View tracker

Idag skulle jag och Ellen gå på rundvisning på Dramaten. Hur kul grej? På vägen dit tittade vi först på te på en liten julmarknad som slagits upp. Jättemysigt, tyckte vi, och luktade på allt. När vi lyckats slita oss ifrån alla teer gick vi till Beyond Retro (om man vid något tillfälle skulle vilja hitta mig och Ellen utan att veta var vi är kan man alltid chansa och gå dit). Väl där provade vi brudklänningar, av ingen särskild anledning, men de fanns där och de var fina. Efter det gick vi till Sturekatten för fika. Det var kalas!

Efter en kortare fika gick vi till Dramaten för rundvisningen. Det var så intressant! Vi fick titta på kostymförrådet (bland annat en kostym som bars av Stellan Skarsgård, supertunga sidenrockar och rosa kappor från Miu Miu), en av scenerna och logen. Så fint!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har ni också vissa album, band, musiker eller låtar som påminner er om en viss årstid? Jag har flera sådana, här är fyra exempel; de första två är:
Redbud Tree av Mark Knopfler och Wolfgang av Pete Drogde and the Sinners.

Hurricane av Dylan och Guilt av Marianne Faithful (Broken English är för övrigt ett fantastiskt album).
Nu ska jag plugga IR och dricka te. Ha det så bra!

Likes

Comments

View tracker

Söder visade upp sin bästa sidan igår morse när soluppgången lyste rosa. En riktig kontrast mot det vanliga novembergrå mörkret. ​

Likes

Comments


Jag tycker att det är så fint ute nu. Snön lyser verkligen upp natten, himlen ser aldrig lika nattsvart ut, bara mörkt rosa. Det är fint! Så tycker jag också att det är lite kul med alla gröna ich gula löv som hänger kvar på sina grenar under snön. Det känns som om det är flera årstider samtidigt.

Likes

Comments

Vad passa bättre för sista söndagen på ett höstlov än konstmuseum och veganbuffé? (Ja, det hade väl varit ett till lov det. Men utöver det!)
Fotografiska har flera väldigt intressanta utställningar just nu och en av dem är 1-2-3-4 av Anton Corbijn, med bilder ifrån hans långa karriär inom musikfotografi. Himla intressant! Det är ju dock, som i många musiksammanhang, typ 90% män.
Andra utställningar finns också, vi såg Spirit for Change, Transitions och Höstsalongen, alla riktigt intressanta utställningar.

Sedan gick vi till Hermans för buffé!

Likes

Comments

I fredags stod jag hela dagen och städade, dekorerade och förberedde för kvällens tillställning. Bahar, Eva, Elsa och Beata skulle komma över på fest hos mig. Yay! Vi var utklädda, åt vegansk tacos, spelade Cards Against Humanity och hade det toppen. Gillar detta gäng väldigt mycket.

Likes

Comments

Häromdagen plingade min mobil till med ett sms från Filip. Han frågade om jag ville gå på bio. Självklart ville jag det! Han föreslog filmen "Absolutely Fabulous" och jag tänkte, tja, Filip kan ju film, varför inte?
För er som inte sett den handlar den om två äldre, kedjerökande brittiska damer i PR-branchen som tvingas fly landet efter att en av dem av misstag knuffat ned Kate Moss i Themsen. Åh jävlar, vilket liv det blir. Filmen får tusen pluspoäng för det "Some like it hot"-inspirerade slutet.
Efter filmen gick vi runt i Gamla stan lite, tittade på stjärnor och pratade om Paris.

Likes

Comments