Folk tycker veganism är överdrivet. Att man tar sin livsstil och sina levnadsvanor till en extrem nivå som inte anses vara normalt. T.ex att man som vegan avstår från djurtestat smink eller använder soya mjölk i kaffet istället för ko mjölk. Men vet ni vad? Det är så jävla viktigt.

Vi har skapat en norm, alltså en bild av vad som är okej och inte. T.ex. att det är okej att äta griskött men inte hund , , eller att ko mjölk är bra, nyttigt och gott, tillskillnad från apans mjölk. Vi har utvecklat ett tänk om att grisar, kor och råttor inte har lika mycket värde som hundar, katter eller hästar, dvs våra husdjur. Vi dödar miljontals grisar och kor varje dag. Varje dag. Vi testar kosmetika på råttdjur, outvecklade produkter som fräter på huden, skapar irritationer och bränner. Vi tar deras liv. Det enda liv de fått här på jorden tar vi ifrån dem. Och oavsett storlek har ALLA dessa djur känslor. Ett hjärta som pumpar ut blod och en hjärna som sammankopplar ett nervsystem. Vi TAR deras liv. Fattar ni hur sjukt det är? Vi blir bara tilldelade ett liv här på jorden och det tar vi ifrån miljontals oskyldiga djur varenda dag. Vi är så jävla vidriga. Stackars alla små råttor, alla grisar och alla kor som inte anses betyda något för oss människor. Stackars alla djur som dör pågrund av oss, pågrund av vår egoism. Kanske tycker du som läser detta att djurtestat smink är oviktigt. Men vet du? Det är så jävla relevant. Det dödar liv, mer än vad du tror. Vi behöver inte kött, vi behöver inte mejeriprodukter, vi behöver inte djurtestat smink. Det finns andra vägar att gå. Många mycket mer hälsosammare vägar som gynnar allt liv på jorden. Vi kan få allt vi vill utan att döda djur. Precis allt du vill ha går att få utan att behöva döda någon. Så varför leva som vi gör? Varför inte bara ta hänsyn till alla djur, oss själva och vår planet? Tänk efter lite nu för… människan är fan smartare än såhär. Eat plant based.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

sprang 10 km igår. 1 FKN MIL.

Var så jävla otaggad på att träna igår, men var typ lite halvt tvungen för att kunna komma igång med dansen igen. Har väl vilat i ca 1 månad nu vilket har varit helt underbart. Hatar dock att komma ur form HELT och typ känslan av seghet. Men men, det är fett viktigt att vila och jag kände ba att efter ett år i münchen och plugg på heltid så behövdes det. Var så jävla död när jag kom hem och kunde knappt vakna på mornarna. 

Illafall så bestämde jag mig för att ställa mig på löpbandet och springa lite. Och av någon jävla anledning bestämde jag mig för att springa 10km. 10 fucking kilometer. Och det låter kanske inte mycket för folk som springer mycket och ofta, men jag springer ALDRIG. Jag tränar typ aldrig kondis förutom när jag dansar då. Så 10 km var riktigt mycket efter lite mer än 1 månads vila. Efter typ 3km så ba vafan ska jag göra det här kommer ta SÅ LÅNG TID. Men jag fkn klarade det. 10 km, 500 kcal BAM. Fett stolt

Ska snart upp till gymmet snart och springa lite. Dock inte lika mycket som igår, men kanske 5km iaf. Ville ta en dansklass på balettakademien, men min höft vill inte riktigt cooperate så det får bli en annan dag. TCHÜSSS


Likes

Comments

ALLTSÅ JAG VILL RESA.

Jag vill bokstavligen boka ett plan till thailand NU. Ba packa väskan med några tröjor och shorts, sitt pass och plånbok. Ba dra till andra sidan jorden och uppleva ny miljö, nya människor, ny mat, nytt ALLT. Sen åka vidare till typ australien, chilla där och äta en MASSA god vegansk mat, sola och strosa runt i bikini hela dagarna.. Jag vill uppleva sydamerika, afrika, hela nordamerika, ba testa mig fram och uppleva nya saker. Går fan lite bananazz när jag tänker på hur mycket det finns att uppleva där ute och hur mycket jävla kul som väntar. Alltså detta SKA hända. En vacker dag babes.. då jävlar :))

Likes

Comments

GUDINNA.

Vilken jävla kväll det var igår. LIT AF! Jag, Nelly, Alva, Matilda och Temra hade ståplatser medan Selma och Agnes körde golden circle. Riktigt trevligt var det! Orkar inte ens hypa för att jag har hypat så mycket inombords. Fattar ni hur jag menar? "Riktigt trevligt var det" haha fan tro mig den där konserten var så jävla mycket mer än trevlig, men jag PALLAR verkligen inte hypa sönder o ba LWJWMDHSÖWOB som man gjorde när man var yngre o gick på 1D typ. GUDINNA är hon iaf, riri asså!

Likes

Comments

Precis börjat mitt pass på jobbet. Kl är 3 och min kollega föreslår att jag ska testa de nya raw/vegan bollarna. (Ni vet typ som chokladbollar fast bombade med jävligt mycket nyttigheter). Frågar om de innehåller nötter då jag är nötallergiker, men de verkar vara chill och innehåller bara dadlar och liknande veganska ingredienser. Tar en liten liten tugga, säger hejdå till min kollega och tar emot några kunder. Efter typ 5 min börjar jag må illa och få lite ont i magen. Jag ba vafan har PRECIS börjat mitt skift liksom och ska stå här i 6h till, pallar inte må dåligt. Jag sätter mig ner bakom disken och dricker lite vatten i väntan på fler kunder och ju längre tiden går mår jag bara sämre och sämre. Efter typ 15 min orkar jag knappt stå upp och börjar få lite svårt att andas. Har fetaste trycket i bröstet och undrar liksom VAD FAN det är som händer. Smsar min kollega och ba vad innehåller de där raw bollarna, seriöst? Är det nötter i dem?! Ställer mig framför disken och kollar innehållsförteckningen och ser att dem innehåller typ 70% cashewnötter. Jag ba fakk fakk fakk vafan ska jag göra nu. Mår bara sämre och sämre för varenda minut som går, håller på o spy och smsar sen min pojkvän som tvingar mig att ringa 112. Ringer upp dem, de skickar en ambulans till Mall of Scandinavia där jag jobbar, jag stänger ner kassan och hela systemet, blir upphämtad av en vakt och sedan körd till akuten på karolinska via ambulans. Får typ 2 sprutor i bilen, tror adrenalin och något annat, samt två tabletter som ska dämpa reaktionen.

Ligger därefter på sjukhuset i några timmar och får dropp. Min pojkvän kommer dit och efter ca 3h mår jag bra igen, bara lite skakig sådär för vad som hade hänt. Fick sen skjuts tillbaka till jobbet för att räkna kassan, lägga ner knivar osv då jag var helt själv när jag lämnade. Sånt som måste göras när man stänger stället och går för dagen.

Jävla piss dag det var haha. Orkar inte ens med mig själv. Jävla allergiskit, jävla cashewnötter. Jävla läkare som sagt att jag inte behövde en egen spruta för att jag inte var tillräckligt allergisk. Har fått ett nytt smeknamn dock, Cashew :pp. Paulinne Cashew Törnblom Draskovic.

Likes

Comments

When I close my eyes I can still see you clearly: Lanky, talkative, blonde haired baller. Filled with energy, passion, and a love for the game. Hard-working with a silky smooth jumper. But it doesn’t take long and my focus shift to who you were. And I think about where you are today, and I can’t contain the smile that slowly breaks out on my libs. I see you in my car: I’m driving you home. You’re curious, inquisitive. We’re talking about life and love, family and culture. We’re talking about politics and injustice. I see you on the stairs after practice: Headphones on, spitting out lyrics to your favourite song. You're debating with teammates about something, anything. It’s really no wonder your nickname was 'Mouth'. You’re not an overnight success. You’re a product of hard-working passion. That’s who you are. Do your thing, girl!

Likes

Comments

Det är många som ifrågasätter mig när jag säger att jag inte vill bo utomlands och typ längtar hem. dom ba men va det måste ju vara jättekul, värsta äventyret!? Och ja så är det ju, men verkligen inte hela tiden. Självklart har det varit en otrolig upplevelse att bo utomlands, själv. Och det är det fortfarande, men det är ju heller inte som att resa runt och chilla någonstans i bara två veckor. Utan det blir ju vardag. Att ta tåget till skolan, dansa, åka hem, plugga, äta, sova. Varje dag. Jag dansar balett i München, jag är inte där för att upptäcka Tyskland, bara för att dansa. Tror många föreställer sig värsta drömresan, ni vet typ crazy jordenrunt resa med massa fest och skojigheter. Men jag venne, det är en helt annan sak att bo utomlands och resa utomlands. Det är två helt olika saker. Nu menar jag såklart inte att jag inte har haft kul i münchen för det har verkligen varit underbart att testa att leva i en ny miljö. Men helvete vad tufft det har varit. Jag längtar tills jag flyttar hem igen, att varje dag träffa min familj och vänner, att dansa här och inte vara själv. jag är mig själv när jag är här och jag mår så jävla bra av Stockholm. Jag älskar människorna och miljön, tillskillnad från i tyskland där alla är så jävla skumma och .... kan man säga speciella? iallafall är det bara två månader kvar nu och jag ska jobba arslet av mig. Kan inte tänka mig nå bättre än att få jobba här i Sverige, på Operan alltså och kunna umgås med familj, pojkvän och vänner. De betyder allt <3 Godnatt.Likes

