Header

​Ja, en sådan situation har jag hamnat i på något vänster. Jag kan inte ens förstå att det faktiskt händer. 

Jag och min sambo bor i en lägenhet som står på mig eftersom han liksom bara flyttade in till mig när vi träffades. :) Här har vi trivts hur bra som helst. Det är inte en jättestor lägenhet men den är mysig och den är alldeles lagom för oss. Dessutom är den billig och den ligger i ett trevligt område och grannarna är väldigt trevliga. So far, so good. 

Sen hittade jag ju mögel i sovrummet. Det var på en yttervägg där inga rör eller liknande går, så alla var vi väldigt konfunderade över varifrån det kunde tänkas komma. Jag kontaktade så klart hyresvärden angående detta. Det tog honom ungefär två veckor att få dit någon som tittade på det (under tiden sov vi i vardagsrummet). När det väl hade varit någon där och kollat konstaterade denne att det fanns fukt på väggen i sovrummet och att det därför blivit mögel där (fick nästan en chock, eftersom jag inte på något sätt själv kunnat räkna ut att det var fukt som orsakat möglet på väggen (hör hur rösten dryper av ironi)). Dagen efter detta konstaterande ringde min hyresvärd upp mig. Han var otroligt otrevlig och hotfull i telefonen och sa att jag hade förstört hans lägenhet genom att använda duschen. Han sa att från och med nu får jag helt enkelt duscha i min träningslokal eftersom fukten i lägenheten beror på att vi duschar för mycket och inte dålig ventilation (efter en dusch blir det helt immigt i lägenheten... och då snackar vi en snabbdusch och inte flera timmars duschande). Jag kunde inte tro vad jag hörde och försökte argumentera emot och stå på mig. Jag talade om att vi verkligen inte duschar mer än vad som är fullt rimligt att kunna göra, det är en lägenhet som jag betalar för varje månad, i lägenheten finns det en dusch, det betyder att vi måste kunna använda den och få hålla oss rena. Han var helt vansinnig och menade att detta inte alls var fallet, han sa att vi uppenbarligen duschade alldeles för mycket och att detta förstört hans lägenhet. När jag då frågade honom hans åsikt om vad "för mycket" var blev hans svar: Jadu, lilla vän​, jag är inte utbildad inom duschning. 

Jag tog kontakt med hyresgästföreningen för att få hjälp med detta vansinne. De var hur trevliga som helst och berättade vad jag hade för rättigheter, samt vad jag skulle göra för att få problemen åtgärdade. Strax därefter ringde hyresvärden upp mig igen. Jag talade om för honom att jag haft kontakt med hyresgästföreningen och att de talat om för mig vad jag har för rättigheter. Detta fick honom att helt explodera! Han gapade och skrek och hotade mig direkt med domstol. Han talade även om för mig att han minsann följer de lagar och regler som finns att följa. När jag då sa att jag utgår ifrån att även hyresgästföreningen gör det blev hans svar att de absolut inte alls gör det utan att deras krav och förslag är mycket orimliga. 

Därefter har det varit en himla cirkus. Fastighetsskötaren (en mycket trevlig och vettig människa som tyvärr jobbar för en psykopat) har varit över flera gånger. Han har mätt upp fukten i lägenheten och konstaterat att det inte alls är fuktigt i lägenheten och att möglet inte kan bero på att jag har duschat för mycket. Han talade även om för mig att denna hyresvärd varit uppe i rätten mot hyresgästföreningen flera gånger och förlorat (så det var alltså därför han exploderade). Han bad om ursäkt och sa att tyvärr var han tvungen att ställa in en luftavfuktare (på hyresvärdens begäran). Så numera har vi en luftavfuktare i lägenheten som gör luften mer eller mindre outhärdlig att vara i. Vi hostar och både min hud och mitt hår har blivit vansinnigt torra. Det har varit en snickare här och jobbat i inte mindre än fem dagar. Han har installerat en fläkt i badrummet. Kontakten till denna fläkt har han på sitt eget sätt kopplat in på samma strömbrytare som lampan i badrummet, kontakten han satt dit glappar med nästan en cm från väggen.... i ett badrum... Elsäkerhet.se. Jag kan även passa på att nämna att ovan nämnda snickare (som kopplat in hemmasnickrade ellösningar i vårt badrum) är en gammal träslöjdslärare på min gamla skola... ytterst oklart om denne är kvalificerad att pyssla med ellösningar (med tanke på resultatet av hans snickeri skulle jag säga definitivt nej). 

Så, nu har det gått drygt tre veckor (snart fyra) sedan vi först upptäckte möglet i sovrummet (möglet har vi för övrigt fått ta bort själva, ingen sanering av sovrummet har blivit aktuell). Vi har flyttat tillbak sängen i sovrummet efter att ha tvättat väggen, vi har luft som inte går att andas, vi har en livsfarlig elkontakt och världens fulaste hemmabygge i badrummet och vi har fortfarande inte fått tillåtelse att duscha i lägenheten. 

Detta var en kort resumé av allt som hänt de senaste veckorna och som hållit mig rejält sysselsatt utanför bloggen. Jag har verkligen inte haft tid att sitta ner och författa läsvärda inlägg och jag har inte kunnat koncentrera mig på det heller. Detta har verkligen gjort mig upprörd. Det är liksom ingenting som händer i verkliga världen, detta är såna där saker som sker på film eller i kriminella kretsar. Jag går inte ens mot röd gubbe, jag blir livrädd om någon hotar mig med domstol. Kan man bli dömd för att ha duschat för mycket (trots att vi verkligen inte duschat för mycket)? Det har varit så himla många tankar och så himla stökigt omkring oss. Vi letar så klart nytt boende. Vi har bestämt oss för att flytta ihop "på riktigt" nu och vill bara bort härifrån. Så det vi gör just nu är att vi letar efter ny lägenhet och det vill vi hitta så fort som möjligt! Även om själva bråket med hyresvärden just nu håller sig någorlunda lugnt (han har i alla fall inte försökt kontakta mig på ett tag) så känns det inte roligt att komma hem längre. 

Men en viktig sak att tänka på är att det äntligen börjat snöa ute! Det är vitt på marken och det gör mig så jäkla lycklig! :D Dessutom är detta en spark i arslet på oss båda att äntligen flytta och skaffa oss något gemensamt. Vi får skapa ett hem tillsammans någon annanstans, på en bättre plats, på en plats vi båda bestämmer och där vi båda bor från början. Det kommer bli helt underbart! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, jisses! Denna vecka har verkligen bara susat förbi. Okej, den är inte över riktigt än men jag står liksom kvar och tror att det är lördag förmiddag och fick en chock när jag insåg att det faktiskt är torsdag i morgon. Redan i morgon? Det var ju för tusan nyss torsdag.

Det har varit en otroligt hektisk vecka med mycket jobb på olika håll och när jag inte har jobbat har jag fört krig mot min hyresvärd som inte verkar riktigt klok. Han tycker, som jag skrev tidigare att det är fullt rimligt att vi ska vädra lägenheten genom at öppna våra fönster varje gång vi tar en dusch. Hans motivation - det är en gammal lägenhet och förr i tiden delade man på ett bad då och då.

Personligen kan jag ju tycka att om man installerar en dusch så att det faktiskt finns möjlighet att duscha i en lägenhet bör man se till att ventilationen i lägenheten klarar av ångtrycket som blir av en dusch... Jag har pratat med hyresgästföreningen och de är på min sida. Enligt dem har hyresvärden skyldighet att sanera mögelangreppet och dessutom se till att ventilationen är tillräckligt bra i lägenheten.

Vi får se hur det hela fortlöper. Hyresvärden var här idag och tittade på möjligheten att eventuellt "med rimliga utgifter" sätta in en fläkt i badrummet. Vi får se, som sagt. Vi satsar på att hitta nytt boende i stället, det känns idiotiskt att sitta kvar i denna lägenhet om det ska vara på det här viset.

När det blir så här fullt upp och dagarna bara försvinner blir det ju jättesvårt att få till bloggen på ett bra sätt. Jag försökte skriva lite kort men jag tyckte faktiskt inte att det blev bra. Inlägg som var fullkomligt intetsägande och tråkiga. Jag insåg att jag hellre skriver ingenting i några dagar än att försöka spruta ur mig inlägg utan mening.

Så, då vet ni. Blir det dött här på bloggen är det för att jag fortfarande krigar med vår hyresvärd. :P

Likes

Comments

Jahapp, idag var äntligen en snickare här och kollade på väggen med mögel (det tog bara två veckor). Han konstaterade, som tidigare, att det är fukt på väggen (fick en rejäl chock här, det hade jag ju inte klarat av att räkna ut själv) och att det beror på att det är väldigt fuktigt i lägenheten över huvud taget (återigen, stor chock... vi har ju inte märkt att det är typ helt omöjligt att ens se ut genom fönstren när någon av oss tagit en dusch...).

Här kommer snickaren med ett briljant förslag. Han kläcker (på riktigt) ur sig att vi helt enkelt får börja vädra hela lägenheten varje gång vi duschar för att vi ska få ut fukten ur lägenheten. Ja.. joo.. sjukt bra idé. Bortsett från att vi bor i Sverige och det typ är vinter ute. Jo men vi har jättegärna isbjörnar inne i lägenheten och jag har alltid velat skaffa en pingvin, så det blir ju hur bra som helst.

Likes

Comments

Efter en underbar helg då jag, bland annat, fått äran att vara lekledare på min underbara lilla systerdotters åttaårskalas känns det helt rätt at bara sjunka ner och lyssna på fantastisk musik. Jag behöver ingenting mer just nu, jag har haft en fantastisk dag med mycket jobb och glädje. Jag har ingenting vettigt att skriva, jag bara låter fingrarna vandra över tangentbordet och njuter av att skapa ord medan musiken sköljer över hela mig.

Ett av få tillfällen då jag lyckas vara just här och nu. Jag tänker njuta av det, jag tänker ta till mig det och jag är tacksam över stunder som denna. :)

Likes

Comments

Närmare bestämt den 21/6 var det sommarsolstånd. Den natten ställde jag klockan på 03:00 (tror jag, jag minns inte exakt vad jag ställde klockan på men tidigt var det). Jag hade förberett allt jag behövde, så jag klädde på mig och smög ut till bilen. Det var inte ens mörkt ute, det var ljust trots att solen ännu inte hade gått upp och det var ganska kallt. Jag åkte en liten bit utanför stan, till ett ställe där det finns en hög kulle med vacker utsikt i alla väderstreck. Konstigt nog var jag alldeles ensam både på gatorna och när jag väl kom fram till mitt mål fanns där inte en levande själ (inte mänsklig i alla fall men det var nog gott om djur).

Jag klättrade upp på kullen och där stod jag och såg när solen gick upp i horisonten. Känslan var magisk. Jag skulle kunna ägna timme efter timme med att försöka beskriva den men jag kommer aldrig lyckas, det är något man själv måste uppleva.

Jag dansade barfota i soluppgången och fylldes av ren energi, det var verkligen underbart!

När jag väl klättrade ner från kullen igen för att åka tillbaka hem och lägga mig i sängen kändes det nästan overkligt. Det fanns något oerhört banalt i att sätta sig i en bil och åka hem efter en så magisk upplevelse men hem kom jag till slut. Jag kröp ner i sängen bredvid min sambo (som stod i köket och käkade pannkaka och drack cola när jag kom hem) och kunde inte riktigt somna men det kändes som att jag svävade på moln och ändå fick vila.

Har du aldrig dansat i soluppgången tidigare? Gör det! Testa det. Känslan är magisk och det är värt att gå upp mitt i natten för den upplevelsen.

Likes

Comments

Ja, nu sitter jag här, nedsjunken i soffan där jag oftast sitter när jag skriver mina inlägg här på bloggen. Jag har ett par dalmatinerprickiga pyjamasbyxor av fleece på mig. Jag är nyduschad, har ätit kvällsmat (vegetarisk hamburgare), jag har två filtar om mig och min favoritkopp står på bordet laddad med kokoste och grädde. Kort sagt har jag det riktigt bra. Jag har en myskväll med mig själv då sambon i kväll är ute på konsert.

Jag är så trött! Så underbart trött på flera sätt! Jag har haft en tung och ganska stressig dag på jobbet, jag har haft mycket att göra hela tiden, hunnit med ganska mycket men ändå inte allt och då blev jag ändå tvungen att jobba över en stund. Det har även varit en väldigt trevlig och givande dag på jobbet, så att jag fått stressa är ingenting jag klagar över, ibland blir dagarna så bara, det är väldigt mycket som ska göras under en arbetsdag. Att jag inte sovit alls i natt börjar kännas härligt i kroppen nu, ögonlocken börjar bli ganska tunga och jag gäspar med allt tätare mellanrum.

Jag är dessutom helt slut i kroppen. Jag orkar knappt sitta upp, jag skulle vilja lägga mig ner men jag är rädd att jag somnar i så fall och det vill jag inte göra eftersom jag ska hämta sambon. Jag är så trött att jag inte ens orkat tända några ljus här hemma, jag orkar inte stå tillräckligt länge. Jag började dessutom titta lite på en serie jag inte sett på väldigt länge men det blev för jobbigt, jag orkade inte förstå vad som hände. Anledningen till att jag är så trött i kroppen är förmodligen delvis på grund av sömnbristen men jag genomförde dessutom ett helt fantastiskt träningspass direkt efter jobbet. Jag spenderade ungefär en och en halv timme på gymmet när jag slutat jobba. Jag körde rygg och började hela passet med marklyft. Jag är ganska stark för min storlek men vill bli ännu starkare. Tidigare har jag lyft 120 kg som mest i marklyft och idag kände jag att det var dags att slå det rekordet. Jag värmde upp i några set innan jag kände mig redo att testa. Jag hängde på vikter och hade sammanlagt 125 kg att lyfta nu. Jag pustade och flåsade lite (som man av någon anledning alltid måste göra innan man lyfter riktigt tungt) och sedan lyfte jag och det gick bra! Det gick till och med väldigt bra och nästan... lätt. Det fick mig att vilja prova ännu mer. Jag la till ytterligare fem kilo. 130 kg totalt. Jag var väldigt osäker på om jag skulle fixa det, speciellt efter en dag som denna och så lite sömn men jag körde! Och jag fick tamejtusan upp det! Det var tungt, det var till och med väldigt tungt men känslan när jag insåg att jag lyfte upp 130 kg var helt fantastisk! Lycka i hela själen, endorfiner som lekte kull i kroppen och jag blev nästan yr av stolthet och glädje. Wohoo! Jag behöver ingenting mer idag, detta kommer jag kunna leva på i flera veckor. Träningsvärken i morgon kommer inte vara nådig och det ser jag verkligen fram emot!

Nu... ska jag försöka ta reda på bästa sättet att hålla mig vaken tills det är dags att åka iväg och hämta min underbara sambo. Underbara dag!

Likes

Comments

Jag har verkligen inte velat sova eller vila i natt... inte alls. Jag hade så svårt att somna igår, jag låg länge och funderade och fantiserade (en syssla jag visserligen tycker väldigt mycket om, så det var inget bekymmer). Till slut lyckades jag nog somna men jag har varit pigg hela natten och vaknat många gånger och velat gå upp. När sambons klocka äntligen ringde i morse var jag så glad att natten var slut och jag äntligen fick gå upp och ha morgon. Det har varit en underbar morgon, jag är fylld av energi och jag känner på mig att denna dag blir magisk! Idag tänker jag bete mig som en orkan hela dagen och bara vara lycklig! :D

Likes

Comments

Jag tror det är oerhört viktigt att vi ibland stannar upp i vår stressade vardag och uppskattar de små, små stunderna som annars kan glida oss förbi. Utan de stunderna har vi inte mycket. Att bara vänta hela livet på de där enorma händelserna, de där som förändrar livet och som stannar med en för alltid kan inte vara nyttigt. Hur underbara dessa stunder än är sker de inte särskilt många gånger under en livstid och livet blir bara en enda lång väntan på en fantastisk stund.

De där små stunderna däremot, de kommer flera gånger under en dag om man är lite uppmärksam. och den lyckan de skänker mig kan jag leva på i flera dagar. Den lyckan kan jag dessutom plocka fram om jag någon gång skulle känna mig lite dyster, De stunderna är mina skatter.

I helgen hade jag flera sådana stunder och de är verkligen magiska. På lördagen var jag ute hos min syster en snabb sväng (inte så snabb som jag hade planerat men ändå ganska snabb). Överallt på hennes golv låg det små rosa glitterhjärtan, jag frågade om detta då min syster är enormt pedantisk och verkligen vill ha det rent omkring sig. Hemma hos oss skulle det mycket väl kunna ligga glitterhjärtan överallt för att jag fått för mig att det skulle vara trevligt med lite färg men hemma hos min syster kändes det inte som att det riktigt passade in. Hon förklarade att barnen hade fått slime att leka med och till detta slime hade det följt med glitterhjärtan, glitterhjärtan som barnen på något sätt hade lyckats sprida ut över golvet i badrummet. Jag åkte hem efter utfört ärende hos min syster och tänkte inte så mycket mer på glitterhjärtan. Lite senare den dagen var jag dock inne i vårt eget badrum och min blick fångades av något som låg på golvet. Jag plockade upp det och insåg att det var ett glitterhjärta, det måste ha fastnat på mina kläder när jag var hos min syster, följt med hem och sedan lossnat hemma hos oss. Det där lilla glitterhjärtat gjorde mig lycklig, jag vet inte varför men jag är så glad att ett utav dem råkade följa med hem.

Jag har världens finaste sambo. Han gör mig lycklig varje dag. I söndags gick jag till affären för att handla lite smått innan frukost, min sambo stannade kvar hemma och förberedde. När jag kom tillbaka hem hade han skurit upp bröd och tagit fram allt till vardagsrumsbordet (vi sitter alltid där och äter eftersom vi inte har något köksbord). Han la fram en brödbit framför mig med kommentaren "jag fixade en macka till dig". Det dröjde en liten stund innan jag insåg vad det var jag tittade på. Först trodde jag bara att han hade skurit loss just min favoritdel på brödet och det tyckte jag var så fantastiskt jättegulligt. Sedan insåg jag att mackan hade en väldigt speciell form, den var hjärtformad. Det är egentligen en så liten gest men det är så mycket kärlek i den gesten. Jag kommer bära den känslan med mig som en skatt. Underbart!

Stanna upp och lägg märke till de små sakerna, de är värdefulla och det är de som skapar ett lyckligt liv. :)

Nu ska jag gå till jobbet och ha en underbar dag!

Likes

Comments

Nej, jag har inte lett någon uppvärmning för spöken (men vad kul det skulle vara, så om du känner något spöke som vill värma upp, tveka inte att höra av dig till mig). Det jag däremot har gjort är att jag har lett uppvärmning för barn som gick spökvandring på stan idag. På grund av en liten kommunikationsmiss var det inte någon enorm tillströmning av barn och jag har haft ganska mycket dötid men de få barn som kom och körde uppvärmningen var underbara! "Här kommer Tuffis, Skakis och Busis! Det finns inga ballare spöken än vi!". När man får ägna sig åt sådant vet man att man har ett underbart jobb.

När jag kom hem från jobbet hörde syrran av sig. De hade en liten toalettpapperskris hemma men barnen hade gått och lagt sig, så hon kunde inte åka iväg och köpa toalettpapper. Jag ryckte in och åkte ut med ett paket toapapper. När jag kom ut till syster yster slogs jag först (bokstavligt talat så slogs jag faktiskt fysisk så fort dörren öppnades) av den osannolikt höga temperaturen som hon hade hemma. Sen överlämnades toalettpappret och så fick jag en present. En underbar present som min underbara lilla guddotter (min systers äldsta barn, hon är åtta år gammal) gjort åt mig. Det var fyra teckningar, så fina och så färgglada och de gjorde mig så glad. Hon har gjort dem till mig för att hon vet att jag vill täcka vår badrumsdörr med färgglada teckningar. Känslan när hon har lagt ner tid och möda på att göra de här underbara teckningarna till mig är helt obeskrivlig. Fantastiska, underbara lilla unge! Hon och mina fyra andra gudbarn är en av anledningarna till att jag är så lycklig och nöjd med mitt liv. Jag har ett rikt liv fyllt av kärlek!

Dagens tips hörni! Tomtegröt till kvällsmat är grymt och underbart! Tomtegröt som man doppar Digestivekex i till kvällsmat är bortom denna värld! Testa det gott folk, testa det! Det låter galet men det är otroligt gott! :D

Likes

Comments

Ja, alltså... jag har verkligen haft en helt magisk helg. I lördags tog vi en tur till Enköping och hälsade på sambons mamma och sambo som var på säsongens sista husvagnstripp. Vi fick jättegod mat, väldigt trevligt sällskap och vi badade bastu och tog årets sista dopp i Mälaren. Det var hur underbart som helst. Att ta första doppet på påskafton och sista i slutet av oktober känns som en helt klart godkänd badsäsong. Vanligtvis brukar jag inte basta innan dock. Jag har aldrig riktigt lyckats börja gilla det. Jag har försökt några gånger men njaae... mina bastuupplevelser har inte direkt gett mig mersmak. En gång försökte jag faktiskt lära mig att tycka om bastu. Jag har ju läst att det ska var lite nyttigt och så. Så jag gick till badhuset, tog mig en härlig simtur på morgonen och tänkte att jag skulle basta efter. Sagt och gjort, jag sköljde av mig klorvattnet, tog min handduk och gick in i bastun. Jag slog mig ner ganska långt ner (ska jag lära mig vill jag ju inte avskräcka mig själv på en gång genom att plåga mig extra i värmen) och skulle börja slappna av och låta allt det positiva med bastun flöda över mig. Jag var dock inte ensam i bastun. Det var jag och en äldre dam där (hon kan ha varit vad som helst från 50 till 65). Hon var naken, som man ju kan vara i en bastu och det hade inte behövt störa mig, inte alls. Problemet här var ju bara att människan satt inte still, nej... i stället genomgick hon en yogasession svårighetsgrad: advanced... naken, i bastun. Jag tror säkert att det är fantastiskt härligt att yoga naken och det kan säkert vara trevligt att yoga naken i en bastu till och med men om jag ska vara helt ärlig drog hennes nekenyogande ner min bastuupplevelse något.

Sedan dess har jag inte badat bastu igen förrän i helgen. I helgen gick det bättre. Återigen satt jag långt ner, ingen var naken denna gång och ingen yogade (bastun var så liten att det hade ändå varit rätt imponerande om någon lyckats yoga där inne men jag är tacksam att ingen försökte). Det var helt okej, tills jag blev ombedd att hälla vatten på aggregatet... Alltså... jag är ju klantig och jag lyckades så klart bränna mig. Jag brände mig dock inte på själva aggregatet, nejdå, det passade jag mig för. Däremot lyckades jag bränna mig på ångan som bildades av vattnet jag hällde på. Så fantastiskt skickligt och ont gjorde det Ont som tusan! Så nu har jag ett stort, rött, svidande märke på min vänstra handled.

På söndagen bjöd vi över sambons familj hit på middag. Det var verkligen jättetrevligt! Jag spenderade större delen av dagen med att städa (det blir liksom mycket stökigare när man bara har ett rum och kök och vi har fortfarande inte fått tillbaka vårt sovrum). Jag ledde ett pass 15-16 och efter det for jag raka vägen hem för att hjälpa till att få klart det sista (och göra mig lite vackrare innan gästerna kom). Maten var fantastiskt god, sällskapet var bäst och jag fick dessutom en efterskottsfödelsedagspresent! Jag fick två tesorter (en jag aldrig testat förut och en av mina absoluta favoriter), en jättefin tekanna i glas och en så himla fin tavla med texten "given enough tea I could rule the world". Tekannan har kommit till användning... mycket! Tavlan fick en hedersplats i köket och teerna har jag redan hunnit njuta av flera gånger!

Jag har verkligen haft en helt underbar helg (trots brännskadad handled... jag får ju vara tacksam över att det inte är värre än så liksom) och jag är så tacksam över alla de fantastiska, underbara människor jag har omkring mig. Det är inte särskilt svårt att vara lycklig, positiv och nöjd med livet när man har så mycket bra runt omkring sig. Jag skulle inte byta mitt liv mot något eller någon!

Likes

Comments