Okej, så samhället Rainbow Beach är egentligen en uppsamlings ort för alla som ska till Fraser Island känns det som. Vi ska inte åka till Fraser Island härifrån och det tycker alla som vi pratar med är lite konstigt. Men vi vill stanna på så många stopp vi hinner med och Rainbow Beach är ett stopp som vi tänkt stanna på sedan länge.

Stranden här är underbar. När vi igår var och badade så var det så stark ström så Linnéa vågade inte gå för långt ut medan starka Joanna simmade och plaskade överallt. Vågorna var inte lika höga som vi är vana vid så det var tråkigt. Stranden var annars fin och i morse tog Linnéa en löptur längs stranden.

Det finns absolut INGET att göra här förutom att ligga på stranden. Idag ska vi åka vidare mot Hervey Bay för att därifrån ta vår tur till Fraser Island.

Fraser Island är en gigantisk sandö. Med sötvattensjöar och fina stränder är vi taggade att spendera 3 dagar och 2 nätter där. I TÄLT!!! (och man får tydligen inte gå ut ensam och kissa mitt i natten för då kan man bli attackerade och uppätna av Dingos, men ssssch säg inte det till våra mammor) Det lever tydligen Dingos där som är en vildhund. De ska tydligen vara lite mysiga.

Ses och hörs!

Likes

Comments

Efter Brisbane åkte vi till Noosa för att fira Australia Day. Det är alltså deras nationaldag. Vi åkte med vårar hostel till ett bushparty och var alltså på en fest mitt ute i skogen. De bjöd på grillat och ja, det var väl helt okej. Vi testade alltså en ny sak men bushparty är inte vår grej. För lite musik, för lite pool (som de sa att det skulle finnas men ej fanns) och för mycket mygg. Något som vi gillade var att testa på att använda oss utav tjänsten Uber. Billigt och vi behövde inte sova i skogen. Win-win.

Annars var Noosa helt okej. En småstad med mycket turister. Just nu är vi i Rainbow Beach och allt om detta samhälle kommer i nästa inlägg!

Likes

Comments

Ja, som sagt har vi kommit till storstaden Brisbane. Ja, den största staden vi varit i förutom Sydney då. Vi kom med en Greyhound buss vid klockan 14 och fick gå hela 3km till vårt hostel i 33 graders värme och 20kg väskor, två matpåsar och en extra väska. Det var tufft men eftersom vi är så biffiga klarade vi det utan att klaga. Efter det gick vi runt i den delen av Brisbane vi bor i. Vi hittade ett ställe vi ska bada på, shoppinggatan och marknaden som påminde om Surfers. Området vi bor i heter Southbank, om det säger er något.

Vi ska nog gilla det här med, vårt hostel är lite konstigt men det blir nog bra. Man har ett kylskåp på rummet och ingen AC när det som sagt är 33 grader utomhus och solen ligger på fönstrerna så det blir ännu varmare inomhus. Så när vi klagar till er där hemma om att det är för varmt, då menar vi att det är så varmt att man inte kan sova i rummet. Det är för varmt för att leva i rummet. Det är alltså varmare än 33 grader i rummet, snarare runt 40. Utan AC blir det så fuktigt och så varmt att vi vaknar en gång i timman. Så nästa gång vi bokar hostel ska det ha AC! Om det finns så klart...

Imorgon har vi inga planer och även om vi skulle haft det så ska vi inte avslöja det för er, det brukar ju alltid ändra sig ändå hehe.

Likes

Comments

Okej så vi har precis lämnat Surfers Paradise och (ja vi vet att vi alltid skyller på internet) internet var kasst. Men nu är vi i Brisbane med bra internet och ska berätta allt om Surfers Paradise.

Vi bodde först på ett ställe som vi trodde var någons hem vid första anblick. Sen visade det sig att det var ett hostel med uppblåsbar pool, hemskt kök och dåligt internet. Där stannade vi bara tre nätter. Det var mer än nog för oss. Vi förflyttade oss ca fem hus upp och hittade ett hostel som var några snäpp bättre. Där var internet lite bättre, poolen var inte uppblåsbar. Det var inte det bästa hostlet vi varit på men det dög i krig.  

Stranden var underbar, vågorna var så hemskt starka att vi var helt säkra på att vi skulle dö. När vi överlevde en första våg skrattade vi som bara den och blir dränkta av en andra våg som vi inte alls hade sett. Vi förstod snabbt varför det kallas för Surfers Paradise.

En dag när vi gick på marknaden bestämde vi oss för att göra en henna. Det blev så fint så.

Ja, alltså har tiden i Surfers handlat om stranden, gå på kvällspromenader och ätit chips (som vanligt, salt&vinäger äger). Vi avslutar detta inlägg med en charmig bild på oss själva! hejsvejs.

