Header

Godmorgon! Sitter nu och äter frukost och ska om strax bege mig mot gymmet för ett Shape pass med fokus på styrka. Hoppas på att få tillräckligt med energi för att sedan plugga HELA dagen. Har så mycket att lämna in, innan jag åker till USA nu på fredag. Sedan blir det nog träning och plugg på söndag också. Har inte så mycket till val... för om 6 dagar åker jag!!!!! Kan knappt förstå det själv. Nu ska jag packa väskan lite fort och börja gå till busshållplatsen. Ha en fin lördag! Caiooo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tisdag idag, och jag vaknade av att min fina Skyler ringde och väckte mig. Nu är det bara 16 dagar kvar tills jag får pussa på honom, tiden går lite väl fort nu.

Snön gjorde mig försenad till filosofilektionen imorse, vilket jag hade räknat med, så åkte tidigare än vanligt.. kom dock ändå försent. Slutade vid kvart över tolv, så det blev en kort skoldag idag. Mitt schema är verkligen helt underbart för tillfället. Väl hemma tog jag det lugnt och satt vid datorn och pluggade lite. Bytte senare om och åkte till gymmet för att gå på pass + lite styrka på det. Har varit sjuk ett tag så det var skönt att komma tillbaka och svettas lite igen. Sedan gick jag och mamma ut en promenad, så himla skönt att gå ut på kvällarna och få lite frisk luft. Utöver det har jag bara städat rummet lite, mejlat lite företag och gjort lite annat nödvändigt. Har sovmorgon imorgon vilket ska bli såå skönt. Natti 💤

Likes

Comments

Hade nu tänkt att sätta igång med bloggandet igen, och då främst för min egen skull. Det jag dock är lite nervös och skeptiskt över är hur många som faktiskt fortfarande kikar in här... hur som helst kommer jag nu framöver skriva om min vardag, träning, kost, resor, kläder och lite annat smått och gott. Det jag känner för, helt enkelt. Nu ska jag fortsätta skriva på min uppgift i naturkunskap, men är nog strax tillbaka med ett annat inlägg.

Likes

Comments

Sitter för stunden på övervåningen och försöker formulera ihop något jag inte förstår mig på till min resultat del på gymnasiearbetet. Egentligen önskar jag att jag var fri, att jag efter skolan bara kunde gå till gymmet, testa på kickboxning, hot yoga eller bara sitta på ett mysigt café i timmar med en kopp te och en bra bok i min hand. Jag tror att jag måste sluta vänta och bara göra. Ge mig själv den tiden och ron att koppla bort allt annat. Men det är svårt, jag vill hela tiden få det på min "att göra lista" avbockad. Måste dock prioritera skolan denna vecka, men nästa vecka hoppas jag kunna unna mig en eller två dagar utan en endaste tanke om plugg efter skoltid. På tisdag åker jag till Romme med skolan, och det ser jag verkligen fram emot. Jag behöver ting att se fram emot. Så nu ska jag kämpa mig igenom denna vecka och vara effektiv för att sedan känna mig fri. I alla fall för en liten stund.

Saknar även min fina Skyler, men om sextio-fyra dagar står jag där på flygplatsen igen och får känna mig sådär förbannat kär och lycklig. Att på långt håll se honom och sedan rusa fram för att äntligen få röra vid den finaste människan jag vet.

Likes

Comments

Jacka från Burton - Kängor från Nilson shoes
Ska åka och testa skorna nästa vecka hade jag tänkt då mina boots är ganska så slitna nu efter två år. Jackan har jag testat och den är verkligen så fin och mysig, vi får se om den sitter på mig inom en snar framtid...

Likes

Comments

154 dagar kvar tills lilla jag tar studenten! Fick min fina mössa precis innan jul och jag är så himla nöjd med den+ att jag fick den helt gratis av ett företag i utbyte mot ett samarbete som innebar två bilder på Instagram. Kändes skönt att inte behöva lägga en stor summa från egen ficka på det.

Igår morse vaknade jag av att min fina Skyler ringde och vi pratade en ganska lång stund innan jag började göra mig i ordning för min körlektion. Min körlärare är verkligen BÄST, så himla snäll och rolig. Om jag hade råd skulle jag vilja övningsköra med bilskolan varje dag med honom. Det är verkligen så roligt, dock har jag endast 6lektioner kvar så vi får se hur snart jag kan ta mitt körkort. Har pluggat en hel del teori i veckan och ska fortsätta med det och försöka få det som en rutin varje dag. Plugga på vägen till skolan, hem och innan läggdags.

Igår hann jag även gå förbi statsbiblioteket för att låna lite böcker till mitt GY- arbete och därefter till polishuset för att genomföra en intervju till mitt gymnasiearbete. Det gick jätte bra och nu är det dags att försöka sammanställa min resultatdel som ska skickas in om exakt två veckor. Hoppas på att jag kommer med på stipendieresan, ska strax lyssna på intervjun igen och sammanfatta den. Igår kom även Daniella och min moster förbi för att äta middag vilket var mysigt och idag åker min kära kusin till Asien! Hoppas att det blir hennes livs resa, min får vänta lite!

Likes

Comments

Snön var ganska okej de två första dagarna men tredje dagen var det helt glashalt vilket var lite trist. Men sjukt kul hade vi ändå! Jag och Sebastian testade mini parken, vi grillade korv i backen och åt lunch med utsikter. Wilma lärde sig även åka snowboard och jag är så himla imponerad av hennes insats. Hon ramlade förmodligen hundra-femtio gånger och reste sig alltid upp igen. Då är man allt stolt.

Wilma, Jag, Ebbe, Sebastian och Frida i liften!

Jag och fina Frida!

Haft ett par så roliga dagar i Jämtland, Böleeehhhhh. Vi var fem stycken som var där uppe för att åka snowboard, skidor, gå på afterski och fira nyår. Kommer att ta med mig så fina minnen från denna resa. 🌟

Likes

Comments

Förra veckan åkte jag till Moderna museet med min engelska klass... som består av 5 personer, haha. Jag och Ebba såg så mycket fram emot att se den japanska konstnärens Yayoi Kusama verk. Men den fanns tydligen inte kvar. :/

Vår uppgift var att hitta ett konstverk och skriva en dikt och en reflektion till det. Här är mitt poem inspirerat av Saburo Marakamis verk:


I see beauty in everything, but me
I see success in everything, but me
And there are burning holes in me
I want to punch everything in sight
To be the victim, is not what I want in life
There is no time to fall apart
Silly girl, do not fight your heart
Give me some rest- set my mind free
All I am asking for is one night of peace
And a reason to be the actual me

When I first saw this art piece by Saburo Murakami, I thought to myself “How can this be considered art?” It looks like someone has ripped up some construction paper and by purpose made the holes in it. What is important with this art of piece? Maybe not the art itself but the meaning and work behind it and what it makes us feel.

I started to think about what this art piece meant for the artist before reading the description and what people passing by may think of it and relate to. In my mind thoughts of anger, fear, loneliness, exclusion, doubt and anxiety came up. Sometimes we are so fragile in life that we easily blame ourselves for things we can’t help or change. We feel hurt and turn hate and pain towards ourselves. I think of all the young people that are fighting with their self-esteem, depression and anxiety in our society.

For me this art piece is trying to tell us that it is okay to show up something that is broken. If we could meet each other knowing that it is okay to be broken and vulnerable, it would not be so hard asking for help.
When I look at this destructed art of paper, I wonder “How can I repair it, if I was allowed to? What would the result be?” For my inner sight I see another meaning and a piece of art that has been repaired but never really healed. Things in our lives can change and break us as easily as this wallpaper was torn apart for different reasons. Although some reasons might not get discovered while other will remain as visible as this piece of art.

Likes

Comments