PDOTTER

Lista, Personligt

1. Att jag dras till utmaningar och att lära mig nya saker. Jag vet att jag blir smartare för varje gång jag ställer en fråga, och jag vet att min mognadskurva har gått i 190 de senaste tre åren. Och jag tror att det beror på att jag sätter mig själv i situationer där jag tvingar mig själv att lära mig nya saker.

2. Att jag är så tacksam över livet. Det är faktiskt en väldigt fin egenskap som jag ska hålla hårt i.

3. Att jag är modig. Jag har aldrig någonsin gått en väg som jag "tror är rätt". Jag har gått vägen jag har tyckt känts bäst sen jag gick på förskolan. Oavsett om det har betytt att jag behöver stå själv.

4. Att jag är pålitlig. Jag skulle aldrig vara otrogen och jag skulle ställa upp när som helst på dygnet för en vän.

5. Att jag inte kan ljuga. Jag vet att det i många avseenden är en dålig egenskap (att tillägga är att jag lärt mig med åren att inte vara elak när jag är ärlig). Här om veckan tex så frågade en VD mig om hur passformen på ett plagg jag hade fått av företaget var. Någon annan hade nog svarat "Superbra, jag ääälskar toppen!" men jag var ärlig med att säga att älskade materialet, färgvalet och ärmarna. Men i halsen/över bröstet så var toppen för liten. "Jaha okej, vad bra att du säger det! Då kollar vi ju på det!" fick jag till svar. Och jag tror att det i jobbsammanhang är uppskattat att jag inte är velig, utan faktiskt säger vad jag tycker. Oavsett om det handlar om en presentation, ett uppförande eller en outfit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I tisdags så hoppade jag på en båt vid Strandvägen utan en blekaste aning om vart vi skulle.

Lovisa och jag.

Det var jag, många bloggvänner och andra människor i branschen. Båten släppte oss utanför Drottningsholm, och efter det tog vi bussar ut till Svartsjö Slott. Ett jävla himmelrike rent ut sagt. Det var så fantastiskt fint anordnat.

Ser ni hur fint långborden var uppdukade?!

En av de fyra barerna.

Alla var så himla vackra också. Jag älskar uppstyrda events! Den här tillställningen är absolut med på min topp 10 lista av alla jag har gått på genom åren. Kanske för att jag är Midsommarens största fan.... Jag kan inte komma på en bättre högtid.

Slottet var stort och i ett av rummen hade Nelly hängt upp massa kläder och skor som man fick välja ut några plagg ifrån. Jag fick med mig en strandtunika som blir perfekt i sommar!

Sedan var det dags för midsommarbuffé! Tack Nelly för att ni inte serverade en super-dunder-hälsosam-diet-buffé som det annars brukar vara på events.

Mitt motto i livet är att äta GOTT och njuta av mat och inte äta kalorisnålt. Mat ska inte vara ångest utan kärlek<3

God mat, snaps och sång kan ju vara kombon för de roligaste stunderna i livet. Jag var dock ganska stressad av flera anledningar. Dels för att jag inte kunde dricka alkohol då jag smsade med kunder i jobbet, jag hade som vanligt ont i magen och kroppen skrek efter sömn. Men jag ångrade inte en sekund att jag åkte <3

@moamattsson och jag framför midsommarstången.

Älskling!!! Vad jag tycker om denna tjejen alltså! Lovisa och jag lärde känna varandra genom en utbildningsdag hos Modern Women Media som Devote ligger under och som Nouw också låg under. Nu är vi två vänner och våra pojkvänner också<3

Haha goaste Viktor, han är en sån person som jag inte känner men som är så förbannat enkel att umgås med. Inga konstigheter liksom.

DJn på plats var på riktigt en av den bästa jag har lyssnat på. Han körde grymma remixer och låtar som alla kunde sjunga med till. Mitt i allt dök det upp en kille som spelade saxofon!! Då vet man att festen är på ingång...

Precis så vill jag ha det på min 25års fest hehe.

Jag var tvungen att åka hem efter middagen när allas klackar åkte av och man stod på borden och dansade. Men timmarna jag var med var fantastiska. Tusen tack Nelly och alla power tjejer bakom kulisserna som hade roddat!

Nu sitter jag i bilen påväg ner till Skåne för att fira midsommar med P's familj och våra vänner.

Likes

Comments

Frågor & Svar, Jobb

Fråga:
"Jag undrar hur man får ett sådant jobb som du fick? Hur gick det till för dig? Hade bloggen någon påverkan? Eller har du gått någon specifik utbildning? Är kontakter eller utbildning mest aktuellt på arbetsmarknaden idag? Jag minns att du i ett tidigare inlägg skrev att du ångrade ditt val av gymnasielinje och hellre hade velat gå media/kommunikation, och det är precis den utbildningen på gymnasiet som jag precis har avslutat.

Du är verkligen en förebild för mig, någon som satsar på sin karriär redan vid ung ålder för att faktiskt komma någonstans. Jag skulle mer än något annat vilja ha en karriär/jobb som du har, något inom marknadsföring/PR och som faktiskt gör någon skillnad. Förstår att ditt liv är jätte stressigt och hektiskt, men skulle verkligen uppskatta om du hade lite tid över att besvara några av dessa frågor jag har ställt.
Kram, Ellen"


Svar:
Hej Ellen! På luncherna när jag har egentid så jobbar jag med bloggen för att få ihop schemat, och självklart ska jag svara på detta! I mitt fall så hade jag en kontakt in på bolaget som gjorde att HR chefen lyfte CV:et i och med att 800 andra sökte jobbet. Kontakter får du genom att våga prata med andra människor om deras jobb på tillställningar, lägga till dem på LinkedIn direkt efter första träffen och sedan kan du alltid höra av dig. Tjänster och gentjänster. Min blogg har varit mitt heltidsarbete som jag strategiskt har arbetat med och därigenom skapat ett varumärke i branschen. Det var mina kunskaper bakom bloggen och inte bloggen i sig som gjorde att jag fick mitt jobb. De flesta jag träffar har pluggat marknadsföring, men vi är ett gäng som har skaffat oss kunskaperna och erfarenheterna själva. Det finns inte en väg till framgång, det finns 1000.

Det som är hett på arbetsmarknaden är DRIVET och VILJAN att lära sig.. Och hela din kommentar lyser driv! Det bästa tipset jag kan ge dig är att söka praktikplatser på marknadsavdelningar hos bolag som är kända i branschen. Kolla på vilka företag som marknadsför sig bra på Instagram som du följer. Arla, Flattered, ICA, Na-kd eller Kexchoklad tex. Eller hos bolag som oss, Schibsted etc som jobbar med annonseringen. Många som arbetar med marknadsföring hoppar mellan olika branscher, kläder och bilar tex för att den enda skillnaden är produkten som ska marknadsföras. Lycka till!

Likes

Comments

Måndagslyxen nådde sin gräns igår. Jag var nämligen och gjorde manikyr och pedikyr.

I min favoritpodd "Relationspodden" med Katrin och Bingo hävde Katrin ur sig "Hur svårt är det att gå och göra pedikyr en gång i månaden?!". Och det var en spark i rumpan för mig till att verkligen komma iväg.

Jag bokade via BookATreat som är en app med massa olika behandlingar. Som Uber fast inom skönhet. Man betalar smidigt direkt i appen. Jag bokade mycket för det bra priset och för att jag ville testa Daisy Grace (klädmärket som är startat av Hanna och Amanda ni vet?). Jag visste faktiskt inte att dom hade öppnat på Sveavägen? Det är ju supercentralt.

Jag hade sett fram emot den här timmen i 1,5 veckas tid. Varje jobbig stund på dygnet så tänkte jag på min pedikyr-tid. Så jag njöt verkligen. Dock uppstod det en katastrofsituation när jag skulle ta mig dit. Jag tog en CityBike ifrån jobbet, och när jag skulle kedja fast den i ett ställ så fastnade väskan?! Så där stod jag med tårar i ögonen och trodde att jag skulle missa min tid. Men genom ren tur fick jag loss väskan, och ringde tjejerna på Daisy Grace och sa att jag skulle bli sen. De var så snälla och förberedde allt inför mitt besök.

Jag har ju gjort naglarna X antal gånger men aldrig har det gått så fort som igår? De gjorde fötterna och händerna på 1h? Det är PERFEKT i mitt hektiska liv. Tjejen som jag bokade behandlingen via på Book A Treat kom förbi och hjälpte mig att ta några snabba bilder - så snällt! Vi har träffats en gång innan, då kom hon hem till mig och köpte ett par skor från min bloppis.

Kjol Lindex

Jag litade helt på tjejerna och valde ljusa naglar på händerna och en klassisk röd på fötterna. Jag kan faktiskt inte tänka mig något mer feminint? Jag väljer alltid beige och rött på naglarna. En gång valde jag grått men ångrade mig direkt. Har man hittat ett vinnande koncept ska man inte bryta det hehe.

Sedan trampade jag hem det snabbaste jag kunde! P's morbror och syssling skulle nämligen äta middag hos oss. Vi grillade nere på innegården och pratade främst e-handel, just för att vi alla jobbar med det på ett eller annat sätt. Det blev en klassisk middag med härliga förrätter och en fransk potatissallad som jag förberedde kvällen innan.

När det började regna begav vi oss upp till lägenheten och pratade framtid och framtida jakter och andra tillställningar. Jag är så tacksam över att få ha blivit en del av P's familj.

Ikväll blir det också middag borta, fast med Nelly.com!

Likes

Comments

Jobb

Igår under middagen satt vi och diskuterade mycket e-handel, ett ämne som jag tycker är fantastiskt roligt. Vi jobbar ju med det på Ingager, att analysera besökarnas beteenden. Hur hittade dem till sidan? Varför la dom något i varukorgen men sedan klickade sig ut utan att beställa? Är det för många steg till köp? Vill besökaren ha information innan de köper produkten? Vill dem ha valmöjligheter? Vilka i så fall? Hur optimerar vi hemsidan? Hur optimerar vi annonserna TILL hemsidan?

Ni förstår. Och det är precis det som är framtiden inom digital marknadsföring. Bolag som inte hänger med i digitaliseringen nu har en uppförsbacke redan. Varför envisas tex IKEA med att kunderna måste åka till butik? Hur kan H&M vara så svaga på e-handel? Varför jobbar branscher inte på olika sätt digitalt på olika marknader? En svensk användare och en tysk beter sig helt olika. Och sen kommer vi till Generation Z...

Generation Z, även kallad Generation Now, är de som är födda 1996 till 2010. De är uppväxta med internet, sociala medier och digital kommunikation. Deras beteende är ett mysterium för många. Men här ser ni alltså en skymt om var de hittar sin information, skillnaden mellan kön och vilken marknadsföring de tycker är OK att bloggare utövar. På så vis vet man hur/var man ska rikta marknadsföring mot olika målgrupper. Hänger ni med?

Det kanske bara är jag som tycker att detta är väldigt spännande - och isåfall lägger jag ju aldrig upp ett sånt här inlägg igen. Så säg gärna vad ni tycker om den här typen av innehåll :-)

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks.

Kjol HÄR // Sandaler HÄR

Måndag:
Kontorsjobb, inga kundmöten. Efter jobbet ska jag besöka Daisy Grace Conceptstore och göra manikyr + pedikyr. Det ska bli så skönt att ha gellack på naglarna. Igårkväll (söndags) så började jag att förbereda middagen vi ska äta på vår innergård ihop med P's släktingar.

Tisdag:
Eventuellt så ska jag gå på ett midsommarfirande med Nelly.com! Det enda vi gäster vet är att vi ska mötas upp på Strandvägen och ta en båt ut till okänd destination... Men det beror lite på när vi kommer hem ifall jag kan gå.

Onsdag:
Ingager bjuder på lunch på innergården för att vi har haft en så bra månad! Mysigt tycker jag. På kvällen kommer Lovisa och hennes Buster hem på middag till oss.

Torsdag:
Packa på morgonen innan jobbet för att på kvällen bila ner med våra vänner Carro och Andreas till Skåne och landet!

Fredag:
Jag tog ledigt ifrån jobbet och ska enbart fokusera på att umgås med P's familj, familjevänner och våra kompisar. Herregud vad jag längtar. Jag funderar på att överraska min svärmor med att baka någonting. Men det skulle nog bara sluta i kaos...

Likes

Comments

I lördagskväll var tanken att vi skulle ta båten ut till Kvarnholmen, men vi hade ingen koll på att den sista gick vid 20... Så vi fick ta en taxi.

Mickis & Sanja

Väl framme fick vi se Mickis och Gustavs nya lägenhet som var så fin. Jag hade gärna tagit en utav deras två balkonger. Både Mickis och Sanja lärde jag känna i Göteborg under året jag bodde där. Mer genuina människor får man leta efter.

Kolla in utsikten! Här satt vi med tända ljus, rödpang, bubbel, rosé och all annan alkohol ni kan tänkas komma på. Jag blir ytterst sällan full numera. Rund under fötterna - javisst! Men full... Jag finner sällan glädje i att bli det. Annat var det när jag bodde i Göteborg och levde ut mina våta partydrömmar. Fest varje kväll stod på schemat på den tiden.

Mickis och Gustav hade fått nys om att Sveriges bästa glasstillverkare höll hus i deras område. Så de hade köpt på sig blåsbärsglass, kardemumma/vitchoklad och aprikosglass om jag inte minns helt fel... Den var så galet god.

Örhängen HÄR (adlink)

Här satt vi tills solen gick ner... Och upp igen... Och skrattade, lyssnade på favoritartister och pratade gamla båtminnen. Herregud jag skrattar bara jag tänker på det.

När taxin hem var beställd vid 03 så kände jag mig inte alls färdig. P är ju en gammal festräv och skulle nog helst av allt vilja flytta in på Wall så han blev superglad över att jag för en gångs skull var taggad. Jag tror att jag hade någon slags romantiserad bild av hur det är att gå ut, då min Summerburst helg i Stockholm var spektakulär.

Men P och jag gick i alla fall ut själva och mötte lite olika vänner på olika klubbar. Jag fick dansa av mig och det var det viktigaste hehe.

Likes

Comments

Min helg i bilder kommer att bli kortare än vanligt då jag bara låg hemma hela fredagen. Det behövde jag verkligen. På lördagen packade jag vårt nya "picknick kit", väckte P och åkte till Hemköp för att köpa matsäck. Där mötte vi upp Sanja och Calle som äntligen är inflyttade på gatan bredvid oss!!! Sedan åkte vi till Kärsön och badade och njöt av det härliga vädret. Såklart kikade vi in Drottningholmsslott innan vi åkte hem. Även fast hela dagen var magisk så fanns det inget speciellt att fota, så jag sket i det.

På lördagseftermiddagen tog vi en tupplur och en snabbdusch för att sedan cykla ner på stan. Vo har ju skaffat "cykel-kort" och det är ett av de bästa besluten jag tagit. 250kr för en hel säsong.

Vi slog oss ner på Riche och pratade om vårt första år tillsammans. Vår kärlek är så ung. Men tänk hur mycket vi båda har förändrats på ett år. Det fina i vår kärlek är att våra finaste sidor framhävs av varandra och vi gör varandra till bättre människor. Jag älskar honom på en nivå jag inte trodde var möjlig.

Shorts Paul & Joe // Topp HÄR (adlink)

Skor River Island

Likes

Comments

Inredning, Lägenheten

Matbord ifrån Brindle och matta ifrån Ruugs.se (läs mer om vårt samarbete HÄR)

TITTA vad som har kommit! Vårt nya matbord, stolar och matta!

Såhär såg det ut när vi flyttade in! Garderoberna rev vi ut och byggde in nya i sovrummet (där kakelugnen längst in på bilden skymtas). Sedan har vi lagt in nytt golv där garderoberna stod, spackat två vändor, målat och satt upp lister (såkallade "fönster") i väggarna. Vilken jäkla skillnad!

Linneservetter och gul vas ifrån Broste Copenhagen // Servettringar H&M Home // Drinkglasen finns liknande hos Cervera

FÖRE!

EFTER!
Det har blivit så VI på något sätt. Jag trodde verkligen ALDRIG att vi skulle få ihop min danska smak med hans skottska herrgårdsstil. Men jag antar att detta är resultatet?! Jag tycker att det ser lite glest ut med de två små tavlorna men i verkligheten blir det en jämn nivå just för att det är två bjässetavlor på väggen mittemot.

Bland annat denna tavlan som är ifrån en vingård i Toscana.

Stolarna är ifrån Furniturebox.se som jag har ett samarbete med just nu.

STOLAR HÄR (klick!)

Dom är verkligen SÅ sköna vilket är ett måste med tanke på alla våra middagar. Jag och P som är så långa sitter ofta oskönt i stolar för att ryggstödet hamnar helt fel. Men inte på dessa! Man sjunker ner i skinndynan och vill helst inte röra sig därifrån. Våra gäster fastnar alltid här med fyllda glas.

Jag vet att många är rädda för svarta stolar men det är på snudd det finaste jag vet!! Det blir såna härliga kontraster. Det som är bra är att dynorna är avtagbara så vi kan byta tyg om vi vill. Jag är sugen på ett ifrån Svenskt Tenn men det blir framöver.

Är ni på jakt efter prisvärda möbler så kan jag tipsa om Furniturebox. De har alltid rabatter på allt ifrån utemöbler till sänggavlar och köksbord. En tjejkompis till mig har köpt en svinsnygg blå sammetssoffa därifrån.

Med koden "ellinorlofgren1" får ni ytterliggare 15% rabatt i 1,5 vecka på Furniturebox!

Likes

Comments

Igår efter mitt sista kundmöte så delade jag och en kollega på en taxi in till stan. Jag hade ett race av events att beta av. Först ut var det "Grab and go" hos Gina Tricot. Vilket innebär att de bjuder in folk i mediabranschen till deras showroom som får plocka på sig kläder de gillar ifrån tidigare kollektioner helt gratis. Tack bästa tjejerna på Gina för de fina plaggen!

Dricker ett glas bubblor på Utes (utanför Sturehof) med pinglan Anna Hägg. Hon är en klass för sig den där. Fantastisk! Rak, framåt och får en att vika sig av skratt. Många av tjejerna jag har lärt känna via P är precis så. Tydligen är jag likadan. Förstår inte alls vad dom menar....

Det var såå varmt. Och efter detta tog jag mig en sväng förbi Lindex AW på Nosh And Chow. Tjing tjing, hej hej och halli hallå innan jag hoppade in i en taxi till Carros (min Carro ni vet) event på innergården.

Hon hade styrt en drink för några utav hennes kollegor på appen Wrapp. Dom var så fantastiskt härliga! Min pojkvän fick stå för grillningen innan vi slog oss ner till bords.

Skål för världens sjukaste människa Carro - jag älskar dig vännen!

Sommarfeelings ändå...

Vasastan är Stockholms finaste område och så är det med det.

Likes

Comments