Likes

Comments

1. Hur spenderar du helst en ledig dag?

Joanna: Stranden, alternativt Greyhoundbussen.

Linnéa: Ja, stranden är inget dåligt svar! Men om jag inte får säga det så svarar jag att ligga i sängen och skriva.

2. Favorit mat?

Båda: UNCLE TOBYS FRUKOSTFLINGOR, DET LILA PAKETET!!!!

3. Vad ser du fram emot att besöka?

Joanna: Hawaii (inget bestämt än men jag vill dit)

Linnéa: Alice springs här i australien, annars vill jag till Peru och besöka Machu Picchu!

4. Vad har varit bäst än så länge under resan?

Joanna: Yamba, THICKSHAKES

Linnéa: Spot-x surfcamp!

5. Vad är det första du ska göra när du kommer hem?

Joanna: Träffa Olle!!! <33333 Sen ska jag äta köttbullar och kebabpizza hemma hos farmor (vid olika tillfällen)

Linnéa: Be farmor komma upp med äppelpaj och vaniljsås (den pajen är underbar), mysa med familjen, med MIN ÄLSKADE KATT SKADE och bara njuta av alla nära och kära. Sen kanske jag ska springa ett varv runt spåret mitt i natten, bara för att jag kan utan att bli invirad i spindelnät.

Likes

Comments

Så igår kväll drog vi till en bar som vi hört väldigt mycket bra om. Den hade balkong och ett dansgolv, inte stort alls men det var verkligen i vår smak. Dansgolvet och musiken var bättre än vad folk har sagt. Vi har hört att musiken tydligen ska vara jättedålig men vi gillade den. Det var house musik, bra drop och bra låtar! Så vi rekommenderar The Sticky Wicket väldigt mycket för då musiken!

Idag ska vi gå till stranden igen och sola. Vi har även en bok var som vi läser. Joanna läser Färjan av Mats Strandberg och Linnéa läser Vassa föremål skriven av författaren till Gone girl, Gillian Flynn.

Det börjar bli lite få bilder här men det beror på att Joanna tar alla bilder, måste skicka dem till Linnéas Facebook så att vi får bilderna till datorn. Det tar helt seriöst 3 dagar att göra. Så bilder kommer väl!

Likes

Comments

Idag har vi haft en lugn dag. Vi var tvungna att byta rum (vi blev inte alls ledsna för det eftersom våra rumskompisar var groteskt äckliga, låg i Joannas säng och åt kebab, förvarade mat på rummet istället för i köket och snarkade otroligt högt) så vi fick ett rum längre bort bara. Vi var först inne i rummet och fick välja sängar själva, så nice.

Vi har varit på jakt efter en ny bikini väldigt länga nu och vi båda två hittade en var som vi blev totalt förälskade i. Joanna köpte en blå med ett häftigt mönster och Linnéa en i gräddvit med blommor på. Efter det gick vi till stranden med en crêpes var. Joanna tog en caramel&almond medan Linnéa tog en med jordgubbar&Nutella. När vi satt på stranden såg vi hur livvakterna började vissla upp alla som badade. När alla var uppe åkte två ut med en surf rescueboat (livbåt?) och kallade in alla surfare i vattnet. Vi hörde från två bakom oss att de misstänker att en haj är i vattnet. Vi har hört från Shane i Yamba att hajar har setts till runt om i Byron Bay. Vi förstår inte vad som fick dem misstänksamma förrän en kille bärs upp från stranden på en bår och in i en ambulans. Det var så mycket folk runt omkring han att vi inte såg hur illa det var med honom. Efter ett tag gick vi men nu vet vi i alla fall hur det går till här i Byron Bay om en haj syns till! Värt att tilläga är att igår simmade vi så nära delfiner att vi nästan kunde ta på dem. Det var två "flockar" av dem och de var så vackra och majestätiska.

Efter det skulle vi gå till Woolworths för att köpa cola. När vi går förbi Greyhound säljaren och han säger "HEY!" och vi svarar med ett otroligt coolt "Haay!" så stannade han upp. Han ser på oss och utbrister: "And you are from Australia, right?" vi börjar skratta och håller med honom, fortsätter gå och skrattar lite till.

Alltså en händelserik dag trots att inte så mycket hände. Ikväll ska vi utforska en bar och hoppas på en väldigt god natt sömn när vi väl ska sova. Inatt vill vi sova utan någon som snarkar så högt att det överröstar musiken i hörlurarna. Vi vill sova utan att vakna varje timma för vi är rädda att ett monster har kommit in i rummet innan vi inser att det är snarkningarna. Vi vill kunna sova gott helt enkelt. Joanna är även glad att hon får sova i en fräsch säng där den inte har delats av två killar som har slabbat ned den med kebab, chips och svett. (De åt och sov alltså i hennes säng...)

