Min Packning.

Hur förbereder man sig för att flytta till Apelryd? Här följer en guide hur du ska hantera hemlängtan, checklista på vad du ska packa och vad man ska göra om en rumskamrat jävlar sig.

CHECKLISTA

Örngott & Påslakan (mina favoritord!)

Täcke

Filtar

Kuddar (Ju fler desto bättre)

Inneskor

Gympaskor & Gympakläder (Badkläder också)

Handuk

Tandborste& Tandkräm

Schampoo&Balsam

Stylingprodukter

Deoderant och andra hygienprodukter, typ ansiktrengöring och bodyscrub.

Parfym

Smink

Smycken

KLÄDER! Sätt ihop outfits innan du slänger ner dom i väskan för ett enklare liv.

Hörlurar

Laddare till mobil&dator

Dator

Resten är ganska individuellt, tex så packar jag skissblock och kaktusar också.


HUR DU GÖR RUMMET TILL EN OAS AV MYS

Ljusslingor. Du har sett dom på tumblr. Du har sett dom på Pinterest. Du har säkert sett dom på inspo-sidor. Sätt en slinga längs gaveln för feel-good på nivå med en amerikansk tonårsfilm á la '03.

Filtar. Förklarar sig själv.

Böcker. Det är något speciellt med en hylla fylld av böcker. Det kvittar nästan vilka böcker det är, "Örtbiblen" och "Hungerspelen" ger både en viss... je ne sais quoi till rummet.

Växter!! Suckulenter, kaktusar, svärmorstunga och garderobsblommor. Nästan omöjliga att döda, höjer stämningen mer än Wii på en hemmafest.

HEMLÄNGTAN

Man vet aldrig riktig hur man reagerar efter man flyttat. Vissa påverkas knappt alls, och vissa bryter ihop. Men vad kan du göra för att lindra din hemlängtan? Det är inte särskilt coolt att grina första natten för att man saknar sin mamma, så här får du tre tips.

1. Ett samtal hem räcker. Det är lagom, ha det som rutin första veckan att ringa hem innan du går och lägger dig. Det hjälper.

2. Ta med något speciellt hemifrån. Det kan ett kuddfodral med ens mammas parfym på (min syster gjorde det vid 22 års ålder när hon skulle ö-luffa i Grekland.) En bild från när man var liten, på semester med familjen eller på sitt husdjur.

3. Fokusera på allt kul! Du ska bo ett 100 år gammalt internat med havsutsikt!

Roommate=Doommate

Om din rumskamrat är jobbig, kom ihåg: du är också jobbig ibland. Prata med varandra så ni kan minska på den ömsesidiga jobbigheten. 

Bitch blicka aldrig, passiv aggressivitet funkar sällan och behandla alltid den odrägliga rumskompisen med enorm vänlighet. Få hen att drunka i din snällhet.

Obs, funkar absolut inte att var låtsassnäll. Man måste vara ÄKTA.


//Ebba
Likes

Comments

NU SKULLE DETTA BLIVIT PUBLICERAT I JUNI, MEN JAJA.

Steg 1: Sätt upp ditt hår. Det ser ut som man bryr sig mer om man fixar håret istället för att låta det hänga och dingla. Skit i trender, gör det som ser bra ut på dig. Och enkelt, för orka hålla på när man vill ut i solen!

Steg 1.5: Målade naglar = Du har ditt liv under kontroll.

Steg 2: Smörj! Med solskydd, body butter, aloe vera, lotion och aftersun. Ta hand om din hud, du kommer tacka dig själv sen när sommaren är över och du har fin bränna och supermjuk hy.

obs ingen babe-garanti.

Likes

Comments

Apelryd erbjöd två av mina abslouta prioriteter; Modelinje och  internatboende. Jag älskar min familj, men jag skulle gärna slippa dem ett par tre år. Och att bo (typ) själv ger en ansvar och frihet. Säg det till dina föräldrar om du har svårt att övertyga dem om internatboendets suveränitet. Det fanns inga gymnasium alls med modelinje ens nära där jag bodde, så egentligen var Apelryd det enda valet för mig om jag ville gå på den linjen jag valt. Och det ville jag såklart!

Just nu när detta inlägget skrivs så bor jag fortfarande hemma, först till hösten flyttar jag till Apelryd. Visste du att Apelryd ligger bredvid Norrvikens trädgårdar och är omgivet av skog på tre sidor? Det är den tredje anledning till att jag valde Apelryd. Jag älskar att vandra i skogen och titta på växter något oehört. Apelryd är nästan som gjort för någon som jag. Men du som läser detta inlägget är nog inte lika entusiastiskt om skogen. Då kan jag berätta att det tar 12 minuter att cykla till Båstad från Apelryd, och i Båstad finna allt du kan förvänta dig att en liten stad ska ha. Nära skolan finns också havet, faktiskt så nära att man kan se det från skolans matsal.

Varför ska du välja Apelryd? Skriv i kommentarerna!
Likes

Comments