Bekännelser, Karriär, Personligt, Vardag
Glaad måndag höll jag på att skriva men fick bita mig i tungan för att inte börja gråta. Så jag tar tillbaka det, den här måndagen suger. Dels för att jag har skrivit detta inlägget en gång och la 1,5h på det men nu har jag bara 30min på mig så det kommer omöjligt att bli lika bra... Men i förra veckan hann jag inte med allt jag skulle vilket resulterar i dålig självkänsla idag. För mig är prestationen i arbete så ihopkopplad med hur mycket jag är värd som människa. Dålig på jobbet = dålig människa. Bra på jobbet = bra människa.


Och sådär är jag egentligen med allt jag tar mig an. Jag vill vara en flickvän som är bra på att laga mat, har körkort, som alltid är piffad och har ett jobb man vill skryta om. Men jag har ju inget av det där. I familjen är jag dottern och barnbarnet som är frånvarande och lever sitt liv uppe i huvudstaden och det äter verkligen upp mig. Som vän vill jag alltid ge energi, men när jag träffar mina vänner känner jag mig så utmattad och vill bara spy ut allt skit. Vilket gör att jag ofta känner mig som en bromskloss. Och som bloggare försöker jag att skriva om mina egna känslor och samtidigt få in bilden jag är för mina närmaste för att dom ska tycka att det stämmer överens. Men det är svårt.

Och mer än någonsin känner jag att det är svårt att vara 100% mig själv på bloggen... Och det på grund av att arbetsgivare och kunder lätt kan kika in här. Dessutom får jag en smärre hjärtklappning av att ens titta in på Instagram och Youtube. För prestationsångesten spinner igång när jag börjar jämföra mig med andra bloggerskor. Jag har ingen aning om hur jag vill profilera mig på andra kanaler än bloggen! Jag älskar ju att skriva, men inte att fota... Och tyvärr primerar Instagram kvalitativa bilder.


Som några utav er förstår så arbetar jag inte längre på heltid med affärsutveckling på Ingager. Vilket faktiskt känns väldigt bra. Jag är ingen säljare, och nu vet jag det! Och man ska lägga sin tid på det man är bra på. Jag är fortfarande kvar på Ingager men kommer att arbeta på projektbasis istället <3 Vilket passar mig som handen i handsken och gav mig direkt mer tid för bloggen!

Jag trodde att det skulle bli skönt, men jag har svårt att trivas med det... Jag är understimulerad och gör allt jag kan för att utvecklas och få det där intellektuella utbytet. Men det är svårt, för branschen är så ny. Det går liksom inte att vidareutveckla sig på samma sätt som i en annan bransch.


Egentligen vore det ultimata att hoppa på en kvällskurs på Berghs School Of Communications och kombinera det bästa av båda världar. Men det handlar om en del pengar och den ivriga delen av mig känner att jag slösar tid. Det känns svårt att hitta en kurs där både läraren och ämnet är relevant. Men jag kanske har fel? Även om Digitalt Ledarskap, Communication Management eller Varumärkes- och affärsstrategi är otroligt intressanta ämnen att grotta ner sig i...


Det kanske låter märkligt, men sedan jag var 15år har jag haft en inre röst som har sagt "Du har bara dig själv ifall något händer" och jag är nog ganska präglad utav det. Jag vill kunna stå på egna ben och leva mitt drömliv utan hjälp från någon annan, därav stressen att "komma någonstans". Om någon utav er har pluggat på Berghs, kan ni inte försöka övertala mig till att söka hehe? Jag tror faktiskt att jag psykiskt skulle må så bra av det just nu.

Jag har sagt att jag efter nyår ska söka efter något nytt heltidsjobb, och det digitala landskapet är en självklarhet. Men sedan har jag fattat tycke för detaljhandel och Facebookannonsering. Speciellt i kombination med influencer marketing. Jag vill se mätbara resultat och utgå ifrån data. Så vi får se vart jag hamnar. Allt kommer att bli grymt hur det än blir. Och nej jag är inte intresserad av att starta något eget just nu, jag vill vara anställd.


Summan av kardemumman av detta inlägget kanske är att jag måste inse att alla människor har bra och dåliga dagar. Man är inte en dålig person för att allt inte går ens väg en dag... Fastän jag inte riktigt kan ta in det just nu så är det något jag behöver arbeta med på sikt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

... Okej förbered er på ett sentimentalt inlägg. Jag ska ju inte blogga hos Nouw så länge till, men fram tills idag har jag bloggat här i 2,5år!!! Att byta portal är att byta arbetsplats, och jag har trivts så förbannat bra hos Nouw. Jag tänker att vi spolar tillbaka tiden och kikar på en tiondel av allt jag har fått erfara under den här portalen.

Våren 2015 flyttade jag till Göteborg och kände inte en kotte. Joanna Fingal som hade rekryterat mig hemma i Stockholm sa "vi har en tjej på vårt kontor i Göteborg som är såå trevlig, Elin heter hon. Hon väntar på att du ska komma förbi och hänga". Jag kände mig välkomnad direkt och det dröjde inte länge innan jag gick dit.

Jag fick en kontorsplats och pysslade mest med mitt. Tills Way & West ägde rum och jag blev medbjuden att hänga med alla göteborgsbloggare. Efter det började jag hänga med tjejerna på fritiden. På bilden ser ni två nyfunna vänner ute i Onsala.

Jag började skriva redaktionellt innehåll till siten och en dag när vi satt och spånade idéer för framtida artiklar kom Elin på att vi skulle köra en intervju med mig. Jag får fortfarande frågor kring den intervjun, som går att läsa om ni klickar här. Jag pratar om mina ekonomiska mål och visioner kring framtiden. Intervjun slog läsarrekord på siten och det är kul att läsa om mitt driv som 19åring. Många av målen har jag nått upp till idag, och andra har jag ändrat mig kring.

Jag ville vara på kontoret jämt för att hänga med den här pinglan. Och efter jobbet började vi ta AWs. Här på invigningen av Vigårda på Avenyn.

Jag tjatade hål i huvudet på alla om "familjekänslan" och hur viktig den är. Något som Elin verkligen har utvecklat och idag vet alla i branschen att Nouw är en genuin portal där alla är kompisar på riktigt. Det är så jäkla fint. I alla fall. Nouw skulle hålla i utbildningar för sina bloggerskor och jag erbjöd mig att fixa in en föreläsare. Så jag ringde Johannes Hansen och efter det åkte vi tre på en turné till Göteborg, Olso och Warszawa.

Herregud vad kul vi hade. Jag kom hem tokinspirerad efter varje resa.

Från att bara vara vi till...

... Att växa sig stora. Jonas som ni ser till höger om mig sitter med i Nouws styrelse, och har varit ett enormt stöd för mig när jag ville ta steget vidare från blogg till ett ytterligare arbete. Otroligt värdefullt!! Tack Jonas!

@joannafingal och jag på en middag på Nosh & Chow under en helg fylld med aktiviteter, signerad Nouw.

Flera utav mina bästa vänner har jag fått kontakt med via Nouw. Bla @berggrenjulia och @Victorialindberg <3

@moamatsson och jag på en middag i Polen (varit där två gånger med Nouw).

Tidigare låg Nouw under samma koncern (Modern Woman Media) som bloggportalen Devote. Vilket gjorde att man lärde känna bloggerskorna där också.

@gertrudes och jag under Fashionweek 2016

Nouw har anordnat sååå många events under åren för deras bloggare och jag har haft äran att alltid bli medbjuden. Jag har varit med från att ingen visste vilka Nouw var, till att dem nu är självklara i branschen. Inte bara i Sverige utan också i Skandinavien. För ni vet väl att Nouw är skandinaviens största bloggportal?

Utanför det tidigare kontoret i Stockholm på Sturegatan där jag emellanåt arbetade innan jag började på Ingager.

Och här i Köpenhamn med @elinskoglund <3

Perioden på Nouw har varit en av de roligaste i mitt liv, och det känns så sorgligt att jag inte ska vara kvar längre. Som tur är kommer vi att hänga mycket i alla fall <3 Jag har inte ett enda ont ord att säga om den här portalen och alla som arbetar bakom den. Tvärtom. Ska du starta en blogg så ska den ligga under Nouw. Dom har det enklaste verktyget och vet hur man bygger upp bra bloggar.

Tack för de här åren Nouw, @joannafingal och @elinskoglund. Shit vad kul jag har haft det med er!

Likes

Comments

"Almost every other woman will be harassed but no one knows an harasser"

 En av vår tids viktigaste kampanjer pågår just nu på sociala medier. Den gör mig så jäkla ledsen, för det är så självklart att alla ens tjejkompisar någon gång har blivit utsatta för sexuella trakasserier. Men att få det svart på vitt har varit ganska känslosamt för mig. Jag har hejat på, stöttat och imponerats av kvinnors mod de senaste dagarna. Medan jag själv egentligen bara har velat stå i bakgrunden. Men nu känner jag ändå att jag måste säga någonting här, för det går inte bara att skjuta undan.

Jag har förmodligen inte blivit mer utsatt än någon annan, men jag har blivit både fasthållen och tvingad till saker jag aldrig har velat. Och såklart blivit kallad för skällsord när jag inte har visat intresse, eller blivit hotad för att jag inte har följt med någon hem.

Vi var på Stockholm Open och kollade på tennis här om dagen. Och plötsligt fick jag ögonkontakt med en blick jag inte har sett sedan jag var 12år. Den här gången var det han som tittade ner i marken, medan jag sträckte på mig. Det kändes bra. Han var så liten och jag så stor. 

Jag har för mycket känslor för att kunna formulera ihop någonting smart. Men jag är stolt över att leva i ett samhälle som äntligen lyfter den här frågan och inser allvaret.  Och så är jag stolt över att vara tjej. Vi är hack i häl nu. Ger oss inte. 

Likes

Comments

Renovering lägenheten, Inredning

Hej mina vänner! Idag tänkte jag visa er våra nya gardiner som vi satte upp igår 1h innan våra middagsgäster anlände hehe! Jag lever ihop med en man där saker och ting går undan, och ingen av oss vet vad ordet tålamod betyder. Vi ville bara ha dom på plats inför kvällen även fast jag inte hann stryka dem. Så ha överseende med det!

Jag hade så svårt för denna tavlan när jag träffade P, men nu gillar jag den supermycket. Den gör hela sovrummet nästan när man ser den här bilden. Och vår sängram älskar jag. Fastän färgen inte är hundra... Den är mycket blåare i verkligheten vilket skär sig lite mot väggen. Men såhär på kvällskvisten syns det inte alls.

Ursäkta för den slarviga bäddningen också...

Men visst blev det mysigt?! Vi hade först tänkt ta in en firma som satte upp gardinerna, men tack och lov är karln den händigaste människan jag någonsin har träffat. Så han sågade upp gardinstänger så att de skulle passa våra fönster. Själva gardinerna köpte vi på Jotex. Dom hade massa olika varianter för oss som bor i sekelskifte, och billiga var dom! Nu är vi på jakt efter ett par vita suuupertunna transparenta gardiner som ska hänga bakom - tips någon?!

Både P och jag sa att vi skulle sälja lägenheten inom ett år, men ju mer vi piffar desto mer känner jag mig hemma här. Jag får nästan skuldkänslor gentemot vår fina lägenhet när jag yttrar ordet "sälja". På måndag drar vi ju igång arbetet inne i köket också. Och förhoppningsvis blir vi 100% nöjda då.

Jag tror att jag och P kommer bli det där paret som ALLTID har nya projekt igång i trädgården och invändigt. Jag är mästare på att visualisera och P är en jäkel på att genomföra. Bra kombo va?! Haha!!

Likes

Comments

... Ja ni läste rätt! I november byter jag bloggportal. Detta känns spännande och kul - och helt rätt i tiden!

... Min nya portal blir alltså United Influencers. Ett nätverk med en liten skara bloggare men med stora profiler, såsom Blondinbella, Sofi Fahrman och familjen Parnevik. UI som nätvärk lägger sitt största fokus på affärer och att hålla en högkvalitativ standard. Jag hörde mig för i branschen och tidigare kunder och mediabyråer tyckte att UI är väldigt professionella, vilket var den sista pusselbiten för att jag skulle signa avtalet. Det känns så bra.

Låt mig få presentera min nya agent... Kima!! En riktig businesswoman som jag har mycket att lära av, men som också är en av de mest genuina och ärliga människorna jag har träffat. Jag tror att vi är en match made in heaven. Säger hon något så menar hon det, och hon har alltid ett leende på läpparna. Vi är samma skrot och korn helt enkelt. Längtar efter att arbeta med henne framöver<3

Psst... En agent är alltså mellanhanden mellan kund och mig. Sedan har vi säljarna som drar in affärer, projektledarna som styr upp samarbetena och fotografer som hjälper mig med foto.

En liten del utav kontoret, jag kan fota mer åt er vid ett senare tillfälle om ni vill. Jag tror inte att teamet förstår att dom är fast vid mig nu och att jag kommer komma förbi och hänga hela tiden hehe.

En bild som jag hittade på några i teamet. Vill ni veta mer om United Influencers så kan ni läsa följande artiklar:
"Jag blev förvånad över hur lite influencers tjänade"

- "United Influencers stärker sitt profilteam med Blondinbella"


.. Sedan känns det självklart så tråkigt att lämna Nouw! Jag har varit här i närmre 3 år och vi har växt tillsammans. Men det kommer ett helt inlägg om min tid här på portalen i veckan.

Likes

Comments

Outfits

What a day! Idag har jag träffat min agent för att prata lite om min julkalender i år. Som ni vet belyser jag varje år problematiken med sociala medier och hur det påverkar familjer och barn. Vuxna känner press för att de inte kan leva upp till idyllen, och tar sms-lån för att finansiera julklapparna. Och ensamma barn, som kanske har fulla föräldrar eller ingen familj alls, ser på medan flödet fylls av pakethav och enorma julbord.

Det gör så ont i mig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Två år i rad har jag försökt att anmäla mig till att jobba ideellt i soppkök för Sveriges uteliggare. Men platserna har tagit slut direkt, så istället har jag skänkt pengar. Min pojkväns familj har haft som tradition att åka till Ronald Mcdonald sjukhuset och skänka julklappar till alla sjuka barn. Det har varit väldigt uppskattat naturligtvis, och det känns bra inuti när man går och lägger sig.

Jag vill dra mitt strå till stacken och göra allt i min makt för att hjälpa utsatta i samhället just kring jul. Problemen kvarstår naturligtvis året runt, men det blir så påtagligt kring julhelgen. Till stor del pga sociala medier. Och där kan jag ju verkligen påverka.

T-shirt Acne // Byxor bikbok // Kavaj

Den här julkalendern ska i så fall vara till ER. Jag tänker spontant inredning, upplevelser, mat och kläder som vinster? Men finns det något speciellt företag ni skulle vilja vinna någonting ifrån? Vinterjackor är tex väldigt dyrt, är det något som skulle vara av intresse? Vilket märke i så fall? Om ni skriver ner ett företag ni gillar desto större är chansen att ni får något ni gillar. Och skriver ni ett företag ska jag verkligen göra allt i min makt för att de ska skänka något.

Foto: Åsa Glifberg

Likes

Comments

Som ni vet är jag ingen förespråkare av dieter eller att hetsa om att "äta nyttigt". Herregud tvärtom. Jag äter prick det jag är sugen på varje dag. Men i förra veckan var jag för lat för att gå till affären, så varje morgon glömde jag bort att frukosten var slut, så jag åt kakor istället... Till lunch blev det mackor och till mellis nudlar. Till middag åt jag glass eller chips, och sådär höll det på.

Anledningen var för att P inte var hemma och för att jag inte har kommit in i mina nya rutiner igen. Och när fredagen kom var kroppen helt urpumpad på energi. Jag har aldrig någonsin känt så starkt att kost är kroppens viktigaste BRÄNSLE. Det var som att den skrek, sparkade bakut och vrålade på hjälp. Speciellt när man arbetar mycket och behöver vara på sin alert i möten. Då funkar det inte att sitta helt utzoomad.

... Så vad tusingen skulle jag göra? Jag kan ingenting om hälsosam mat eller vad som ger mig energi på lång sikt. Jag har hela livet kört på kick-fix och hällt i mig koffeintabletter och energidrycker för att få upp humöret.


... Så jag bad er om hjälp på hälsosamma goda recept via Instastory! Nyttiga saker som är äckliga skulle jag aldrig få för mig att stoppa i mig. Där går liksom min gräns. Men jag måste ju fortfarande vara snäll mot kroppen. Vill ni att jag delar med mig utav recepten ni gav? Dem gav mig verkligen en nytändning för att tänka på mitt välmående.

Ikväll kom jag hem kl 19 efter mötesrace och min kille var sugen på smoothies (och tur det för det är det enda jag är bra på i köket). Den innehöll:
- Två nävar bladspenat
- Ca 3dl vatten
- Saften av en citron
- 3 dl fryst mango
- 3 skedar ProPud vanilj (kan bytas ut mot turkisk yoghurt eller liknande men skippa kanske citronen då)
- 1 avokado


Samt två Finn Crips med groddar, guacamole, tomater ifrån landet, chili och koriander.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej på er! Idag har jag legat hemma och dragit på mig både feber och halsont. Så det blidde inget "Det stora influencerpriset"-galan för mig ikväll. Jag är verkligen så ledsen och känner mig ensammast på jorden som bara ligger hemma ikväll. Jag som hade ett helt schema för kvällen och jag såg fram emot att träffa många inflytelserika och spännande personer. Galan är liten och bara ett fåtal utvalda personer var inbjudna, så det känns verkligen trist. Många specialister inom det digitala landskapet på plats också. Men såhär blir det ibland. Stort grattis till Linda (som har grundat influencers branschorganisation) som anordnar galan! Så lyckad tillställning!

Det ska bli spännande att se vem som vinner! Det var bara vi i min kategori som man kunde rösta på, de andra vinnarna blir utsedda av en jury. Alla de andra nominerade förtjänar verkligen att vinna av olika anledningar!!

Skjorta (reklamlänk + annanfärg) // Plisserad kjol // Leopardskärp

Helgens planer är att åka till min svärmor imorgon där min pojkvän har varit hela veckan. Jag längtar!! Och på söndag ska vi till min svägerska för inflyttningsmingel! Jag känner mig lite groggy just nu så jag tänkte faktiskt bara krypa ner i sängen. Jag tänker fasiken aldrig behandla min kropp med så dålig näringslös mat igen som jag har gjort det senaste. Ni som har sett min Instastory vet vad jag menar. Från och med nu ska jag få i den minst två näringsrika mål per dagen!

Likes

Comments

Inspiration

Nu kommer ni få några tips på produkter som jag har fått hem i pressbud samt köpt, och som jag genuint gillar och verkligen använder vaarje dag. Jag får hem mycket produkter i hopp om att jag ska skriva om det här i bloggen, men så slog det mig igår att jag nästan aldrig har tipsat om något? Förutom Molton Brown och Maria Nila typ?

Jag kommer tipsa om 5 produkter men jag glömde att fota en, så här har ni järnligan som jag inte skulle kunna leva utan.

1. Min nya favoritparfym ifrån ByRedo som har FANTASTISKA dofter. Jag har trånat efter denna i flera månader, så gömde den sig i ett litet paket ifrån P på min födelsedag. Varje gång jag tar ett sprut så haglar det in komplimanger. Jag tar faktiskt alltid ett innan jag går och lägger mig också. Då känner jag mig extra tjusig när jag kryper till kojs. Kommer inte byta på flera år (jag byter alltid parfym när jag går in i en ny area i livet men nu kommer jag inte att byta oavsett vad).

2. Min mascara ifrån By Terry. Det är ett väldigt nytt sminkmärke för mig, men jag fick förklarat för mig att det var som sminkvärldens "Chanel". Jag är alldeles för oinsatt för att kunna ge min åsikt om det, dessutom har jag hört att Chanels smink suger? Men denna mascaran separerar fransarna, gör dem långa och naturligt fina.

3. Puder ifrån Emite Make Up. Detta solpudret plus settingpowder (genomskinligt puder som jag har under mitt solpuder) fick jag hem i ett pressbud för 1 år sedan. Dom täcker såå bra, ger så fin färg och håller heela dagen. Dock ger jag dem inte rättvisa med tanke på att mina fondations jag har suger. Så hade jag haft bättre produkter hade mitt puder varit lite gladare. Måste köpa tre nya nu, men vet knappt vart jag gör det hehe. Tips?

4. Detta serumet ifrån Estée Lauder kan jag inte leva utan. Jag har två burkar hemma för att jag alltid ska kunna ha en med mig. Man ska ta max 5 droppar men jag tar typ en matsked varje gång hehe. Tydligen säljs det 1000 flaskor i minuten världen över, och jag som inte ens är en skönhets junkie märker direkt vilken skillnad denna produkten gör för min hy. Ska ni ha en produkt som är bra (av dag/nattkräm etc) så satsa på ett serum och en bra rengöring. Fick det tipset när jag var på en ansiktsbehandling i förra veckan.

5. Det är lippglosset hänger alltid med i väskan... Som ni kanske ser... Ifrån ACO och köpt på apoteket för typ en tjuga. Jag har alltid varit känslig för läppglans och KLET. Och visst är detta kletigare än ett vanligt lipsyl, men det är fortfarande lent som balsam på läpparna. Dessutom får man en så fin naturlig färg. Jag har ju supersvårt för färgade läpprodukter annars.

Hoppas ni uppskattade tipsen! Om ni har någon fondation som täcker bra men som fortfarande låter hudens egna lyster skina igenom - hojta till! Likaså om ni vet någon bra produkt för ögonbrynen... Jag är lost där... Juste!! Jag har en rouge ifrån NARS i en aprikosfärg som jag älskar också. Kanske ska lägga upp ett till sånt här inlägg.

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Igår släppte denna gullhönan en kollektion med NAKD som ni kan se här! Stort grattis Andrea!

Vi alla fick välja varsinna plagg ifrån kollektionen och jag sprang direkt till underkläderna. De är så gulliga.

Vi höll till ute på Bockholmen i ett växthus som jag ÄLSKADE! Det är min dröm att ha ett sånt här på min tomt när jag blir äldre. Tänk att sitta och äta en vintermiddag där ute i värmen? Hade i och för sig inte tackat nej till läget vid vattnet eller huset heller.

Titta! Blir smärre kär.

Det bjöds på en mastig och stor lunch med oxfile, potatisgratäng, sallad, pommes frites, grönsaker och ett gäng såser. De flesta eventsen man äter på bjussar på väldigt lätta tilltugg som gärna är 100% fria från socker, gluten, laktos och allt annat mat kan innehålla. Då blir man sällan mätt även om det kan vara gott. Så good job Andrea!

Bästis @elinskoglund

Plötsligt hoppade Erik som jag jobbade med på Hollister in (good old times). Så brände han och kompanjonen av 5 smaskiga låtar varav en var på franska. Snacka om härligt! Och stolt blir man över att vara omringad av så begåvade människor.

En glad Rebecca ! Vi matchade i våra tröjor.

Och efterrätt!

Flamsmajorna Danijela och Lovisa. Foton tagna av Malin Göransson.

Tack för en dödsmysig lunch Andrea!! Vill ni se hela kollektionen kan ni göra det HÄÄÄR.

Likes

Comments