Inom en snar framtid ska vi åter bege oss till fyren som ligger en mil bort från vårt hostel. Från fyren är det en 360 graders vy över hela Byron Bay och havet, ja du kan se allt alltså. Vi ska gå dit innan solen har gått upp, njuta av soluppgången med en fantastisk utsikt och ha en mysig picknick. Sen ska vi ta ett morgondopp i havet och njuta av solen.

Likes

Comments

Ja, nu var det ett tag sedan det blev något av att skriva här på bloggen men det finns en bra anledning. Vi har inte haft fungerande internet på fler dagar och när det väl fungerar så är det inte bra. Men nu har vi kommit till ett ställe där vi har köpt internet till rummet så nu är allt frid och fröjd. 

Vi är som sagt i Byron Bay. Det är en större stad än Yamba som vi nyss var i. Men Byron har mer peace and love medan Samba var chill och relaxed. Vi saknar Yamba men det är nog bara för de där underbara thickshakesen! 

Så varje dag här i Byron Bay (nästan varje dag) köper vi sushi. Väldigt bra deal för 70 kr och vi får en perfekt lunch. Den tar vi alltid på stranden och sedan solar vi efter, helt perfekt! 

Vi ska gå upp klockan 4 en morgon för att gå till en fyr som ligger över 1 timme bort från där vi bor för att se soluppgången. 

Det var nog allt för nu! 

Likes

Comments

Ja, vi är kvar i Yamba. Livet här är så lugnt men ändå händer det saker hela tiden. På mornarna går vi och surfar i tre-fyra timmar. Efter det är vi så utmattade (och brända trots att vi använder den högsta solskyddsfaktorn) så då går vi och köper glass/thickshake. Thickshake är en milkshake som har mer glass i den för att göra drycken tjockare. Det är så varmt i Australien att en milkshake skulle smälta så fort vi får den. Därför är det mer populärt med thickshake här!

En dag när vi var ute och surfade så säger en vi är med "Do you see the dolphins out there?". Alltså surfade vi med delfiner. Vi såg dem båda två och det var så häftigt. Senare den dagen när vi var ute och gick så såg vi på avstånd en brownsnake. Den ormen är en utav de farligaste som finns. Den var mäktig att se på avstånd men vi behöver inte en närmre titt, hehe. Senare efter det såg vi känguruer. Vilken dag, se allt det och göra allt det.

Okej, våra planer för jul? Vi ska vara här i Yamba. Vi ska börja juldagen (de firar jul den 25 här) med att gå till stranden. Efter det blir det mat och sedan secret santa. Secret santa är alla på vårt hostel med på (de som vill vara med, givetvis) så alltså får alla en julklapp.

På julafton (den 24) ska vi hänga på stranden och dricka thickshake. Låter inte så farligt va?

Nu ska vi gå och köpa en sådan där thickshake. Ha det! (som de säger i SKAM, en norsk serie.)Likes

Comments

​Så, nu har vi äntligen internet efter 3 dagar på Surf Camp! Ja, ni läste rätt: SURF CAMP DÄR MAN LÄR SIG SURFA!!! Och ja det var en dröm som gick i uppfyllelse, för vi båda två var så grymma att vi stod upp under första lektionen och kunde ta en massa vågor. Vi lärde oss mer och mer och efter sista dagen hade vi varit i vattnet fyra gånger på tre dagar. Träningsvärk?? Ja, gånger 1000. Men trots att vi kollapsade i sängen kl 22 efter lite häng vid brasan så är vi sjukt nöjda. Vi har alltså lärt oss surfa och har tips till att lära oss ännu mer själva. Så nu kan vi hyra en bräda vart vi vill och bara ge oss ut i vattnet. 

Alla som är oroliga för hajar eller andra läskiga varelser i vattnet, ni kan vara lugna. Livräddarna har koll och vi vet när de vill ha oss ur vattnet om något skulle inträffa. Vår guide på Surf Camp berättade att hon brukar se fenor i vattnet och blir livrädd men inser att det bara är lekfulla delfiner. 

Bilder fick vi betala dyrt för och de har inte ens kommit ut på internet än så ni får vänta lite innan vi publicerar dem här. Vi ska lägga ut dem här så fort vi får tag på dem. 

Just nu sitter vi på vårt hostel i Yamba och blir lika irriterade varje gång när man inte har Wi-Fi på rummen utan bara i receptionen som i vilket fall inte fungerar alls som det ska. Wi-Fi i Australien suger tydligen för vi kan inte ladda något vilket också är sjukt irriterande. Därför har vi inte kunnat blogga på Surf Camp... 

Så nu kan ni alla säga att ni känner surfproffs, cool right? (Alla surfare säger cool)

Bye, Bye!

Likes

Comments