View tracker

Tiden går fort, och det var längesedan något skrevs här, bloggen har tom en period varit stängd. Nu är dock vardagen tillbaka, och just nu, för stunden, känner jag för att skriva här. Vi får se om jag gör det imorgon. Däremot bloggar jag för min egen skull, och vill folk läsa det jag skriver är det ett (stort) plus. Det är kul att se tillbaka, för det är mycket som faller i glömska, känslor, tankar och händelser.

Skolan har kommit igång igen, jag känner dock inget direkt pluggsug och ligger för stunden lite efter i läsandet. Vet att jag kommer få läsa lite på helgtid osv, men då är det så, och det är okej. Ställer jag på mig kravet att jag måste läsa, så kommer jag börja bli stressad och må dåligt, och må dåligt tänker jag inte göra.
Läsningen kommer, om inte annat kommer jag få nöta när tentan ska skrivas, sen underlättar det självklart om det är läst innan dess.

Livet hat flytit på, vikingamarknader, ommöblering, ridning, hundmys och grävt ned mig i Outlander-böckerna (nå¨got måste man ju göra mellan serie-säsongerna).
Kameran har dock inte gått varm, även där har motivationen saknats, men det är inget jag kan tvinga fram och jag vet att det kommer tillbaka snart. Jag saknar att skapa, och att fota, men tar jag upp kameran och ska fota så har jag ingen aning om hur bilden ska se ut, eller hur jag ska göra. Jag blir helt tom i huvudet och resultatet blir inte bra. Däremot var det en sväng i våras där bilderna blev helt underbara, men då var det istället redigeringen som tröt. Har fortfarande massvis med bilder som ligger och väntar, men även det måste det få ta sin tid för att bli bra.

Jag har dessutom tagit ett beslut (eller tagit ett gammalt beslut i åtanke), när det kommer till min hälsa. Ett beslut jag gärna vill dokumentera och dela med människor i samma sits, eller de som har intresse, samtidigt vet jag inte om jag vill släppa på det riktigt än. Beslutet får följdfrågor ifrån min omgivning som är ställda i all välmening, men som blir ett pressande moment för mig. Det räcker med ett 'hur går det?' i en period där det inte är på topp för att jag ska känna pressen att jag inte presterar som jag ska och irritationen slår till istället.

jag bjuder på lite Instagram-bilder ifrån sommaren, så hoppas jag att viljan att blogga håller i sig (fast jag känner mig, dumt nog, lite töntig som bloggar som 26-åring O_o).


Min svarta hårfärg byttes ut mot rött, som nu är mer röd/brunt.

Fotade två bröllop i somras, varav ett ute i underbart vackra Ängsö!

Jagade solen i blåsten med Jasmin!

För att dagarna efter åka ut med Jasmin och hennes pojkvän, Daniel.

Jag sommarjobbade på Parken Zoo's camping.

Vi sa hejdå till Faran och välkomnade Smurfen in i vår familj!

Molly fick följa med på sin första vikingamarknad, i Stallarholmen. Flippa löpte och fick sova hos Hailey.

Lurvbollarna lekte i soffan medans jag tog en efter-frukost-vila.

Tog en ridtur med Joss och mina pojkar!

Var Fotade Jasmin med Eros, samt med Frederik.

Var på Parken Zoo med Simons brorsbarn, barndomskompis, Joss & Tommy.

Där såg vi Markoolio live. (Och jag tog denna bild som jag blev grymt nöjd med!)

Vi flyttade in i medeltiden i ett regnigt Arboga.

Där Simon medverkade i fredagen och lördagens eldshow.

Gick upp och såg dimma utanför köksfönstret och fick höstfeeling.

Började läsa Outlander.

Mera barnvakt där jag hittade Neah och Flippa mysandes inne i sovrummet när dem kollade på Poccahontas.

Våra gamla expedit-möbler flyttade ut, vardagsrummet möblerades om och dessa fina tvmöbler flyttade in.

Åkt bakom denna fina rumpa, och snackat skit med mamma.

​Plockat svamp med Jasmin och vovvarna.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Vardag, Flippa & Molly


Efter några dygns snörvlande så vaknar jag upp, inte fullt lika täppt i näsan. En seger skulle det väl kanske kunna ses som. När jag låg hemma, med feber, i tisdags så var mina underbara monster så snälla och roade mig, genom studs, pip, gnagade (på varandra) och att använda mig som språngbräda på en och två gånger.

