Helgen har varit intensiv men härlig. Fredagen var galen och efter det galna fick jag härlig tapas och fantastiskt sällskap hos min bästis.
Så skönt!
Efter en timme eller två begav jag mig till Cirkus för att se Tomas Ledins show, det var premiär och fullt med idoler jag följt under uppväxten.
Bl a Eva Dahlgren, Lasse Berghagen, Björn Skifs och fantastiske Anders Glenmark.
Vi minglade, jag och Josefin. Drack bubbel, åt middag och dansade nästan på bordet till den härliga showen.

Lördagen spenderades i skogen med svampjakt.

Söndagen gick åt till träning, fotbollsmatch, friidrott för kids, tvätt, städ, handla, umgänge med en vän och min syster och det fruktansvärda beskedet att en barndomsvän tyvärr hittats avliden... kvällen gick åt till att vika tvätt och gråta medan barnen sov.

Jag känner mig så oerhört ledsen för detta. Tänker så mycket på familjen, barnen och alla anhöriga.
Så hemskt.

Nu har jag precis plockat upp ett barn och är på väg att plocka upp nästa.
Sen hem, träna, stora älsklingen ska på karate och så middag kanske framför en mysig film.

Känner mig tacksam för det jag har.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var vi på Fotografiska för att kika på utställningarna och äta en god middag.

Det blev en hel del nya upplägg och kombinationer som serverades, supergott.
Och inspirerande. Nu vill jag bara ställa mig i köket och laga massor med nya härliga rätter.

Den här veckan har varit lite life changing. Jag har sagt upp mig från mitt jobb av olika anledningar.
På fredag ska jag på en audition. Igår fick jag ett kul erbjudande om att göra ett jätte jättekul sidoprojekt som jag givetvis kommer att delge er när det är mer klart, min man och jag har ett annat spännande projekt på gång och det är helt enkelt många järn i elden nu som gör att jag undrar lite om livet verkligen får lov att vara såhär kul.
Direkt börjar jag katastroftänket istället för att jag bara njuter. Måste lära mig att "chilla" som barnen säger.

Ska skärpa mig!

Nu, mot arbeit!

//Paulina

Likes

Comments

Morning!

Idag kan det bli en väldigt intressant dag!
Mycket är på gång i min lilla värld.

Jaha, då var helgen över och allvaret i gång igen...
vi har haft en superfin helg och jag känner mig relativt utvilad.

Eventuellt blir det middag i stan ikväll vilket vore mysigt. Ofta när jag och mannen inte har barnen äter vi gärna i sängen som två tonåringar, så middag ute vore en härlig kontrast.

Hoppas att ni får en fin dag!

Likes

Comments

Vilken mysig helg. Jag vill inte åka hem.
Igår vandrade vi ett par timmar, en dryg mil över stock och sten samt småvägar.
Vi har kommit på att vi ska starta en ny sorts affärsidé (för oss ny alltså), ett koncept. Så nu får vi se hur detta blir.

Idag vandrade närmare sju km, mycket uppför vilket gjort oss mycket möra. 

Vi har slappat, vandrat, lagat god mat, pratat massor om allt möjligt och bara njutit av detta paradis. Oerhört skönt! Skulle kunna vara kvar en hel vecka och bara vara i det här lugnet.
Det händer mycket i min värld just nu, back home.

Gårdagens huvudrätt blev lammlägg med blomkålspuré samt plommonchutney.

Lammlägg

Två st lammlägg
4 scharlottenlök
2 vitlökar
4 rosmarinkvistar
Mejram
Salt
Peppar
4 lagerblad
5 svartpepparkorn
3 dl köttbuljong
Köttfond
2,5 dl rödvin

Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn lammläggen tills de får fin färg.
Hacka lök och vitlök.
Lägg i lammlägg, lök, rosmarin, mejram, peppar, köttbuljong, köttfond, rödvin i en gryta eller form. Stoppa in i ugnen och täck över formen/grytan.
Låt stå i ugnen 2 h eller när köttet lossnar från benen.

Chutneyn gjorde jag på måfå så jag har ingen riktig koll på mängderna.
Men på ett ungefär var det ungefär såhär:

5 Plommon
1 stor Vitlök
2 Scharlottenlökar
1/2 Chili
2 tsk Kanel
3 mskSocker
En skvätt Vatten
Salt
Peppar

Ner med allt i en kastrull och koka ihop till önskad tjocklek. Smaka av under tiden det kokar ihop.

I blomkålspurén hade jag smör, grädde, salt, peppar, tryffelolja och det blev supergott till lammet.

Nu ska vi slappa lite till!


Likes

Comments

Idag gjorde jag bl a egen pasta till förrätt med en härlig tomatsås till.

God mat behöver inte kosta multum. Durumvete kostar ca 30 kr för en hel förpackning, körsbärstomater kostar ca 20 kr och så scharlottenlök, vitlök, basilika, selleri, ägg och parmesan. Inga jättepengar. Det är passionen och energin man lägger ner i sin mat som spelar roll in the end.

I pastan har jag för två personer:

2 ägg
2,5 dl Durumvete

Arbeta ihop mjölet och äggen med en gaffel, hjälp till att arbeta till en smidig deg med händerna. Lägg degen i plast och stoppa in i kylen 30 minuter.
Använd pasta maskin eller kavel i någon form för att göra den tunn. Gör den pasta sort du föredrar och häng på tork ca 30 minuter, koka i välsaltat vatten tills pastan är al dente.

I såsen:

En förpackning ekologiska körsbärstomater
Lite socker
Två selleristjälkar
1 stor vitlök
2 scharlottenlökar
Olivolja
En näve färsk basilika

Först bakade jag tomaterna i ugnen med olivolja, ca 150 grader runt 20 minuter.
Låt sedan alla ingredienser koka tills såsen smakar gott.

Trevlig fortsatt lördag!

Paulina

Likes

Comments

Vi är framme, brasan är tänd, vinet är upphällt, charkuterierna är upplagda, osten likaså, brödet är uppskuret och en ny serie är redo för att tittas på.

Vi njuter för fulla muggar och imorgon väntar vandring, museum och riktigt bra matlagning.

Trevlig fredag!

Likes

Comments

Ibland, som efter en sån här vecka som jag upplever just nu, så är man väldigt trött. Och då kanske man inte orkar laga mat.
Lyxens lyx då är ju charkisar och goda ostar.
Duka upp framför tvn ta ett glas vin, tänd ljus, på med mjukisar, upp med fötterna och tallrik i knät.
Det kallar jag återhämtning och vardagslyx. Sen somnar man skönt i soffan, gärna med öppen mun.

Imorgon blir det nog en sån fredag!

Den här morgonens bestyr har tuffat på och nu sitter jag på tåget. Snoozade dock lite för länge. Upp med mina tappra kids som i princip aldrig klagar på tidiga morgnar. Dom är vana.
Men det är lätt att få dåligt samvete.
En går i skola i Mariefred, en går i skola i Stockholm. Livspusslet. Tycker att vi ändå får ihop det bra!
Men alla områden kräver ändå väldigt mycket, hur man får ihop allt är ibland en gåta.
Barnen, jobb, kärlekslivet, träning och alla andra åtaganden.
Jag och min kärlek har ju valt att leva som särbos, en ganska bra lösning tycker vi.

Vill ni läsa mer om detta kan ni göra det här:

http://www.amelia.se/artiklar/paulina-och-martin-har-valt-sarbolivet-vi-hinner-langta-efter-varandra/

Då är vi strax framme i Stockholm, jag och min storis.
Efter skolan är det friidrott och jag är tränare för min lille skrutts grupp.

Det här blir en bra dag!

Likes

Comments

På fredag smäller det. Då åker jag och mannen till Dalarna, själva. Vi ska vandra, gå på fotoutställning på Zorn museet, laga god mat, läsa och mysa. Något jag välkomnar med öppen famn. Lugn och miljöombyte.
Det är en hektiskt period just nu på jobbet.
Och det är bara att hålla ut.
Att då fy byta miljö och hänga i skogen kan räknas som ren och skär lyx.

Ser fram emot fredagskvällen!

Likes

Comments

Vilken helg!

Fredagen rivstartade med middag med jobbgänget. Vi var hemma hos kollegan Ewa och jag lagade middag. Pasta vongole 👌🏾
Vi var 12 personer och det blev supertrevligt!

I lördags fyllde min älskling år och det skulle förstås firas med pompa och ståt.
Totalt var vi nog 20 personer och jag gjorde en fagioli till oss vuxna och en pastasallad till kidsen.
Med alla gäster och matlagning missade jag att ta bättre bilder på maten, tyvärr 😅
Snacka om misslyckande när man bloggar om mat.
Fagioli är i alla fall en italiensk gryta med bönor, pasta, pancetta eller salsiccia bl a och så toppar man med parmesan. Gott!

Igår var en lite mer långsam dag, vi skulle gå en liten promenad i skogen men det slutade med att vi gick vilse och var ute i tre timmar. Tacksamma och utsvultna kom vi äntligen hem. Kidsen drog på friidrott och sen åt vi en tidig middag med lövbiff och hemmafriterade pommes.

Hoppad att ni haft det bra!

//Paulina

Likes

Comments

Mitt bästa rum är köket. Att stå och röra i grytor med fullt fokus, smaka, krydda, dofta, fundera kan liknas vid en sorts terapi.

Idag ska jag laga middag i någon annans kök, det är spännande. Tricket är att få maten att smaka exakt samma i någon annans stekpanna. Märkligt att det kan göra skillnad.

Hoppas i alla fall att ni får en fin fredag och att ni äter något riktigt gott.
Att laga och äta gott med familj och vänner är nog min sanna njutning - klyschigt kanske men så är det. Alla sinnen får då fyllas med härligheter.

Trevlig fredag!

Likes

Comments