Igår kom Ellen över och år fajitas. Himla bra mat. Eftersom hon är vegan gjorde vi en vegansk variant och hade i sojasubstitut istället för kyckling. Blev supergott. Sedan ville Ellen ha en ny bra instagrambild och då var det bara för mig att lägga mig o trappan med mobilkameran i högsta hugg medan Ellen poserade med mitt lilla citrusträd.

Sedan gick vi ut på promenad i vårsolen. Vårsolen! Äntligen! Så glad att det äntligen är ljust ute. Nu kan man ju vara utomhus. Det är fantastiskt. Ser fram emot att hänga massa med Ellen i sommar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det äntligen vår på riktigt. Och vilken vår sedan! Jag har en hel massa saker att se fram emot nu i vår! En hel massa studentskivor river av våren, som avslutas med min egen klass skiva. Vidare så har jag en pjäs som ska sättas upp i mitten av april och jag ska även vara med och spela improvisationsteater på Kulturnatten. Så fyller jag ju 20, ska ta körkort och ta studenten. Det blir en händelserik vår.

Likes

Comments

Hej! Jag fick biljetter till Svansjön av min faster i julklapp och nu var det äntligen dags! Ryska nationalbaletten framförde en fantastisk version av Svansjön, ni vet när någonting är så fint att man riktigt kan känna hur hjärtat sväller? Så fint att man kan känna så över konst, musik och rörelser.

Likes

Comments

Hade lite ledig tid så läste lite gamla modemagasin. Älskar vintageklänningar och 60-talsmode. Sminket, minikjolarna, stövlarna, blusarna, håret. Så himla stilrent och chickt.

Likes

Comments

Visade Sara runt på Söder trots att jag ju bor norr om. Vi klappade på klänningar i sammet, tog bilder på blommor och provade cheerleadingkjolar.

Kul att hänga på Pop. Vill bli vän med alla som jobbar där, det är en så groovy affär.

Likes

Comments

Ska bli så härligt med vår. Att få se solen, att det äntligen ska bli lite grönt ute, att det ska börja blomma igen. Slippa alla tjocka jackor och klumpiga skor. Kunna vara utomhus. Är även så taggad på vårkläder: trenchcoats, ballerinaskor eller pumps, blommiga klänningar. Nu ska jag peppa med glass tror jag.

Likes

Comments

1947 var året då dadaisten Hans Richter skapade avantgardefilmen Dreams that money can buy. Den var väldigt radikal för sin tid, och inte bara för att det är en film i färg. Den innehåller långa drömsekvenser och många karaktärers öden flätas samman i denna film. Huvudpersonen inser att han kan läsa andra människors drömmar genom att se dem i ögonen, och bestämmer sig för att försöka tjäna pengar på det. Med en mycket speciell berättarteknik, anonyma karaktärer och mycket intressant bildspel är detta verkligen en väldigt egen film.

Likes

Comments

Hade lite tid över i skolan så jag tänkte att jag skulle läsa lite. Jag läste därför ut "Det är Natten" av Karolina Ramqvist och började på "Gender Trouble" av Judit Butler. Väldigt olika böcker, då Butler är akademiker som kritiserar heteronormen och vad det egentligen innebär att vara kvinna och Ramqvist skriver om hur det är at vara kvinna och författare. Hur man måste förhålla sig till barn, familj och framför allt män när skrivandet äter av ens tid.

I övrigt är det ju äntligen vår nu. Solen går upp tre minuter innan jag lämnar huset vilket innebär att det inte är beckmörkt när jag kommer fram längre. Äntligen!

Likes

Comments

I och med att jag går i skolan på Söder och har många håltimmar vandrar jag runt en del i områdena runt Skanstull. Bland annat har jag många gånger gått förbi crêperian "A la Crêpe" som jag gått och suktat efter att få gå till. Så häromdagen drog jag med mig Sofia dit. Vi var båda mycket nöjda med såväl crêpes som lokal. Jättemysigt, med tända ljus och väldigt Parisisk inredning.

Likes

Comments

Oscarsnominerade La La Land hade biopremiär igår, så jag och Beata var där på Bio Rio för att se den. Vi började kvällen med att äta sushi på ett ställe som Beata kände till sedan innan.

Eftersom Beata är vegan (i alla fall för det mesta) åt hon tofu- och avokadosushi medan jag provade en variant av sushirulle som innehöll avokado, gurka och tonfisk som toppades med mangosås och serverades med mynta. Väldigt gott. Efter det drog vi oss vidare mot Bio Rio.

Filmen var suverän! Filmfotot, alla dansnummer, musiken och inte minst skådespeleriet. Emma Stone är verkligen en stjärna som den hårt arbetande Mia med skådespelardrömmar som finner sig utkonkurrerad gång på gång. Ryan Gosling gör ett av sitt livs bästa roller som enstörningen Sebastian som vill öppna jazzklubb och rädda en döende genre. Alla solnedgångar får mig att vilja flytta till Kalifornien bums.

Efter filmen drog vi till Bitter Pills för drink och filmdiskussion. Bartendern sjöng en låt, bad alla gäster applådera och sade sedan "jag älskar verkligen spontana applåder". Jarrå.

Likes

Comments