Header

Sjuk igen eller va? Imorse när jag vaknade snoozade jag men medan jag försökte stänga av min klocka kände jag bara nej åh fy min hals gör ont. Den var sådär tjock och dan som man inte vill ha den. Redan igår hostade jag lite, men alltså tar hellre hosta än halsont. Typ. Tänkte på hur det skulle bli om jag simmade med hosta, och tror nog att jag ändrar mig. Men seriöst. Har fortfarande ont i halsen och har haft det hela dagen. Förhoppningsvis går det över snabbt.

Klockan är 7:49 PM och jag är fett redo för sängen. Denna vecka har jag en massa jäkla grejer. Foto, biologi och US History prov, "fest" med simlaget på torsdag, ahh det är redan tisdag and I'm kinda stressed. Jag borde inte vara det eftersom mina betyg inte ens räknas trots att jag nästan har straight A's (förutom i matte där jag har B).. Jag har typ prestationsångest eller något, är bara väldigt van vid att alltid göra mitt bästa. När amerikanerna skriver en mening skriver jag tio haha.

Så det var min dag, ingen simning idag btw puss o kram från Paulina

​TB SVERIGE 2014

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

One thing that is known about America is the food and yes I'll tell you right now it's as bad as I thought it would be. Whe I say bad, it's not about the taste but about the healthiness of it - it's like the best food on Earth but very bad for you. I don't really care though, even though I know that I probably should eat more healthy but it's hard. There is hidden sugar in almost everything, even the oatmeal has sugar in it. I feel like it's harder to be healthy here than in Sweden, mostly because of like school lunch. So the school lunch here isn't free, you have to buy it in the cafeteria (which is ok) or go somewhere/bring your own food. It's hard to remember to bring food everyday so I mostly go to Smith's and have some. It gets expensive but it's also a part of my experience. The cafeteria (at school) food costs about 3 dollars per meal. I'm going to show you some really delicious food that I've tried in the last few weeks.

American scone with honeybutter (and hash brown but it's not in the pic), and Swedish apple pie

Navajo tacos

Graham cookie haunted house, people drink a lot of coke and stuff here (and ROOTBEER!!)

So Olive Garden is probably the best and worst place I've been to. Free refills drinks and breadsticks which is good, but worst because they are tooo good (breadsticks!!) Love the food too.

​Ice cream brownie with brownie

Likes

Comments

En sak jag har märkt under tiden jag varit här är att jag har blivit väldigt hemmakär. Även fast jag lever min dröm, omringad av underbara personer och är lyckligt lottad kan jag inte låta bli att sakna den rätta köttfärssåsen, goda köttbullar, insparkar, mina kompisar, mamma och pappa, ja allt och lite till. Jag var arg häromdagen, även fast jag har många att prata med här om mina känslor så kunde jag inte låta bli att sakna en vän som jag kan prata på samma språk med om vad som hade hänt!

Meeen, nu får ni inte tro att jag har hemlängtan, nej. Jag ska försöka översätta allt jag saknar till saker jag har här. Jag gjorde köttfärssås och spagetti och det smakade faktiskt väldigt gott! Vi var på IKEA och handlade svenska köttbullar (och annan svensk mat). Jag var på homecoming och ska snart på Sadie's (insparkar). Jag har fått många vänner här och alla är så trevliga!! Jag kan Skypa med mamma och pappa, och alla andra med. Jag kunde fortfarande ha kontakt med folk från Sverige när jag var arg och prata om det!

Jag har provat en massa nya saker under tiden jag varit här. Jag har sett på baseball, football, börjat simma igen, börjat springa längre och längre (och måste börja springa mer), varit på Lagoon och åkt saker utan att blunda (!! - blundar alltid på t.ex Insane). Jag har ätit amerikanska frukostar, hashbrowns, amerikanska deep fried scones. Jag har cravat efter svensk choklad, ätit svensk choklad, fått amerikanska vänner och vänner from all over. Jag har gått/går i LDS kyrka, lärt mig att man inte ska lyssna på allt som sägs om saker och ting. Jag har börjat uppskatta Sverige mer, jag har skrattat, åkt igenom stater, till och med åkt båt. Jag har varit i ett amerikanskt mall, jag har köpt kläder från amerikanska märken... Alltså jag kan fortsätta hur länge som helst, men jag kommer aldrig kunna sluta haha för vi har gjort så himla mycket saker. Jag kan inte förstå ens hur jag vågade åka från Sverige helt ensam, but I freakin did it och jag är här nu!

Jag har lärt mig att amerikanska och svenska ungdomar, i alla fall här i Utah, är väldigt mycket olika varandra. Jag kan ibland irritera mig på skolsystemet: hur någon inte orkar göra en essay som ska vara på bara 2 sidor. De klagar över att de har mycket i skolan, okej visst inte för att mina betyg räknas, men de borde komma till Sverige och gå i svensk skola en månad i November så kommer de aldrig mer klaga! Haha. Dessutom tänker vi ganska olika och har olika åsikter. Samtidigt vet jag att när jag stör mig på saker, blir det en liten grej som jag bara går runt och är irriterad på, så jag försöker att undvika det because I want to be a happy person. Dessutom är annorlunda inte dåligt. Jag kom inte hit för att uppleva Sverige utan USA!!!

Och sen vet jag att jag suger på att blogga, men det är okej, för jag har inte tid, och jag hoppas att ni mår jättebra för det gör jag också!

Kram Paulina


​Kan dessutom säga att jag saknar tiderna då jag körde friidrott. 

Likes

Comments

Idag var kyrkan bara i två timmar, då det var Regional Conference. De hade satt upp en projektor och det var sändning från ett college med massa speakers och olika samtalsämnen etc. Det var intressant även fast det var långt osv. De pratade om att läsa Book of Mormon, att vara en förebild för sina barn och lite mer saker.

​Kram Paulina

Likes

Comments

Hej alla! I lördags var vi på en amusementpark som heter Lagoon. Den ligger typ 10 minuter med bil från vårat hus. Vi åkte Cannibal först, trodde att jag skulle dö men icke jag överlevde och det var svinkul! Parken i sig hade ganska många likheter med Gröna Lund i Sverige, t.ex fanns Vilda Musen/Wild Mouse där och "Kvasten".

Wild mouse

​Det var så kul och redan nästa vecka på fredag är det utbytesträff där! Very excited yes.

Likes

Comments

Godmorgon Sverige! Jag ska berätta vad jag gjort under denna helgen. I fredags kom Elsa hit runt klockan 4 och vi snackade väldigt mycket om vad som hänt hittills. En grej vi kom på är att det är superSVÅRT att switcha från svenska till engelska. Efter ca en timme kom Alicia hit och vi åt svenskt godis, pratade så mycket och åt Ramon Noodles (nudelsoppa or whatever you wanna call it). Vid 6 kom Aspen hit och vi åkte till Farmington station/Station park, ett shoppingcenter. Jag köpte ett par svarta jeans inne på en store som heter Böhme, jag och Elsa ba "ah är det svenskt?" men nej. De hade väldigt fina kläder där! Vi var inne på Banana Republic, Forever21, Old Navy men hittade inget mer. Vi åkte hem till mig och snälla familjen städade lite så vi kunde sitta nere och kolla Netflix. Senare på kvällen kom dansken Jakob och vi kollade Mean Girls, pratade, åt Marabou Oreo och livet lekte. På natten pratade jag och Elsa ett bra tag, halvt kollade på en film och sedan somnade vi.

På lördagen vaknade vi runt kl 10 och då gjorde vi svenska pannkakor till frukost, vilket är uppskattat av både en själv som svensk och amerikaner! Både min familj och kyrkan älskade dem!! När klockan var halv 12 åkte vi till Antelope Island, en ö, naturreservat, där det är såå fint. Den ligger i Great Salt Lake och därav luktar det lite som i Yellowstone med sulphur tror jag. Svavel? Vi gick några korta "hikes" eller mer till utsiktsställen och gick även ner i vattnet som var ganska varmt vid strandkanten. Och salt!! Slickade på mina händer och kände saltsmaken. Vi åkte därifrån och lämnade av Elsa i Salt Lake, hade en så himla kul helg med henne!!

Sedan åkte jag och familjen vidare till IKEA som ligger i Draper, vilket inte säger er någonting, men en bra bit bort. Vi gick igenom IKEA och fy vad likt allting är IKEA Barkarby, fick chockpanik när jag gick igenom sista området innan kassorna, då man kan ta själv, eftersom allting såg exakt likadant ut!! Hur allt var uppställt och så. Vi köpte köttbullar, gräddsås, lingonsylt, rabarberpaj/hallonpaj, vaniljsås, kardemumma skorpor, Daim (!!), sill, tror det var allt.

Vi åkte mot Lehi och min local cordinator Laurie. Vi skulle göra haunted houses, typ som ett pepparkakshus fast med Graham crackers och frosting. Det var kul att träffa de i min LC-grupp men jag åt på tok för mycket sötsaker haha.

rIdag vaknade jag kl 9.30 och en timme efter hämtade Kayla upp mig eftersom jag följde med till hennes kyrka idag. Kyrkan här är som sagt tre timmar för nästan alla eftersom majoriteten är mormoner. En timme med alla, en timme Sunday school och en timme Young Women's. Det var kul att komma till ett nytt Ward (en ny kyrkförsamling) och träffa Kaylas familj! Hon skjutsade hem mig, jag skypade med mamma och pappa, fixade mig och kl 5 åkte vi iväg på middag och åt Navajo tacos, godaste i livet typ. Det är typ friterat bröd där man lägger på allt man kan ha på en taco. (nej, det är inte min taco på bilden pga skulle aldrig ha ost på min).

Klockan 7 åkte jag och Kieran till Korrin's hus där typ alla Young Women och Young Men i vårat ward var. The Bishop över wardet var där och pratade om hur viktigt det är att "Keep the Sabbath day holy", alltså hålla söndagen helig och en vilodag. Det var kul och träffade en massa människor där, plus fick kakor (oups mer socker) och sedan åkte vi hem. Mycket kyrka idag men I like it! Jag och Kieran hade ett party på mitt rum och sedan gjorde jag min matteläxa och nu sitter jag här. Vips på gick hela helgen!!

Godnatt, kram från Paulina

Likes

Comments