Ska bli så härligt med vår. Att få se solen, att det äntligen ska bli lite grönt ute, att det ska börja blomma igen. Slippa alla tjocka jackor och klumpiga skor. Kunna vara utomhus. Är även så taggad på vårkläder: trenchcoats, ballerinaskor eller pumps, blommiga klänningar. Nu ska jag peppa med glass tror jag.

Likes

Comments

1947 var året då dadaisten Hans Richter skapade avantgardefilmen Dreams that money can buy. Den var väldigt radikal för sin tid, och inte bara för att det är en film i färg. Den innehåller långa drömsekvenser och många karaktärers öden flätas samman i denna film. Huvudpersonen inser att han kan läsa andra människors drömmar genom att se dem i ögonen, och bestämmer sig för att försöka tjäna pengar på det. Med en mycket speciell berättarteknik, anonyma karaktärer och mycket intressant bildspel är detta verkligen en väldigt egen film.

Likes

Comments

Hade lite tid över i skolan så jag tänkte att jag skulle läsa lite. Jag läste därför ut "Det är Natten" av Karolina Ramqvist och började på "Gender Trouble" av Judit Butler. Väldigt olika böcker, då Butler är akademiker som kritiserar heteronormen och vad det egentligen innebär att vara kvinna och Ramqvist skriver om hur det är at vara kvinna och författare. Hur man måste förhålla sig till barn, familj och framför allt män när skrivandet äter av ens tid.

I övrigt är det ju äntligen vår nu. Solen går upp tre minuter innan jag lämnar huset vilket innebär att det inte är beckmörkt när jag kommer fram längre. Äntligen!

Likes

Comments

I och med att jag går i skolan på Söder och har många håltimmar vandrar jag runt en del i områdena runt Skanstull. Bland annat har jag många gånger gått förbi crêperian "A la Crêpe" som jag gått och suktat efter att få gå till. Så häromdagen drog jag med mig Sofia dit. Vi var båda mycket nöjda med såväl crêpes som lokal. Jättemysigt, med tända ljus och väldigt Parisisk inredning.

Likes

Comments

Oscarsnominerade La La Land hade biopremiär igår, så jag och Beata var där på Bio Rio för att se den. Vi började kvällen med att äta sushi på ett ställe som Beata kände till sedan innan.

Eftersom Beata är vegan (i alla fall för det mesta) åt hon tofu- och avokadosushi medan jag provade en variant av sushirulle som innehöll avokado, gurka och tonfisk som toppades med mangosås och serverades med mynta. Väldigt gott. Efter det drog vi oss vidare mot Bio Rio.

Filmen var suverän! Filmfotot, alla dansnummer, musiken och inte minst skådespeleriet. Emma Stone är verkligen en stjärna som den hårt arbetande Mia med skådespelardrömmar som finner sig utkonkurrerad gång på gång. Ryan Gosling gör ett av sitt livs bästa roller som enstörningen Sebastian som vill öppna jazzklubb och rädda en döende genre. Alla solnedgångar får mig att vilja flytta till Kalifornien bums.

Efter filmen drog vi till Bitter Pills för drink och filmdiskussion. Bartendern sjöng en låt, bad alla gäster applådera och sade sedan "jag älskar verkligen spontana applåder". Jarrå.

Likes

Comments

🌟 Veckans huvudfokus:
Jag har en ganska lugn skolvecka, så jag kommer faktiskt ta det lugnt lite! Ska träffa vänner, syssla med improteater och kanske gå på bio. Supermysigt!

🌟 Veckans läsning:
Läser just nu "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie, Biafrakriget. Fruktansvärt gripande bok. Efter sen blir det nog lite Sartre.

🌟 Veckans tråkiga:
Att det är mörkt och trist och januari. Usch och fy.

🌟 Veckans struktur:
Inte jättemycket sådant faktiskt. Jobbar konstiga tider och sover för lite. Som vanligt. Men jag är ganska glad ändå.

🌟 Veckans andra planer:
Börja rita på mönster till studentklänning, låna bok till bokklubb, köpa nya oljepasteller.

🌟 Veckans pepp:
Teater, umgänge, läsande, målande.

🌟 Veckans matlagning:
Entrecote med pappa, crêpes med Sofia, och sweet potato fries med Lilly. Hoppas jag.

🌟 Veckans sköna:
Mina nya varma tofflor. 10/10

🌟 Veckans oplanerade:
Är ganska uppbokad faktiskt.

🌟 Veckans blogginlägg:
Eventuellt lite recept på kul mat eller filmdiskussion. Vem vet?

Likes

Comments

Var igår kväll och såg Limits av Cirkus Cirkör på Dansens Hus. Helvete, så bra den var. Man skulle kunna stanna tiden när som helst i föreställningen och bara dra koncentrerad fascination, rädsla och och totala engagemang ur publiken. Och LoopTok är en fantastisk musiker.

Likes

Comments

Jag och Andrea firade nyår på Nalens burleskklubb Fräulein Frauke Presents och had verkligen the time of our lives. Temat var 20-talsmaskerad och alla var uppklädda till tänderna. Med Reuben Kaye som konferencier och med såväl jazzmusik, liveframträdanden och många väldigt duktiga dansare var kvällen kalas! Mycket bra sätt att inviga året.

Likes

Comments

I år firade jag jul hemma med min familj, vilket var fint eftersom förra året var annorlunda. Det var fint att träffa alla samlade igen, äta god mat och ge och få presenter! Min lillasyster, musikern, spelade lite elgitarr för oss också, vilket var coolt. Hoppas att ni alla haft en kalasbra jul även nu, och får en god fortsättning!

Likes

Comments