Contains affiliate links Inspiration

Inlägget innehåller adlinks.

Just nu försöker jag sluka i mig all inspiration jag kan när det kommer till kontorskläder. Jag har haft svårt att ställa om från blogglivet med Fashionweek och modeevents stup i kvarten... Till kontorskläder och att vara representativ framför kunder. För det är ju lite olika stilar man kör på... Inget urringat, inga bara axlar osv. Så nu till hösten har jag lovat mig själv att spara ner alla snygga outfits jag hittar i en Pintrest-mapp. Och här kommer en av de första jag hittade! Självklart Anine Bing som ligger bakom. Jag har ett par skinnbyxor ifrån hennes märke som jag ÄLSKAR. Jag funderar på att unna mig en rutig kavaj till hösten också alternativt en ifrån Isabel Marant... Okej nu blev jag peppad på höstmode. Jag älskar att pilla med collage, det väcker alltid shoppinglust.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som vanligt: min helg i bilder!

Klänning HÄR

Fredagen var lugn. P var borta på jakt och badrummet blev klart! Så jag låg och gottade ner mig i sängen med hallonsorbet och kollade serier. Hjärnan var för trött för att ens blogga. Lördag morgon blev jag upphämtad tidigt utav Caroline. Vi skulle handla mat, hämta ballonger etc etc inför hennes lillasyster Cicci's överraskningsfest! Temat var franska rivieran och visst blev min outfit bra!

Carro hade abonnerat klubben FoU i Stockholm och vi var tidigt på plats för att pynta hela stället i franska flaggor och ballonger. Över 50 glada vänner kom i tid för att inte missa Ciccis min när hon anlände. Det var kompisar ifrån alla möjliga länder som hade åkt hem för hennes skull, och det var så himla himla kul att träffa alla efter en lång sommar!

... Sedan kom födelsedagsbarnet och alla gick loco. Dagsfester är GREJEN.

Grattis i efterskott fina Cecilia! (Cicci är en av P's gamla tjejkompisar och som jag ganska tidigt klickade med)

Jag var lycklig!

... Och hade väldigt kul med mina tjejkompisar!

När vi hade stängt FoU bjöd vi med oss ett glatt gäng på fest hem till oss. Det blev en gryta till middag och efterrätten orkade ingen efter de 12 chipspåsarna Mark hade haft med till förrätt. Vid 02 drog alla ut men jag stannade kvar hemma och sov! Aja det är en dag imorrn åå...

Dagen efter vaknade man upp pigg och glad och bjöd hem 8 pers på frukost! Efter några timmars pladder gav vi oss ner på stan för att möta upp Cicci. Det skulle vara korsförhör om hon hade misstänkt överraskningsfesten,.

Sedan gick vi till ett ställe jag bara rekommenderar mina ovänner. Jag har alltid blivit besviken när jag har ätit där och blir det fortfarande tyvärr. Men sällskapet var trevligt. Efter en köttbulle i magen gick vi och shoppade inredning.

Bland annat ett nytt påslakanset i satin! Hotell hotell hotell... Jag måste bara lära mig att bädda snyggt. Men det kommer väl med åren.

Mellanmål på brödet ifrån frukosten. Jag har gärna senap på prick ALLT jag äter. Och mjölk med is på bakfyllan är ett måste.

Söndagskvällen spenderades hemma hos oss med rödvin och spel. Plus en krämig köttfärsås med parmesan till det. Det var min helg det! Lika magisk som vanligt. Helgerna är verkligen heliga på alla sätt för mig.

Likes

Comments

Inspiration, Karriär

Under sommaren har jag tänkt så mycket på det här med bloggen att tankarna har satt knut på sig själva. Alla tankar har helt enkelt varit ett trassel som har varit omöjligt att få ut. Men nu så! Idag har jag tänkt, och tänkt och tänkt på vad jag vill med den här bloggen under hösten. Vad jag vill att ni ska få ta del av, hur jag ska visa saker och vad jag ska hålla privat. Hur jag ska göra med design, innovativa förbättringar och annonser. Och nu känns det äntligen som att jag vet. Egentligen skulle jag verkligen behöva en kreativ assistent som kunde hjälpa mig att organisera inläggsplaner, fota content, göra trendanalyser etc. Men just nu känns det knappt som att jag hinner anställa någon heller. Nåväl. Tills dess tänkte jag ta hjälp med fotodelen av någon som har tid 2-3 gånger i veckan. Det här ska inte bara vara en blogg, utan mitt magasin på nätet.

Tankar som hur mitt varumärke ska uppfattas till hur mycket tid jag får lägga på text till varje inlägg, har helt tagit över delen att faktiskt publicera något. Prestationsångesten har gnagit, som den alltid gör när jag är vilse. Kameran är trasig för tillfället och bilderna jag tar håller inte måtten. Och det jag har visat upp innan i bildväg känns idag inte alls bra... Efter några timmar på Pintrest är jag dock klar med mitt funderande. Jag vet precis vad jag vill. Nu ska jag bara se till att förverkliga det!

Psst.. Hoppas ni förstår att mina tankar inte alltid kan vara fokuserade när det kommer till mitt företag. Jag vill prestera som affärsutvecklare också och ibland är det svårt att balansera tiden. Men det kommer inom kort hoppas jag. Förlåt för ett rörigt inlägg.

Likes

Comments

Frågor & Svar

Listan är funnen på Sandras blogg och jag insåg att vi svarade lika på många punkter, kul ju. Hoppas det blir härlig läsning för er! Det var svårt att svara då jag i grunden har en positiv inställning till vem jag är, och ju hoppas att mina närmsta delar den med mig. Men samtidigt ville jag vara 100% ärlig. Läskigt, men nu kör vi!

Jag och en utav mina närmsta vänner Caroline (aka Carro eller Fru Steen här i bloggen). Bästavän till min pojkvän ifrån första början

Lovisa, en nyfunnen vän

Hur är dina egenskaper som vän?

Peppande, lojal, ärlig, snäll (en egenskap jag aldrig hade tänkt på att jag hade tills både Gertrude och Elin i olika omgångar sa det till mig i våras) och kärleksfull på mitt egna sätt. Jag är inte den som kramas och pussas, det är jag ganska selektiv med. Men jag försöker formulera det på andra sätt. Jag är väldigt bra på spontana sms eller komplimanger till människor där jag skriver några ord om att jag tycker om dom. Jag drar gärna iväg ett sms innan jag ska träffa någon och skriver "Jag ser så mycket fram emot att träffa dig på torsdag, jag har saknat dig och din energi!".

Jag vill inte att någon ska känna sig utanför, men samtidigt vill jag att en vän är tydlig med om den inte känner sig inkluderad eller liknande. Jag är ganska rationell som människa och vill att människor ska berätta vad dom känner så vi kan lösa det ihop. Jag vill LÖSA SAKER och att hjälper ofta till att reda ut känslomässiga pussel. Typ vad tjejkompisen ska göra när hennes kille har varit otrogen, hur hon ska sätta ner foten mot en chef eller våga stå upp för sina åsikter mot sin familj. Jag vill hjälpa till och gör det gärna för någon jag knappt känner men som jag kanske tycker om. Jag kan ge all min tid, energi etc till någon men kanske inte berättar något på det djupare planet om mig själv.

Jag vill inte att någon ska känna sig ensam. Skulle en vän ringa mig och säga att den är självmordsbenägen eller ligger på sjukhus skulle jag inte drabbas av panik eller liknande, utan säga "Stanna där du är, jag kommer när som helst så löser vi det här". Vid en första anblick kan jag nog verka hård men jag gör allt av kärlek och när man kommer mig nära märks det nog tydligare. Mina vänner vet vart de har mig.

Hela mitt liv har präglats utav bra och dåliga vänner. Som har mobbat mig, inte ställt upp för mig eller som har gjort mig besviken. Och de bra vännerna har betytt hela livet för mig. Jag är inte långsynt av mig, men illojala människor kommer inte i närheten utav mig idag. Jag är expert på att hitta dom i ett rum fyllt av främlingar och håller mig sedan på avstånd. Detta gör ju också att jag direkt sniffar upp riktiga eldsjälar.

Julia ifrån Göteborg, en utav mina närmsta

Vickan och Julia lärde jag känna i Göteborg 2015, här firade vi nyår ihop

Sämst som vän?

Dels att jag är väldigt rakt på sak och "svart eller vit". Det medför många sämre saker. Jag glömmer ofta att alla inte är som jag fastän jag jobbar på det varje dag. Att jag är väldigt bestämd speglas tex när jag träffar vänners vänner för första gången. Då kan jag vara dömande och blir obrydd om personen verkar osoft och deltar knappt i samtalet vilket nog gör mina vänner besvikna ibland. Men jag har svårt att fatta tycke för folk men när jag väl gör det säger jag det rätt ut och lovebombar!

- Jag är som sagt inte speciellt närgången av mig. Mina vänner har börjat skämta om det för att jag i vissa sammanhang blir så obekväm. Men det blir faktiskt bättre hela tiden.

- Jag är dålig på att rodda aktiviteter på resor/middagar etc och lämnar gärna över det till dom som bemästrar det bättre. De uppskattas oftast men när någon alltid roddar blir det ju inte så kul (obs aldrig hört någon säga detta till mig men kan tänka mig att det kanske blir störigt?)

- Jag kryddar på typ ALLT jag säger haha så man får ta mig med en nypa salt. Det kan uppstå missförstånd om man inte gör det. När jag har sagt att någon blev SÅ sur, att maten var SÅ äcklig eller festen var SÅ tråkig så var det ofta inte så hemskt som det kanske lät. Mina vänner hetsar mig för detta också och skrattar.

Några av alla Göteborgstjejer <3

Vad stör sig dina vänner på med dig?

Att jag kan vara disträ och vara en virrpanna. Jag glömmer lätt saker, berättar om en historia som jag sagt två gånger tidigare. Jag kan upplevas som otrevlig när jag träffar vänners vänner för tredje gången och räcker fram handen. Jag tror att det är irriterande att jag direkt säger emot när jag tycker att någon har fel. Sedan har jag ganska mycket skadeglädje och skrattar högt om en vän blir stressad i trafiken, skickar ett sms fel eller snubbar på dörrkarmen.

Återkommande vänproblem?
Om jag tittar tillbaka på alla relationer jag någonsin har haft så är 30% besvikelse och 60% att vi har växt isär. Ibland känner jag att jag kanske begär för mycket av en vän? Att jag kanske ställer orimliga krav som tycker att man ställer upp 100% i alla lägen, visar en respekt jämt, är ärlig och lojal? Jag jobbar hela tiden på sudda ut linjerna mellan vad som är "rätt och fel". Någon annan upplever det inte alltid som jag gjorde. Människor menar oftast inte illa.

Mina absolut äldsta tjejkompisar som jag fann via handbollen och gymnasiet

Första dagen i tvåan på gymnasiet med Martina, Johanna och Morris

Martina, jag och Johanna

Typiskt för dig som vän?

Jag kan tagga till någon för utgång NÄR SOM HELST på dygnet. Jag kan inte räkna på mina två händer hur många gånger jag har sett till att någon deppig kompis iklädd pyjamas plötsligt står färdigsminkad och drar mig i armen. Men själv tackar jag ofta nej till utgång hehe.... Jag frågar alltid "Nej, ljug inte för mig. Hur mår du på riktigt?". Jag styr alltid bort samtalet när vi kommer in på sex-snack. Jag är väldigt ironisk och har fört över min humor på de flesta av mina vänner. Jag höjer alltid volymen till högsta och skriker med i refrängen när vi åker bil. Jag äter superlångsamt så alla får vänta in mig och jag gillar inte swish. Jag betalar hellre varannan.

När blir du sur?
Jag blir väldigt sällan sur. Jag säger vad jag tycker rätt ut så är saken ur världen. Men kanske när planerna blir inställda i sista sekund? Eller när någon verkligen behöver ställa in men meddelar för sent? Eller om någon inte för sig på en middag? Ni vet, förstör andras glada stämning? Tar över alla samtal helt och vill prata om sig själv eller tar för givet att alltid bli bjuden men aldrig bjuder tillbaka? Okej allt detta handlar typ om respekt och visar man inte mig det blir jag sur. Obs!!! Jag har ej dessa problem med vänner däremot bekanta.

Henrietta (P:s tjejkompis från början)

Tråkigast med dina vänner?

Haha började skratta när jag läste denna frågan för mina vänner är verkligen sjuka i huvudet. Det finns inget tråkigt.

Önskeegenskap som vän?
Skämtsam, peppig, omtänksam, ärlig och lojal.

Värsta sortens vän?
Avundsjuk, snål, aldrig har en åsikt om någonting, slukar energi, inte backar upp en och som älskar drama. Jag hatar drama.

Och min absolut bästa vän, Elin

Bästa sortens vän?

De som får alla i en grupp att känna sig trygga, ställer upp, alltid gör det där lilla extra. Som får en att känna sig sedd och pushar en i jobbiga beslut. Som vill få mig FRAMÅT. De som skickar ett sms när man mår dåligt och skriver "middagen står redo för dig hemma hos mig, skynda dit hit!". Eller de som är 100% ärliga, jämt! Människor har en tendens att säga att de alltid säger vad dom tycker men när det väl krisar sig törs dom inte det.

Gemensamma drag för mina närmsta vänner?
Oj! Mina vänner är så extremt olika på alla plan. Men gemensamma nämnare är drivna, roliga, energiska och väldigt duktiga på att lyssna har jag märkt. De är FINA människor, på riktigt. De vill andra väl, är ödmjuka och väldigt snälla. Gudj jag kommer bara på mer och mer fina saker de alla har gemensamt haha<3 Ingen har svårt för att dra igång en diskussion vilket betyder att man betar av värdefulla ämnen titt som tätt. Och alla är väldigt förstående i varför jag är som jag är, och låter mig vara precis så. De får mig att blomma och bli den där bästa versionen utav mig själv. Och det kan ju ta mig fan vara det finaste man kan göra för en vän.

En av mina absoluta bästisar, P!

Likes

Comments

Outfits

Top Envii // Byxor Chiquelle // Skor River Island // Väska Bottega // Solglasögon Prada

Ni ville ju a fler kontoroutfits so here you go! Randiga byxor och höga kragar... Plus en liten kavaj och min nya VÄSKA! Tjoho! Jag har nästan fått mer beröm av den ifrån killar än tjejer vilket var lite otippat. Men jag är så nöjd!

Igår drack ett gäng ett (verkligen ett) glas måndagsbubbel för att jag hade överlevt dagen och fr att våra vänner ska köpa lägenhet nära oss! Idag åt vi en utav sommarens sista grillkvällar utomhus på Carro och Andreas innergård. Vi bestämde att det blir både Grönalund och en weekend allihopa i höst. Livet går verkligen ut på att ha sitt drömliv utanför jobbet, eller vad tycker ni? (... Sedan ska man såklart brinna för sitt jobb och vara stolt över det man gör men ni förstår min poäng).


... Men åter till väskan! Är den inte fin?! Man kan både ha den "crossover" men också halvera axelbanden så man kan ha den direkt under ena armen!

Likes

Comments

Efter en slitig vår och sommar utbrast vännerna "Men vill du ha den, så köp den! Den är du värd!" och sedan var den min. Min första "fina" väska som jag har unnat mig. Jag är inte sådär väsk- och prylgalen som man lätt kan bli. Så ska jag vara helt ärlig så känns den inte extra fin för att den är dyrare, utan jag gillar verkligen looken på den! Den är väldigt JAG. Ni kommer se den hängandes över en kontorskavaj, en pälsjacka på vintern och över den tunna klänningen på sommaren i flera år framöver. Vi kommer ha så kul ihop, min lilla Bottega Veneta och jag!

Likes

Comments

Henrietta, Malin och Julia

Så i fredags efter jobbet hoppade jag på ett tåg ner till Göteborg och möttes utav dessa donnorna! Henrietta bloggar ju på Metromode, så hon var snäll och tog med oss på en helhelg av festligheter! Och vilken helg sen då!!!

Jag kom ganska sent till området och hängde mest i VIP-området där halva Stockholm höll hus. Jag träffade på många bekantskaper och hade det så förbaskat trevligt. Detta var den första kvällen på flera månader jag kunde släppa "jobb tankarna" och bara ta det lugnt. Eller ja, hela helgen tog jag det lugnt. Så jag fotade inte en enda bild, utan har lånat alla av Henrietta. Hon var så duktig som dokumenterade vår helg!

Men dansade lite gjorde jag också. Kvällens bästa framträdande stod Mayor Lazer. Jag har hört dom live förr och dom är grymma! Way Out West är inte en "typisk festival" där man bor i tält, utan alla festerna hålls egentligen inne i centrala Göteborg. Jag kan helt ärligt säga att jag inte är där för musiken utan för att träffa alla. För ta mig fasiken ALLA är där.

Fredagskväll blev det utgång för min del. Jag hann med en sväng på både Lougnes och Push. Jag tyckte att VIPen blev lite bajsnödig så jag åkte hem i tid och somnade med magen fylld utav Burger King. Jag höll på att skriva att jag somnade sked med Elin och Gertrude men sedan kom jag på att en sån sak aldrig skulle kunna hända. Jag har för svårt för närhet hehe...

Dagsfest på Port Du Soleil

På lördagen vaknade jag pigg och utvilad och direkt vaknades det förfest. Vi gick bort till Port Du Soleil där vi var ett gäng på 20 personer som festade från lunch till middag. Dagsfest va! Vilket påfund! Svårslaget på alla vis.

Efter en stående lunch ur en thaibox

Mina gamla vänner ifrån Göteborg höll till på Lounges så jag sprang dit en snabbis innan det stängde. Vid 19 stod jag och tvingade klubben att hålla öppet en halvtimme till, sedan blev det middag med ett tjejgäng följt av ytterligare festival-häng.

På kvällen såg jag Lana Del Ray, drack whisky, dansade i regnet och drack GTs så det stod härliga till. Då älskade jag livet vill jag lova! Lana var rätt trött så istället rörde jag mig in mot stan, mötte upp Julia, och tog några valser ute i Göteborgs nattliv. Push och Port Du Solei stod på kvällens agenda.

Militärjacka ifrån Munthe

Igår (söndags) kröp jag runt i lägenheten och tyckte synd om mig själv. Det är först nu jag förstår vad jag har varit med om! Tack Metro, Henrietta och alla mina vänner för en håll-käften-helg. Denna kommer jag minnas länge!

Likes

Comments

Solglasögon Celine // Tröja HÄR

Nu har jag druckit ett glas bubbel med kärleken och sitter på tåget påväg till Göteborg och Way Out West. Senast jag var där var för två år sedan...

Två år sedan på Way Out West

Såhär såg jag ut då! Prick allt i mitt liv var annorlunda, och jag skulle inte byta tillbaka för någonting i hela världen. Jag bodde i Göteborg, festade 24/7 och var rätt olycklig innerst inne. Men någonstans längst inne har jag alltid trott på mig själv och vetat att allt kommer att gå min väg. I dåliga perioder har jag alltid kunnat se på situationen objektivt och vetat om att det snart går över. Jag är glad över att jag alltid har tänkt positivt på framtiden och gör fortfarande. Jag vet att det kan låta skrytigt men jag känner innerst inne att jag kommer ha allt det där jag drömmer om, ifall jag bara kämpar för det.

Det är inte många som vet att jag och @elinskoglund lärde känna varandra på Way Out West för två år sedan. Jag var övertygad om att det var minst 4 år sedan... Hjälp! Idag är hon i alla fall min närmare vän även om vi där och då nog inte trodde att vi skulle bli så nära.

Om några timmar återförenas vi på festivalen! Ska några av er gå i år? I så fall hoppas jag att vi syns där!

Likes

Comments

Contains affiliate links Inspiration, Pepptalk

1. Vit Gucci 2. Loewe 3. Bottega Veneta 4. Fendi 5. YSL

Den senaste månaden har jag faktiskt inte mått så bra... Jag märker av det när jag blir lättstött, aldrig trycker att någonting jag gör blir bra och alla elaka ord som någonsin sagts om mig går på repeat i huvudet. Jag skriver ut det här för att jag lätt trycker ner mig själv och ser på mig själv som "svag" för att jag känner såhär. "Vadå jag, jag mår svinbra" osv... Alltså jag mår BRA missförstå mig ej. Jag är bara matt liksom.

Jag tror att allt bottnar sig i renoveringen och att jag inte har en stabil punkt. Det ligger så djupt i mig att hemmet behöver vara min trygghet och just nu yrar jag bara runt i och med för att vi hoppar runt bland boenden. Det har varit många sömnlösa nätter de senaste dagarna, och igår när jag låg och skakade i P's famn i sängen så frågade han "Snälla Ellinor berätta, vad skulle göra dig glad just nu?" och det första som kom ut var "en väska". Jag blev själv chockad över svaret. Jag är ingen väskfantast på det viset. P svarade "Det är klart du ska ha en väska! Vilken tänkte du köpa? Du har varit så duktig den här våren och då ska man fira!". Han som alltid tycker att man ska tänka igenom sina köp. Då kände jag verkligen att jag var värd en.

Jag ska bara betala mina två semestrar och badrummet men sen så... Jag testade den beige/gråa Bottega Veneta-väskan idag på lunchen och jag kände mig faktiskt väldigt fin i den. Jag tror den gör sig fin i höst till alla mörka ytterplagg? Vad tror ni?

Likes

Comments

Frågor & Svar, Outfits

Inlägget innehåller två affiliatelänkar

Kjol HÄR // Ballerinaskor HÄR // Väska Leowulff // Örhängen Loavies // Skjorta Topshop

Fråga "Tycker att du verkligen har hittat din stil och det inspirerar såååå mycket. Hade vart så kul om du la upp lite mer "fashion inlägg" där du länkar kläderna du shoppar etc. Blusar och snygga kostymbyxor till jobb/skola är det jag mest spanar på nu inför hösten!"

Svar: Självklart kan jag försöka att göra det! Jag vet att ni är fler som har efterfrågat detta... Såhär såg jag i alla fallut på jobbet igår. Det enda problemet är vem som ska fota, och när? Visst är vårt kontor hur fint som helst, men kanske inte så "bloggvänligt". Helst av allt vill man ju fota med kameran också. Men kvalitén där kanske inte spelar så stor roll för er? Framöver ska jag försöka att enbart klä mig i ljusa plagg under det ljusa halvåret här i Sverige. Jag mår så mycket bättre av det. Jag har bestämt mig för att ha en ljus kappa i höst, alltid något ljust plagg och skimriga smycken. Det är svårt med kläder och hur mycket man kan ta ut svängarna på jobbet. På kontoret kan jag ha det mesta, men det är i alla kundmöten jag behöver vara aningen formell, inte för flickig, bekväm men ändå känna mig kaxig och kvinnlig. Igår hade jag inga kundmöten så då kunde jag se ut såhär. Imorgon blir det långbyxor. Jag behöver själv utöka min jobbgarderob så jag kanske borde klistra ihop några kollage här som jag själv kan ta inspiration ifrån.

Likes

Comments