Header

Sitter för stunden på övervåningen och försöker formulera ihop något jag inte förstår mig på till min resultat del på gymnasiearbetet. Egentligen önskar jag att jag var fri, att jag efter skolan bara kunde gå till gymmet, testa på kickboxning, hot yoga eller bara sitta på ett mysigt café i timmar med en kopp te och en bra bok i min hand. Jag tror att jag måste sluta vänta och bara göra. Ge mig själv den tiden och ron att koppla bort allt annat. Men det är svårt, jag vill hela tiden få det på min "att göra lista" avbockad. Måste dock prioritera skolan denna vecka, men nästa vecka hoppas jag kunna unna mig en eller två dagar utan en endaste tanke om plugg efter skoltid. På tisdag åker jag till Romme med skolan, och det ser jag verkligen fram emot. Jag behöver ting att se fram emot. Så nu ska jag kämpa mig igenom denna vecka och vara effektiv för att sedan känna mig fri. I alla fall för en liten stund.

Saknar även min fina Skyler, men om sextio-fyra dagar står jag där på flygplatsen igen och får känna mig sådär förbannat kär och lycklig. Att på långt håll se honom och sedan rusa fram för att äntligen få röra vid den finaste människan jag vet.

Likes

Comments

Jacka från Burton - Kängor från Nilson shoes
Ska åka och testa skorna nästa vecka hade jag tänkt då mina boots är ganska så slitna nu efter två år. Jackan har jag testat och den är verkligen så fin och mysig, vi får se om den sitter på mig inom en snar framtid...

Likes

Comments

154 dagar kvar tills lilla jag tar studenten! Fick min fina mössa precis innan jul och jag är så himla nöjd med den+ att jag fick den helt gratis av ett företag i utbyte mot ett samarbete som innebar två bilder på Instagram. Kändes skönt att inte behöva lägga en stor summa från egen ficka på det.

Igår morse vaknade jag av att min fina Skyler ringde och vi pratade en ganska lång stund innan jag började göra mig i ordning för min körlektion. Min körlärare är verkligen BÄST, så himla snäll och rolig. Om jag hade råd skulle jag vilja övningsköra med bilskolan varje dag med honom. Det är verkligen så roligt, dock har jag endast 6lektioner kvar så vi får se hur snart jag kan ta mitt körkort. Har pluggat en hel del teori i veckan och ska fortsätta med det och försöka få det som en rutin varje dag. Plugga på vägen till skolan, hem och innan läggdags.

Igår hann jag även gå förbi statsbiblioteket för att låna lite böcker till mitt GY- arbete och därefter till polishuset för att genomföra en intervju till mitt gymnasiearbete. Det gick jätte bra och nu är det dags att försöka sammanställa min resultatdel som ska skickas in om exakt två veckor. Hoppas på att jag kommer med på stipendieresan, ska strax lyssna på intervjun igen och sammanfatta den. Igår kom även Daniella och min moster förbi för att äta middag vilket var mysigt och idag åker min kära kusin till Asien! Hoppas att det blir hennes livs resa, min får vänta lite!

Likes

Comments

Snön var ganska okej de två första dagarna men tredje dagen var det helt glashalt vilket var lite trist. Men sjukt kul hade vi ändå! Jag och Sebastian testade mini parken, vi grillade korv i backen och åt lunch med utsikter. Wilma lärde sig även åka snowboard och jag är så himla imponerad av hennes insats. Hon ramlade förmodligen hundra-femtio gånger och reste sig alltid upp igen. Då är man allt stolt.

Wilma, Jag, Ebbe, Sebastian och Frida i liften!

Jag och fina Frida!

Haft ett par så roliga dagar i Jämtland, Böleeehhhhh. Vi var fem stycken som var där uppe för att åka snowboard, skidor, gå på afterski och fira nyår. Kommer att ta med mig så fina minnen från denna resa. 🌟

Likes

Comments

Förra veckan åkte jag till Moderna museet med min engelska klass... som består av 5 personer, haha. Jag och Ebba såg så mycket fram emot att se den japanska konstnärens Yayoi Kusama verk. Men den fanns tydligen inte kvar. :/

Vår uppgift var att hitta ett konstverk och skriva en dikt och en reflektion till det. Här är mitt poem inspirerat av Saburo Marakamis verk:


I see beauty in everything, but me
I see success in everything, but me
And there are burning holes in me
I want to punch everything in sight
To be the victim, is not what I want in life
There is no time to fall apart
Silly girl, do not fight your heart
Give me some rest- set my mind free
All I am asking for is one night of peace
And a reason to be the actual me

When I first saw this art piece by Saburo Murakami, I thought to myself “How can this be considered art?” It looks like someone has ripped up some construction paper and by purpose made the holes in it. What is important with this art of piece? Maybe not the art itself but the meaning and work behind it and what it makes us feel.

I started to think about what this art piece meant for the artist before reading the description and what people passing by may think of it and relate to. In my mind thoughts of anger, fear, loneliness, exclusion, doubt and anxiety came up. Sometimes we are so fragile in life that we easily blame ourselves for things we can’t help or change. We feel hurt and turn hate and pain towards ourselves. I think of all the young people that are fighting with their self-esteem, depression and anxiety in our society.

For me this art piece is trying to tell us that it is okay to show up something that is broken. If we could meet each other knowing that it is okay to be broken and vulnerable, it would not be so hard asking for help.
When I look at this destructed art of paper, I wonder “How can I repair it, if I was allowed to? What would the result be?” For my inner sight I see another meaning and a piece of art that has been repaired but never really healed. Things in our lives can change and break us as easily as this wallpaper was torn apart for different reasons. Although some reasons might not get discovered while other will remain as visible as this piece of art.

Likes

Comments

God morgon! ☕️ Igår kväll somnade jag lite för sent för mitt eget bästa, ville mest att måndagen skulle bli inställd. Om sådant ens är möjligt... Haha. Hur som, imorse ringde Rosenlund och sade att mitt möte blivit inställt, och jag blev överlycklig... Så jag ZzzZZzZov två timmar till och nu sitter jag här i soffan med frukost nummer två, som blev te och vindruvor och ska nu strax bege mig mot skolan. Planerna är sedan att gå på ett Crosstraining pass i Haninge. Hörs senare! ✌🏼

Likes

Comments

Är så himla taggad på att jobba✌️✌ Det som motiverar mig nu är främst kläder som ovan, dvs. till backen. Vill såååå gärna åka & säsonga i alperna nästa vinter. Är ganska säker på att det blir av! Så himla dyrt med snow gear bara... Speciellt här i Sverige. Det som står högst upp på önskelistan just nu är dock det på bilden. Om jag var rik hade jag nog haft minst 10olika jackor, byxor, Goggles, vantar & fyra hjälmar i olika färger och 3 snowboards, haha... Drömma får man. Synd att man inte blir rikare av det.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen lite ledighet efter fyra fullspäckade dagar i skolan. Då de i min årskurs ska läsa intensiv kursen "Internationella Relationer" , men jag har då istället valt att läsa engelska 7 istället. Så jag är ledig medan de läser den kursen som är en intensiv vecka. Så nu har jag i princip ledigt i 10dagar... Haha! Så skönt. Planerna är att jobba, träna och tjuvstarta Gymnasiearbetet och lite andra uppgifter. Sitter för stunden och dricker te i soffan och ska strax hoppa i duschen och sedan välja ut en film på iPaden att titta på. Myyyyys.

Likes

Comments