PDOTTER

Texter

Jag tänker inte dramatisera och förstora min upplevelse utav terrorattacken igår. Vi var där minuterna innan, men jag svängde av för att äta lunch och min pojkvän kilade in till sitt kontor i huset intill Åhlens. Men jag tänker på alla vars liv inte kommer bli sig likt efter igår. Jag fick panik men kunde ändå behålla lugnet, för många blir det svårt att finna riktigt lugn någonsin igen. Och med respekt för dom så vill jag inte skapa rubriker här eller tycka synd om mig själv.

14:53


När P ringde minuterna efter det hade hänt och berättade om händelsen så blev jag fast bestäm om att ta mig hem. Inte ta tunnelbana eller buss, för det har man ju lärt sig att undvika. Och jag var inte ensam om den tanken. Vi gick i långa tåg hemåt. Hela innerstads Stockholm och jag. Många höll hand, några grät och flera ringde nära och kära. Stod barn själva på gatan var någon snabbt framme för att hjälpa till. Hade någon svårt att gå hjälptes man åt. Fick någon panik blev den genast omhållen. Jag tänkte på när jag själv inte hade en lägenhet i innerstan, vart hade jag tagit vägen då? Så jag och min pojkvän kom snabbt överens om att öppna upp vår lägenhet, och kort därpå kom det förbi en tjej och drack te. Men det var inga konstigheter med det, det kändes snarare fullt normalt. Som att vi var enade och vägrade drabbas av panik. Vänner som var fast utomlands eller i andra städer var oroliga för anhöriga på Stockholms gator, och då ställer man ju upp. Går ut på gatan och letar om det så behövs.

Det jag vill komma till är att det som hände igår är en tragedi på alla sätt, men vi stockholmare öppnade upp våra famnar och tog hand om varandra. Butiker lät ensamma barn få mat, kyrkor öppnades upp och vi var inte den enda familjen som bjöd hem främlingar på fika. Var syftet att få oss svenskar ur balans så misslyckades det. För effekten blev den motsatta. Vi tänkte logiskt och ställde upp för våra medmänniskor. Alla tankar går däremot till de som befann sig på Drottninggatan och omkomnas familjer <3 Och många tack riktas till poliser, sjukvårdspersonal och de hundratals civilläkare som snabbt var på plats.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments