14 januari 2018

Trettondagshelgen fick vi god kompensation för den slaskiga julhelgen, då vi spenderade helgen med goda vänner på Bröstorpsnäset.

Jättefin skridskois, sol, -4 grader & iskristaller- vi njöt verkligen!! Junis mest efterlängtade julklapp var egna skridskor och hon var SÅ exalterad inför att prova för första gången! Rättså svårt till en början men efter att nu ha åkt 4 gånger, varav en tillsammans med charmiga lille pingvin Pingu, tar hon sig fram flera meter för egen maskin!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

3 januari 2018

2017 var ett år med ”ups and downs” för oss som familj, ett år med en tuff början då Ida var deprimerad, Otto och jag jobbade 190 % tillsammans (något vi inte gjort sedan Ida föddes) och väntan på att få åka till Juni var jobbig. Men i maj vändes kampen plötsligt till jublande glädje och 2017 kommer vi alltid att minnas som ett fantastiskt år - året då vi fick välkomna Juni in i vår familj!

Då jag var ute och sprang i regnet på nyårsdagen och hade min ”egen nyårsreflektion” kom det här bibelordet till mig:

Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.”
‭‭Jesaja‬ ‭43:19

Ibland är det lätt att bli lite ”skumögd”, att fokusera på det som inte blev som man tänkt under året, på ‬nederlag och misslyckanden. Men då säger Gud genom sitt ord ”se, jag gör något nytt”, i det löftet går jag in i det nya året, med mycket glädje och tacksamhet i hjärtat. 

Tack Gud!

"Nyårslöftenkindof"

- Att leva mer i nuet och mindre i internetvärlden, inte ha sociala medier på telefonen

- Att springa mer barfota, titta på fler solnedgångar, stanna upp och tänka "nu är det nu" och njuta av livet

- Att inte låta ekonomi styra några beslut under året

- Att ha en lovsångs och tacksägelsestund varje dag- ihop med Juni eller själv!

- At jämföra mig mindre med andra, och leva mer "VVO"

- Att köra fler YOLO (You Only Live Once- on this earth) -grejor med familjen :)

Likes

Comments

1 januari 2018

En alldeles väldigt mysig nyårsfest som började med att några gästers bil vägrade starta, en annan föll ifrån pga migrän, men slutade fantastiskt med 3-rättersmiddag, lovsång, bön,  lek och fyrverkerier bakom knuten :)

Gott nytt år!!

Likes

Comments

Julafton 24 december 2017

Vår första julafton tillsammans med Juni blev en underbar dag!

Dagarna innan jul ska jag erkänna, var alldeles för intensiva med för mycket fokus på julklappar och julbestyr. Och jag längtade till Nepal, att julhandla mat och kläder till dem som verkligen behöver det, att fira en Jesuscentrerad och inte prylfixerad jul! Här är vi redan tjocka så det räcker...Men då vi kommit till skogen på Bröstorpsnäset, till mamma och Magnus & Alexandra och deras 4 godingar, kom julfriden in i mitt hjärta och fokuset ändrades. Visst var det rättså kaosigt stundvis, med 8 barn, varav 5 under 6 år, men det var underbart att vara med familjen, bara vara.

Julfrukost med choklad och vispgrädde, morgonklappar, promenad med carolsinging för kära mostrar och morbröder, risgrynsgröt, Kalle anka, så god julmatsbuffe, JULEVANGELIET, julsånger, paketöppning, kolor och go gemenskap. 

Och det vi firade: Att Jesus kom till oss!! 

It´s about Jesus, and it´s about the cross.

Vår julfilm: http://poardeby.se/misc/Jul 2017 short.mp4

Favoritsången:

It's not just about the manger

Where the baby lay

It's not all about the angels

Who sang for him that day


It's not just about the shepherds

Or the bright and shining star

It's not all about the wisemen

Who travelled from afar


It's about the cross

It's about my sin

It's about how Jesus came to be born once

So that we could be born again


It's about the stone

That was rolled away

So that you and I could have real life someday


It's about the cross

It's about the cross

It's not just about the presents

Underneath the tree

It's not all about the feeling

That the season brings to me


It's not just about coming home

To be with those you love

It's not all about the beauty

In the snow I'm dreaming of


The beginning of the story is wonderful and great

But it's the ending that can save you and that's why we celebrate


It's about the cross

It's about my sin

It's about how Jesus came to be born once

So that we could be born again


It's about God's love

Nailed to a tree

It's about every drop of blood that flowed from Him when it should have been me


It's about the stone

That was rolled away

So that you and I could have real life someday

So that you and I could have real life someday


It's about the cross

It's about the cross

Likes

Comments

20 december 2017

Det var så länge sen jag hade tjejmiddag, så att ha 12 goa vänner på chicken tikka masala- middag dagen innan födelsedagen var väldigt mysigt! Mat, goa samtal, lite lek och så hade tjejerna otroligt nog gjort en så fin sång till mig- blev så rörd och glad! Och  lite rädd att jag fyllde 50 men hade missat det :)

Var uppe och grejade till kl 02 efter att de sista hade gått vid 23.30. Satt framför julgranen, varm i hjärtat över att få ha så här underbara vänner i mitt liv. Och dessutom 5 fantastiska människor som jag får kalla familj. Vilken rikedom.

Tack Gud!

Likes

Comments

19 december 2017

Att ha varit på olika vårdinstanser med Juni, inte minst att vara inlagda, har givit många intryck och tankar...

Det är nästan som om jag har fått vara del av en studie, har varit med som mamma och observatör då vi mött många vuxna, läkare, sjuksköterskor, logopeder, sjukgymnaster etc och fått se hur olika sätt de mött Juni på.

Det blev så tydligt vilken närvaro det blev i mötet med de personer som verkligen SÅG Juni. Som gick ner på hennes nivå, tittade henne i ögonen, gav henne lite tid, sa "hej vad heter du?" och lyssnade på vad hon svarade. Och som brydde sig om hennes Chongchong :) De första 30 sekunderna var helt avgörande för hur resten av kontakten blev och hur de procedurer som sedan skulle ske lyckades. De personer som bara pratade med mig alt bara tittade ner i sina papper/ datorn kopplade hon bort rättså snabbt och grejade med sina leksaker. Och då de sen närmade sig för att få göra undersökningen blev det inte så lätt.

Att leka med nallar, blåsa såpbubblor, busa är viktigt, men inte det viktigaste....det är att SE! Så enkelt men ändå så svårt.

Tänker vidare på hur det ser ut i dagens Sverige, hur många barn som tillbringar majoriteten av sin vakna tid på skola eller förskola och hur stor makt de vuxna som möter dem verkligen har. Över hur sedda de känner sig, hur deras självbild formas, hur de mår på insidan!

Så mycket i vårt samhälle handlar om SAKER; vuxna som försöker ge barnen vad de behöver på andra sätt än att se dem; köpa dyra spel och mobiltelefoner, åka på fina resor, ordna kalas på lekland och i bowlinghallar, ordna med aktiviteter, skjutsa, stressa..(allt det där är ju bra saker som också behövs och är gott men tänker att det kan bli lite för mycket ibland...) Och för att fixa alla dessa saker så måste de vuxna spendera avsevärd tid framför mobiltelefoner/datorer, i affärer, på sitt arbete för att ha råd med alla saker.

Tänker att det finns en oro i dagens föräldraskap; gör jag tillräckligt för mitt barn? En röst som talar om att man måste vara så mycket, göra så mycket, ge så mycket...och så jämförelsens förbannelse...när det de behöver allra mest kan ges av alla.

OM barnet i Kejsarens nya kläder kom in i vår tid skulle hon nog säga: "Varför springer de vuxna runt och fixar så mycket när bara en sak behövs?"

Att SE barnet och vara helt närvarande i nuet. Att lyfta blicken från allt som pockar på uppmärksamheten och SE, lyssna, le, njuta.

Likes

Comments

13 december

Äntligen har adventstiden kommit med efterlängtat pepparkaksbak, lussefirande och lite snö. Junis första luciatåg blev för Maj-Britt, Olle, Marita och deras vänner på ett äldreboende- jätteroligt tyckte Juni och gänget!

Att kavla, baka, ta ut mått, pudra mjöl på näsan är också jättekul tycker Juni!

Likes

Comments

5 december 2017

Chongchong är en riktigt busig liten björn som har en tendens att försvinna...nästan varje dag! Han hänger med Juni mest överallt och då det är sovdags finns han ingenstans att finna..."Har nån sett Chongchon" ropas i vårt hus nästan varje kväll.

Och så har han de senaste månaderna legat på mång toalettgolv och smutsiga platser, så han gör sannerligen rätt för smeknamnet "BB" (bakteriebjörnen). Tills häromdagen då han fick sitt efterlängtade julbad! Men skum och badleksaker och efteråt en skön hårblåsstund av mamma Juni!

Likes

Comments

2 december 2017

För exakt 1 år sen kom det magiska samtalet! Lisbeth från Barnens vänner berättade att en liten tjej, Tien-I 3 år, fanns i Taiwan!! Det syskon vi väntat på så länge var, som vi på något sätt känt på oss, en lillasyster!

Ofattbart att hon inte fanns i våra liv innan dess, att vi inte visste om henne. Vår lilla solstråle, med glimten i ögat, som är så väldigt go! Så älskad. Vilket privilegium att få lära känna henne mer och mer, att få ha henne hos oss!

4- årsdagen firades med morgonsång med ljus och paket. Den bästa presenten var "Greta gris", en mjukisgris som John gav henne, ett stort leende då hon öppnade det paketet. Härlig pulkaåkning för John, Juni och mig på eftermiddagen och på kvällen middag, tårta, paket och så lekte vi Björnen sover & Hunden och benet, Junis favoritlekar :)

Sedan idag var det dags för barnkalaset som Juni pratat om i flera veckor. En lycklig tjej i marinblå sammetklänning tog emot i dörren! Lekar, gitarrsång, skattjakt som John gjort och tårtkalas. "Det var så roligt på mitt kalas!!" sa en sömnig Juni innan hon somnade :)

Likes

Comments

30 november 2017

Äntlligen kom SNÖN- som vi läst flera böcker om och som Juni väntat på med spänning! Och som tur var gillade hon det mycket! Kvillrade av skratt då vi for nerför backen i första pulkturen, ropade "här kommer vi"! :) Men att ha på sig vantar är inte lika roligt, speciellt inte när man ska dekorera snögubbar...

Nästa vinterprojekt får bli att prova på skridskoåkning!

Likes

Comments