Igår var jag på en annan avdelning, vilket var spännande bara att se hur dem gör, och dessutom se lite andra ansikten. Dock gick jag in på min avdelning då dem gick ut, var inte klädd för vädret och ville inte riskera mer sjukdom. Jag är trött på det nu.

Skolan känns, för stunden, inte helt oklar. Ligger efter med en tenta, som jag medvetet lagt åt sidan. Den ska göras under sommaren, för jag ville inte blanda in gammalt med det nya och göra mig själv förvirrad. VFU:n känns bra, måste bara få ned det i en vettig skrift också.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Vardag


Jag har åkt på en förkylning, inte okej just nu! Fullt upp på min VFU och älskar verkligen att vara där. Migrän har satt stopp för mig två dagar att komma dit, och nu en förkylning. Både tid för migrän och förkylningar nu, känner nämligen av väderomslag och får migrän av det.
Nu är jag trött på det här! Trött på zombie-mode och snörvlingar.
VFU:n är helt underbart rolig, och jag känner verkligen att jag har valt rätt, vilket är otroligt härligt att känna, efter några år där jag inte trivts på varken jobb eller arbetsplats.
Både barn och personal är underbara, och jag är så nöjd med vart jag har placerats, och det har gett mig en hög standard för den dag jag kommer ut och ska börja jobba. 


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Tiden flyger förbi, och jag hinner knappt med själv. Mycket som händer, börjat bli klar med de dop och bröllopsbilder jag har och det börjar bli dags för leverans. Skönt att ha redigeringslagret tomt till nästa bröllop.
Har även en del funderingar till min hemsida, lite saker som ska läggas till, och lite planer för mitt fotande. Drömmen om att få arbeta självständigt med de lever ännu, även om jag pluggar till något helt annat idag. Foto kommer alltid vara prio ett.

Likes

Comments

Postad i: Studier, Vardag

Har nu bytt bloggportal och finns numera här på nouw.com. Gillar designen och möjligheten att få det som jag vill, en nackdel är all reklam, men eventuellt kommer den försvinna framöver.

Idag följdes av lite samma känsla som igår, och med ytterligare en kommentar som värmde!
Ifrån samma barn som igår, som idag meddelar under lämningen att 'Pappa, jag tycker om henne!'. Då blir man glad!
Jag har även gjort en av kursens uppgifter, nämligen spela in en aktivitet. Valde att läsa en så kallad vägg-saga för barnen. Jag tror och hoppas att det gick bra, lite nervöst med filmningen är det ju.

Efter att dagen var färdig på förskolan så åkte jag till ett möte på skolan. Ett möte jag själv valt att ta, med en av skolans studievägledare, som bla. skrivit boken 'Att studera på högskola', som jag även köpt och den kommer att få bli min sommarläsning.
Mötet var bra och givande, med bra tips och lite nytt tänk!

Glöm inte att lägga till denna blogg på bloglovin/blogkeen!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Vardag

Just nu känns allt väldigt lätt! Sängen var så svår att lämna imorse, sen kom jag till förskolan och dagen kom i rullning och jag åker därifrån med ett leende. När jag kommer in och har läst lite böcker så kommer det en liten tjej framspringandes tittande på mig, och med orden 'jag tycker om dig'. Att jag sista halvtimmen har suttit och tröstat ett gråtande barn är inget som försämmrar mitt humör, tvärtom. Jag känner mer och mer hur mycket jag tycker om tanken på att tillbringa mitt framtida yrkesliv bland dessa små människor med så mycket funderingar och tankar. Från att inte ens egentligen ha tyckt om barn, till att aldrig varit i en förskola så känns detta så stort. 

Poppar musik ur högtalarna och kommer hem och börjar städa, samt laga mat. Istället för att dimpa ned i soffan, som nästan alla andra dagar. Imorgon ska jag dessutom på möte på högskolan för att prata lite om mina studier och hur jag kan göra bättre ifrån mig. Ett möte jag har bokat på eget bevåg. 

Just nu, i denna stund, känns livet riktigt bra! Det enda som ogillas är att badhuset stänger för säsongen på fredag, så typiskt att jag ska börja få motivation för något som precis stänger ned. Nya tag på den fronten i höst, och tills dess får jag svettas bort lite kilon i solen istället!  

Likes

Comments

Postad i: Vardag
Ibland kommer livet och stressen emellan, och tiden för bloggandet finns helt enkelt inte, och inte heller motivationen. 
Jag är en person som lever väldigt ifrån dag till dag, och vad jag känner för just den dagen. 

Vad har hänt sedan sist då? 
Jag har börjat min VFU (=verksamhetsförlagd utbildning), och det känns toppen! I början var jag lite skeptisk, och det kändes inte riktigt som min grej, men nu, 1½ vecka in i det känns det verkligen jättekul! Svårt, speciellt med de uppgifter vi har som ska göras under tiden, men kul. Jag har en del jag behöver jobba på, men jag trivs och barnen är helt underbara! Att få en ritad teckning, eller bli hållen i handen när man kommer in och sätter sig i samlingen, att få höra alla tankar och idéer som flödar i deras huvuden, att få hjälpa till med skorna och allt annat. Just dessa små vardagsbestyr, de små sakerna, är det som driver mig, för dem är så himla härliga. 

Vi har varit i Stockholm och firat Simons pappa som fyllde år, blev bjudna på min livs första 'Running sushi-buffé', vi har varit på Björnön och grillat och hundarna har badat, jag har varit ute och ridit med bästaste vännen och det har hittats på en hel del kul. 
Jag visar lite ögonblick ifrån Instagram för att sammanfatta allting. 
 
 

Likes

Comments

Postad i: Throwback Friday
På fredagar kommer jag numera kolla igenom mitt bildarkiv, och dela med mig av ett minne. Alltifrån olika äventyr, till fotograferingar. 
Bilderna väljs helt på mofo. 

2011-12-19
 
Dessa bilder var de första jag provade att ta när jag precis köpt min NIkon D700. Vi bodde i Hallstahammar, och jag gick ut ifrån lägenheten ned på den stora ovårdade gräsplätten brevid hyreslägenheterna. 

 
Flippa fick springa lös och leka med sin knut medans jag stod på knä i snön och provade min kamera. Jag var så nöjd! Jämfört med mina äldre kameror var detta en ferrari. Nu är det en kamera som jag sällan tar upp, mest pga den gärna felfokuserar och skulle behöva lämnas in för justering. 


Vid den här tiden jobbade jag på Transcom, och hade gjort i över ett halvår. Min första riktiga fasta anställning, Simon jobbade för sin kusin inne i Västerås och vi hade bott i Hallstahammar lite mer än en månad. 

 

Likes

Comments

Postad i: Viktnedgång
Idag har jag varit på invägningsmöte på Viktväktarna, tyvärr fanns inte möjlighet att stanna på lektionen. Idag har varit en hektisk idag. 
Mötet gjorde mig lite extra glad, -2.5 kg sedan förra veckan. 

 
 
Fick min framgångsbok ifylld, och fick till och med min första stjärna på boken. Denna stjärna får man när man gått ned 3kg. 


Jag har dock fortfarande svårt att tro på min viktnedgång, och fick kolla flera gånger när jag skulle fylla i den nya vikten i appen. Nu när jag gått ned så mycket denna vecka blir jag rätt att min egen kropp lurar mig och jag får ett bakslag nästa vecka, självklart jobbar jag mot mer minus, men mina hjärnspöken lurar ändå där bak i huvudet. 

Likes

Comments

Postad i: Pauline tipsar

Det här är en av mina nyare kärlekar! Dessutom har Viaplay precis börjat släppa säsong 2, varje söndag sitter jag bänkad en timme och drömmer mig bort. 
Har dessutom sett att första säsongen nu finns på Netflix. 
Det verkar dessutom som att man kan se alla avsnitt här

Serien har lyckats få mig att skratta, att bli glad, ledsen, arg och frustrerad. Jag älskar dessutom att det är en kvinnlig huvudroll. 

Claire har precis återförenats med sin man efter första världskriget och dem åker på 'en andra smekmånad' i Skottland. 
Hennes man, Frank, är otroligt intresserad av historia, och bland annat sin egen som har rötter i Skottland. De åker och besöker en gammal hednisk plats, som Claire besöker själv därefter. Då lyckas hon färdas tillbaka 200 år i tiden, och blir misstagen för druid, bla. 
Hon möter på sin mans släkting, som inte var så mycket att se upp till. Hon blir satt som helare hos en skottsk klan, och får börja vänja sig vid sitt nya liv, men försöker ändå komma tillbaka till platsen, Craig na dun, för att komma tillbaka till sin egen tid. 

Likes

Comments