Hej på er!


Det är över en vecka sedan jag skrev något nu. Varför? Jo, jag tänkte att det här ska minsann inte bli någon typisk gravidblogg ((fråga mig inte varför, jag vet inte ens själv hur jag tänkte). Resultat? Jo, ni vet. Bloggen ekar tom eftersom mitt liv nästan enbart kretsar kring graviditeten för tillfället. Så det där med att inte ha en gravidblogg låter nästan omöjligt i mina öron om jag ska blogga överhuvudtaget. Sedan har jag alltid själv tyckt om att läsa bloggar av de som endera är gravid eller förälder. Och det är ju så roligt att ha något att bläddra tillbaka i och läsa senare. Självklart ska jag skriva andra blogginlägg också, det ska inte få bli för enformigt... (Lycka till med den Paulina)😌


Nåja, nog om tråkigt tjafs, tillbaka till verkligheten! Igår hade vi rådgivningsbesök och fick för förstå gången höra hjärtljuden. En riktigt liten vilding där inne som sparkade och hade sig. Vi påbörjade vecka 16 (15+0) igår, och veckorna tills den lille är här känns såååå långt borta! Samtidigt som de gångna veckorna har gått ganska snabbt känns det som. Kan kanske ha något att göra med att jag mått relativt bra och endast sovit vecka 6-11? Nu har tyvärr tröttheten börjat smyga sig på igen, hoppas verkligen den håller sig på avstånd några månader ännu.

Jag som endast kan se magen uppifrån har tyckt den varit "stor" redan i flera veckor, jag är ju liksom van att vara helt platt och spänner jag magen har mina magrutor uppenbarat sig. Det är något jag bara kan drömma om i dagsläget, när till och med en liten kula har börjat formas. Dock inte mig emot! Byter gärna ut magrutorna mot en liten ölkagg, så länge jag vet vad innehållet är! 😉

Jag måste också presentera blivande pappan, Edward! Ända sedan vi blev tillsammans (för ca 4,5 år sedan) har jag sett pappamaterial i denne man. Är det inte lite så vi kvinnor fungerar? Funderar och ser hur bra vår blivande partner skulle bli som förälder? Kanske det är ömsesidigt? Kanske det bara är jag som tänkt på det i ett tidigt skede? Hur som helst skulle jag inte byta ut honom får något i världen!❤ (okej, möjligen för en burk Royal peperoni, men då ska dessa vara slut i butiken när suget är som störst)


I skrivande stund sitter jag i soffan hos blivande mormor och morfar i Åvist. En skål med salmiakgodis och en hund har jag bredvid mig. Har fått "order" om att äta "mycket" salt för att få upp blodtrycket lite. Inte mig emot, skulle aldrig kunna lämna bort salmiak (så länge det inte är skadligt för fostret). Får hålla tummar och tår att trycket hålls på den lägre sidan eller blir normalt. 😊Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som det förra blogginlägget avslöjade är något spännande på gång! Själv har jag knappt orkat hålla mig, har velat berätta nyheten åt alla sedan vi fick reda på det. Som rubriken redan avslöjar kan vi nu också på bloggen säga att...❤ VI SKA BLI FÖRÄLDRAR! ❤Detta är något som vi båda längtat efter i flera år redan, och båda drömt om att vara relativt unga när vi får vårt första barn. Att vi dessutom just flyttat till en större lägenhet med ett extra sovrum kan inte vara mer lämpligt. Ja, vi tackade faktiskt ja till lägenheten innan vi var säkra på att någon liten ligger och gottar sig inne i min mage.

Tredje våningen utan hiss, ni skulle bara veta vilka muskler vi kommer ha efter några år! 😉

Oavsett kön är vi säkra på att det är en liten miniboss vi kommer få!


Vi har beräknat datum i mars 2018. Någon annan som också ska få till våren? Speciellt roligt tycker jag det skulle vara att lära känna någon i Vasatrakten eftersom jag inte känner så många mammor där.


Likes

Comments

När ens mor kunde fått jobb som fotograf för Expressen.

Exklusivt par påväg till fest. Vad har de haft för sig? Försöker de i själva verket smita tidigt från bröllopsfesten? Kommer de på fest som objudna gäster? Utredning pågår för fullt på redaktionen! Vi återkommer med besked för bloggläsarna när utredningen är klar.


Fritt fram för bloggläsare att delta i utredningen. Har ni sett paret efter bilden togs? Vad hände innan? Vad hände sen?

Likes

Comments

I lördags vankades det bröllop och bröllopsfest för hela slanten!

Emmelie fick sin Juha, och vice versa. Hela kvällen och dagen var helt magisk! Vi steg upp från morgon, alla människor yrde åt alla håll på olika uppdrag. Huset fylldes av folk som skulle ställa sig i ordning och alla sprang runt som galna höns. Fotografen fick säkert en och annan yrbild innan vi begav oss av mot kyrkan.


Vigseln gick snabbt och smärtfritt. Alla gladdes åt det nyvigda paret och var allmänt glada. Precis som det ska vara när två människor förenas och byter ringar. Själv hade jag nära till tårarna redan när bruden tågade in tillsammans med sin far, men lyckades hålla känslorna i styr.

De sade "tahdon och ja", vilket i sin tur ledde till bröllopsfest för hela slanten!


I Kållby samlingshus tryckte vi in ca 200 personer. Jag och Riina klarade kommunikationsbiten mellan varandra och bröllopsgästerna riktigt bra, om vi får säga det själva. Ibland är det bara bra att inte planera så mycket innan utan bara ta det som det kommer, även om språket kan vara en begränsning (not in this case tho).

Bilderna har främst min mor fotat. Här har hon smygfotat fotografen.

Emmelie med sina tärnor

"Vifta med era släpen på 3! 1...2...3!" (fri översättning från finska)

Här väntar vi på bruden, funderar för en sekund eller fem på om hon kanske fastnat i wc dörren när hon plötsligt var borta. Hon klarade sig bra och kom välbehållen tillbaka!

Häävalssi med låten Remember when. Så fint! Bandet Two Sides var förresten helt fantastiska!! De spelade till halv 3 på natten (när jag redan somnat, hehe en riktig bröllopsfirare) och höll igång bröllopsgästerna på dansgolvet. Ett band jag rekommenderar! Lokalt från Munsala/Jussila/Vörå (och kanske nån by till) dessutom.


Jag tror vi avslutar för denna gång. Jag är ännu så lycklig efter denna dag! Lycklig över kärleken 💗

Likes

Comments

September! Redan?

Den här sommaren har gått så snabbt att jag inte ens hunnit stanna upp och reflektera över vad som hänt i mitt och Edwards liv. Under flera månader har livet fortsatt medan vi själva tagit oss in i en liten bubbla. Flera påverkande faktorer, så det är egentligen inte så konstigt (inte bara en tragisk händelse, utan också fler bra!).


Men, nu är det september. Tvåtusensjutton. Imorgon ska E:s syster gifta sig. En sån vacker brud hon kommer bli! Jag och hennes blivande mans syster Riina ska vara brudtärnor, spännande det också! Speciellt när bröllopet är tvåspråkigt och min finska är mer än halvtaskig. Tur jag får hålla mig till den svenska biten. Finskan kraxar jag på och övar ändå, men helst inte framför alla bröllopsgäster. Så roligt ska vi inte ha det!! 😄

Mellan resorna Vasa-Åvist-Kållby osv. har vi hjälpt med att ställa till. Att ordna bröllop för nästan 200 personer är minsann inget man gör på en kväll eller två. Tur de hade det mesta planerat för längesedan. Idag har jag sysselsatt mig med att flytta ur sovrummet på en madrass (under tidig morgon) och myst med hunden. Man kunde tro det har att göra med att det motsatta könet snarkar, men han har klarat sig ganska bra inatt! Istället skyller jag på de som envisas med att slänga dammråttor under sängen. Har herr Förkylning stormat in utan förvarning blir luften lätt för tung. Tur att fru Otrivin är en räddare i nöden.


Det bruna lurvet ska föreställa en hund. En långhårig tax, närmare bestämt!Likes

Comments

Hej på er!

Det har varit några bråda dagar nu. I fredags flyttade vi hela dagen, från tidig morgon till sen kväll. Jag hade med mig datorn i hopp om att få bloggat lite, men när mörkret väl lag sig över Brändö orkade jag knappt dricka upp mitt kvällste. Så slut var jag.

Jag och Edward flyttade från centrum av Vasa till Brändö. ÄNTLIGEN har vi en lägenhet som inte känns som en skolåda och träd som syns från varje fönster. En fotbollsplan rakt utanför dörren, ett kvarter till Brändö gym, och några hundra meter bort finns hav och simstrand (som vi ska undersöka närmare). Vi känner oss klara med centrum och att ha nära till allt. Det är inte skog och eget hus, men detta är en början!


Ni kommer helt säkert få se bilder av lägenheten. Både när det är kaotiskt och lite mer städat, men det är ett bevis på att folk lever. Här ska ni iallafall få er en liten sneakpeak av kök och sovrum!


Köket som ännu under fredagskvällen såg ut som ett bombnedslag, men som sakta börjar ta form och likna ett kök. Jag är helt överlycklig att ha en diskmaskin, induktionshäll och ett frysskåp!

Sovrummet som visade sig vara lite litet för vår gigantiska säng. Den rymdes in, men att få in fler möbler kan vi endast drömma om. Ett nattduksbord kan ni kanske se dit längre bak, så lite ljuger jag om jag säger att det inte rymms in något annat än sängen. Sängen väntar ännu på utdragbara lådor. Jag borde bara haffa tag i någon snickare som kan göra klart dem. Ring mig om ni känner till någon! 😉

Vi kommer säkert få köpa någon hylla och skruva upp på väggen för att det inte ska bli för tomt. Samt någon tavla eller alternativt en spegel.


Detta är fortsättningen på något nytt!

Likes

Comments

Hej på er!


Jag har valt att börja om. Börja om med bloggandet. Börja om med en ny och fräsch blogg. Jag har under året som jag inte bloggat saknat det något oerhört, men känt att det inte varit värt att fortsätta blogga på blogg.se. Det var alldeles för mycket strul med mobilversionen, så nu tänkte jag ge Nouw en chans!


För att presentera mig lite kort till de som (inte) känner mig så kan jag väl säga såhär: Jag är en tjej på 22 vårar, bor med min sambo Edward i Vasa där jag studerar till speciallärare och han till ingenjör (fråga mig inte mer, för jag vet inte). Jag äter mycket sällan sötsaker och tar ofta en sallad om jag är ute på café med mina vänner, vilket också sker mycket sällan. Mina föräldrar bor i en liten mysig by i Pedersöre. Så mysig att vi själva kan tänka oss att bo här i framtiden.

Jag märker jag försöker visa lite väl gamla bilder på mig själv. Jag har nämligen gått och klippt av mig rejält mycket hår också (för snart tre månader sedan). Antar att jag saknar mitt gamla hår lite (MYCKET), även om det var i behov av en riktig grundrenovering!

Här var jag nyduschad och nyklippt:

Lite mera "lärarinna", som Edward uttryckte det.

Under den kommande veckan ska vi flytta från Vasas underbara centrum till Brändö, som är lite utanför. "Lite" är ändå i underkant, det känns som om jag kommer få en låååång väg till skolan, även om det bara är någon ynka kilometer vi snackar om. Veckan efter det är det bröllop för hela slanten (och nej, det är inte vi som gifter oss)!

Jag hoppas jag kunde väcka lite läsintresse hos dig, och hoppas du kikar in igen. Jag har en hel massa roliga nyheter och blogginlägg på kommande! 😊

Detta mina vänner. Är en början på något nytt!

Likes

Comments