View tracker

Äntligen har tävlingssäsongen börjat dra igång.
En hopptävling på hemmaplan är gjord och till helgen blir det dressyr i Jönköping. Ser fram emot det med min sprallefia.
Har även redan anmält mig till en dressyrtävling den 25/3, gäller att vara snabb med anmälningarna när det gäller dressyren ;)


/P

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

23/2 och tiden bara flyger fram, tänk att jag nästa vecka går ut på praktik och kommer vara där från 29/2-15/4 och sen är det inte långt kvar tills vi får sommarlov.

Nu gäller det verkligen att ligga i med plugget så man hinner klart med allt och denna veckan har vi två uppsatser som ska in, ett tal som ska redovisa och ett prov som ska skrivas. Ena uppsatts är inne och den andra påbörjad.
Om jag är glad över att vi snart ska ut på praktik? JA, ingen tvekan om saken.

Likes

Comments

View tracker

Nu när det är mycket plugg i skolan som jag sedan måste få ihop med ridning och lite jobb emellan så måste man ha en bra planering och utnyttja tiden man har så mycket mer.

Jag har några håltimmar i skolan och jag har alltid varit lite slarvig med att utnyttja dem för att plugga, men nu ska det bli ändring på det. Så nu blir det att utnyttja lediga tider i skolan på ett bättre sätt och inte sätta sig framför datorn och kolla på serier.
Jag måste även bli bättre på att verkligen sätta mig ner och plugga, brukar ofta tänka att det gör jag sen också gör man det aldrig sen.

Har även svårt för att koncentrera mig när jag pluggar och ett nytt knep som jag har börjat använda är att jag stänger av både ljud och vibration på mobilen, lägger även ifrån mig den så att det är utom räckhåll. Ett till knep när man gör uppgifter är att stänga av internet (om man inte behöver använda det), annars blir det gärna så att man sätter sig och kollar på annat istället för att plugga.


Detta året ska jag anstränga mig mer och nå högre, bli nöjdare med resultat, ta vara på den tid jag har och inte låta den gå i spillo.

Likes

Comments

Finaste Hugo får pryda detta inlägg.

Bra dag idag. Har idrott på onsdagar och idag hade vi simning, fick ett "program" med olika övningar vi skulle göra samtidigt som vi simmade så det va ganska kul att inte bara simma på ett och samma sätt hela tiden.
Väldigt bra motion måste jag säga. Väldigt bra för hela kroppen egentligen, men mest för ben och armar.

Avslutade dagen i stallet, alltså på bästa sätt. Bara ta det lugnt och få beblanda sig med djuren.
Fick rida unghästen idag och hon har blivit så mycket bättre. Så härlig att rida.

/P

Likes

Comments

Då jag tävlar inom ridsporten tänkte jag summera tävlingsåret 2015. Året har varit väldigt varierat med ups and downs men min lilla pingla har utvecklats något enormt.

Jag och Issa gick från att tävla Lb:1 på 59% till 67% vilket är en stor förbättring, hon har både blivit lugnare och mycket mer lyhörd på vad det är vi ska göra. I början drog hon även in nosen väldigt mycket och gick mycket bakom lod, men har blivit mycket starkare under året. Hon har mycket mer bärig och orkar även hålla den mer samlade gångarterna (även om de fortfarande kan bli mycket bättre).
Nu fortsätter vi träna mycket dressyr och för att kunna komma högre i klasserna och för att kunna bli bärigare med mer ork.

Under höstsäsongen lånade jag en ponny, Hugo, som jag tävlade Ponnyallsvenskan div3 dressyr på då jag hade tävlat Issa i div2 och får då ej gå ner i divisionerna. Med denna ponny startade jag Lc:er med höga procent mellan 68%-72%. Så rolig ponny att rida och roligt att få rida en ponny som är lite äldre och bärigare i kroppen. Vårt lag, Grankärrs Gränsryttare, vann både zonfinalen då vi hade vunnit alla andra omgångar och vann sedan den fullständiga finalen och blev Smålandsmästare för div3 ponny dressyr.

Isadora Arden(Issa) och Hugo


Med Issa tävlar jag även hoppning vilket också har gått bättre och bättre under året, vi har fått ett antal placeringar och kunnat klättra ett steg i klasserna. Issa är väldigt lätt på fötterna och hoppa även med en väldigt bra talang.
Detta året blev vi även klubbmästare i hoppning, vilket är himla roligt.
Så stolt över min lilla stjärna.


Med tanke på att Issa för två år sedan aldrig hade tävlat och bara gick med nosen mellan framknäna måste jag säga att det har skett en stor förändring och hon har växt mycket i sig själv.


Nu taggar vi om för tävlingarna under 2016 och vi tränar på för att bli ännu bättre.

Likes

Comments