Header
View tracker

Detta året fick jag en julkalender från Rituals av min mamma.

Igår var den första veckan av december förbi och jag har fått sju nya produkter från Rituals. Jag har inte testat alla men dem jag har testat har varit bra.


Paulina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår hade vi julmys i skolan med pepparkakshus-tävling. Det lag med finast pepparkakshus vann.
Samtidigt som vi byggde våra små hur fick vi lussebullar och julmust att mumsa på och efteråt fick vi julklappar.
En supermysig lektion som några klasskompisar höll i.


Paulina

Likes

Comments

View tracker

Så här såg jag ut en dag förra veckan.
Enkelt men jag gillar det

Choker::Zara
T-shirt : Zara
Kofta: Kapahl
Jeans: Gina tricot
Kappa: New yorker
Skor: Din sko
Halsduk: H&M
Väska: Björn borg

Likes

Comments

Idag är det andra advent och jag har spenderat dagen med min pojkvän. Vi började dagen med pannkakor som Arvid så snällt gjorde. Sen åkte vi till IKEA och köpte lite grejer som Arvid behövde till sin lägenhet och åkte efter det hem till mig. Båda två var väldigt frusna när vi kom hem till mig så vi gjorde varm choklad och myste lite.

Likes

Comments

I ett tidigare inlägg (Barnprostitution - helt sjukt ) skrev jag hur hemskt jag tycker att det är med barnprostitution. Ja, det är hemskt, men könsstympning är enligt mig mycket värre. I länder över hela världen könsstympas ca 2 miljoner flickor i åldrarna 4-11 varje år. Det är ca 5,5 tusen flickor varje dag.

Det finns tre olika sätt att könsstympa tjejer på. En variant är att man skär bort klitoris och delar av blygdläpparna. En annan variant är då klitoris tas bort. Den tredje och värsta varianten är att man skär bort både inre och yttre blygdläppar samtidigt som man tar bort klitoris. Sedan syr man ihop huden och lämnar ett hål kvar lika stort som en tändsticka.

Anledningen till att man gör detta är att kvinnor som inte blivit könsstympad anses vara orena i vissa kulturer. Har man blivit könsstympad innebär det att man är oskuld och renad. Det är sedan meningen att mannen man gift sig mer ska "öppna upp" en med en kniv.

Att detta görs i så många länder får mig att må illa. Det gör inte bara ont utan all sexuell njutning för kvinnans del försvinner när man tar bort klitoris vilket endast gör samlagen skönt för mannen.
Jag förstår inte hur man kan göra något så hemskt mot en liten flicka. De blir vanligtvis tvingade av sin mamma och har ingenting att säga till om.

Vi såg en film i skolan som handlade om just könsstympning och den fick mig verkligen att få en förståelse för hur hemskt det är både fysiskt och psykiskt. En blomma från Afrikas öknen är en film alla borde se! Så bra.

Likes

Comments

Igår hade jag varit tillsammans med världens finaste kille i sex månader.
Varje dag sätter han ett leende på mina läppar och jag känner mig just nu som världens lyckligaste.

Min fina♡


Paulina

Likes

Comments

Då var det måndag igen efter en väldigt mysig helg. Jag har verkligen tagit vara på den här helgen och gjort en massa mysiga saker. I fredags träffade Arvid och jag Arvids kompis och hans flickvän som även jag känner. Vi spelade bowling och jag blev jättechockad att jag faktiskt lyckades vinna!

På lördag åt vi en god och rejäl frukost innan vi begav oss in till stan. VI gick lite och kollade i lite affärer och tog oss sedan en promenad till Haga. I Haga är det alltid julstämning vid advent och det var så himla mysigt att gå där med Arvid ♡
På kvällen bastade vi och låg sedan uppe hela natten och pratade.

Första advent var igår och då blev det självklart frukost i form av lussebullar, pepparkakor och glögg.
Så himla gott!
Sen begav jag mig in till Kungälv med mamma och köpte mig en bok samt ett pussel som vi började på.

Mycket mysig helg♡

​♡
Paulina

Likes

Comments

De senaste veckorna har jag storstädat båda mina rum. Jag har velat ha ordning och reda men speciellt så vill jag ha det fint. Jag trivs mycket bättre när jag tycker om mitt rum och det gör jag verkligen nu.

Ett projekt som jag är väldigt nöjd med är min garderob hemma hos pappa. Den har varit väldigt stökig men väldigt många onödiga saker som jag har samlat på mig. Så jag har rensat, slängt en massa och flyttat om lite. Bakom min högra dörr så har jag flyttat på en hylla samt ändrat höjd på min klädhängare. Jag blev väldigt nöjd med resultatet då jag kan använda alla hyllplan till max.
På den vänstra sidan så har jag städat bland mitt smink och andra produkter. Slängt det jag inte använder och organiserat det jag har kvar.
Nu fick ni ingen förebild men här är resultatet:


Paulina

Likes

Comments

Nu har jag bytt bloggportal. Jag vet inte riktigt varför, jag har flera vänner som använder nouw.com och jag gillar deras utseende. Så jag tänkte även jag ge det ett försök och fortsätta här.

Ni kommer förmodligen få se det gamla vanliga. Vad jag gör om dagarna och känner för att skriva om.
Sen vill jag även skriva mer om tankar och funderingar som jag har. Jag får se lite hur det blir.

Idag var det skola som vanligt. Inte en jättespännande dag. Höjdpunkten var nog historian där vi pratade om Kalla kriget. Ett ämne som vi jobbade lite med i tvåan och som jag då blev intresserad av.


Paulina

Likes

Comments

​Nu har jag gjort ett skolarbete om barnprostitution och jag är helt chockad. Jag hade ingen aning om hur stor sexhandeln och sexslaveri va i världen. Jag har läst speciellt om Asien, Nepal och Indien, och bara där handlar det om en stor mängd barn som varje dag blir tvungna att sälja sina kroppar. Det kan vara för att få ihop pengar till sig eller sin familj, kunna ha möjlighet till utbildning eller för att få någonstans att bo. Men att på ett bordell bli våldtagen 30-40 gånger per dag i flera år... Jag mår illa. Dessa villkor är oacceptabla men ändå är det inte många som gör något åt det. Polisen gör inte något fören någon kommer till dem för att få hjälp men det är inte många som bryr sig om det.


Hade det varit Sverige hade både polisen och privatpersoner engagerat sig i att hjälpa till men i Indien och Nepal har inte barn samma skydd eller säkerhet. Något alla barn borde ha! Ingen borde vara rädd för att bli utsatt av tvångsprostitution eller någon annan form av utnyttjande. 

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw