View tracker

Söndag är en såndär favoritdag! När man kan lufsa runt i myskläder och bara göra inget! Men efter ett rejält IBS-skov igår så får jag ställa in slappet och se till att få hemmet städat. Har fyra stolar att skruva ihop också. Jädrans pillerijobb. Det ska göras. Dags att dra igång snabeldjuret och dammvippan för klockan fyra bjuder barnen (och deras pappa) ut mig på middag. Det gör dom idag istället för imorgon, när jag fyller år, eftersom dom är hos sin pappa då och jag jobbar.

Likes

Comments

NU KÖR VI!!! Tagga nytt jobb, ny kommun, ny inriktning, ny storlek, nya kolleger och nya barn!!! http://www.skanskasmastadenskulturskola.se
En ny sida i livets bok ska skrivas och det ska bli så spännande! Nya saker att lära och förhoppningsvis finns det en del kunskap som jag kan dela med mig av. Mest nervöst idag är att möta alla nya föräldrar!
Det härliga är att jag idag kan ha med barnen både till och från jobb eftersom vi nu alla tillhör skånska småstadens kulturskola. #detremusketörerna
Det firar vi ikväll med pizza, god dricka och en massa popcorn!
Ha en bra dag allihop!!!

Likes

Comments

​Märkligt det där med växelvis boende. Vi har haft lite olika varianter men har nu landat i varannan vecka-grejen. 

Idag kom mina älskade grabbar till mig och jag vrider om reglaget till MAMMA- Petra. Det är ett alldeles underbart läge där jag liksom njuter av att vara hemma och höra dom från deras rum. Jag gillar att laga käk och sitta och småprata med dom vid köksbordet. Jag blir hemma-mys-fixaren. 

När jag var nyskild så var det mycket så att när barnen var hos sin pappa då passade jag på att städa, pyssla om hemmet, tvätta och vila upp mig på sofflocket. När dom sedan var här så var jag med dom 24-7. För att jag saknat dom och för att jag ville både få och ge så mycket som möjligt innan det var dags för dom att åka till pappa igen. Men vet ni, dom där små "vill-vara med-mamma-mycket-grabbarna" har blivit stora och att hänga med morsan ligger liksom inte högst på priolistan. 

I takt med att det har hänt så har jag också förändrats (såklart). Nu när jag slår på MammaPetra så är det då som jag trixar och fixar med allt som hör hemmet till. Då är jag mamman som finns till och som är hemma men utan att pressa dom att "göra något" hela tiden. Jag fixar tända ljus, jag värmer varm choklad och jag tjatar och är världen dummaste morsa. Och jag älskar det!!

När sedan dom ger sig iväg till pappa då går reglaget över till PETRAPetra och jag är nästan inte hemma alls. Jag umgås men vänner och familj. Jag tar shoppingturer och skulle jag vara hemma ett tag eller en kväll så ligger jag på soffan och slötittar med en påse godis på magen. Jag tillbringar mycket tid med en nära vän som också lever ensam. Vi snackar, spelar kort, lyssnar på musik och lagar middag på det vi hittar i våra kylar :) Mest av allt så samlar jag ihop en massa härlig energi och producerar en hel hög med endorfiner.  Hemmet rasar lite lätt ihop men inte värre än att det går att göra ett ansiktlyft på det på söndag eftermiddag.  

Likes

Comments

Har haft en alldeles underbar helg igen!
Jag är så tacksam för de vänner jag har. Både de jag haft länge, länge och alla de nyfunna vänner jag fått. 2016 har verkligen startat på ett alldeles underbart sätt. Mycket skratt och en del allvar i en perfekt kombination! Jag har haft att göra hela tiden men det har varit saker som gett mig positiv energi. För ett tag sedan gick mina "barnfria tid" åt till att vila upp mig men nu är även den tiden fylld med glädje och energi och jag verkligen känner hur det får mig att må gott i själen. Mår man gott i själen så klarar man även svåra saker på ett lättare sätt. Så var rädda om varann och glöm inte att berätta för de omkring er hur mycket gott dom gör för er bara genom att finnas till. ❤️ Jag ska verkligen försöka att ta tillvara på alla små saker i vardagen. Saker händer ibland som man kanske inte riktigt tänkt igenom men då gäller det att dra nytta av lärdom och ändå hitta det som varit bra i den situationen. Det har hänt främst en sak som jag kanske egentligen borde ångra. Det gjorde jag direkt efter också. Men ju mer jag tänkte på dessutom mer insåg jag att det ju faktiskt också gav mig en hel del positiva upplevelser så nu försöker jag att fokusera på vad det gav och inte vad som egentligen var fel med det. 😉

Likes

Comments

Igår lämnade jag över de barn jag jobbat med under den senaste tiden till min kolleger. Vi satt under kvällen och pratade om de barn jag har haft som mina ansvarsbarn! Det var med blandade känslor. Jobbigt och känslomässigt eftersom "mina" barn varit mina så länge och jag har jobbat väldigt nära dom så länge. Kände mig som en hönsmamma :) Men samtidigt var det lätt eftersom jag vet att mina kolleger på Virvelhuset är topnoch! Dom är underbara och ser barnen precis så som man ska ❤️ Ni är fantastiska Susanne, Marjatta och Madde (ja Madde jag vet att du är fantastisk redan efter dessa få veckor).
Det var första steget mot slutet. Nästa vecka blir tuff. Jag ska lämna över mitt arbetsledaruppdrag till chefen och jag ska börja säga hejdå till mina ungar och mina kolleger. Men snart börjar en ny era. Ett nytt jobb, nya kolleger, nya barn och ett nytt sätt att arbeta. Det ska bli så spännande!
Idag åker jag ut till mitt nya jobb för att träffa de kolleger jag ska jobba med. Så nu ska även första steget mot det nya tas.

Likes

Comments

Idag var det som gjort för en bra dag! Jag vaknade en halvtimme innan klockan ringde av att jag skrattade högt!! Blev snabbt klarvaken men kunde absolut inte sluta skratta. Det bara bubblade. Precis som det kan vara när man vill skratta men vet att det inte passar sig. Man håller sig tills det inte går längre och man bara frustar.... Sä startade jag min morgon!!
Dagen har fortsatt att vara underbar. Massor av kärlek och härliga ord från kolleger och föräldrar som jag snart ska lämna efter en hel massa år. Spontana kramar och goda ord på vägen. Samtidigt kommer ett sms från mitt nya jobb där det stod att dom längtade tills jag kommer. Eftermiddagen tillbringades först på Chaubella (nya naglar) och sedan med en god fika med min älskade grabbar.
En underbart härlig onsdag avslutas nu i soffhörnan med en mugg kaffe.

Likes

Comments

Det skulle vara positivt tänkande ;) Men redan nu 7:29 känns det som det blir en svår uppgift.

Kvällen igår blev ju i och för sig lite oväntad men morgonen idag...... WOW!

Tonåringen i huset vaknar på ett sjuhelsikes humör och vips så är man den dummaste mamman i universum. Jag har inte sagt ifrån tillräckligt bestämt att han skulle gå och lägga sig i går så det är MITT fel att han är trött. Hans klocka ringde inte som den ska och jag väckte honom tio minuter försent så det är MITT fel att han måste "skynda" sig. Hans mobil ville inte ta emot vårt WiFi så det är ju värdelöst så det är MITT fel att han inte kan kolla upp en grej som är sååååååå viktig klockan sju på morgonen. Grrrrrrr

Idag på jobb ska jag överlämna ett av mina hjärtebarn till min nya kollega. Handlingsplaner ska skrivas och kunskap och erfarenhet ska delges. Med andra ord så är det nu början på slutet på mitt 25 år långa jobb i denna kommunen börjar Sorgligt på sitt vis.....

Så nu blir utmaningen att hitta det positiva i denna dagen. :)

Likes

Comments

​En liten show från nyår! Tror Susanne och jag hade roligast! Det är hon som filmar....... De två i bakgrunden ser halvroade ut och de andra festdeltagarna var nog ute :D

Likes

Comments

Här är osannolikt pigga! Härligt! Sedan lär det väl bli kraftigt soffhäng ikväll :)
Ha en bra dag alla'

Likes

Comments

Nu börjar 2016 på allvar! Skolväskorna är packade och grabbarna är på väg i säng!

Detta är mitt fösta inlägg på denna bloggen! En blogg som ska handla om MITT år.

2016 började tom bättre än vad 2015 slutade. Det var en nyårsafton med en massa nya bekantskaper. En kväll/natt/morgon som var alldeles otroligt kul, fartfylld och så småningom mysig! ;)

Denna nyårsafton och nyårsdags morgon blev verkligen som en symbol för hur jag vill att mitt år ska bli! Nya bekantskaper, gamla vänner, mycket skratt, spänning, saker jag aldrig gjort, saker som det var länge sedan jag gjorde och saker som jag upptäckte jag nu gillar trots att jag inte gillat det tidigare.

Spänning, glädje, skratt, utmaningar och uppskattning. Inte kan en start bli bättre än så! Ett stort tack och en massa kärlek till alla er som bidrog till den starten.

Årets två första veckor har fortsatt på det temat. En avkopplande start med en massa kul planer. Mycket skratt, mycket avkoppling men även en del fester och små träffar!

Det som ligger närmast framför mig nu är att jag ska träffa min bror som jag inte sett på 44 år och ett arbetsplatsbyte som ska bli riktigt, riktigt spännande.

Nu ska jag krypa till kojs så att jag är redo för att ta mig an även 2016 års vardag


Likes

Comments