PDOTTER

Frågor & Svar, Lista

Inlägget innehåller Adlinks.

Päls Twist & Tango // Klänning Mayla Stockholm // Skinnbyxor Nelly // Skor HÄR (klick!)

Veckans roligaste?
Nya jobbet, såklart! Och föreläsningen med vår Simon som brukar föreläsa för eleverna på Berghs. Vi fick höra det viktigaste ur en föreläsning som heter Digital Marknadskommunikation. Har någon utav er funderat på eller läst på Berghs? Jag hade tänkt göra det innan jag fick jobbet, men nu blev det som det blev :-)

Veckans "ha-begär"?
Jag har länge varit sugen på en brun/rutig kappa i storleken större och modellen längre (över rumpan). Och när en kollega kom in i en i måndags kände jag bara att "Nej nu köper jag den bara".

Veckans svåraste?
All teknik. Vi jobbar ju sååå mycket med data och tekniska bitar på en nivå jag trodde var HELT OMÖJLIG för mig att förstå. Det är så mycket invecklade ord, invecklad teknik och så vidare. Men jag kämpar på och försöker att plugga in alla betydelser utav ord. Insåg även imorse att jag har kodat mycket som yngre (när man var 12-15 och bloggade på blogg.se) vilket gav mig förhoppningar om att jag kommer klara det här också haha..

Veckans mest utmanande?
Att ha ork. De närmaste veckorna kommer energin att sugas ur mig, och minsta lilla grej får bägaren att rinna över privat. Jag orkar liksom inte ha energi till dubba jobb, en relation, familj och vänner. Och att komma in i rutinerna vad det gäller jobb. Hur jag ska fördela min tid och så vidare. Men det kommer!

Veckans kluring?

Om vi ska åka till Vårbalen eller inte... Jag är helt slut för tillfället och jag skulle egentligen bara vilja checka in på ett hotell mitt ute i ingenstans och bara spaa. Men jag kommer ju ånga mig om vi inte åker... Jag vill ju träffa alla kompisar, skåla under sittningen och äta skaldjur på lunchen.

Veckans längtan?
Att komma igång på riktigt! Ha mina egna kunder och bli trygg i min roll som affärsutvecklare.

Bild ifrån en frukost hos Day By Et Mikkelssen i förra veckan. Jag ÄLSKAR deras kläder (kolla skorna, silkeskavajerna och de fina färgerna!). Men jag är nog störst fan utav deras dotterbolag 2nd Day (där min röda kappa är ifrån). Det är mer sportiga kläder, ni fattar om ni klickar på länkarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon mina vänner! Vilken fantastisk start på den här långhelgen. P var ute igår, så när jag vaknade vid 08 försökte jag att inte väcka honom, utan gick istället iväg och köpte frukost.

Det blev våra favoriter och mycket snack om pengar. P tror att man skulle dö inom ett år om man fick 1 miljad kronor på kontot, men jag sa att jag aldrig skulle låta honom få så mycket hybris. Vad tror ni? Hade man tappat det totalt? Ni är några som har efterfrågat min ekonomiska plan, men vi får se om jag publicerar den här. Jag har gjort väldigt många förändringar det senaste året, både inkomstmässigt men också hur jag förvaltar mina pengar.

... Jag kunde faktiskt inte ha fått en bättre start på dagen. Senare ska vi till Sofa Company (har beställt en soffa därifrån) så vi ska bara dubbelkolla leveransen och beställa en sittpuff till. Jag älskar prisvärda möbler som ingen annan har. Sen ska vi hänga med Elin och äta tacos alla tre hemma hos oss ikväll. Mina bästa personer i hela vida världen <3 Jag är så tacksam över att jag har dom i mitt liv.

Igår hade jag och Elin en rödvinskväll (inlägg kommer) och Elin sa något så fint som jag förhoppningsvis kommer att ta med mig för alltid. Vi pratade om förhållanden och hon sa "Allt du gör, gör du för P. Och allt han gör, gör han för dig. Det är så fint att se, och jag vill att mitt framtida förhållande ska vara precis som ert".

Likes

Comments

Varannat år tar jag mig i kragen och kör en frågestund här på bloggen. Jag vet att jag måste bli bättre på den kategorin, men den glöms emellanåt bort. Jag har så mycket annat att dela med mig av. Dessutom svarar jag ofta på kommentarer redan i kommentarsfältet, så då finns det ingenting att samla ihop till ett helt inlägg. Men! Nu har ni chansen :-)

Har ni några frågor kring körkort, glasögon, boende, sparande, mat/mage, jobb, framtid, utbildning etc så HIT ME! Jag vill ju utveckla den här bloggen på ett annat plan i och med mitt nya liv... Och det här är ett steg på vägen. Då vet jag vad ni saknar att läsa om, vill veta mer om osv. Jag tänker att jag ska försöka ha svarat på alla frågor innan Valborg på söndag. Kom igen nu!

Likes

Comments

Efter flera flera intervjuer, arbetsprover och nervositet fick jag äntligen jobbet som Business Developer Ingager!! Och jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur glad jag är för det! Det är bli så utmanande, givande och spännande. Några av er har säkert redan hört talas om bolaget, men för er som inte har det så är vi kort och gott marknadsledande inom Facebook marknadsföring!

Igår var min första dag och då gick jag nervöst (men stolt) in igenom grindarna, passerade den blomstrande gården och tittade länge på byggnaden. Tänk att det här är min nya arbetsplats. Under ett par veckor framöver har vi Ingager Campus där vi går igenom allt vi behöver veta internt men också om branschen. En utbildning helt enkelt. Många lektioner är övergripande, en del sätter verkligen igång kreativiteten och en del är väldigt ingående. Jag har utöver detta extra lektioner med min "Buddy" (annat ord för mentor) där vi går igenom arbetsuppgifter och liknande. Det är skönt att vi är så många som börjar samtidigt och att jag har min Buddy genom den här starten. Annars hade jag varit sååå nervös.

Jag hade fått höra att Campus skulle bli väldigt energikrävande och det är det... Men samtidigt väldigt kul såklart. Just för att vi får följa med alla olika team, se hur dem jobbar och vad som står på deras agenda. Jag kommer ju jobba med de flesta i och med att jag är mellanhandeln mellan kund och våra projektledare.

Såhär fint var mitt skrivbord när jag kom till jobbet första dagen. Min avdelning är minst på kontoret, så jag var ensam om att börja i mitt team. Jag har ju egentligen bara hunnit hälsa på alla, men det ska bli kul att ha jobb tillsammans, träffa alla på våra AW's, välgörenhetsprojekt och andra tillställningar. Ingager är ett väldigt kreativt och roligt bolag som jobbar väldigt mycket med sammanhållningen. Något som var väldigt viktigt för mig när jag sökte jobb. Trevliga chefer och kollegor var A och O.

Nu i påskas var det tillexempel Egg Hunting och Egg Challenges för alla.

Den 17e maj firades såklart... Den 17e maj.

Tydligen finns det ett stående skämt (som inte är något skämt) om att alla nya går upp 3kg de första veckorna. Inte konstigt med tanke på vår godisstation som alltid är påfylld.

Från en workshop på Grönalund!

Alla Hjärtans Dag...

Två utav våra små söta kontorshundar! Det är så mysigt att ha kontorshundar!! Jag ska ta med Happy någon dag tänkte jag.

Och Våffeldagen. Alla bilderna kommer ifrån vår Instagram @Ingager.

Jag förstår om det här inlägget väcker mycket frågor, om min exakta roll, vad Ingager gör mer ingående osv. Jag tänkte inom kort köra en frågestund här, men är det något ni undrar över så fråga i kommentarsfältet. Så svarar jag direkt! Jag brukar gå in och svara på era kommentarer så fort jag får tid över!

Likes

Comments

Texter

Fråga: "Hej, jag undrar om du har några tips på hur man hanterar svartsjuka? Drabbas du någon gång av det i din och P:s relation eller känner du dig helt trygg? Jag står nu inför en sommar med massa jobb och som kommer innebära att jag missar massa roliga events mm - har du något bra tips på hur man hanterar sånna jobbiga känslor? Hur hanterar du sådana känslor nu när du hoppar på ett nytt jobb som innebär mer arbete osv?"

Svar: Hej! Jag känner mig verkligen 100% trygg med P. Jag har varit väldigt tydlig med att han får vara med vem han vill, bara han gör slut med mig först. Och det litar jag verkligen på att han håller. Att bli bedragen är den största förnedringen man kan tvingas utstå och som kan förstöra ens syn på relationer i all framtid. Jag har själv blivit bedragen och det är vårt enda problem när det kommer till svartsjuka. Jag är inte konstant svartsjuk så fort en annan kvinna kommer in i bilden (vilket kanske hade varit en naturlig effekt) men däremot har jag ett hjärnspöke på axeln som jämt ifrågasätter ifall han älskar mig. För är man otrogen så är man inte kär, punkt slut. Så jag känner inte den där "brännande-i-bröstet-svartsjukan" utan snarare en ledsamhet. Jag är inte rädd för att han ska hitta någon annan på ett event, på jobbet eller liknande och blir svartsjuk därför. Däremot är jag livrädd för att han en dag ska vända sig om i sängen och säga att han inte är kär längre och att han inte har varit det på ett tag.

Men mycket när det kommer till svartsjuka tycker jag är ren och skär vett. Man behandlar sin partner med respekt. Man presenterar sin partner för alla nya människor som man står och pratar med, man berättar på ett ungefär vilka man ska träffa när en själv inte ska med. Man håller ett visst avstånd gentemot andra kvinnor och man vågar visa andra vem man är tillsammans med. Gör man det så blir båda per automatik tryggare i relationen. Och har man en trygg grund står man stadigare när det börjar svaja. Så mitt tips är bara att vara 100% öppen. Då släpper oftast många hjärnspöken direkt. "Nu när du säger så känner jag såhär..." och så vidare. Sen är det viktigt att båda har varsitt liv och tillåts att vara det. Känner man sig "fri" i sin relation blir man mer trogen. Det gäller även i vänskapsrelationer, jobb etc. Tvingas man (tex klockas kontorstimmar eller påtvingade vinkvällar) så vill man tillslut inte och sparkar bakut. Hoppas du känner att du fick svar på din fråga! Lycka till och glöm aldrig vikten av tydlig kommunikation med din partner. Kram!

Likes

Comments

Jobb, Outfits

I samarbete med Zalando.

Idag var första dagen på jobbet (!!!). Så pirrigt! Jag vet hur jag själv fungerar, så igårkväll förberedde jag så mycket som möjligt för att optimera morgonen och för att minska stressen. Så juicen, yoghurten och mjölken stod samlade i en klump kylskåpet. Mina skor var framplockade och en outfit var vald och lagd på tvättmaskinen (intill en handduk att ha efter morgonduschen).

Jag tycker att det känns kul att köra samarbeten som jag verkligen står bakom och som ni gillar. Jag har fått såå många frågor om mina plagg på bilden och alla är ifrån Zalando. Märken kommer under sista bilden.

"Hej hej grannen ovanför oss!"

Jag ville vara lite chic, färgglad, trendig och klassisk. Men inte för kontorig. Jag tycker ändå att jag prickade in det rätt bra! Jag trivdes i alla fall väldigt bra i outfiten. Och marinblått är min nya favoritfärg.

1. Culottebyxor Max&Co 2. Sneakers Selected Femme 3. Blus YAS

Vädret kollade jag ut i förra veckan så jag visste att mina nya culottebyxor skulle fungera. Det är en byxa som slutar mitt på vaden. Jag älskar den trenden och hittade inspiration ifrån Zalandos kategori Editorial. Vill ni spana in Editorial klickar ni här (klicka på länken!)

... Och ja, min första dag gick fantastiskt bra! De första veckorna går jag en utbildning, men jag berättar mer om det imorgon... Ihop med en kort förklaring till vart jag har börjat jobba. Nu ska jag förbereda en outfit inför imorgon. XX

Likes

Comments

Kollage inspiration

Inlägget innehåller adlinks.

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

Jag tror att många per automatik tänker att de måste ha enfärgade, enkla plagg på jobbet. Då blir det lätt tråkigt i längden... Men mitt tips är att tänka mer "party" när du ska välja outfit på morgonen. Eller det kanske funkar för mig för att jag aldrig har kortkort eller skyhöga klackar. Men tänk mer detaljer, större smycken och färggladare kläder. Ni vet känslan när man ska på en AW efter jobbet och piffar till sig lite i sista sekund. På med lite brunpuder och finare örhängen. Så går man ifrån jobbet och känner sig fin. SÅ ska ni känna när ni kommer till er arbetsplats på morgonen. Det värsta som finns är ju att gå runt och känna sig DASSIG. Och tänk hur mycket tid du spenderar på din arbetsplats genom åren...

Listade ett gäng toppar i olika prisklasser här ovan. Hoppas ni fick lite vårinspiration.

Likes

Comments

Ni vet ju vad vi hittade på i helgen... Åkte till Skåne!

Vi inledde middagen med drinkar i köket, som fick hänga med ut till matbordet när maten var klar. Förrätt: laxtartar med avokado med riven pepparrot på en liten toast :-)

Sällskapet var mycket nöjda och det dröjde inte länge innan tallrikarna var slickade.

Jonna och Anders har det så fantastiskt fint hemma! Jag älskar deras hem, det är så välkomnande.

Varmrätt: Grillad oxfilé med potatissallad och en grönsallad. Herregud vad jag har längtat efter sommaren och smaken av grillat!!! Jag skulle kunna leva på det för alltid.

Efter den 6h långa middagen gick vi ut till uterummet och myste framför brasan. Det var kokhett i vardagsrummet för att vi hade eldat där också... Och dansat en del... Så det var skönt att svalka av sig.

Timmarna gick och jag somnade inte förens 03:30. När hände det senast? Jag hade inte rört mig en millimeter när jag vaknade heller. Det var tack vare Jonnas bäddning med fyra (!) täcken och 10 kuddar. Den kvinnan kan hon!!!

Morgonen därpå vaknade jag av att Carro flamsade i köket, så då var det bara att gå upp. Då väntade färska frallor, bär och...

... En tårta! Anders fyllde 36 och Andreas fyller 35, därav "A&A". Ja må hon leva och så vidare... Sedan var det dags att säga hejdå för gänget skulle till Köpenhamn. Även det en överraskning för födelsedagsbarnen!

... Medan vi åkte bort till landet.

Hur fint är inte det nya matbordet och stolarna ifrån Iilva? Har ni hört om dom förresten? Som Danmarks svar till IKEA fast lite dyrare och dansk design. Jag förstår inte att det inte har slagit igenom mer...

Till middag åt vi kolsallad, tsatsiki, sötpotatis, svampar och grillad kalkon. Till det drack vi finviner. Sedan somnade vi gott till ett avsnitt av SKAM säsong fyra...

... Och söndag! Vad har vi gjort idag då? Egentligen ingenting vettigt alls. Fixat i garaget och varit nere i hamnen. Det blev en räksmörgås (med extra mycket citron!) och en halv mjukglass till efterrätt. Jag delade med P. Livet här nere kretsar ju mer eller mindre kring mat, och nu ska vi äta middag innan vi rör oss mot flygplatsen. Visst är det härligt att bila, men jag är smått trött på det nu så det ska bli skönt att komma hem på en timme.

När jag kommer hem blir det att plocka fram en outfit inför imorgon. Det känns precis som första dagen i skolan. Pirrigt, spännande och nervöst. Eller det är bara de första minuterna som känns nervösa, att hälsa på alla andra och sådär. Resten känns bara fruktansvärt kul!

Likes

Comments

Outfits

Inlägget innehåller adlinks.

1. Kavaj 2. Kostymbyxor 3. Topp ifrån Mayla Stockholm

Jag har inte kunnat skriva ut någonting här med risk för att avslöja vår överraskning.. Men vid 15 tiden igår hoppade jag på flyget och tog mig ner till Malmö. Vi var tre par som skulle ha en pang-middag. Herr och Fru Steen (aka Carro som jag har tjatat om den här veckan) samt Jonna och Anders som bor här nere. Ni vet, som har världens härligaste hus som man bara vill flytta in i (helst igår). Herr Steen och Anders fyller båda år den här veckan, så vi ville göra någonting kul. Så inatt smällde det! Vi kom precis ut till landet i Smygehamn och dagen ska spenderas i trädgården. Det var lite flådigare igår med glitterkostym och hela kitet. Men det ska ni få se mer av senare... Vi hörs gänget och trevlig helg på er! XX

Likes

Comments

Jag har levt och andats Pdotter dom senaste fem åren. Jag har öppnat upp mig, fått bästa vänner för livet, blivit hyllad på alla möjliga plattformer och tidningar, haft samarbeten med några av både Sverige och världens största bolag, stöttat en vilsen generation genom livskriser, följt med utstötta läsare till skolan, försökt att vara en förebild i alla lägen, föreläst runt om i Sverige, skrivit krönikor, drivit en utav Sveriges absolut största poddar och både blivit nominerad och vunnit priser i galor. Jag har varit med och byggt upp bloggbranschen i Sverige som idag är ledande i världen. När jag var 14år gammal tog jag fram ett koncept som inte fanns på bloggmarknaden - en renodlad känsloblogg som förhoppningsvis har varit med och bidragit till hur man ska förhålla sig som bloggare på sociala medier men även gett läsare förståelse. Jag är så stolt över allt det här.

Idag är ni över 50 000 enskilda personer som kikar in här varje månad och det har stått stadigt det senaste året.

Det är lika många människor som får plats i ett fullsatt Globen. Gånger 4!!!!! Det är helt galet!

Jag tänker att vi tar oss en titt på vad jag har gjort med bloggen genom åren:

Rest utomlands väldigt många gånger, trots att det egentligen aldrig har varit min nisch. Jag är sååå tacksam för det. Här seglade jag i Kroatien.

Fashionweek 2016 blev jag intervjuad av Zalando.

Chic galan 2015.

Medverkade i "Tonårstvodden" 2014. Kollar man på detta på youtube i efterhand så är jag en HELT annan person.

Här bloggade jag på tidningen SOLO.

Barcelona med Always. Jag har lärt känna så många människor tack vare bloggen.

Min 21års dag som jag hade ihop med Google.

Social Media galan 2016 när Måndagspepp (podden jag och Hanna hade) var nominerade till "Årets podcast".

Alla fantastiska och genuina läsare som jag har kramat om genom åren. Herregud. Nu blir jag på riktigt blödig.

När Nouw låg under Modern Women Media på Stampen. Här utbildades vi inom annonsmärkning.

CHIC galan 2016.

Allt började med webbcam bilder 2009.

Som året därpå blev selfies med en systemkamera som jag fick för att kunna ta bättre bilder till bloggen. Det lönade sig! Senare blev Olympus min sponsor.

En header jag hade på Myshowroom när min blogg växte från ingenting till att bli en del utav bloggbranschen.

Föreläsning jag och Hanna höll i 2015 i Växsjö (tror jag). Vi åkte runt om i Sverige och föreläste.

Streetstyle bild fångad på Fashion Week 2016.

Fest med Dasha och Maggan.

Ett av alla events med Nouw. Jag har åkt till Oslo, Köpenhamn, Warszawa, Göteborg och Stockholm med dom flera gånger om och minglat med andra bloggerskor. Det är tack vare Nouw jag har mina bästa vänner i livet.

Julia skrev tillexempel till mig min första vecka när jag bodde i Göteborg och frågade om vi skulle gå på en kompisdejt. Hon hade nämligen läst på bloggen att jag inte kände någon när jag var nyinflyttad. Efter det så satt vi ihop som klister och gör fortfarande.

Skulle jag ha berättat för mig själv när jag gick i högstadiet eller varför inte gymnasiet - att jag skulle leva på min blogg efter studenten så hade jag skrattat. Jag vet inte hur jag ska samla mitt händelserika liv under 4år till ett enda inlägg. Det går liksom inte. Men jag är så stolt över att jag har byggt upp det här. Inte trodde jag att texter om mitt krossade hjärta, den skadade relationen till min far eller mobbningen i skolan skulle leda till det här livet.

Jag är verkligen så tacksam! Nu lägger jag över säljet på bloggen till våra säljare, så jag till 100% kan lägga fokus på innehåll hit istället. Jobbet drar ju igång på måndag så då gäller det att vara förberedd. Jag är så peppad på framtiden! Och på en mammablogg om 10år haha. För nej.... Ni kommer inte bli av med mig i första taget. Trevlig helg på er!

Likes

Comments