att gå ut och fota lite som terapi efter den händelserika veckan. Jag passade även på att kolla om en marknad, som hålls i Newtown på lördagar, var öppen men den var stängd pga vädret. Det är kraftiga regnskurar från och till, men som tur var så hann jag undan dom. Dagar som dessa är så underbara, speciellt nu när vi vet att vi kommer ha fullt upp veckorna framöver. xxMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

14/03-17

I söndags så fick vi reda på vilka tre som kommer att bli Directors och få försöka förverkliga sina idéer. Så sen i måndags så har dom börjat jaga sina team medlemmar. Dom försöker att hitta dom personerna i klassen som dom tycker passar bäst för olika roller inom film qrewet. Så sen i måndags har alla tre regisörena kommit fram och raggat på mig. Detta är väldigt smickrande och jag har aldrig varit i den här situationen innan. Dom jagar mig och mina så kallade "kvalitéer". Det känns underligt eftersom jag kommer ifrån landet lagom där man inte är bättre än någon annan och när helt plötligt personer som jag knappt känner vill ha mig i deras lag bara för att dom tycker att jag har presterat bra innan så blir jag helt ställd. Imorgon så ska vi resterande elever välja vilken production som vi vill jobba med och vilken roll som vi helst vill göra. Så jag måste bestämma mig, jag kan jobba på vilken jag vill eftersom alla tre vill ha mig. Men vilken vill jag jobba med? VI får se...

Hay!

Likes

Comments

12/03-17

La mig precis i sängen efter en helg som känns händelserik samtidigt som händelselös. I lördags så var jag och Malin i Newtown, Sydneys motsvarighet till södermalm. Vi agerade modell/skådisar till en skolprojekt. VI hade planerat att det hela skulle gå snabbt och att vi skulle hinna hem och plugga en massa när efteråt. Men efter en fotoshoot som tog längre tid än vad vi räknat med och en spontan picknick och en runda på secondhand så kom vi hem ca 17. Vi hann sitta några timmar med skoluppgifter som vi hade.

Idag var mysig! vi började morgonen med pannkakor och jordgubbar på balkongen, hade gjort pannkakor dagen innan så jag slapp stå och steka pannkakor, något jag är väldigt tacksam för. Efter frukosten så satte vi oss med skolan igen... Klockan 14 så bestämde vi oss för att åka till stranden, vi kunde inte sitta inne hela dagen, inte när solen sken och det precis hade varit en vecka fylld av regn. Så vi tog färjan och åkte till Manley beach, med Nina och Dennis. När vi kommer fram till stranden så hör vi att dom ropar ut i högtalare att stranda är stängd, pågrund av farliga strömmar och höga vågor så får man inte bada i vattnet, man får endast gå ut i knähöjd. Vi märker också att stranden ligger på fel sida, solen gr ner på andra sidan udden. Så vi kom dit försent, men vi kunde ligga en timme i solen iaf, och vi kunde känna på vattnet. Men vi bestämde oss rätt snabbt för att gå tillbaka till andra sidan, där hamnen låg. Där fick vi en väldigt fin solnedgång och kunde faktiskt bada. På vägen hem så fick vi en fin utsikt på Sydney skyline och på operahuset. Nu är det snut en ny vecka. Godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

09/03-17

Jag väcktes av Malin klockan 01 i måndags natt, dom hade släppt listan på dom 10 personerna som dom tyckte var bäst. Hur trött jag än var så var det klart att jag blev jäkligt spänd. Jag ville knappt veta, jag ville inte få tyngden av det ansvaret, att behöva gå till nästa steg och sitta ner med en panel och diskutera sin ide i en timme, jag tycker att jag har det stressigt med allt skolarbete som det är. Men jag slipper oroa mig för något sånt, jag blev inte shortlistad, inte Malin heller. Vi båda blev mest lättade, klart att man hade blivit väldigt stolt om man hade blivit vald, men jag är nöjd med min presentation och jag kommer ha lika mycket med projekten att göra ändå.

Den här veckan har varit väldigt praktisk. Vi har gott igenom ljud och ljus, och gått djupare in i tekniken bakom kameran. Jag hade en fotoshoot i spöregn. ( gör inte det!) allt gick bra men vi blev dränkta. Vi ska lämna in filmrullen med våra bilder imorgon, så hoppas att bilderna blir bra också heh.

Idag har jag varit så trött. jag har känt mig så sliten och jag är väldigt lättade över att jag ska vara ledig imorgon. Vi fick en ny roommate i tisdags. Han är ifrån Norge och studerar på UNI. Vi började prata om svenska böcker och kom sedan in på svenska filmer. Vi pratar om sällskapsresan, han älskar sällskapsresan. Sen beskriver vi Jönssonligan för honom och han utbrister att dom har i Norge något som är typ som Jönssonligan fast kallas för Olsen-banden. Precis samma sak fast med andra namn på karaktärerna. Fett kul med sånna små detaljer, fast inte så värst konstigt egentligen. Norge är ju som en dålig kopia av Sverige ;)))))) skkk

SOV gott! HADE

Likes

Comments

06/03-17

Igår så gjorde vi klart det sista med våra pitcher. Våra presentationer som vi skulle framföra. Vi satte ihop powerpoints och läste upp för varandra, för att vänja sig med att höra sig själv prata engelska. Klockan åtta så kom vår kompis Dennis. Han bor hos en utav lärarna på skolan tills han hittar ett eget boende och obiusly så vill han komma bort en stund. Så jag och Malin bjöd på middag, vi bjöd på korvstroganoff. Inte för att va den, men fan va bra man blir på att laga mat så fort man blir tvungen till att laga mat. 

Iallfall, idag hade vi Pitchen. Malin vill bara få det överstökat så hon var först ut av alla, jag hade också velat göra först. För fan vad man blir nervös av att höra alla andra och bara sitta och vänta på sin tur. Malin var jätte duktig och jag tyckte hon verkligen fick fram sin ide av filmen. Sen var det min tur. Fy fan, när man står där och hör sig själv babbla, så tänker man. Fan vad jag tvekar på orden, pratar jag för snabbt? för långsamt? fattar dom ens vad jag menar? Jag minns knappt min presentation men den blev gjord och lättanden är underbar! Imorgon kommer vi få svar om vilka som har blivit shortlisted och som kommer få göra en längre intervju angående sin film. Hoppas genuint att jag inte blir shortlisted, jag vill mycket hellre jobba med någon annans ide. Men vi får se. 

Ha en bra måndag! BYE

Likes

Comments

04/03-17

Pride pride pride! Den årliga pride parade hölls idag och vi va där med Nina och Zylvia ifrån skolan. Vi hade en jätte härlig kväll med massor av färg och dans. Det var så fyllt med kärlek och alla var där för att visa sitt stöd för jämställdhet, oberoende av etnicitet, religion, kön eller sexuell läggning, det var en så härlig atmosfär. Malin brast nästan ut i tårar när hon dessutom såg Troye Sivan på en utav vagnarna. Kvällen var en succé men jag kunde inta varit gladare när jag fick lägg mig ner efter att ha stått och kollat på paraden i 5 timmar.

Likes

Comments

29/02-03/03-17

Jag har inte orkat skriva något sedan i tisdags, Det har inte känts som att jag haft något kul att berätta. Sedan i tisdags så känns det som att mitt liv ha bestått av Pitch prep. Första dagen fick vi tio stycken manus som vi skulle gå igenom och välja ut ett som vi gillade. Sedan ska vi göra en presentation av hur vi skulle vilja filma berättelsen på manuset. Vi fick två veckor på oss att göra presentationen och på måndag så ska vi försöka fånga intresset ifrån en panel besående av 3 lärare och från klassen. Om jag lyckas fånga deras intresse så får jag möjligheten att vara regissör på den första produktionen för i år. Jag vill göra ett bra jobb och jag vill lyckas visa min bild av hur filmen borde göras. Men jag känner att det inte gör mig något om jag inte skulle bli shortlistad, jag inte ute efter att bli regissör. Jag har hellre en annan roll i teamet.

I torsdags så fick vi bygga ihop kameran som vi ska använda till vår första produktion också. Det är en film kamera som filmar med 16mm film. Så det är inget digitalt utan allt arbetar mekaniskt. Det krävdes 4 massiva lådor med kamera delar för att bygga ihop klunsen. Dom är stora och klumpiga, jag förstår varför man vill använda dessa, dom är så jäkla coola. Har inte så mycket mer att prata om, det står still i huvudet. Idag är det lördag och idag ska vi gå mardi gras parad och fira pride. Ha en bra helg! HAY

Likes

Comments

28/02-17

Idag var det en lugn och stilla dag, iallafall för mig. Jag hade bara en lektion idag som började klockan sex, så jag fyllde min dag med att kolla på film, eftersom det ingår i mitt skolarbete ish, gå och handla mat för att det måste man när man bor långt borta ifrån mamma och började skriva på min film ide som jag ska pitcha nästa vecka. Trots att jag och Malin går på samma skola så har vi väldigt olika scheman. Så under veckorna så ses vi mest på morgonen och kvällen. Jag tycker att det är väldigt skönt och jag tror att det är bra för oss båda. Det hade inte påverkat oss så mycket om vi hade gått i samma klass ur det perspektivet att prata med andra i klassen. För vi tyr oss inte så mycket till varandra när vi är runt andra, vi är inte så klängiga och är inte det tysta paret som endast pratar med varandra. Vi vill vara våra egna individer också. Men jag tror att både jag och Malin tycker det är skönt att få egentid, att kunna vara hemma på rummet och inte vara runt någon annan överhuvudtaget. Det är tyst, det är lugnt och man kan göra lite som man vill. Inte för att man inte kan ha det tyst och lugnt eller göra vad man vill när man är två, men det blir på ett annat sätt bara. Jag tror också att jag inte skulle kunna koncentrera mig lika mycket på mina uppgifter om Malin var nära, hon fångar upp min uppmärksamhet så lätt.

Iallafall så är det väldigt olika schema hon och jag har eftersom vi går i olika "klasser", vi har vissa lektioner tillsammans och vi har vissa försej och det är skönt, plus så ger det oss olika upplevelser av skolgången och det är kul att få lyssna på Malins skoldag trotts att man har haft en liknande dagen innan. Alla har olika perspektiv på saker och bara för att det är en likadan lektion så kommer inte lektionen på likadan.

Imorgon har jag en fulldag så ska gå och lägga mig. Ha det så bra!

Likes

Comments

27/02-17

Ny vecka nya tag. Idag gick vi in på produktions design, den delen där man designar allt som ska synas i bild. Hur omgivningen ska se ut, hur karaktärerna ska vara klädda, vilka props som ska användas och hur färger ska användas i filmen. Innan jag kom tills Sydney så var jag väldigt nyfiken på det här området. Design har länge intresserat mig och jag gillar former och färgkombinationer. Men redan första dagen i skolan så pratade jag med en produktions designer som fick mig att inse att det antagligen skulle vara en lång väg för mig att gå om jag skulle vilja bli en. Men iallafall, hela dagen har vi lärt oss om produkt design. Vi har sätt filmer och pratat om vilka delar som gör produktion design så viktig för en film. Det Är hela kärnan i en film tycker jag nästan. Det är det som skiljer filmerna ifrån varandra. Det finns hur många marvel filmer som helst som ungefär har samma plot i grund och botten. Men varje superhjälte har sin egna kostym sina egna prylar som gör att vi identifierar Spiderman och skiljer honom ifrån Batman. Designen är nyckeln. Man skulle inte ha sagan om ringen om inte RINGEN var där, den är hela storyn. Men mycket av anledningen till att jag fick pp ögonen för ämnet var att jag gillar omgivningar, jag gillar estetiken bakom filmer., det är halva grejen för mig.

Så man kan säga att mitt intresse för design och för produktions design växte idag och jag är taggad på att få gå in djupare i det ämnet. Undrar vad morgondagen väntar. Tack för mig

Likes

Comments

24-26/02-17

Helgen började med plugg, efter en hektisk skolvecka då vi fått hemuppgifterna staplade på hög så satt vi större delen av fredagen framför datorn. Vilket var helt okej eftersom vädret har börja blivit sämre, Fredagen var grå och lördagen skulle bara bli värre. Hela helgen ska tydligen vara början på en helg utav stormväder här i Sydney, det är inte endast solsken i Australien.

Trots lördagens dåliga väder så hade vi en fantastisk dag. Vi hed lunch dejt med två kompisar Brad ifrån Australien och Nina ifrån New Zeeland. Det är så kul och skönt att man så snabbt har personer som man kan hänga med. Brad bjöd på en klassiks lunch Som bestod utav en köttbit och stekt korv, väldigt gott men inte någon större skillnad mot vad vi äter hemma. Efter maten så åkte vi till The rocks för att kolla in Museum of contemporary art, allt gick jääte bra ända fram till att vi märkte att dom skulle stänga, vi hade bara hunnit med en halvtimme där, snopna av att blivit utfösta ifrån vår eftermiddag på museum så gick vi till en Pub och tog något att dricka istället. Senare på kvällen så hölls det en skolmiddag åt alla sfs studenter: Det bjöds på massor av hemlagad mat och massor av dryck att skölja ner maten med. Det blev en dimmig kväll med massor av skratt och live music och andra framförande. På vägen hem ifrån middagen så hade vädret blivit mycket värre och vi blev dyngsura, vi har ca 25 minuter att gå och det öste ner hela vägen. Trötta och blöta somnade vi på lawson street.

Idag har varit en classic söndag. Har endast lämnat sängen för att äta och gå på toa. Såna här dagar är man tacksam för att man gjorde alla hemläxor på fredagen. hade inte orkat göra något större hjärnarbete idag.

Hoppas alla har haft en bra helg och att er söndag lir lugn. Hörs

Likes

Comments

21-23/02-17

Jag har inte haft tid eller haft ork att sätt mig att skriva varje dag sen i måndags så jag tänkte att jag skriver en summering av den första veckan på SFS.

Skräckblandad förtjusning är temat! Jag har tvivlat på vad jag gör på den här skolan. Samtidigt som mitt intresse bara växer ju mer jag dyker ner i denna värld.

Tisdagen var väldigt lugn för mig. Medans Malin hade en lång dag med ifrån 10-21 hade jag endast en lektion på kvällen 18-21. Så min dag bestod utav att kolla på film, läsa igenom en av hemuppgifterna vi fått ifrån första dagen. Där vi ska sätta upp en mål med vår första termin och förklara vilken taktik jag ska lägga upp för att få dom kunskaper och kontakter som behövs för att jag ska kunna bygga en karriär inom film. SÅ JOBBIG uppgift, den får en att verkligen tänka efter och omvärdera ens beslut. Jag gillade därför inte att sitta hemma i rummet ensam. Det blev för mycket ångestladdade tankar om min framtid. När jag tillslut fick gå till skolan för att ha min lektion var jag så lättad. Lektionen vi hade handlade om hur man med hjälp av ljud och bild skapar en berättelse och vi bröt ner olika scener i deras beståndsdelar. Så som former, linjer, kamera vinklar och ljud. Väldigt intressant och jag kunde känna de lättnaden över att känna igen mig i det läraren berättade för oss.

På onsdagen så var det min tur att gå ifrån 10-21. Inte så taggad, men när dagen drog igång med en workshop som handlade om analoga kameror så blev jag genast på bättre humör. Hela dagen matades jag med tekniken bakom att hantera analoga kameror, hur man på bästa sätt ska pitcha sina film idéer, hur du bryter ner ett manus i synopsis, tema och ton, och tillsist grunderna hur man ska berätta sin karaktär genom skådespelare. Vi fick lära oss hur viktigt bandet mellan regissör och skådespelare är och hur man på olika sätt ska försöka få ut så mycket av en skådespelare för att förverkliga sin karaktär och sin berättelse.

Efter denna långa dag så åkte vi till darling harbor och bowlade med john och elever ifrån part 2. Älskar alla dessa events som anordnas av skolan, dom lägger mycket tyngd i att skapa broar mellan eleverna. vilket är viktigt eftersom vi kan komma att jobba tillsammans.

Idag har varit en lugn dag. Jag började med en lektion om regler och juridiken bakom filmerna vi kommer skapa. Hur man på ett säkert sätt utför dom scener man vill göra. Jag hade bara den lektionen idag och sen har jag sedan 13 varit ledig. Malin är på en lektion just nu och jag ska snart gå och börja laga middag åt henne som vi ska äta när hon kommer tillbaka. Hoppas inte Sverige är för kallt! HAY

Likes

Comments

20/02-17

Första dagen i skolan... Började med att stressa hemifrån eftersom vi tog längre tid på oss än vad vi trodde vi skulle göra, så vi gick ifrån vår unit 10 minuter senare än vad vi planerat. Så rädda för att komma försent till vår allra första lektion på Sydney film school så nästan sprang vi genom redfern och surryhills tills vi kom fram till SFS tio minuter innan lektionen skulle börja. Lättade och andfådda träffade vi resten av klassen och gick in för att börja vår skolgång.

Vår första lektion handlade om att vara producent och vilka uppgifter en producent har inom film industrin. Man är i princip chefen över hela kalaset.Jag känner väll att det antagligen inte är ett jobb för mig, men tyckte att det var en väldigt intressant lektion. Efter att halva tiden hade gått så skulle vår lärare ta närvaron, hon ropade upp namn efter namn och när hon var klar så hade hon inte ropat upp mitt namn... Jag frågar såklart varför jag inte hörde mitt namn, hon kollar frågande på mig och sen ner i sin dator. Hon ser då att jag egentligen ska vara på hennes lektion som hålls senare samma dag... Jag har alltså gått till fel lektion, kul. Till mitt försvar så hade jag inte fått mitt schema att fungera så jag kunde endast se att jag skulle ha en lektion den dagen, inte egentligen vilken tid, plus jag var inte den enda i klassen som gjorde det misstaget. Som tur var så gjorde det ingenting eftersom det var samma lektion fast senare på dagen. Så jag hade lärt mig samma saker ändå.

Lektionen efter det handlade om ens egna karriär och hur man skulle redan nu planera och försöka sätta upp mål för hur man skulle kunna lyckas inom film. Vilka kontakter man borde försöka knyta och vikten av att knyta kontakter. Vi fick träffa fem stycken proffs som jobbade med film inom olika områden. Dom berättade lite om sina områden och gav tips på hur man skulle tänka och arbeta för att kunna skapa en karriär för sig själv. Under tid jag satt och lyssnade på dom så började jag tänka på min egen framtid och var jag såg mig själv och vad jag ville med hela utbildningen. Alla andra studenter här verkade så säkra på vad dom ville och inteminst så verkade dom så mycket mer erfarna och fyllda med mycket mer kunskap om området än vad jag känner att jag gör. Med den insikten så började jag ifrågasätta allt ihop. TÄNK OM JAG INTE HAR VAD SOM KRÄVS. Jag vill lära mig, jag vill kunna jobba inom film, men jag är fan inte säker på om jag har det som krävs för att lyckas. Vi får väl se helt enkelt.

På vägen hem kände både jag och Malin oss nöjde med vår första dag. Den hade varit väldigt intressant med så mycket information kastad rätt i ansiktet på en. Så helt slut och väldigt hungrig gick vi hem, åt lite rester ifrån dagen innan och gick å lade oss. Imorgon har jag sovmorgon, jag ska börja med lite utav mina hemuppgifter kanske.

HÖRS!

Likes

Comments

19/02-17

Söndagen blev som lördagen, vi börjar bli lata, orkar inte ens åka till stranden. Vi ska bättra oss! Men vi gjorde iallafall en tripp till en ny del av staden. Vi åkte till New Town, som bara en station bort med tåget så det var knappt en utflykt. Men vi hade kollat på google maps och det skulle tydligen finnas ett antal secondhand butiker i det området, så vi pallrade oss iväg. När vi kom upp ifrån perongen i New Town så möts vi av en folkmassa täkt utav Pride färgerna, överallt såg vi flaggor, målade ansikten. VAD ÄR DET SOM PÅGÅR? vi blev så nyfikna och började följa strömmen, dessvärre åt fel håll... Men istället så hittade vi en secondhand butik som vi stannade till vid innan vi tog samma väg tillbaka för att hitta anledningen till alla färger. På vår väg så hittade vi flera secondhand och vintage butiker. Varken jag eller Malin hittade något som vi kände att vi hade råd för dessvärre, men det är inte mycket som vi känner att vi har råd med för tillfället... I slutet på en mindre gata såg vi något som såg ut som Festival tält och staket. Med hjälp av vårt skarpa intellekt så drog vi slutsatsen att det var därifrån som alla färger kom ifrån. Vi var bara tvungna att se efter vad det var som hände där borta. I slutet på gatan så bredde ett enormt festival område ut sig. Vi hade snubblat över en Pride festival, vi blev glada och beslutade oss för att gå in och se vad som fanns innanför grindarna. I Australien så får man inte ingå äktenskap om man tillhär samma kön. Fair Day var bara en utav många aktiviteter som ingår i Sydney lesbian and gay Mardi Gras som pågår mellan 17e feb och 5e mars som är ett firande av LGBTQI.

Efter att gått runt på festival området och tagit del av den härliga atmosfären så åkte vi hem, ikväll så ska Malin laga en gratäng, hoppas det räcker till en matlåda... Imorgon är det första dagen i skolan och jag är jävligt nervös för hur skolgången och tempot kommer bli men det ska bli så kul och skönt att få börja någon gång. Hörs imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

18/02-17

Idag hände absolut ingenting, vi låg i sängen mest hela dagen, vi åt inte frukost förens klockan 12-13. Vi har blivit lite nyttigare med frukosten, istället för bara peanut n jelly toast så är det peanut n jelly toast och havregrynsgröt nu mera. Vi planerar att bli nyttigare men vi får se hur det blir med det. klockan fyra ish så tog vi oss iallafall ut ifrån huset, anledningen var att vi behövde pasta till woken vi skulle göra senare på kvällen. Som allt här så bor vi nära ett köpcenter, tre våningar fyllda med kläder, restauranger och en biograf. Trevligt ställe, men jag blir snabbt trött av att gå i köpcenter, jag orkar kanske en halvtimme sen tappar jag mitt tålamod och blir inte kul att vara med. Men iaf, vi kom tillbaka med tvättmedel, pasta, tvål, kakor och en lök. Jag var svinhungrig så vi började göra middag direkt, en wok med paprika, succini, morötter och lök. Låter inte som mycket men det var helt fantastiskt inte för att skryta.

Vi ringde till våra föräldrar, Malins föräldrar börjar planera att åka och hälsa på oss här down under. Det känns jätte kul. Jag ringde till mina föräldrar och visade dom runt i vårt hus. Det är kul att få visa dom ens vardag nu när vi inte har samma vardag.

Vi avslutade denna slappade med att kolla på Tarzan och käka tim tam som tydligen är Australienarnas favorit, den var så jävla söt, usa ska ha sin variant av samma kaka och jag kan inte tänka mig hur söt den skulle vara. Aja, tack för mig, ha det bra!

Likes

Comments

17/02-17

Denna morgon ville vi testa det bästa med vårt rum, nämligen att käka frukost ute påvar balkong. Så med en tallrik med peanut,jelly toast så satte vi oss i morgonen och kollade på förbipasserande... Pågrund av vädret så var vi tvungna att ta bussen ner till stranden och spendera dagen där. Klockan 14.30 så försvann solen och mörka moln kom närmre och närmre så vi åkte hem. Vi han inte mer än att komma in genom dörren innan åskan slog till och regnet började ösa ner. Har aldrig upplevt ett sånt oväder, men som det mesta här i livet så var det intensivt men kortvarigt och efter en timme så var stormen förbi och bortglömd.

Första veckorna börjar så anordnas massor av aktiviteter av skolan för att låta oss nya elever komma in i sfs gruppen och lära känna alla bättre. Ikväll var det movie night, vi satt på skolan och fick se 7 av dom bästa produktionerna ifrån förra klassen, känner redan nu hur duktiga alla andra elever är och hur jag tvivlar på min egen förmåga. Men hur sak jag veta, jag har inte gjort film på samma sätt som här någonsin förut så, och min lärare John har väldigt höga förväntningar på mig och Malin pågrund av att han har sätt tidigare jobb ifrån guc så det är både lugnande och ännu mer nervpirrande tbh. menmen. Efter filmerna så drog vi till en bar och gjorde en bättre form utav teambuilding.

Morgondagen är inte planerad så vi får se vad den har att erbjuda. Stay Tuned

Likes

Comments

16/02-17

Idag kom dagen! dagen som jag väntat på, dagen då jag slipper stå i kö till toan, sova i samma rum som......ah 4 andra personer. Det ska bli så jävla skönt att få ha ett eget rum som man kan kalla vårt! För idag flyttade jag och Malin in i vårt rum i redfern. Huset eller (unit) som vi bor i ligger ett stenkast ifrån redfern station och ligger 30 minuter promenad ifrån skolan. Det känns som att man först nu har flyttat till ett annat land, innan var vi bara på semester, nu börjar den andra halvan av vårt äventyr. Nu ska vi försöka att leva sambo livet och uppleva allt vad det har att erbjuda. Är spänd! Vi bor tillsammans med 2 irländare och holländare och hans flickvän som vi inte träffat än. Dom verkar trevliga men det är så skönt att kunna stänga dörren och vara för sig själv, guld värt.

Förutom flytten så har vi inte gjort någonting idag. Här kommer lite bilder ifrån vårt ställe! PUSS

Likes

Comments

15/02-17

Vi hade Oriantation Day idag, vi fick träffa alla nya och några av dom gamla eleverna som vi kommer spenderar mer eller mindre hela vår skoltid med. Jag var väldigt nervös innan, dels för att jag personligen inte tycker att jag är så bra i sociala sammanhang, typ som när man ska gå runt och mingla med främmande personer och dels för att jag alltid hatat första dagen i skolan. All information man får är okej, men att behöva ta ett kort som man ska ha resten av året och dessa teambuilding lekar som ofta äger rum på första dagen gör mig kallsvettig. Men det är sånt som man måste göra och man vet att det bara kommer att bli bättre från och med nu!

Dagen gick hur bra som helst, klasskamraterna som kom från olika delar av Australien, USA, Indien, Indonesien och många andra ställen var alla så förväntansfulla och det var så kul att få träffa och prata med dom flesta av dom. Det kändes dock som att många av dom andra eleverna var mycket mer "filmnördar" än vad jag känner att jag är, men som tur är så blir man bedömd utifrån det arbete man gör och inte på hur många regissörer man vet om.

Hela dagen avslutades med en skatt jakt "teambuilding", mitt lag startade först men hamnade på sista plats, man var tydligen tvungen att hitta alla 10 ledtrådarna annars blev man diskad... Men jag är nöjd och jag ser fram emot det här året ännu mer nu än vad jag gjorde innan. Tack för mig

Likes

Comments

14/02-17

Det här med att dela rum med andra är alltid spännande, man får träffa många olika personer och man kommer in i varandras vardag på sätt och vis. Natten till idag så blev det kanske lite för mycket, jag vaknade nämligen utav att vår roomie i våningssängen bredvid oss hade sex med en tjej. Dom var inte tysta av sig om man säger så, jag är väldigt tacksam för att jag inte sov i överslafen eftersom jag kan tänka mig "dom bra vibrationerna" Alltid lika kul att se "the walk of shame", speciellt på så nära håll. Man börjar undra om det är ett hostel eller Paradise hotel som vi bor på.

Hursomhelst så spelar det ingen större roll eftersom vi har hittat ett mer permanent ställe att bo på. Vi var på visning  av ett rum idag, rummet var väldigt hemtrevligt och priset var inom vår budget, så vi tog det. Det var så skönt att terminsstarten som närmar sig.

Förutom det så har det varit en regnig dag här i Sydney med ca 22 grader ute, mycket behagligt faktiskt! Hay!

Likes

Comments

13/02-17

Vi blir alltmer förälskade i den här staden. Istället för att det är en stad med grönområden är Sydney mer utav ett grönområde med en stad i. Det är en så fin balans mellan natur och människan och jag tror det påverkar sättet människor är emot varandra här. Det är en så avslappnad och vänlig atmosfär vilket vi märkte redan första dagarna. Nu har det snart gått en vecka och vi kan inte få nog av denna stad.

Dagen började med att vi gick fram och tillbaka längs samma gata tre, fyra gånger eftersom vi letade efter ett internt cafe som vi inte kunde hitta på. Efter en stund när vi stod och förvirrat försökte leta upp en adress på google maps så har vi en röst bakom oss. Det är ett cafe biträde som såg vår förvirring, han gav oss ett bord nära ett vägguttag och gav oss koden till deras nätverk, en riktig hjälte! Så där satt vi dom närmsta 3 timmarna och försökte posta en video på youtube, det gick tillslut...

Eftersom vi hade varit vid den botaniska trädgården en kväll och inte kunnat gå in så ville vi göra ett nytt försök. Och vi bor såpass lokalt så parken ligger endast fem, sex minuter bort med tåget. Parken var fantastisk! Det enda jobbiga med det hela var att träden var fyllda med spindlar som hängde över ens huvud, vet inte om dom spindlarna var giftiga med ville inte ta reda på det! Har svårt att förstå att vi ska bo här, det är ofattbart! tack för mig...

Likes

Comments

12/02-17

Dagen började som dagen innan, med frukost vid stranden och nån timme i solen för att försöka få lite färg. Vågorna idag var mycket högre än dagen innan och vi la oss en bra bit ifrån vattnet för att vara säkra på att få en kalldusch igen.

Vid 12 tiden så ville vi hitta på något annat så vi letade upp Bondi Beach Market. Där fanns massor av smycken, badkläder och vintagekläder, mycket fint. Efter en snabb lunch så gick vi in i stadsdelen Bondi för att leta upp deras grönsaks butiker, Malin hade sätt stånd fyllda med frukt och grönsaker dagen innan och ville ta en titt. 

På eftermiddagen så fick vi kontakt med en kille som hade ett rum ledig till oss där vi kanske skulle kunna bo i några månader. Förhoppningarna var höga eftersom vi vill hitta ett ställe snabbt och rummet som han hade tillgängligt var rena drömmen. När vi kom till hans lägenhet som för övrigt låg på tolfte våningen så kände vi direkt att detta skulle antagligen inte gå vägen. När han berättade hur mycket han skulle vilja ha för stället och om depositions summan han vill ha så förstod vi att det helt enkelt skulle bli för dyrt för oss eftersom vi lever på lån och studiebidrag. 

Så dagen slutade med ett litet bakslag men vi har en back up plan och vi har fortfarande tid på oss att hitta någonstans att bo. Håll tummarna för oss! HAY

Likes

Comments

​11/02-17

Efter att insätt att dagarna kommer bli för varma för ett par frostiga svennar så bestämde vi oss för att åka till stranden så tidigt som möjligt! Så vi gjorde upp en plan på fredags kvällen att vi skulle åka ifrån vårt hostel Secret Garden och ta bussen till Bondi Beach och helt enkelt äta frukost där och fånga dom tidiga soltimmarna. Vi vågade inte sätta något alarm eftersom vi inte ville störa våra rumskamrater. Trots att vi inte hade satt någon tid så vaknade vi båda som på beställning klockan 06.00, vi  gick upp, slängde ihop en picknick bestående av mackor med Nutella och melon riktigt ¨inspo¨ som vi åt vid kanten av stranden. 

Efter en näringsrik frukost så la vi oss på stranden för att bekämpa vår självlysande hud. Solen sken och vågorna slog in mot sanden, vi hade inga bekymmer överhuvudtaget. Men från ingenstans så slår en iskall dusch över oss, vi låg för nära vattnet! i Sverige så är det ingen fara om du ligger 15 meter ifrån vattnet, du kommer inte bli blöt. Men på Bondi så är du aldrig säker... I ren panikhoppar vi upp, jag får som tur tag i vår tygpåse med mobiler och powerbanken i, men våra handdukar och mina kläder klarade sig inte utan spolades längre upp på stranden. Skamset så gick vi och satte oss ytterligare 15 meter längre ifrån det skummande havet. 

Trotts detta så hade vi en underbar morgon på Bondi och en fin kväll med en rundtur på stan. HAY

Likes

Comments

10/02-17

Idag tog vi en trip till Bondi beach! vädret air strålande sol och starka 36 grader i skuggan. Under vår frukost som för övrigt består utav rostade mackor med sylt och jordnötssmör så snackade vi ihop oss med två tjejer (En ifrån Israel och en ifrån Tyskland) om att åka till stranden. Tjejen ifrån Israel som jag inte kommer ihåg namnet på tog mig och Malin snabbt oss under hennes vingar. Vi fick inte en lugn stund och kunde inte göra någonting utan att hon skulle kommentera att vi gjorde fel eller att hennes sätt var bättre. Vi hade hittat vår Australienska Mamma... Så tillsammans med vår "mamma" och två tyska tjejer så åkte vi till Bondi Beach och hade en solig eftermiddag på stranden.

Vägen hem tog oss nästan en och en halv timma vilket var en timme längre än vad det tog att åka dit. Så efter en brännande dag så ska vi duscha och käka något. Bye!

Likes

Comments

08/02-17

I Måndags så landade jag och Malin i Sydney. Klockan var 07.00 ish och vi var trötta och svettiga och det enda vi ville var att få checka in på vårt hostel och ta en dusch. Men eftersom vi inte kunde checka in förens klockan 14.00 så tog vi väldigt lugnt. Redan på bussen till vårt hostel så träffade vi svenskar, fem tre trevliga tjejer ifrån Göteborg som skulle bo på samma hostel som vi. På grund av Jetlagen så somnade vi jättetidigt...

09/02-17

Överrumplade av värmen så låg vi hela förmiddagen på vårt rum utan att ha orken eller lusten att prata med någon på vårt hostel. Men som tur va så ringde vår lärare John oss och vill möta oss på stan för att visa oss omkring. Han visade oss vår skola och hans lägenhet, som kanske skulle bli vår lägenhet. Skolan som vi ska gå på heter Sydney Film School och inriktar sig på dramatiskt och dokumentärt filmskapande. Skolan har precis fått nya lokaler och jag kan bara säga att dom är över vad jag någonsin kunde förväntat mig. Kan inte fatta att jag ska plugga där, känner mig redan som ett proffs.

Efter en lång dag med John så var jag och Malin väldigt sugna på att åka till stranden, men efter lite om och men så insåg vi att klockan antagligen var för mycket för att ta en tripp till stranden... Så istället bestämde vi oss för att ta en trip till Operahuset och se stan litegrann. Jag tror jag aldrig har sätt något så vackert! Visst att man har sätt operahuset på bild, det är ju liksom bilden man har utav Sydney, men shit vad stor och vacker byggnad! Efter att ha gått runt operahuset och tagit massor med bilder så gick vi och satte oss i den botaniska trädgården som ligger precis bredvid operahuset. När vi satt oss kollar vi upp emot himmelen och får syn på Fladdermössen! Ingen hade förvarnat oss om dessa enorma fladdermöss! stora som fiskmåsar!

Klockan hann bli 22-23 innan vi kom tillbaka till vårt hostel, vi tog en snabb dusch och somnade direkt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments