Header

Alla som har gått på gymnasiet säger att trean är lugn. Att man nästan inte gör någonting de sista veckorna.
Tydligen så är det bara våran klass som fortfarande pluggar.
Vi har såååå många uppgifter nu. Alla lärarna har bildat en pakt emot oss och gett oss så mycket att göra som möjligt!

De närmsta veckorna har jag ett prov om smärta, en redovisning om könsstympning, en gruppredovisning och PTSD, ett stort arbete i demensen, och ett till arbete i psykiatrin.
För två dagar sedan hade denna listan ytterligare två punkter men dem har jag nu gjort. Jag hade nämligen en redovisning om organisationen Rädda barnen igår och mitt svenska nationella tal idag.

Så just nu händer inte så jättemycket. Jag spenderar mycket av min tid just nu till att plugga för att få till några bra betyg.

Igår tog jag en paus från allt pluggande i några timmar och åkte till Stenungsund med Arvid. Vi gick lite vid havet och sen tog vi en fika på Espresso house. Mysig dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Då var påsken över och lovet slut.
Jag har hunnit med en del saker i påsk och har haft ett skönt lov. Det var skönt att vara ledig lite från skolan. Nu är det dock inte lång tid kvar till studenten vilket är skönt.

Istället för en lån text om vad jag har gjort blir det lite bilder.

Likes

Comments

Igår gjorde jag min första tatuering. Jag hade egentligen tid på fredag men hon var tvungen att flytta den till igår.
Jag var ganska nervös under dagen men det var inte förrän jag la mig på madrassen som jag fick lite smått panik.

Jag valde verkligen det värsta stället att tatuera mig på, nämligen revbenen. Det gjorde så otroligt ont och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Jag kunde känna varenda nerv vibrera i takt med tatueringsnålen.

När jag sen fick se resultatet så var smärtan värt det.
Den blev skitsnygg och jag är super nöjd!


Paulina

Likes

Comments

Idag började vi med lektioner igen.
Först hade jag praktik i fyra veckor, sportlov en vecka och sen gymnasiearbete i fyra veckor.
Så jag har inte haft vanliga lektioner på nio veckor nu så det känns konstigt att sitta bakom skolbänken och lyssna.
Samtidigt som vi nu får längre dagar och massa saker att göra så tycker jag ändå att det är skönt att komma tillbaka till det normala igen.

Vi har haft en mjukstart idag med lite fika och planering inför de sista veckorna som är kvar.


Paulina

Likes

Comments

I onsdags när jag fyllde år fick jag inte bara en spadag av min fina pojkvän utan jag fick även världens finaste kort (tror jag blev lite gladare för kortet...). Kortet är nämligen målat av Shedrack, ett utav barnen från det barnhem i Ghana som jag volontärarbetade på förra sommaren. Det kändes så himla speciellt att få ett kort där jag visste exakt vem som hade målat det.

Dessa kort säljs av ett uf-företag som samarbetar med barnhemmet. Pengarna som dem får ihop går till den svenska organisationen Together as one som driver barnhemmet samt en skola i Ghana. Ni kan hitta uf-företagets hemsida här och deras facebook här .

Shedrack

Paulina

Likes

Comments

Blev godkänd på sista delen av mitt gymnasiearbete idag!
Vi fick två patienter som hade fått en höftprotes och skulle ta hand om dem.
Samtidigt som vi höll på med det ställde dessa två patienter en massvis med frågor.
Jag var jättenervös innan vi började men det släppte när vi satte igång.
Sån lättnad att vara klar med det.
Nu är det inte så mycket kvar av gymnasietiden utan om bara några månader tar jag studenten!


Paulina

Likes

Comments

En månad senare och nu kommer nästa inlägg... bra där...

Mycket har hänt sedan jag kom hem från Wien.
Jag har börjat med mitt gymnasiearbete och har mitt sista prov idag Jag är väldigt nervös inför den sista delen för det gäller att bli godkänd på det här.

Jag blev sjuk förra veckan... igen.

Jag var sjuk för ungefär en månad sen och nu var det dags igen.
Jag fick feber och ont i halsen som vanligt
Antar att jag har ett väldigt dåligt immunförsvar

Jag har köpt två klänningar.

Jag beställde hem tre klänningar för att lättare bestämma mig vilken jag ska ha på studenten men det gjorde det bara svårare. Så jag behöll två stycken och jag troooor jag har bestämt mig för viken jag ska ha.
Vilken tycker ni?

Igår blev jag 19 år. Det kändes som det var igår jag fyllde 18 men det var ett år sedan.
Jag hade en väldigt bra dag. Jag fick frukost på sängen som Arvid hade fixat. Sen hade jag en kort skoldag och efter det tog jag en fika med Linda som även hon fyllde år igår.
Bra dag!

Paulina

Likes

Comments

Igår åkte vi först till Schönbrunn som är ett jättestort hus och tydligen en väldigt stor turistgrej här och på vägen stannade vi och smakade på en känd bakelse. Sen åt vi lunch och efter det blev det shopping. Jag handlade mest med ögonen och köpte ingenting men det var roligt ändå.
Sen var dagen slut, ganska tidigt för min del. Fortfarande förkyld så jag tog ett bad och gick sedan och la mig.

Just nu är vi påväg hem, vi sitter och väntar på planet i Paris där vi mellanlandade. Så om några timmar ska jag äntligen få fira alla hjärtans dag med Arvid!
Innan vi lämnade Wien idag så hann vi se en sista sak, och som enligt mig var det coolaste. Det var ett hus med den häftigaste målningen! Det fanns inga raka linjer och det va inte mycket som hängde ihop men det var så charmigt.

Igår, måndag

Idag, tisdag


Paulina

Likes

Comments

Igår var det mesta här stängt så istället gjorde vi lite sightseeing. Vi tog en hop-on hop-of buss och åkte runt i staden. Då fick man se det mesta och samtidigt höra lite historia om de olika ställena.
Efter det åt vi men jag orkade inte äta mycket. Så jag och Tine gick hem efter det medan killarna var kvar på stan. När jag kom hem somnade jag och Tine gick för att hitta ett apotek som hade öppet så till slut fick jag i mig en Ipren och lite hostmedicin.
Idag, måndag, mår jag mycket bättre. Jag tror febern är borta, eller den har åtminstone gått ner lite. Så förhoppningsvis blir den här dagen lite bättre.


Paulina

Likes

Comments

Just nu är jag i Österrike. Jag är helt utslagen efter en lång dag av resande och hostande.
Ja, jag har börjat hosta igen och har även haft feber.
Förhoppningsvis kan jag sova bort det för imorgon ska vi utforska Wien. Affärer och så är nog stängt så vi tänkte gå och se om det finns något intressant att titta på här.

När vi kom fram till hotellet lämnade vi våra saker och gick direkt ut och åt middag. Jag tog en vegetarisk pannkaka... här har de nämligen pannkakor med kyckling, kött och allt man kan tänka sig i. Så jag tog en med grönsaker, basilika och mozzarella ost. Super gott faktiskt!


Paulina

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw