En 1.5 åring på BVC-besök och en mamma på överraskningsbabyshower. Ja så såg vår tisdag ut. En shower för en älskad vän som väntar sin andra stjärna. Några supermysiga timmar med gott fika och fina människor.

Så.Himla.Varmt var det också. Vi satt inne och försökte få till lite korsdrag för att inte smälta bort. Så att på eftermiddagen möta upp Moster Fanny för ett dopp i sjön var en helt underbar idé. 25 grader i vattnet! Lilla badade och badade!

Och igår en dag på Borta-gården igen. Lilla P gjorde sin sista dag på Sommaröppet så nästa gång är det hemmakära Järnsta som gäller igen. Det har gått finfint den här månaden på den tillfälliga dagiset. En lyx och förutsättning var ju att Moster Fanny jobbat där alla dagar. Så det inte bara skulle bli nytt-nytt, igen!

Pappa C spenderade gårdagen med att stränglägga allt som är slaget. Vi har ju normalt matta på krossen som lägger ihop strängarna direkt när man slår men nu har han ju slagit enkelsträng (så det inte blir lika tjocka strängar med gräs) så att det ska torka riktigt ordentligt. Men innan man balar ihop det då åker man över det med som en stor roterande kratta och föser ihop strängarna i varandra så det inte blir lika många. Det går då snabbare att bala ihop det då man inte behöver köra efter varenda enkel sträng utan kör tre strängar i en, tidssparande!

Och idag är det hemmadag med min lilla pojke. C har i detta nu åkt iväg för att börja bala. En grannbonde hjälpte oss att bala igår, allt eftersom C strängade och han kommer även och hjälper till idag. Det hotas med regn i eftermiddag så det känns som lite brådis att hinna bala det som är kvar! Redan nu har morgonsolen försvunnit men måtte det inte börja regna än på det fina, torra höet!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Måndag igår och jobbdag på Borta-gården. Nu har vi vår andrabil lagad och tillbaka så jag kunde börja i tid på morgonen och C skjutsade Lilla P på dagis senare. Han kom en sväng också till gården över dagen.

En galet varm dag där jag var rätt nöj med att gå får det mesta inne i lagårn där det var lite svalare. Jag hämtade Lilla P direkt efter jobbet och när vi kom hem tog vi fram vattenspridaren! Poppis hos en Lilla.

Efter middagen hoppade Lilla P in i traktorn med pappan. Kalvarna framför huset har fått en nyutstängd liten fålla att gå och beta på så nu passas det på att putsa/slå den biten de har gått på nu. De långa fula gräset som de inte vill äta upp slås ner och så har det en chans att få växa till sig lite mer. Jag passade på att hänga tvätt och så medans pojkarna brummade i traktorn.


När lägdan var putsad och fin gjordes välleflaskan i ordning och Lilla P fick den i vagnen. En varm kvällstur med vagn och vovve. Perfekt avslut på dagen. 

Idag är vi hemma alla tre, till att börja med i alla fall. Lilla P ska på 1.5 års kontroll på BVC om en stund. Stora lilla unge, vad tiden går. 

Så, nu måste vi börja göra oss i ordning, hej så länge!

Likes

Comments

Hej i denna tidiga, disiga måndagmorgon.

Här sitter jag i min ensamhet vid frukostbordet. Mina pojkar sover gott på övervåningen och jag ska snart bege mig mot jobbet och Borta-gården.

Men jag tänkte kika in här och berätta lite om gårdagen, Jag tog en springtur på förmiddagen med vagn och vovve. Kanske inte det smartaste draget då det hunnit bli riktigt varmt redan vid tio. Men skönt att få turen gjord och sedan hamnade vi på ett mera behagligt ställe i denna värme.

Såhär;

På mormor och morfarns båt!

Vi styrde kosan mot en favoritö och där prickade vi in både lä och sol. Runtomkring oss var det dimmigt och sjögit.

Lilla P badade och grävde i vattnet. Ja till och med morsan tog sig ett dopp i det nästan tjugogradiga vattnet. Man tolererar på något vis lägre temperatur i havet än i sjön... Mormorn och Lilla P hittade en roligt klippa att sitta på och sjunga sånger.

Vi fikade gott och drog oss sedan hemåt när de där, allt svartare molnen, kom närmare och närmare. Skönt då att kunna sätta upp kapellet och somna blåsfritt i mammas famn.

När vi kom hem igen hade pappan också gjort kväll, ofrivilligt kan man säga. Han hade några hektar kvar att slå men så gick ett hjullager på slåtterkrossen. Tyypsikt! Men vi vi tog tillfället i akt, jag slängde på mig långklänning och så åkte vi ut till Norrfällsviken för att äta middag. Bara sådär, för att vi kan och för att vi var sugen. Lilla familjen satt på uteservering och åt god mat innan vi åkte hemåt och la den Lilla i vagnen. Klänningen åkte av igen och så gjorde jag och pappan lite kvällsjobb.

Flyttade några djur och den stora gruppen fick byta fålla. En helt ljuvlig kväll och vi satt och njöt och småpratade där i gräset till de betande djuren.

​Oj oj nu måste jag ta och åka! 

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

En sån dag vi hade igår!

Jag och Lilla P mötte upp vänner på en strand där det var många år sedan jag varit. Jättefint ställe här ute i Nordingrå där det inte brukar vara så mycket folk.

Det lunchades och badades.

-Ååååååh....

-Heeej! Roligt med vågor!

Ja att Lilla P tycker att det är roligt att bada, det har vi förstått nu!

Mamman njöt hon med. Att ha en dag såhär tillsammans med vänner och inte ha nån tid att passa. Ingen lagård att åka hem till, ja det är lyx, fortfarande. Vi saknade pappan hos oss bara, såklart.

(Tack Anna och Erica för lånet av bilderna!)

Vi kom hem som slagna hjältar både mor och son. En dag vi havet gör en trött. Vi hade en lugn mysig kväll tillsammans innan nattningen, som igen tog en väldans tid. Men till sist somnade den Lilla och jag slängde mig på soffan och såg film. En sån där film som jag inte kan se tillsammans med C (som han avskyr) innan jag kröp ner i sängen. C ramlade in nån gång mitt i natten efter utfört uppdrag.

Idag har vi en ännu varmare dag här. Över 25 grader i skuggan. Vi har varit en sväng till Lilla Ps mormor och morfar och hämtat vår andrabil som en snäll verkstad kunde ta sig an och klämma in såhär i semestertider, underbart! Skönt att ha båda bilar på gården igen.

Nu ska jag ut och försöka få den här Lillemannen att sova en stund. Det blev lite tokiga tider idag och en sovtur i bilen så vi har ätit nån slags lunch/mellis nu.

Pappa C har kopplat om och har nu slåtterkrossen på traktorn igen och ska nu slå ner vårt sista! Vi har en del oslaget kvar, som vuxit mycket och länge nu. Vi har fått så pass bra med balar hittills så det här tänkte vi slå ner, låta torka till super-torrt och sedan ha att ströa till djuren med i vinter. På så sätt slipper vi köpa in så mycket dyr halm!

Nej nu ut till vagnen med Lilla P!


Likes

Comments

Hej kära ni.

Vilka högsommardagar vi har! Värmen är nästa sådär väl kan en något värmekänslig person tycka. Då ska man vara på en lite fläktande strand med svalkande vatten men igår hade vi inte tid med det, utan var hemma på den stekande gården. Pappan var iväg på slåtteruppdrag och vi höll ställningarna på gården. Jag passade på att klippa grannens och ena vår gräsmatta när Lilla P sov mitt i dagen. Sedan grejade vi tillsammans lite. Fyllde vatten i karen och körde bal till kalvarna. En höjdare för Lilla P. Får åka traktor och klappa kalvar.

På eftermiddagen skjutsades den Lilla till pappan för ett par timmars traktoråkning och jag åkte också iväg på jobb. Kvällsmjölkning på andra gården. Jag hämtade upp Lilla P direkt när jag var klar i lagårn. Vi åkte hem, nattade den lite svårsövda Lilla och sedan en liten kvällsfika innan C kom hem och vi också gick och la oss.

Idag ska pappan iväg igen men för att bala den här gången. Jag och Lilla P kanske kan få till det här med strandhäng idag! Och det med vänner dessutom, det låter väl hur fint som helst!

Trevlig fredag!

Härom kvällen invigde jag något nyinvesterat. En skivstång har fått flytta in. Så Nu när det inte alls finns tid för det där efterlängtade gymmet regelbundet så kämpar jag med att försöka få till bra kroppsstyrkapass här hemma. Det går upp och ner så nu har jag investerat i lite vikter som jag hoppas ska underlätta motivationen. Lite träningsvärk gav det i alla fall efter första passet, underbart!

Likes

Comments

Godkväll.

En måndag och det innebär jobb på Borta-gården, både för mig och C. Vi skjutsade Lilla P först på Sommaröppet så inte tidig, tidig morgon (vi har ju den där himla andra-bilen som står så det blir ett väldans pusslande igen, alla verkstäder har ju semester! Men idag har jag hittat en som kunde klämma in oss i veckan).

Men det blev inte riktigt full dag för mig ändå. Jag var tvungen att åka en timme tidigare då grannen ringde och sa att tre kor var på fel sida stängslet. Samma tre som var ute igårkväll... De som varit så lugnt ett tag nu!

Så bara att rejsa hem. Och med en kraftfoderhink gick de lätt in till de andra igen. Lagomt till att det var dags att hämta den Lilla på dagis. Och så direkt därifrån för att hämta hem pappan. Ja ett himla åkande har det varit idag.

Vi snodde ihop makaroner och korv till middags som vi åt alla tillsammans innan pappan drog iväg med traktor och slåtterekipage på uppdrag. Jag och Lilla P gick ut och tog vår lilla runda kring gården. Vattnade djur (fylla vattenkar), promenerade, grävde i gruset och så. Och när det blev läggdags hoppade Lilla P i pyjamas och fick göra kväll med välleflaskan i vagnen.

Gullrumpan tyckte att mammans träskor var ett måste för att gå ut och lägga sig.

Men träskorna fick vara kvar inne och så gick vi iväg. Mamman lastade en stor stolpe på vagnen och en bit tråd. Jag lokaliserade felet till rymmarna när jag släppte in de på eftermiddagen. Hel tråd men de går runt stolpen ute i vattnet, Och det är typiskt för dessa djur, när de nu kommit på nånting så görs det konstant, därav samma kor och inte fler. Så ner ända längst ner till sjön för att gå ut ännu längre med en stolpe.

-Hej! Vad ska du göra?

Jag lämnade vagnen och den sovande Lilla P på den branta kullen för att slippa ta sig upp för den i långgräset sedan och så gick jag och Kajsa ner till vattnet.

Det finns en anledning till att vi åker över till andra sidan sjön för att bada. Där finns en riktigt sandstrand med sandbotten. På den här sidan sjön är det bara dy och lera. Och här är det lite långgrunt också insåg jag nu. Men sjunker ner två decimeter på direkten i geggbotten och det är sjögräs och allt möjligt. Gruvade mig för detta hela eftermiddagen. Men jag var ju bara tvungen att gå i! Annars går de ju ut och runt inatt igen eller imorgon.


Jag tog av mig byxorna men behöll strumporna på. Himla smart drag måste jag säga! Då kändes det inte fullt lika äckligt att sjunka ner i äckelbotten då man känner allt mellan tåna. Jag hade fullt fokus på att inte tänka på allt som finns här. Alla småkryp, sjögräs runt benen och bara allt äckel. En fot framför den andra. Gick med stolpen och tråden längre och längre ut. Och så blev det trassel på tråden - natuurligvis!! Så där står jag, med vatten upp till trosorna, i sjögräsvatten och får lite smått panik. Kajsa däremot simmar glatt omkring mig och fångar småflugor i luften och hugger efter sjögräs. Jag Trasslar febrilt och får ut nån centimeter i taget. Ger till sist upp och knyter fast den lilla trasselsudden i stolpen som ganska lätt bara trycks ner i botten. Och så fot om fot in mot land igen!

Nöjd över att jag överlevde och inte är full i sjöodjur, sniglar, insekter och sånt *hurv*. Så nu hoppas vi att det inte går så långt ut också för att ta sig runt. I så fall får det bli båtvägen nästa gång.

Inne vid stranden stod den här fina tjejen och väntade nyfiket på mig. En av Charolais-kvigorna.

Och så gick jag upp över den branta kullen, mötte kvällssolen och min sovande Lilla P.

​Men nu hörrni ska jag krypa ner i sängen och sova. Imorgon väntar jobb igen. 

Godnatt!

Likes

Comments

Men hej, hörrni.

Det har inte varit så mycket aktivitet här de senaste dagarna, Jag har haft lite motivationsbrist, på det mesta faktiskt. Men hur skönt är det inte att få ha det ibland? Att inte behöva göra så mycket. Bara vara. Och den här helgen har det varit mest jag och min Lilla P. C har varit på Borta-gården rätt mycket, men alltid kommit hem på eftermiddagen/kvällen. Lyxigt tycker jag. Men imorgon drar andra skörden igång där så då blir det väl mer sena nätter.

Förutom hemmadagar och lite småfix här och där så har vi varit en sväng till stan idag. Jag, Moster Fanny och Lilla P. En bra stadstrip måste jag säga. Inte alls för många timmar och inköpslistan prickades av helt och hållet. Till och med jag fick till ett fynd! Jag som i princip gett upp min jakt på en långklänning som jag letat febrilt efter i två säsonger hittade en det första jag gjorde! Den hängde där, på en galge på Lager 157 för en hundring, bra start!

Och när vi kom hem hade vi besök av två vänner.

Och nu kör vi kväll. En tekopp och skorpa med ost i soffan. Imorgon är det jobb på Borta-gården även för mig.

Så med det önskar jag en trevlig kväll och godnatt.

Att plocka in en kvist Jersmin lite nu och då är lyx. Doftar ljuvligt i köket! Och äntligen blommar de sena pionerna också som får stå och dofta lite här och där.


Likes

Comments

Hej alla ni!

Nu har mina tre dagar på Borta-gården passerat och idag har jag och Lilla P hemmadag. C har dock åkt idag igen för lite jobb där borta, nu när det drar ihop sig mot en andra skörd.

Sån värme vi har de här dagarna också! Kvavt och klibbigt med stekande sol. Inte riktigt my cup of tea om man säger så. Jo om jag får ligga på en strand med fläktande vind och tillgång till svalkande vatten, men inte att jobba i.

Men fördelen med dessa varma dagar är ju de sköna lite mer behagliga kvällarna.

Igår efter att vi ätit middag gick vi ut hela lilla familjen. Uppdraget var att få ut det sista vattenkaret, den här gången till hygget. Där går en bäck men nu börjar vattnet att sina mer och mer. Det är dit den berömda vägtrumman går som C fick krypa igenom i tv och Unga Bönder för han glömt att dra med ett snöre när slangen drogs in för vintern.

Men i år behövdes det inte krypas (och inte heller försöka med den radiostyrda traktorn) utan allt var i sin ordning.

Lite häftigt att när vi grejade med det där för två år sedan hade vi ett kamerateam framför näsan och en liten, liten Lilla P låg i magen. Och nu jobbar vi ihop som familj i samma syssla. Har en liten som ska hjälpa till, skita ner sig och prata med kossor och traktor.

-Eh, hörrni ska vi bära karet eller tar vi en traktor?

Vi tog en traktor, Som Lilla P inte ville gå ifrån.

-Hej hej kossan! Vi ska fixa mera vatten till er.

Efter geggiga sandaler och bajsiga händer så hade kossorna fräsch vatten i vattenkaret.

Vi öppnade också upp en åkerplätt som gränsar till hygget som de får beta av igen. En Mu lyckades fastna i en bit tråd som snodde sig fast kring foten. Självklart en av de kor som inte är den tamaste så det blev ett litet projekt för att få bort den. Hem och hämta kraftfoder och rep och grejer och försöka med alla möjliga metoder för att få fast henne. Lilla P fick sitta i sin vagn utanför stängslet och titta på när mamman och pappa försöka överlista kossan. Och till slut fick vi bort den! Att det inte bara kunde få gå bra? Koppla ihop och installera karet, öppna upp till nytt bete och bara njuta av att se Muorna i den fina kvällen. Nej då blev det en massa extrajobb. Men det är sig likt, det hör till.

Såhär mysig har en av de skygga köttkossorna blivit. Så roligt att se framsteg!

Och efter att vi var klara med allt detta var det hög tid för den Lilla att sova för kvällen. Så han hoppade i vagnen, morsan i springskorna och pappan i bilen (!) och så bar det av, på en kvällstur mot sjön.

​Barnet sov, mamman sprang och pappan tog bilen till badplatsen. Den känslan, att hoppa i dryga tjugogradigt, spegelplankt vatten i kvällsol efter en svettig springtur, ja den är himla bra den! Vi flyttade över en sovande Liten till bilen och åkte bil hem. 

En dag i full rulla från morgon till kväll. En dag helt i min smak, men det var himla skönt att slänga sig (och somna) i soffan sedan.

Likes

Comments

Godmorgon. Här sitter vi och har morgonstund. Frukosten är i magen, Lilla P springer omkring och pappan och jag har Nyhetsmorgon på. En liten stund kan vi sitta såhär men snart måste vi börja packa ihop oss för dagen. Som igår. Jag började lite senare än normalt då Lilla P måste skjutsas på Sommaröppet först. C åkte också med och jobbade på Borta-gården igår.

Jag tror att Lilla P tyckte det var en hit att både mamma och pappa både lämnade och hämtade på dagis igår.

Sedan hade vi en lugn kväll. Vi var alla tre omåttligt trötta. Så efter maten blev det bara gos innan Lilla P gick och la sig. Medans pappan nattade gick jag ut en sväng. I den förvånande varma kvällen. Jag körde en bal till de små och fyllde vatten i badkaren till djuren.

Och idag är det som sagt ungefär samma. Jag och Lilla P ska åka på dagis och jobb men pappan är hemma då han ska på slåtteruppdrag,

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Såhär började vi dagen idag.


Efter frukost hade vi en liten målarstund. Lilla P med sina kritor och koncentrerad mun och mamman med sina fina färgpennor färgläggandes i det lite mer detaljerade blocket.

C har gått färdigt med röjsågen runt alla beten. Så skönt att det är gjort! Duktig han är, i denna värme med broms och flugor och allt vad det är, ja han hade ju hälsat på i ett jordgetingbo idag också... Men det gick bra! Ett stick bara.

När han var klar åkte vi allihopa ner till sjön för ett svalkande dopp. Heelt fel vind så det blåste rätt in på Andra sidan (som vi kallar vårt badställe) Så varken mamman eller pappan hade kvar sugen efter ett svalkande dopp i denna blåst men Lilla P däremot han var en riktig badanka! Han sprang omkring i vattnet blev modigare och modigare och tyckte att det var underbart roligt!

Kajsa fick såklart också hänga med och simmade - kastade sig efter pinnar.


Sen var det en Liten som minsann INTE skulle åka hem. Efter en liten kamp att få på kläder och så lugnade han sig och så åkt vi hem.

Sedan var det mammans tur att jobba. Ett eftermiddagspass i mjölkgropen på andra jobbet. Och efter det blev vi bjudna på underbart kvällsfika i ägarnas nya sommarhus. Så gulligt lite hus att jag blev avis på en gång! Viken precis nedanför och en kvällssol som hette duga.

En finfin avslutning på denna helg. Imorgon väntar jobb på Borta gården, lite senare starttid än vanligt då Lilla P måste skjutsas på dagis först. Så nu har vi, till och med jag har suttit och tittat på sista timmen av fotbollen, det går ju när det är så spännande ju och den avgörande matchen!

Men nu, nu är det sängen som gäller, bums! Godnatt!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw