8 november, Pernilla skriver

Våra tre barn har hela tiden varit positiva till adoptionen och längtat efter sin lilla syster. Men att de skulle bli så kära i Juni och hon i dom hade vi nog ändå inte riktigt vågat hoppas.

Att se kärleken mellan dom är bland det vackraste jag vet.

Att stå och räkna i kurragömmaleken och kika lite mellan fingrarna för att se John hjälpa en fnittrande Juni ner i en sportbag för att gömma sig...

Att höra hur John och Juni skrattar och skrattar och se hur Juni försöker få John att sova i soffan, men han studsar upp igen, gör sittups, och hon fnissar och ropar "nää Jååhn"

Att höra Juni springa upp för trappen, ropandes "Ida, Idaaa", höra henne öppna dörren och Idas "hej gumman, kom in! Ska vi räkna på mandarin?"

Att höra Ida och Juni sitta och sjunga och prata på mandarin inne på Idas rum samtidigt som Ida målar Junis naglar...

Att se Junis lycka då hon får klättra upp i Moas säng och sen ligga och titta på foton på kameran tillsammans med Moa.

Då Otto skulle upp på vinden frågade han Juni: "Vill du följa med pappa upp på vinden eller vill du vara lite med Moa?"..."Juni vill va mycke med Moa". :)

Att efter att ha plockat undan kvällsmaten hitta Juni inkrupen i Moas famn, pratandes om hur det var i Taiwan...."Vi sitter här och pratar om livet" sa Moagoa.

Att se Johns stolthet inför kompisar, och höra honom berätta om hur bra Juni är på att spela fotboll, även om vi fick veta i  en av rapporterna innan att hon inte kunde sparka boll alls...

Att se Idas glädje över Juni då hon kommer hem från en lång skoldag, hur hon alltid tar sig tid att krama, gosa med och SE henne innan hon går upp till sig.

Att efter ett tag fatta att Junis iver att ta på sig röda långstrumpor och sedan knöla ner papper i dem var att hon ville ha precis som storebror- fotbollsstrumpor å benskydd :)

Ida: "Juni vet du om att Johan och jag är tillsammans"? -"Ja...ååå Juni!"

Juni har dansat in i vår familj som en liten ängel och våra hjärtan är fulla av tacksamhet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

4 november 2017

För precis 6 månader sedan fick vi välkomna Juni in i vår familj! 4 maj...en dag med blandade känslor. Vi kommer aldrig kunna förstå hur svårt det måste ha varit för Juni Tien-I, att lämna allt hon kände till; hem, mat, lukter och sina älskade Nene och Jeje. För oss såklart också så sorgligt att se separationen och hennes smärta och samtidig glädje över att få möta henne.

Overkligt att vi inte kände Juni för ett drygt halvår sedan och nu känns det som om hon alltid funnits med oss.

I början, innan vi framkallat foton på henne så gick hon och kikade på ett familjefoto på oss, och en dag tog hon ett foto på sig och försökte trycka fast på vårt kort. Sedan då vi satt det första familjefotot på oss alla i ram så hörde John henne en dag sitta och smacka. Och då vi kikade in i vardagsrum så satt Juni och pussade på fotot med oss alla sex.

Älskade unge, vi är så glada och tacksamma över att just DU kommit in i vår familj!!

Likes

Comments

27 oktober, Pernilla skriver

Under Nepaltiden har vi haft många olika bakterier och parasiter inom familjen, men ingen så allvarlig som den som Juni drabbades av förra veckan....pneumokocksepsis :(

I torsdags morse för 1 v sen var hon pigg och glad, hon badade och busade efter att ha druckit välling på morgonen. Vid 9.30 blev hon plötsligt frusen- frossade och skakade så att hon inte kunde prata, kräktes och blev alltmer allmänpåverkad. . Tillslut svarade hon inte och under ca 5 sekunder var hon helt okontaktbar. 1.5 timme efter att Juni insjuknat var vi på barnakuten- åkte sjukresetaxi- och jag är så tacksam över att vi har nära till sjukhus! (Osannolikt nog skulle jag föreläst om att bedöma sjuka barn kl 13, fick nu uppleva hur SVÅRT det är att bedöma sitt eget barn)

På barnakuten blev Juni snabbt omhändertagen av mina fantastiska kollegor; fick nål, prover togs, hon fick iv antibiotika och blev inlagd på avd 12. Där var hon fortsatt slö och dålig, men efter att ha sovit länge och fått dropp, blev hon lite piggare. När Ida och Moa o Otto kom och hälsade på vid 20-tiden satt hon upp en stund och berättade om allt hon varit med om och visade det fina mjukislammet, en ring och lilla Tummen som hon fått.

Efter en lugn natt var hon på fredagsmorgonen feberfri och sugen på frukost- helt otroligt så snabbt det vände- med hjälp av antibiotika och förbön! På lördagen då vi fick beskedet att det växte pneumokocker i blododlingen var flera av läkarna förvånade över hur fort hon blivit frisk. Vi fick ändå gå hem och jag gav iv antibiotika var 8e timme. Men tyvärr höll inte infarterna så länge, vi fick komma in till avd 12 och få nya två ggr. Juni tyckte det mesta med sjukhuset var spännande, hon älskar plåster & mediciner men att bli stucken var jobbigt, trots avledning med dockor o såpbubblor. Men det ledsna gick fort över. Hon gillade verkligen vårt noshörningsrum, speciellt att hissa upp och ner sängen, titta på Pippi och tillverka halsband av fina pärlor :) Att vara orolig förälder istället för sjuksköterska var en nyttig upplevelse, men mest positiv- vilka underbara kollegor jag har, som verkligen mötte Juni där hon var!

Igår avslutades antibiotikakuren, bakterierna i blodet är utrotade, hurra!! Och vi har fått nytt perspektiv på vad som är viktigt i livet....allt kan förändras så fort. Outsägligt tacksamma över att få ha en sprallig och glad Juni här hemma igen!

Men nallen Chongchong är fortsatt sjuk, får intensivvård i hemmet; injektioner, dropp, bandage, SaO2 mätning, temptagning- Juni vårdar honom ömt, det första som sker på morgonen är att hon trär på sig de för stora handskarna och ger Chongisen sin spruta :)

Att hissa upp och ner sängen är superkul!!
Hembehandling med iv antibiotika går också bra!
Sveriges sjukaste och bäst vårdade lilla nallebjörn just nu!?

Likes

Comments

17 oktober

Bättre sent än aldrig....äppelmostillverkning!!

Juni har varit taggad på att göra äppelmos flera dagar, kollat in assistentens äppelmosdelar, pratat om äpplen. Så när det var dags för plockning, sprang hon glatt och klädde på sig och vi plockade 2 hinkar med äpplen.

Jättteroligt att skära, koka, och mosa ner i hålet och sen se skräpet och moset komma fram. "Äppeltapien" (tapien= bajs på mandarin) sa Juni och skrattade!

Likes

Comments


16 oktober, Pernilla skriver
På lördagen kl 12-24 fick vår familj och morfarmor äran att hänga med Jonah, Signe, Amos och Silas utan deras föräldrar- som skulle på bröllop! Det blev en intensiv men jättemysig dag med sandlek, läsning, utflykt till flygplanet, pyssel och mys. Amos & Silas blev väl omhändertagna av Ida & Moa och Signe & Juni lekte en hel del och Jonah & John lekte med lego och letade efter skatt.

Juni och jag stannade till måndagkvällen och gjorde, ihop med Magnus, mamma o barnen en spännande utflykt över rågåkern till Kristin m familj.

Vi gick och gick i den vajade åkern, Jonah sprang och försvann, sprang och försvann- leende! De 4 minsta stärkte våra muskler genom att helst bli burna. Man vet aldrig vad som lurar i en  rågåker :)

Juni fick en jättefin springcykel från morfar & Kerstin
Kusiner!
Dom starkaste drar!
Rågåkervandring!
Hemresan till Karlstad gjordes med tåg- sååå spännande tyckte Juni, hon bara skrattade då tåget äntligen kom :)

Likes

Comments

12 oktober
Den har börjat- jakten på den perfekta slimen!!!

Hobbylim, raklödder, linsvätska, karamellfärg blev till en härlig smet, som tyvärr kletade för mycket för att kunna kallas slime tyckte John. Snart ska vi prova igen! :)


 

Likes

Comments

8 oktober

I fredags hade vi ett gäng goa tonåringar i vårt vardagsrum, "Korsdraget". Tacos, prat, lekar, andakt, chips- en härlig kväll då vi gamlingar också fick förmånen att vara med på ett hörn.
Och så i lördags kväll lagade ungdomshemgruppen trerättersmiddag och bjöd på i kyrkan, för att samla in pengar till sin kommande Laosresa. Fantastisk meny, med ett tjutande brandlarm som extra krydda :)

Samtidigt lekte de med barnen, oj vad roligt Juni hade som fick leka kurragömma med "Jonakan", "Christoper" o Moa!


Alltså, det finns inte ord för hur underbara de här ungdomarna är, man blir så varm i hjärtat av att se dom tillsammans!

Johan & Isak, kvällens kockar. Ida & Ida serverade.

Jonathan, Christofer & Moa busade med barnen.

Likes

Comments

8 oktober
John fick en härlig avslutning på fotbollssäsongen; att åka till Friends arena och titta på VM-kval; Sverige- Luxemburg (8-0)!! En glädjestrålande kille kom hem vid midnatt i lördags och berättade om stämningen bland de 52000 på arenan.


Det har varit en fin fotbollsäsong med mycket spel både i laget, landslagets fotbollsskola & på fritiden. Johns fotbollsidol är Antoine Griezmann, som han just fått som skal på mobilen. Och Junis fotbollshjälte är John!! :)

Likes

Comments


7 oktober
Första långresan tillsammans för Juni och mig gick till morbror Magnus med familj i Aneby! Vi skulle egentligen åkt tåg men med 4 olika tåg och lång vänttid fick det bli bil. Resan dit gick fint, tack vare en sovstund och den hoppande apan på ICA Boxholm som vi busade med ett bra tag.  

Mysiga dagar då Juni fick lära känna sina goa kusiner lite mer. Lek i låtsasaffär, i ruschkanan, vid lillspisen, i lekstugan med Signe, slimetillverkning med Jonah & Signe och inte minst fascination över Amos & Silas outsinliga energi och uppfinningsrikedom. "Amos Silas klättrar opp å hoppar ner" sa Juni :)

En solig förmiddag i en mossig härlig skog blev det också, med trattkantarellplock och mandarinklyftor.  Höjdpunkten för Juni var nog att hänga med Amos, Silas och Signe ner till hönshuset och att finna ett brunt ägg i en trädstock. Spännande!

Att komma hem till syskonen och pappa igen var också härligt och Juni berättade glatt om Anebyäventyret :)

Önskar bara att min härliga brorfamilj bodde närmare! 


John Bauer skog

"Svamparna var är ni?"

Starkaste brorsan :)
Slimetillverkning....som behövde en natt i frys för att bli kletfri.
Brödrostbus


"Du får låna mina igelkottvantar" sa goa kusin Signe :)

Likes

Comments


28 september
Juni gillar verkligen att vara ute och att gå i skogen är så spännande! Vi har letat och letat efter svampar, gått och sjungit "namparna var ä ni?" :)

En tur i Lungviksskogen hittade vi massa blåbär istället för svamp, jättegott!!

Sen hälsade vi på Anna och hennes "bukiga hund Elkon" i Forsnor och gick ut i skogen och hittade massor av trattkantareller och gula kantareller! Underbart! Chonchong gillade också svamparna :)

Likes

Comments