Header

Ännu en solig dag på denna paradisön.
Favvo stället är helt klart Cape Fruit, en härlig liten snackbar som serverar lättare luncher, smoothies och färska juicer. Bästa är dock att allt är organiskt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag lämnade vi den fina lägenheten på Gozo och bor nu istället i ett litet hotellrum på Malta. Väldigt skönt med en pool på området dock!
Lägger in lite bilder på lägenheten också, bara för den var så fin. Jag hade gärna dekorerat vårt hem i en liknande stil. Så snyggt och havsinspirerande.

Likes

Comments

Sista heldagen på Gozo innan vi ger oss vidare mot Malta. Blev ingen paddleboarding då det var lite blåsigt och vågigt. Vi bestämde oss för att paddla kajak istället. Ganska tufft med de starka strömmarna men det gick bra ändå. Väldigt roligt att få se allt från havet.
Efter det blev det lite fotorunda och bussen vidare.
Åkte för att titta på en liten strand som ligger med två klippor som väggar. Vägen dit var rent ut sagt hemsk men verkligen värt det när man kom fram. Här var heller inte något folk så man fick ett bättre intryck om hur det ser ut, utan turister. Nu blir det lite sömn så vi kommer upp i tid imorgon och hinner packa.

Likes

Comments

Gårdagen var väldigt varm, speciellt på ens brända hud. Så vi försökte hålla oss i skuggan så mycket som möjligt. Rasmus dök igen så vi åkte till Azure Window, där Game Of Thrones är inspelat. Scenen där Khalesi och Khal drogo gifter sig. Vi fick höra att Maltas regering och filmbolaget hade hamnat i en konflikt då producenterna ville fylla på med sand inför inspelningen, och efter det inte gjort sig av med allt. Så inspelningen flyttades från Malta.
Fram mot kvällen tog vi bussen in till Victoria, Gozos "huvudstad". Där blev det lite shopping på deras förvånansvärt moderna köpcenter.
Idag ska vi försöka se om vi kan paddleboarda, eller om vindarna är för starka för det. Hoppas inte på det då det redan klockan 9 var 30 grader varmt.

Likes

Comments

Efter att ha spenderat ca 8h i direkt solljus idag, ser jag numera ut som en kräfta. Men vad gör väl det när man har haft det trevligt?
Imorse tog vi båten till Comino, Maltas minsta ö. Där badade och solade vi i Blue lagoon. En lagun med kristallklart vatten. Så himla vackert, verkligen värt ett besök. Vi åkte dit kl 9 och hyrde solstolar och parasoll, gick och badade i en timme. Under den tiden fyllde det på ordentligt med turister, och mer blev det under dagen. Så ska man dit så åk på morgonen!
Nu ska vi göra oss i ordning lite och bege oss ut och äta!

Likes

Comments

Idag har vi varit på olika stränder, Rasmus har dykt och jag har solat. Så klart och fint vatten det är här. De flesta stränderna här är klippor med stegar ner till vattnet. Men vi tog bussen till en sandstrand, San Blas Bay. Det var inte det lättaste att ta sig ner och inte det lättaste att ta sig upp. Brantare backar får man leta efter. Men det var absolut värt det, sanden var härligt orange och vattnet vackert blått. Ganska mycket vågor men det är alltid kul att simma i.

Likes

Comments

Hejsan!
Sitter just nu i vår lägenheten här på Malta och fick inspiration att blogga lite igen! Så vad passar bättre än när man är på semester?
Vi kom hit igår så vi håller fortfarande på att lära oss ön och framför allt busstrafiken. Vi har en superfin lägenhet som vi har bokat via Airbnb på Gozo, Maltas näst största ö. Här ska vi bo i sex nätter och sedan åker vi vidare till stora ön, Malta. Idag har vi utforskat lite och hamnade på en superfin strand med kristallklart turkost vatten. Nästan inget folk att trängas med heller, kan det bli mycket bättre?

Likes

Comments