View tracker

De senaste dagarna har vi shoppat, shoppat, shoppat och shoppat lite till. Eller det är i alla fall vad det känns som fast när vi väl kollar igenom så har vi inte köpt så mycket. Vi har alltså gått runt 2 mil per dag och det bara flyter på.

Idag har vi köpt vår backpackerväska och de är så perfekta! Bra i storlek, design, färg och pris. Den sitter väldigt bra på ryggen med. Efter att vi har tvättat ikväll ska vi nog börja kolla igenom vad vi ska packa ner i väskorna.

Sedan har vi också varit på paddysmarket och kollat runt, så mysigt förutom när det börjar lukta extremt starkt av curry. Haha, nej men vi strosade runt där ett tag. Det var så svalt där inne och vi föredrog det när det var 39C°. Paddysmarket är som en markad med stånd som säljer ALLT du kan tänka dig! Några stånd sålde mobiltilbehör och lagade telefoner, några väskor och några handdukar/t-shirtar. Det finns allt där och även frukt till ett bra pris. 

Linnéa höll på att bränna sig rejält när vi satt vid Starbucks. Just den dagen när det var som varmast så hade hon inte smort in sig. Men den la sig och nu är allt frid och fröjd. Yaaaaas vi gillar Starbucks väldigt mycket!

Btw, vår nya favoriträtt är sushi!!!! (Inte om Joanna får bestämma...)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag hade vi som plan att gå över Harbour Bridge och sen GÅ till ett zoo. Denna planen var ungefär lika bra som att GÅ till Bondi Beach. 

Det hela började med att vi sov liiiite extra på morgonen. Vi gick sedan vilse IGEN och det hela slutade med att vi satt utmattade på en bänk och tittade ut över havet, Operahuset och bron. Det var en sightseeing av norra delen av Sydney, vi har kommit på att vi ALDRIG igen ska ta "bara en gata ned" för då går vi vilse och vi bestämde oss för att åka bil imorgon istället. Hoppas det går bättre! 

Adios!

Likes

Comments

View tracker

Hello!

Som alla andra dagar har vi utgått från en plan och sen när vi väl ska utföra den geniala planen så ändrar vi oss is sista sekunden för DÄR VAR JU NÅGOT KUL! Nej, men vi hittar nya saker på vägen, tar omvägar och kommer tillslut fram haha!

Idag var planen att gå Oxford street ned till Bondi Beach där vi skulle gå strandpromenaden runt. Men när vi kommer till Oxford street, okej innan vi ens nått fram till gatukorsningen till Oxford vi så speciella hus att vi svänger ned en gata och så vidare. Här är några bilder på vad vi såg:

Ja, som sagt en del annorlunda hus som vi ville titta på. Och detta är alltså bara en gata ned från downtown Sydney. Det som var så skönt med dessa småvägar var att vi inte hörde några bilar alls och att det var så lugnt och tyst överallt. Mitt i allt detta kom vi till en park som var över kilometern lång med stigar mellan träden och bäckarna. När vi skulle gå in i parken så hör vi hur något fruktansvärt stort prasslar i buskarna. Vi stannar förskräckta upp och tittar in bland buskarna. Efter några sekunders kikande ser vi en gigantiskt ödla, i storlek av en krokodilunge. Den stod helt stilla och lika så gjorde vi. Med ett ryck försvann den iväg och vi fortsatte in i "djungeln".

De små omvägarna genom kvarteren och parken resulterade i att vi gick i 5 timmar när det egentligen skulle ta oss 2 timmar. Vi är så nöjda med den stora omvägen för vi har fått se så sjukt mycket! På vägen hem tog det oss då 2 timmar och vi fick se hela Oxford street, som tyvärr var stängt... Vi såg dock en dragqueen med ballongtuttar!!! Men vi får ta oss igenom den en annan dag! Nu vet vi vad som finns där vilket är bra. (Ballongtuttar)

Väl tillbaka hos familjen la vi oss direkt i sängen, helt slutkörda efter 8 timmars gång!

Adiosss

P.S Joanna har försökt få igång fläktlampan i 4 dagar nu och inte lyckats. Idag kom vi på hur man gjorde. Bra jobbat av oss. D.S

Likes

Comments

Hola amigoooos/amigaaaas!

Igår var det en väldigt lugn dag och vi sov länge (svårt att anpassa sig efter tiderna här hehe). Vi gick till Castle Tower och spenderade den sista öppna timmen där. När vi skulle gå insåg vi att själva shoppinggallerian var öppen för allmänheten men att de flesta affärerna stängde. Så vi bestämde oss för att gå på bio! Vi gick på "Fantastic Beasts", andra gången för Linnéa och första för Joanna men den är så bra att den går att se hundra gånger om! Tips från filmcoacherna, se "Fantastic Beasts".

På väg hem från bion såg vi hur mycket fåglar som helst! Vi tittade på dem länge innan vi insåg att det var fladdermöss?! Aldrig sett så många fladdermöss räknat tillsammans i vårar liv!

När vi kom hem så såg vi en till film, "A girl like her" som handlade om en tjej, Jessica, som blir mobbad i skolan. Väldigt bra film men den var filmad som om det var en dokumentär så det krävs nog lite tålamod att se den.

Idag har vi varit i Sydney igen och tog oss igenom shoppinggatorna. Vi köpte inte alls mycket, Joanna köpte en blus och Linnéa två blusar. Vi försökte hitta ett vettigt ställe att äta på men det finns ju i princip bara snabbmat?! Det få vi bli bättre på att hitta. Annars har vi hört att det går att leva på godis och vatten. Vi såg även fleeera papegojor idag!

Ikväll ska vi gå och lägga oss tidigt, imorgon väntar ännu en spännande dag!

Adios!

Likes

Comments

Hola!

Som rubriken berättar så har vi upplevt en bit av underbara Sydney idag. Vi gick självklart förbi opera huset och Bay Harbour Bridge, det var lika fint som på bilderna vi har sett innan.

Efter att vi hade tagit alla bilder som vi ville ta så gick vi till botaniska trädgården och där såg vi mycket träd och växter. Ja, det låter väldigt tråkigt men det var roligt! Speciellt när vi båda två läste på skyltarna och försökte lära oss något. Allt blir bara bättre när man försöker!

Efter flera timmar i trädgården tänkte vi att vi skulle börja dra oss hemåt. Men det gick lättare sagt än gjort för vi stannade så mycket på vägen och vi gick en sådan omväg! Men vi fick lite julkänsla!

När vi väl hade kommit fram till busshållplatsen så fick vi vänta i några minuter innan bussen kom. vi hade en strålande dag i Sydney och det var superkul, imorgon har vi hela dagen planerad och hoppas att den blir lika bra som denna dagen! 

OBS. det finns numera bevis på att kräftor kan leva på land då Joanna mystiskt har förvandlats till en under dagen. Värt att nämna är att vi sett enorma fladdermöss. Vi fångade en och nu står den i en bur i hörnet på vårt rum. Sorry, mamma och pappa!! 

Likes

Comments

Hela vår resa startade på rececentrum i Jönköping kl 01:35 där vi hoppade på en buss till Stockholm. Det blev lite känslosamt när vi hade våra fina vänner och familj där men det betydde mycket för oss båda att bli avvinkade. I Stockholm hoppade vi av på Arlanda flygplats och hade ca 8 timmars väntetid som vi slog ut med kaffe och film.

Den första flygturen (Stockholm-Bangkok) tog så fruktansvärt lång tid! 11 timmar på ett flyg går väldigt långsamt men vi fixade det med ännu mera film.

Bangkok har vi inte så mycket att säga om, vi slogs av hur äcklig miljön var och hur mycket skräp det låg överallt. Vi såg en dimma som aldrig lättade och tillslut insåg vi att det var en konstant dimma av avgaser och partiklar. Vi diskuterade väldigt mycket i vår timmes långa taxiresa om miljön i storstäder och insåg hur glada vi egentligen ska vara för den svenska luften.

Nästa flyg tog oss till Malaysia, där vi hade en mellanlandning på 10 timmar. Det hade varit helt okej, om vi inte hade glömt vår adapter i en utav resväskorna. Våra mobiler höll på att dö, lika så datorerna... Men en snäll man lät oss låna hans laddare. Fler människor som han behövs här i världen...!

Tillslut kom vi på flyget till Sydney. Det värsta med det flyget var att de serverade torkad fisk och vi kunde inte kolla på film. Det bästa var att vi hade bunkrat upp med böcker så vi klarade oss helt okej. När vi väl landade i Sydney kände vi oss bara så glada för att äntligen vara framme. Från att ha börjat resan måndag natt till att avsluta den fredag morgon var tufft. Men som sagt, vi är glada för att vara framme! Att se Sydney från ovan är precis som Joanna uttryckte det: som ett TV-spel - för vackert och overkligt för att vara sant.

Vi åkte tåg downtown, där vi skulle fortsätta resan med buss. Väl vid busshållplatsen fick vi återigen hjälp av en så gullig tant. Så snäll var hon! Nu är vi framme hos en svensk familj som Joanna har haft kontakt med och det första intrycket av dom är att de verkar helt underbara! Vi hann inte se så mycket utav Sydney idag men det planerar vi att ändra på inom en snar framtid!

/Joanna & Linnéa

Likes

Comments