När jag vaknade idag så hade det kommit ännu mer snö och det var inte heller lika kallt som det var igår vilket var väldigt skönt. Började sedan dagen på bästa sätt med att åka upp till stallet och Issa. Som vanligt kom hon fram till staketet så fort hon fick syn på mig, så mysigt. Som jag skrev igår så blev det ett lösgörande pass där jag bara jobbade henne i den låga och runda formen och hon skötte sig exemplariskt. Började med att skritta fram henne ute i snön för att sedan gå in i ridhuset och sen skritta av i snön igen.
Just nu ger hon en väldigt bra känsla varje ridpass vare sig vi joggar lite eller arbetar med skolorna och i den högre formen.
Imorgon blir det dressyrträning :)

Likes

Comments

Äntligen har vintern kommit. Jag gick och la mig i tisdags och det var ingen snö alls ute och vaknade upp i onsdags med massa snö. Det är inte heller bara snön som har kommit utan också kylan, igår kväll när jag åkte hem från jobbet stod temperaturmätaren på bilen på -18 grader. Snor kallt så att säga. Men jag älskar ändå snön och kylan, det ger en speciell känsla liksom.

Issa var ledig igår då jag tränade henne i tisdags och red lite dressyr i onsdags så bestämde mig för att åka med mamma in till stan en sväng innan jag skulle åka och jobba. Det var lika mycket, om inte mer, snö inne i stan än et är här ute på landet. Det brukar alltid vara tvärtom så blev lite förvånad.
När jag kom hem från jobbet kollade jag och mamma på en as bra serie, Outlander heter den och jag älskar den. Men kollade klart säsong två igår så nu blir det att vänta och se om det kommer ut en tredje säsong.


Idag red jag och mamma bara ut en sväng nu när det var så härligt väder, solen sken och det var massa frost på träden så det var så fiint ute. Men jag fick bylsa på mig en massa för att jag inte skulle frysa. Imorn rider jag bara Issa lite lätt så att hon bara får jobba igenom kroppen och på söndagen ska jag träna dressyr igen :) Men nu ska jag plugga lite då jag har en redovisning på tisdag och några prov framöver.

Likes

Comments

Så hur var min jul och mitt nyår då?

Jag hade en underbar jul. Började julafton med en tur till stallet för att släppa ut hästarna m.m. för att sedan åka hem och öppna paketen. Vi firade sedan dagen tillsammans med släkten på mammas sida. Sedan jobbade jag juldagen och annandag jul. Resten av veckan har typ spenderats i stallet, as always :)

Så nu vidare till nyårsafton. Jag och mamma började dagen med att åka upp till stallet och rida hästarna, vi red lite lätt då jag hade hopptränat dagen innan. För att sedan fira in det nya året så började jag eftermiddagen med att jobba, när jag slutade åkte jag vidare till de vi skulle fira med där familjen och de andra redan hade anlnt då jag slutade 21.00. Det var så mysigt och jättetrevligt att umgås med dem.

Sen var det tidigt upp på nyårsdagen då jag och mamma skulle till stallet och släppa ut hästarna m.m. Red sedan ett jättebra pass på Issa vilket gjorde att nyårsdagen blev ännu bättre. Men även om detta gjorden första dagen på detta året jättebra så kunde den ha börjat mycket bättre. När jag och mamma skulle fodra hästarna så lyckades jag bli sparkad på höften av en av dem, sedan när vi kom hem och jag hade duschat så tappade jag mobilen i stengolvet så att skärmen sprack :) :) Så som sagt det nya året kunde ha börjat bättre.

Min nyårsoutfit, älskar byxdressen så galet mycket.

Likes

Comments

Nytt år = nya möjligheter... Eller?

Upptäckte att jag fortfarande har kvar denna blogg och att det snart är ett år sedan jag bloggade på den så tänkte jag skulle uppdatera lite. (Kanske till och med börja blogga oftare, haha)

Jag går nu sista året på gymnasiet och börjar sista terminen nästa år vilket är såå skönt, ska bli riktigt roligt att ta studenten till sommaren. Siste året = mycket plugg i skolan, men det är det värt när man tänker på att jag efter denna terminen inte behöver gå i skolan något mer (om jag inte väljer att gå på högskolan förstås).

Jag har även lyckats ta mitt efterlängtade körkort, tog det precis innan jul så kunde hämta ut körkortet på julafton vilket blev en perfekt julklapp. Så härligt med körkort, att bara kunna ta bilen och åka till stallet m.m. Ännu skönare nu eftersom min moped inte har startat på typ två månader så har varit jätteberoende utav alla andra för att kunna få skjuts hit och dit.


Det är även lite vintervila från tävlingarna nu för hästarna. Men vintervilan betyder inte att vi inte tränar för att komma tillbaka denna termin bättre än förra. Träna stenhårt och det sker en sån utveckling med Issa, både i hoppningen och dressyren. Hon börjar få en så bra överlinje och jobbar verkligen genom ryggen. Längtar verkligen tills tävlingarna drar igång igen <3


Men nu ska jag inte skriva mer i detta inlägget utan kommer bjuda på bilder på både Issa och Bella(en D-ponny ja tävlade och tränade lite mellan varven i vårs åt en kompis).

Hold Patience Belle "Bella". Så fiin är hon, älskar verkligen denna häst.

Och nu kommer ju den bästa av dem alla "Issa" <3

Likes

Comments

Äntligen har tävlingssäsongen börjat dra igång.
En hopptävling på hemmaplan är gjord och till helgen blir det dressyr i Jönköping. Ser fram emot det med min sprallefia.
Har även redan anmält mig till en dressyrtävling den 25/3, gäller att vara snabb med anmälningarna när det gäller dressyren ;)


/P

Likes

Comments