Midsommar 2017 bjöd på lunch ute hos mina föräldrar, minus mina föräldrar. Från början var det tänkt att vi skulle åka till västkusten, för att fira midsommar med vår fysio-klass, men både Adam och jag kände att vi behövde få ta det lugnt här hemma. Dessutom ska jag till Göteborg på måndag kväll, tillsammans med Nicole, så jag kände att det skulle bli för mycket åkande fram och tillbaka.

Efter en skön sovmorgon åkte vi ut till huset, och när vi kom fram hade mina syskon och farmor hade dukat fram maten. Varmrökt lax, sill, färskpotatis och en fräsch sallad. Enkelt, och så himla gott. Trots att det såg ut att kunna bli regn passade vi på att sitta utomhus, och njuta av utsikten. Att sitta på altanen, och titta ut över Vättern...Det är inte mycket som slår det, oavsett väderlek.

Bilderna ovan: Amanda, Nicole, Adam och jag.

Lagom till att farmor dukade fram sin hembakade jordgubbstårta föll de första regndropparna, och vi förflyttade oss inomhus. Amanda bjöd på en kopp starkt kaffe, och jag mumsade i mig jordgubbar. Efter det föll tröttheten över mig, och vi åkte hem till lägenheten igen. Resten av kvällen blev en lugn historia.

Idag är det ett år sedan vår älskade Lillan gick bort. Midsommarafton, förra året, ringde pappa till mig och berättade att Lillan blivit akut sjuk. De hade åkt till en veterinärklinik i Göteborg, då alla i Jönköping var stängda, och fick göra ett val mellan operation eller att avliva henne. Det var osäkert om operationen skulle lyckas, och vår älskling hade hunnit fylla tolv år gammal. Det kan nog vara ett av de svåraste besluten min pappa behövt ta, och jag förstår varför han tog beslutet. Men det var lika tufft för det...Hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Nu kommer snart mina syskon på besök. Jag tror kanske att vi tar en promenad, för att rensa skallen och hämta energi (för min del). Solen verkar titta fram mellan molntäcket ibland. Just nu känns det skönt att vi har ytterligare en ledig dag att njuta av imorgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments