​Dag 8

Idag blev det stranden, vi har ett speciellt ställe dit vi alltid åker till. Så ägarna känner till oss väl där.

Det blev frukost där på beachpoint. Sen var det sol, bad och böcker. Jag har börjat återläsa the silverlinings playbook. Vilket är en bok jag älskat länge. Det var dock allt

På återseende!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Dag 7

Idag har varit full av paracetamol, och frukt. Men vi gick ut och åt middag på riveDi traiano. Har sån jävla värk i hela kroppen men hoppas på att den försvinner snart. Så om jag mår någorlunda bättre imorgon blir det stranden. Och kanske lite presentshopping till Olivia och Ossian.

Denna efterrätt var fantastisk! Det var en glassmousse med nötter, kaffe, jordgubbar och citrussås. Jag har endast lite 4G kvar så jag hoppas att wi-fit går igång imorgon då det krånglat de senaste dagarna. Så det kan hända att ni inte får några mer uppdateringar, men vi får hoppas att det ej blir så.

Förhoppningsvis på återseende?..!

Likes

Comments

Dag 6

Det blev varken stranden eller generalen idag, eftersom jag har åkt på en öroninflammation. Så de känns ju sådär när man är utomlands och allt. Så idag blev de en tur till läkaren för antiinflammatoriska örondroppar. Så min dag har bestått av att läsa, använda örondroppar och proppa i mig paracetamol. Men vi åt en god lunch med spaghetti alle vongole och melon till efterrätt.

Men sen åt vi en fantastisk middag på da Cesare! Det blev fritti di calamari, och en vit chokladmousse.

Jag har börjat läsa en ny bok av Kepler, deras nyaste vid namn playground. Vilket är deras första bok utanför bokserien om Joona Linna. Här kommer jag nu skriva baksidan av boken, då jag inte vill avslöja allt för mycket.

"Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten. Hennes hjärta står stilla i en minut och fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet är hon övertygad om att hon vet vad som väntar efter döden. Hon hävdar att man kommer till en våldsam hamnstad.
Jasmin behandlas för krigspsykos, börjar ett nytt liv och får en son som hon ger namnet Dante. Fem år senare råkar de ut för en bilolycka och sonen blir svårt skadad. För att operera honom måste läkarna stanna hans hjärta.
Jasmin inser att Dante inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt. Hon måste följa med honom dit.
Jasmin vet att den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - Playground."

På återseende!

Likes

Comments

Dag 5

Så idag har jag ej tagit några bilder åt er, förlåt! Men idag har varit en ganska lugn, händelselös dag. Jag och pappa har varit på lunch hos grannarna. Farmors granne Massimo, honom har jag en lite rolig historia om. Jag är osäker på om det var 80 eller 90 tal, men det spelar ingen roll. Hur som var mamma och pappa i Italien, i samma hus vi är i nu. Dom brukade åka till en viss strand, och blev vän med badvakten där som bodde vid stranden och hans namn var Massimo. Dom blev även vän med hans flickvän Resa som var servitris på strandrestaurangen.

Sen när de återvände till Sverige hade dom lite kontakt via brev, men tappade den kontakten. Sen 2011 fick farmor nya grannar. Massimo, Resa och två barn med namnen Ciara och Federico. Men de tänkte hon inte mycket på, för Massimo är ett väldigt vanligt namn i Italien.

Några veckor senare åt dom middag med dom nya grannarna. Farmor började prata om sin son Micke och hans tjej Kajsa. Då snappade Massimo upp dom namnen direkt och så insåg dom att Massimo och Resa kände mamma och pappa. Så världen är mindre än man kan tro!

De var allt för nu, men imorgon ska jag och pappa antingen till stranden eller Generalen. Generalen är en fantastisk lunchrestaurang, så vi får se hur det blir men vi hörs imorgon.

På återseende!

Likes

Comments

Dag 4

Så idag var de midsommar firande som gällde! Vi åt de typiska sill, lax, köttbullar, potatis och så vidare.

Och idag kom pappa hit, jag har ju varit här själv i 4 dagar. Så de var kul att träffa honom. Och som uppföljning på allt som hände igår. Jag har slutit fred med Fredrik! Visst jag tycker att hans syn på samtalsämnena från igår är helt fel. Men det är han får tycka det även om jag inte håller med! Den är faktiskt hans rättighet, vi kanske inte är bästisar men vi går inte och ger varandra blickar och kallar varandra namn.

Så det löste sig helt okej faktiskt! Men det var allt för nu.

Så på återseende!

Likes

Comments

Dag 3

Så idag var till största del en bra dag, men vid lunchen gick allt söder. Men de tar vi sist! Vi gick och åt på en strandrestaurang som heter la ciana, med fantastisk havsmat. Åt förrätt åt jag en insalata di mare, huvudrätt calamari fritti, och efterrätt gelato. Med smakerna stracciatella, nocciola och tiramisù. Maten var helt makalös, vi brukar nästan alltid äta där när vi vill ha en fräsch lunch.

Och till de mindre bra nyheterna, visar det sig att farmors man är transfob, homofob och sexist! Detta kom fram när vi började debatera mänskliga rättigheter. Och jag berättade om en transkvinna som gick in i kvinnornas badrum men blev utkastad av en vakt. Och sedan när hon gick in i männens blev hon nerslagen, för att hon var trans.

Och anledningen att jag tog upp denna händelse var för att Fredrik pratade om en transman som ville gå topless på badhuset. Och han sa att det var urlöjligt hur han vann i rätten med det. Då tog jag upp det om badrummet, för att bevisa att dom inte har det lätt. Dom blir utsatta för extrema mängder våld och det är skyhöga självmordssiffror hos transmänniskor. Men där kom han helt trångsynt och talade om hur löjligt det är och att dom har ett val.

Då efter att han inte fick det igenom skallen tog jag upp homosexualitet. Och sa "Men har du något emot gaymänniskor?" Och han sa som tur var nej. Men sen förstörde han de lilla hoppet jag hade om honom genom att säga att de ej bör gifta sig. Och såklart så slog de väldigt nära eftersom jag själv är gay.

Så såklart frågade jag vad som får honom att tycka så. Och han sa att giftemål är en indikation att man ska/kan/vill skaffa barn. Jag sa ju såklart att med dagens teknologi kan man det. Jag talade om för honom att det finns artificiell insemination, adoption och surrogat mammor.

Men han fortsatte, så jag försökte återigen byta samtalsämne och kom in på feminism. Jag började prata om hur kvinnor bör få gå topless och klä sig/se ut som dom vill. Då började han snacka om hur dom inte bör få det. Återigen bevisade han vilket svin han är. Jag sa att en kvinna bör få gå i urringat utan att folk ser ner på henne och utan att hon riskerar att bli våldtagen. Då pratade han om hur kvinnor som går så bara vill provocera fram en reaktion, utsätter sig själv för dom riskerna och får stå sitt kast. Vilket gjorde mig rasande! Jag sa men varför i hela helvettet ska kvinnors bröst sexualiseras när männens inte gör det? Det ända skillnaden är att dom har mer fett och producerar mjölk. Hans ända svar var jaja och en ögonrullning. Jag tog upp kvinnor med piercingar och tatueringar som ett exempel och han sa att det är ohygieniskt och att dom bara vill ha uppmärksamhet. Han påstod att alla kvinnor som klär sig lite 'provokativt' eller ser annorlunda ut ser korkade ut.

Såklart sa jag att han inte kan dra förhastade slutsatser om någon endast baserat på hur dom ser ut. Kvinna, man eller annat! Men han stod fast vid sina trångsynta åsikter.

Så jag fick ingen middag eftersom jag inte vill ha med honom att göra. Men jag inser att jag måste äta så jag får väl bara ignorera honom och bara prata med farmor. Det var allt jag hade för idag. #lovewins

På återseende!

Likes

Comments

Dag 2

Så idag har varit en väldigt händelselös tråkig dag. Den har endast bestått av att sola, bada i poolen, äta och sova. Men imorgon ska vi ner på la lanterna och äta lunch. Sedan ska vi på Conad, så de kommer ni följa med på.

På återseende

Likes

Comments

Dag 1

Så nu är jag här på stan på esclusivo caffeteria gelateria. Jag åt nyss en fantastisk gelato med stracciatella tiramisù och macchiato. Glassen i Italien är överlägsen jämfört med någon annan stans. Kaffet också för den delen! Eller ja allt i matväg om jag ska vara ärlig.

Att bara sitta på denna plats och titta ut över Sperlonga den vita staden och havet är något man kan leva med.

Idag blev den en fantastisk lunch bestående av melanzane och ravioli som farmor tillagade. Att sitta där under pergolan med direkt solsken som skyddas svagt av vinrankorna och pelargonerna är extremt avslappnande. Terracina är en av de vackraste platserna på denna jord. Jag fascineras av naturen och vänligheten av folket här. Alla hälsar, kramas och säger hejdå till varandra. Även om det så bara är på en resturang eller mataffär, vilket är något jag tycker Sverige bör ta efter.

Om det är något det finns gott om är det färsk frukt. Jag plockade fikon direkt från ett av träden i trädgården. Samma sak med persikorna.

Kvällens middag blev på en avlägsen liten pizzeria uppe i bergen. Tyvärr tog jag ej med mobilen så jag kan inte erbjuda er några bilder. Men maten där uppe var som vanligt helt fantastisk! Nu står jag bara på uteplatsen och uppskattar utsikten. Det var allt för idag, så godnatt folk!

Och på återseende.

Likes

Comments

Nu sitter jag här på Lavazza, äter lunch och väntar på att få boarda planet. Titta på bilden nedan! Jag trodde inte mina ögon när jag såg någon med två minion tatueringar! Men aja hur som helst planet boardar 12:50 och lyfter 13:10. Sen blir jag hämtad från flygplatsen och körd hem. Det första jag ska göra är att hoppa rätt ner i poolen!

Och efter de, om jag känner farmor rätt har hon gjort nån god mat. Antagligen mozzarella di buffala. Ni får minst ett till inlägg som kommer ikväll.

Så på återseende:)

Likes

Comments

PÅ VÄG TILL ARLANDA
Nu står jag här och väntar på mitt tåg till Arlanda! Är sjukt taggad, snart bär det av till Terracina.

Likes

Comments