Del 1

Heihei alle sammen! Vi har tatt over kialilo motell i lushoto, og trives der😄 første dagen vi va her så fikk vi omvisning på Peacemaker orginajonens kontor i Lushoto. Som er de vi samarbeider med, og som fikk oss her til Tanzania. De har forskjellige prosjekter og opplegg for å prøve å gjøre Tanzania til et bedre land for sine innbyggere.

Vi har også fått en kort introduksjon og omvisning på noen av skolene i området, og skal lære mer om de senere i oppholdet.
Vi har også gjort mye og kost oss masse på fritiden her. For eksempel har noen dratt på spa, hvor de fikk skjemt seg bort, etter en uke uten vann i dusjen.
Noen av oss har blitt kjent med noen ungdommer som har øvd til nationals i sang og dans. (Noen har til og med fått en crush).
De fleste av oss har også blitt litt bedre kjent med Lushoto, og hva denne lille byen har å tilby av markeder og liv og røre.
Vi har også spist masse god mat og fått litt farge i trynet fra den litt sterkere sola.

Idag har vi fått oppleve kirka her i Tanzania, (i hele tre timer, til noens store forferdelse). Var likevel lærerikt å oppleve.

Det var det for denne gangen☺️

Likes

Comments

Hei, og velkommen til vår blogg om de opplevelsene vi har i Tanzania.


Det første som slo oss når vi kom ut av flyplassen var hvor søt bussen vår var. Og det beste av alt AIRCONDITION! Det var deilig etter å ha venta lenge i varmen inne på flyplassen. Det var også da vi møtte de som har i oppgave å passe på oss gærne peacemakere på tur. De var super hyggelige, veldig imøtekommende og hadde noen spesielle navn. Det var Ramadan(Ramso), som liker å løpe på og av bussen i fart, så var det Goodluck, som var sjåføren vår, som kjører som et svin. Vi fryktet nesten for livet noen ganger, men vi var heldige og overlevde. Likevel setter vi vår lit til han etter å ha snakket med han, og har innsett at han har mer kontroll enn vi trodde. I tillegg er han veldig hyggelig, men kan minimalt med engelsk. Han siste vi møtte første natta het John, vår lifesaver. Han har reddet oss fra mange misforståelser, ved å oversette til engelsk. Han har også holdt oss unna farlige steder og situasjoner. Noe vi er veldig takknemlige for. Noe annet vi er takknemlige for er de kule swahiliske ordene han har lært oss slik som "mambo vipi", "dada", "kaka" og "shikamo".

Noe vi fikk god bruk for da vi dro til markede i Dar es Salaam, da alle prøvde å få tak i oppmerksomheten vår. Selgerne hopet seg opp rundt oss, og vi trengte bare å nevne noe så fant de fram hundre eksemplarer av alt. Ingen av oss har nok fått så mye oppmerksomhet som vi gjorde i de trange gatene til markedet. Senere, når vi skulle ut av markedet, fikk vi se en liten del av slummen. Det satte det meste i perspektiv for de fleste av oss.

Det siste vi har gjort er å ta turen fra Dar es Salaam til Lushoto, som var en ti timer lang busstur, der vi fikk se mye av Tanzania. Blant annet den nydelige naturen og de søte dyrene. (spesielt geitene var søte ifølge Matilda, som minte oss på det hver gang vi så en geit i løpet av de ti timene.) På veien fikk vi også se mye av forskjellene i Tanzania. Vi så alt fra nydelige hus, som minte om kunstverk til de små hyttene laget av møkk. Vi møtte også på selgere, da også unger, som stod å solgte diverse ting langs veien. Det var vanskelig å observere, og satte en støkk i flere av oss.

Da vi endelig kom fram slitne og trøtte, møtte god mat og et hyggelig motell oss oppe i fjellene. Dette fikk stemningen opp igjen, og siden har vi storkost oss her.

Likes

Comments