Comments

Det är mycket som händer nu. Jävligt mycket. Jag känner mig typ som en zombie som bara går och går och går men aldrig kommer fram till målet. Kan det bara bli juni NU? Jag vill ta studenten, komma hem och vara fri. Här borta består mina dagar av dans och plugg, endast. Jag vaknar upp på morgonen, går till skolan, dansar hela dagen, åker hem, äter, pluggar, somnar. Om och om och om och om igen sju dagar i veckan. Finns inte tid till så mycket fritid på den här skolan och min rektor slutar aldrig tjata om att vi alla måste träna mer, "gå in och öva själv" i dansalarna när de är lediga. Fattar att det är hårt och att träning ger färdighet, men snälla någon ge mig liiite lugn och ro haha.

Atm är min kropp typ lite halvt förstörd, Har typ 50 tusen skador känns det som och är jävligt stressad över både plugget, tävlingen och träningen generellt. Lärarna kräver så fruktansvärt mycket av en och det hjälper ju inte så jättemycket när man är väldigt självkritisk heller. Har en tendens att bryta ihop när jag ser saker som inte ser bra ut. Under senaste tiden har jag börjat filma en hel del och fyyfan vad jobbigt det är att kolla på sig själv. "Alla andra ser ju så bra ut när man dansar" tänker man, men i själva verket är man bara inte lika kritisk mot andra som mot sig själv. Måste lära mig att hantera såna här saker, men det är fruktansvärt svårt. Ingen är perfekt, right? :) Ska försöka ta mig igenom denna period och fokusera på att jag flyger hem till Sverige ett litet tag om ca 1,5 vecka. Då kommer det värsta vara över.Likes

Comments

Klockan är snart 6pm och det är fortfarande ljust ute här i München. Det gör mig glad. Hur är det hos er i Sverige? Antar att det är lite mörkare... och kallare? För nån vecka sen var det 19grader sol här, hur sjukt haha. Två dagar senare snöade igen och blev minusgrader, jävla pms väder huh? Idag har jag ägnat mig åt att storstäda mitt rum. Låg nämligen och tittade på "Obsessive compulsive cleaners" om ni vet det är för program? Finns på youtube och handlar typ om människors grovt smutsiga och ostädade hus. GROVT. Blev så jävla äcklad så var tvungen att storstäda mitt rum hahah. Nu är det superfint och fräscht 😌

Har varit ledig hela dagen och bara vilat. Vill inte ens tänka på vad som står på schemat den här veckan fyfaan. Dock bara två veckor kvar tills jag åker hem på lov, eller ja ungefär två veckor, lite mer! Dagen efter vi kommer hem från tävlingen flyger jag hem till Sverige för att softa lite, träffa familjen och mina underbara UNDERBARA vänner. GAAHH vad jag saknar allt. Ska bli god mat, lite träning och mycket party. Stannar hemma i 9 dagar, sen åker jag tillbaka. Därefter är det bara 2 månader kvar tills jag flyttar hem igen, tar studenten och går på ett härligt sommarlov. ASSÅ JAAA!!!! 😍


Likes

Comments

Tjaba

Gått några veckor nu sen jag skrev senast. Mycket som händer atm. Just nu tränar jag galet inför tävlingen i Wien om ca 2 veckor och det sliter som fan när jag även har plugget att tänka på samtidigt. Är i en ganska bra period just nu och jag både ser och känner framgång. Har blivit otroligt mycket starkare och jag orkar mer så mycket mer än vad jag gjorde för bara några månader sedan. Jobbar på två solon som jag ska visa upp på tävlingen, båda väldigt jobbiga både tekniskt och fysiskt om man kan säga så. Krävs bra kondition för att klara av dem och det är väl det jag jobbar extra mycket på nu.

Genom att jag har tränat så mycket har jag fått en del problem med mina knän. Skulle säga att det mest är pågrund av moderna solon som DÖDAR både utsidan och insidan av knäna. Snurr hit och dit, upp och ner hela tiden osv osv osv. Har nog aldrig haft så mycket blåmärken runt knäna som nu och fy i helvete vad det gör ont haha. Samtidigt som det suger att ha ont så ser jag det som en utveckling typ. Bygger nya muskler och lär kroppen att tåla mer vilket är nyttigt för framtiden. Det är en ständig process det här med skador, e de inte? :)

Likes

Comments