Header

Åkte på att bli förkyld så här innan lovet..

Har i stort sett varit små förkyld hela veckan, men nu har de blivit mer🙁 nu imorse kände jag mig hängig, men försöker ändå ta mig till skolan så jag kan åka till stallet osv innan jag far till mamma. Förhoppningsvis blir de bättre snart👌🏼

Nu skola och vi har som tur är inte en jobbig dag. Så sitter nu på bussen och är snart där.. hade hellre vart kvar i sängen.

//Paulina Göransson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

08.00, sjukt seg morgon.

Vaknar oftast 7 eller tidigare, men både idag och igår var jag så seg😐 gillar att vakna så jag har tid till att göra de jag vill på morgonen. Idag blev de lite stressigt, ingen frukost blev de. Hur som helst så missa jag inte skolbussen vilket var tur de😄

Idag har vi inget speciellt i skolan, inga nationella prov eller något annat. Vi har ju haft klart muntliga proven och har gjort klart svenska och no skriftliga. Kan då säga att no:n verkligen inte gick bra😅 hoppas på E iaf.

Ridningen idag:
De blir att rida ute, hoppas på att ridvägarna är bra idag, tror dock inte de. Igår var dem verkligen inte bra.. men jag hoppas de torkat upp lite bättre idag👍🏼 #torkaupptack

​Jag hade lätt kunnat sätta ihop en hel del bilder då Linus har tungan ute😂 De är ju hans fotoposer

Likes

Comments

Ridpasset igår asså😍

En av mina kusiner var här och har varit de sedan i torsdags. Hon rider också och är jätte duktig i dressyren, därför fick jag jätte bra hjälp av henne i fredags och igår (söndag)

Vi gick ner till ridhuset igår och fortsatte där vi avslutade i fredags. Vi jobbade jätte mycket med att få ner honom i en mjuk och fin form. Efter jag värmt upp i alla gångarter så började vi med skritten och jobbade på att ställa honom och få ner till en mjuk form. Till en början var de ganska svårt att få honom att söka sig neråt.. jag måste hitta ett sätt för att lätt och mjukt kunna få ner honom i form för att han ska höja ryggen. De var något som jag fick mycket tips till hur jag skulle göra. Som sagt formen är som pricken över i, med den går allt mycket lättare.

När han sedan blivit mjuk och vi hittat en bra form så fick jag lära mig något nytt👍Hon visade hur man gjorde öppningar, de är alltså när hästen går rakt på spår med bakbenen och innanför spår med frambenen. Kul med något nytt i ridpassen👌Jag ska träna mycket på dem.

När jag nu jobbat i skritten så gick vi in på en volt och började jobba i traven. Även där fokuserade vi på formen. De gick faktiskt väldigt bra, då han blivit mjuk i skritten så gick de väldigt bra i traven. Jag vände rätt över volten för att göra en halvhalt och byta varv, jag var tvungen att hålla kvar honom genom att sträcka yttertygeln så han inte ska slinka iväg. De gick väldigt bra även det. I slutet tog vi lite galopp i båda varven, tror ni inte ponnyn går som en klocka?!😍 han håller formen och jag kan reglera honom så bra. I slutet av passet var han verkligen jätte fin! man kunde nästan ta honom som en dressyr ponny💓

det vi jobbat med igår blir något jag ska fortsätta träna rejält med. Tack så mycket för hjälpen

Likes

Comments

#prayforstockholm

Så hemskt de som hänt i Stockholm igår. De var väl bara en tidsfråga innan något sånt här skulle hända. Tycker synd om alla anhöriga till de som gick bort.. och även de skadade.

Man får hoppas att detta inte händer igen, men tyvärr kan man inte vara helt säker på de.

//Paulina Göransson

Likes

Comments

Jepp här är nu dagens ridpass steg för steg. Helt ok ridpass ändå👍🏼

Dagens ridpass:

Uppvärmning: som uppvärmning fick han först en bra bits skrittning på lång tygel på väg till ridklubben. De är en väldigt bra sak när de blir framskrittade på vägen ner. När jag sedan kommit ner och in i ridhuset så skrittade jag runt lite innan jag började trava. Dem hade stoppat nytt underlag i ridhuset så de var väldigt ljust må jag säga.

När jag sedan började trava så travade jag på halvlång tygel ett tag och gjorde mycket övergångar. De är en väldigt bra sak för att få honom mycket mer fram och allert. Till en början så var han väldigt seg och ville inte gå fram.. insåg snabbt att jag hade en kissnödig häst som då inte hade tid att göra sina behov innan vi fick ner. Jag tänker bara att han får skylla sig själv lite, han hade faktiskt chansen.
Jag fortsatte rida och efter att ha travat på halvlång tygel i några minuter så fattar jag även galopp på halvlång tygel.

Jag vill inte att han ska direkt börja jobba innan man ens hunnit värma upp. Därför brukar jag alltid rida på lite längre tygel i början bara för att få bra med framåt bjudning osv.

I galoppen jobbade jag oxå med övergångar och att han ska svara på mig osv. Galoppen gick riktigt bra faktiskt, speciellt i höger varv. Efter uppvärmningen så började jag rida mitt ridpass.

Ridpassets gång: jag började nu med att korta tygeln så den är jämn och inte glapp, de blev mycket jobb på en volt då de var mycket annat i ridhuset just då. Så mycket volter, ökningar och lite skänkelvikningar blev de för att lösgöra honom. Under detta ridpasset jobbade jag mest högersidan, vänstersidan hade jag fokus på förra ridpasset och då passade de bra med fokus i högervarvet.

Jag höll ungefär samma övningar under passets gång, jag fick igenom högersidan väldigt bra, även vänster sidan blev hyfsat mjuk. Under ridpassets gång fick han bättre och bättre framåt bjudning.

Jag kan inte säga att de var något toppenpass då han inte riktigt hade så bra framåt bjudning i början av passet, men precis som jag trodde, så fort vi kom hem och han kom in i boxen blev de kisspaus.
Jag är nöjd över honom och tyckte de var ett helt okej ridpass.

Imorgon är de planerat vila för Linkan, de blir för tajt med tid för att hinna rida.
Jag har även np labb... Rip mig.... hoppas på lite tur och att jag fattar något😅

Ha de bra
//Paulina

Likes

Comments

Snabb sväng till Max under rasten,, såklart man ska lyxa till de med wifi och lyxshake när de är finväder ute.

Efter skolan blir de att fara direkt till stallet, jag slutar 3. Jag tänkte rida ut idag, men med tanke på hur dåligt underlaget var på slingan igår så blir de dressyrjobb i ridhuset. Tror de blir ganska bra så jag kan mjukgöra honom ordentligt.

Uppdatering om ridhuset kommer ikväll💞

//Paulina

Likes

Comments

träning

Planering av dagens ridpass, yepp tbx!!

Idag har jag tänkt mig att rida på slingan eftersom de blev ridhus igår. Jag ska ta gramanen så jag kan få honom riktigt mjuk.

De jag fokuserar på under ridpasset är att mjukgöra honom, men jag tänker även jobba på mycket i galoppen. Förra veckan blev att rida ute hela tiden, jag travjobbade han mest hela den veckan. Därför tänker jag lägga lite extra krut på galoppen idag.

Yepp, i'm back..Haha.. jag tänker börja blogga här nu igen, jag ska göra så de kommer upp massa inlägg varje vecka. De blir fortfarande en del inlägg på tävlingsryttare, men uppdateringen just nu är inte så bra där.

Hoppas de blir kul😁

Likes

Comments