View tracker

Ibland (läs oftast) har man inte tid eller ork för värsta långkoket. Då kan en bättre macka vara svaret.
Idag gjorde jag en steaksandwich med lättstekta sockerärtor och haricots verts, och så svarta bönor med lite olivolja, persilja och vitlök.
Gott och mättande och rätt nyttigt.
På salladsbladet strök jag på lite dijon och så toppade jag med pepparrot. Voilà!

Förlåt att jag är dålig på att uppdatera! Ska bättra mig. Just nu går allt i ett.
Om ett par veckor har jag något spännande att presentera för er. Stay tuned!

Hoppas att ni haft en fin dag och att ni ätit något gott!

//Paulina

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I lördags svängde vi ihop en liten kräftskiva.
Jag bakade en västerbottenpaj och en paj med kantareller, purjo och liiite västerbottenost.
Och så bakade jag bröd med kummin. Och så bakade jag små portioner med äppelpaj och en blåbärspaj.

Johan kom med en stor hummer och havskräftor. Havskräftorna delades på hälften och så strök jag på ett smör med vitlök, persilja och citronzest och så in i ugnen.

Och så givetvis kräftor till också.

Icke att förglömma, kalixlöjrom på råraka, picklad rödlök, citronzest och så dill. Gott!

Vi var bara fyra vuxna och tre barn, så det blev en lugn tillställning.

Hoppas att ni haft en fin helg med mycket god mat.

//Paulina

Likes

Comments

View tracker

I fredags var det äntligen dags för Melkers och min resa till Florens. Bara han och jag. Med mycket fokus på mat. Han tycker också om att äta.
Vi landade i fredags eftermiddag och tog snabbt som tusan en taxi till vårt B&B.
Sen ut på stan. Mitt sikte var att hitta stället med världens godaste macka. En liten vinbar som ligger lite dolt, Le Volpi e l'uva! Om ni är i Florens så är detta ställe värt ett besök.
Det var andra gången jag var där. Och efter en promenad över Ponte Vecchio och en vänster sväng samt lite mer promenerande så var vi plötsligt där.

Ett litet klipp ur en film som min käre son ska klippa ihop om vår resa.

Vi åt alltså den här fantastiska mackan med salsiccia, tryffel, asiago (ost) på ett bröd, mackan grillas sen i en salamander. Så sjukt gott!
Och så beställde vi in vilt charkuterier också dessa smakade mycket bra.

Dagen efter blev det enormt mycket promenerande och vi stannade för att titta på alla fantastiska råvaror i Mercato Centrale som är Florens saluhall. På undervåningen är det saluhall, på övervåningen matmarknad. Vi hängde där i flera timmar! Också ett ställe att rekommendera. Min andra gång där också.

Vi åt en supergod scialatelli som är en hemmagjord pasta, med räkor, zucchini, körsbärstomater i en sås kokad på seabass. Fräscht och så gott.

Jag köpte asiago, tryffel, pasta, kryddor mm och Melker handlade också pasta och kryddor som han skulle bjuda sin pappa på.
En superfin dag!

Vi besökte också en rooftop bar på Hotel Plaza Lucchesi med en helt fantastisk utsikt, där fick man verkligen en känsla för hur otroligt vackert Florens med omgivningar är.

På kvällen var vi så trötta! Vi skulle egentligen till en annan favorit som heter Cammillo vars mat är helt magisk, men vi gick fel och orkade inte gå rätt så vi valde Gilli som är ett ställe där man egentligen helst tar en kaffe eller en prosecco. Det låg nära vårt boende så det passade oss bra.
Maten var okej. Priserna efter läget. En Coca Cola kostade 8 euro, hehe. Men verkligen trevligt för en drink som sagt.

Jag tog en lasagne Fiorentina och Melker valde en skaldjurspasta.

Det blev en kort och intensiv resa men så värt att bara komma iväg! Jag älskar att resa och jag älskar Italien. Så härligt att få resa med ett barn denna gång och ge fokus och tid åt bara honom.

Åk till Florens om ni får chansen. Det är verkligen underbart och så vackert. Jag älskar historia, konst och klassiska miljöer, Florens erbjuder allt detta och massor med god mat förstås.

Arrivederci!

Hoppas att ni hade en fin helg med god mat!

//Paulina

  • 510 readers

Likes

Comments

Igår firade vi min killes födelsedag! Och det blev asiatiskt tema då vi blev så inspirerade under vår middag på East i måndags.
Jag använde mig av minnet av smakerna för att laga maten. Att sätta smakerna ju det viktigaste av allt skulle jag vilja säga.
Det tog typ 5-6 timmar att få ihop middagen men det var det väl värt.

Jag lagade en av mina paradrätter - fishtaco.
Rätten består av en friterad pankopanerad torskrygg med en sallad med mango, urgröpt gurka, urgröpt tomat, koriander, rostade pinjenötter och så en sås med ingefära, ketjap manis, sesamolja, sesamfrön, citron och limesaft, limezest, koriander, vitlök.

Rätt nr två blev en tunt skivad oxfilé som låg in en rätt stark och smakrik sås som bl.a bestod av srirscha, sesamolja, fisksås, socker, citronzest, risvinäger. Toppade med grovhackade jordnötter och koriander.
Så gott!

Den tredje rätten var en pulled beef som serverades i ett salladsblad på en sallad som bestod av rättika, sojabönor, chili, koriander, skalad tunt skivad gurka och så lite limesaft och lite sesamolja.
Till detta en sås med bl a risvinäger, citronsaft, fisksås, koriander, socker och chili. Toppade detta med jordnötter.
Köttet blev oerhört gott! Så mört och mjukt, det smälte i munnen.

Det blev en superfin fest som fortsatte långt in på småtimmarna så idag är jag inte så jättepigg. Men det var det väl värt.

Jag älskar att stå i köket, med ett glas prosecco och lyssna på bra musik. Det är min terapi.

Nu blir det sängen för mig!
En ny arbetsvecka startar imorgon.

Sov gott och jag hoppas att ni ätit massor av god mat i helgen!

//Paulina

Likes

Comments

Idag åt vi ute, bara vi två. Det blev på East och det blev en avsmakningsmeny. Det var så otroligt gott! En bild säger mer än 1000 ord så här kommer en bildbomb. Första gången jag var på East var jag 9-10 år gammal och det har alltid hållit en hög nivå. Jag har alltid återkommit till East, för att ta en drink, för att dansa och såklart för att äta. Förra året åt vi julbord där, det rekommenderar jag verkligen. Alltid så gott!

Dags att titta på serie och sen sova.

Natti natti, hoppas att ni ätit lika gott som jag idag!

//Paulina

Likes

Comments

Helgmorgnar ska startas med en extra god frukost tycker jag. Oftast så blir det amerikanske pannkakor, bacon mm.

Idag blev det två mackor - en BLT med bacon, sallad, tomat och majonnäs. Adderade tunt skivad rödlök och avokado.
Och den andra var det pesto, sallad, parmaskinka, tomater, avokado, rödlök, persilja och så lite italiensk salladskrydda på.
Så gott!

Ha en fin dag och ät massor av gott!

//Paulina

Likes

Comments

Den här veckan har varit hektisk. Pendling, barn, jobb, middag, städ, tvätt, träning, läxläsning, barnens träning. Det är inte lätt att hinna med allt.
Jag tycker om att ha matlådor så jag brukar förbereda två i taget vid sidan om middags matlagningen. Och har man lite tid i vardagen så måste man göra en riktigt bra "mise en place".
Därför fixar jag köttbullar kl 22 på kvällen. Dels matlåda/middag framöver och dels för att jag tinade riktigt fin köttfärs från Hälsingestintan, deras etiska kött är inget som man låter gå till spillo. Det är mycket som ska hinnas med i vardagen och då är det bara att ställa sig och blanda och rulla.
Jag brukar göra köttbullarna i ugnen. Gott, jämn värme och så behöver man inte göra så mycket efter allt rullande.

Dessa köttbullar blev kryddade med salt, färskmald svart peppar, vitlök, färsk basilika, franska örter, torkad basilika, ett ekologiskt ägg och ströbröd.
Och de doftar ljuvligt.

Nu ska jag platta klart håret och sen gå och sova.

God natt! Jag hoppas att ni ätit något riktigt gott idag!

//Paulina

Likes

Comments

Idag åkte jag och hämtade min mamma på Arlanda. Hon ska vara här i vår lilla stad nu en period. Och givetvis blev det middag med mamma, svärmor, syster med familj och så vi plus en söt kusin, totalt tio pers. Eftersom vädret varit med oss så ville jag grilla. Jag älskar att grilla (som så många andra).

Jag köpte kycklinglår, färsk lammkorv och så hade vi lite flapsteak från igår. Till detta en sallad med isberg, ruccola, tomater, urgröpt gurka, avokado, svarta bönor, färsk mango, feta mm och så ugnsrostade små delikatesspotatisar samt en god vinaigrette och ett gott vitlöks/persiljesmör.

En bättre måndag helt enkelt med familjen :-)

Nu är jag så trött att jag inte orkar gå och lägga mig. Men ska strax släpa mig i säng. Kl ringer 05:20. Hoppas att ni haft en fin måndag och unnat er något riktigt gott.

God natt!

//Paulina

Likes

Comments

Jag älskar bröd. Jag älskar mackor. Och jag minns hur jag kunde äta 7-8 skogaholmsmackor med salami och oboy till när jag kom hem från skolan som tonåring och slog mig ner framför Fresh Prince på eftermiddagarna.
Nog om det.

Jag har experimenterat mycket med mackor.

I oktober 2015 så var vi i Florens och där på en liten gata låg en mycket liten vinbar med mackornas macka! Mackornas Rolls Roys.
Jag blev nästan yr av hur så få enkla ingredienser kunde skapa en symfoni i min mun.

Den bestod av någon typ av foccacia liknande bröd med mycket olivolja, och så ovanpå en ca centimeter tjock skiva av en ost som heter asagio (tror jag). Sen tar man en salsiccia korv, skär ut innehållet och smetar ut det på en skärbräda och sen på mackan.
Helst en salsiccia med tryffel.
Och så in i en salamander om man har eller i ugn med grillinställningen på, tills den får färg.

Ja, boxen åkte med i bilden men så är det när man tar bild på hur det ser ut på riktigt i ett hem som ett av mina (särbo).

Detta blev dagens sena middag. Varannan vecka livet.

Jag vill bara säga att det ändå krävs en viss del mod, akrobatik och teknik för att ta alla dessa matbilder, ha ha!

Hoppas att ni haft en fin dag och att ni ätit en god middag, alla förtjänar en god middag.

//Paulina

Likes

Comments

En bra guacamole ska det vara mycket smak och drag i. Inte som den "man" gjorde för till taco fredagarna - med gräddfil, salt, lite vitlök och förstås avokado och så mosa nästan helt slät.

Nej, min som jag gör nuförtiden smakar annorlunda och har en helt annan textur.

Först mosar jag avokadon grovt, sen hackar jag rödlök och grön paprika i små små bitar, men ändå så pass stora att man får ordentligt med tuggmotstånd.
Efter det så river jag i en stor klyfta vitlök, sen river jag limezest över blandningen från en lime och så limesaft.
Efter detta hackar jag koriander och blandar i. Till sist smakar jag av med salt och svartpeppar.

Voilà!

Idag så blev det ryggbiff och en sallad med svarta bönor, mixade tomater, tärnad gurka, salladsblad och fetaost serverat till guacamolen.

Gott och fräscht och nyttigt.

Hoppas att ni har haft en fin dag och ätit en god middag.

//Paulina

Likes

Comments