Tror mig hjärna är på högvarv. Läser "livet efter dig", och budskapet är mer eller mindre ta vara på ditt liv, gå efter vad du vill och vad som gör dig lycklig och lev livet till fullo. Vänta inte.

Det får mig på tankar om framtiden, både min och min mormor och morfars, om vad jag har förlorat i livet och vad jag saknar. Man kan inte ändra det som hänt, även om man hoppas det så innerligt. Jag kan bara önska att de man sårat kan förlåta och att jag själv ska försöka gå vidare med livet och inte leva i det förflutna. Ta vara på de människor jag har runt omkring mig och min familj. Se till att jag reser och får uppleva smärtsamma, galna, euforiska och obeskrivbara ögonblick! Försöka leva helt enkelt och inte fastna i de vanliga rutinerna och leva i det förflutna. Släppa allt dumt man gjort och förlåta sig själv (vilket är lättare sagt än gjort). Våga känna och inte trycka bort känslorna även om det är enklare.

Det låter väldigt djupt men sakerna jag pratar om är från små händelser då jag gjort någon besviken till såklart tyngre grejer, som inte vara där för en person då man borde eller hemska misstag då man sårat personer omedvetet för att man är naiv. Något jag insett på senaste är att man inte kan tränga undan sina misstag och hoppas att de löser sig. Man måste försöka acceptera dom och även försöka förlåta sig själv. Sen kan man gå vidare. Och om man inte gör detta kommer de alltid påverka en, som en gömd skugga som drar ned ens livsenergi. Vet detta för väl då min livsenergi är väldigt låg för tillfället. Inte enkelt att förlåta sig själv eller acceptera ens dumma handlingar.

Tror dessa inlägg är mer för terapi för mig själv. Lyckas faktiskt under tidens gång lista ut varför jag är så nedstämd. Rekommenderar boken såklart! Den är jobbig men får en att tänka till, vilket man behöver i livet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känns som det varit helg nu onsdag, torsdag och fredag då man varit ute och dödat hjärnceller både ons och tor i Stockholm! Fan vad kul det har varit trots att det var mitt i veckan! Man kan lugnt säga att vi hade fett flyt den mesta tiden för vi lyckades med det mesta haha. Jag är då 4000kr fattigare efter dessa tre dagar, helt sjukt haha och har ändå bara spenderat ca 1000kr på kläder och smink. Det är tydligen dyrt att gå ut i Stockholm.... japp, jag som aldrig varit ute där visste ju inte detta och hade då ca noll koll på livet under tiden vi var ute. Vi var på café opera, Sture kompaniet, suite osv. Varsågod era jävlar ni har gjort så jag kan spendera ca 50kr denna månaden. Tack så mycket, älska livet.

Dock var JB fett bra!! Inte haft så kul på en konsert innan vilket jag tror är Moas förtjänst mest då hon är helt störd och skrek som en galen valross 70% av tiden. Och man måste ju säga herrejävlar vad sexig Justin är och han sjunger faktiskt riktigt bra!! Allt som allt bra "helg" men nu återgår man till sitt toppen liv som pendlar mellan hemtjänsten och soffan! Puss

Likes

Comments

Ett uttryck som jag har fått höra på jobbet väldigt mycket på senaste är "man är bara människa". Vilket betyder att ja vi fuckar up, ja vi gör misstag, ja vi kan glömma osv. Det är på ett sätt skönt att känna att man inte är ensam i sina mindre misslyckanden utan att det händer alla. Men när det gäller större saker är det ingen tröst i "man är bara människa". Inte relaterat till jobbet nu då utan när det gäller mer privata händelser. Större saker som att förtränga känslor och händelser och inte kunna släppa destruktiva tankar och därmed förlora sig själv i något man själv har byggt upp.

Började tänka på detta idag när jag blev påmind om en jävligt tuff situation inom min familj och annan skit. Jag hade helt förträngt det och blev så chockad av situationen och av att jag helt hade glömt bort det. "Man är bara människa" vilket betyder att ens försvarsmekanismer och hjärna styr mycket över ditt liv vilket man inte ens inser. Helt sjukt att man kan vara så omedveten om vad man egentligen känner och om sin omgivning bara för att hjärnan har trängt bort det.

Man kan ju säga att jag är intresserad i psykologi hehe. Kan väl avsluta med att säga att det är skönare att vara medveten än omedveten. Även om hjärnan tränger bort vissa minnen och känslor för att de är så jävla tuffa och sårande så är det bättre att vara medveten så man kan göra något åt skiten.

Likes

Comments

Photo bomb från sommaren allt från Lissabon, Köpenhamn, Stockholm och Halmstad. Vilket är de ställen jag har spenderat min mini vacay på när jag haft tid från jobbet på Hemtjänsten. Jobbar konstant men ändå haft en jävligt härlig sommar men nytt folk i mitt liv, nya planer, drömmar och äventyr. Allt har mer eller mindre fallit på plats, man måste bara låta livet göra det ibland. Efter studenten har jag nog inte varit mer förvirrad men livet har en tendens att falla på plats bara man omger sig av rätt människor och våga ta intiativ!

Som Agnes en av mina bästa vänner (& backpacking buddie) brukar säga "allt händer för en anledning, det som är meningen att hända kommer allt hända". Vilket är ett jävligt bra motto att leva efter i nuläget!

Update: backpacking resa till Asien i januari, jobbar/lever på hemtjänsten, pluggar inför HP om en månad, Justin Bieber konsert på torsdag i Sthlm och är nuvarande i Lund och hälsar på syrran som börjat plugga!!

Likes

Comments

Det är så enkelt att gömma sig från livet ibland. Det är bara (i mitt fall) att sätta på en film eller en serie och så försvinner alla problem och oro. Men när filmen slutar och livet kommer tillbaks som ett slag i magen blir allt så mycket mer intensivt och verkligt. Borde man inte istället för att gömma sig, våga och försöka ta tag i livet innan det blir så mycket värre? Det som lockar en till att gömma sig är en snabb och ytterst enkel lösning på problemen, Men en snabb och temporär lösning är värre än att faktiskt ta tag i det jobbiga även om det inkluderar att bli känslomässigt utsatt och sårbar. Du kommer i alla fall i slutändan faktiskt lösa ditt problem. Så för att komma till slutsatsen (ärrad av alla samhällsuppsatser som jag gjort i mina dar), ska jag nu stället för att kolla visare på min älskade serie SATC ta tag i mina problem och våga lösa dem då jag mer eller mindre har undvikt dem i ca 4 dagar.

Likes

Comments

VAD HAR HAG GJORT SENDAN FEBRUARI?? Jag och bästis + mongos har bland annat bilat till sälen för att chilla en vecka hos en kompis suga, typ blivit klar med GA, köpt balklänning & insett vafan jag går ut skolan snart, firat bästis och inges födelsedag, 100-dagars festen och fått lite självrespekt (oklart?).... Kan dock säga att min självrespekt sjönk lite i Prag då life=alkohol. Mamma om du läser detta (jag vet att du gör det, stalker haha) så oroa dig inte jag lever fortfarande... mer eller mindre. Driver för er som inte fattar min humor (som tydligen är den sämsta i mitt gäng - well well I love it)

PÅ TAL OM PRAG, herregud vilken resa! FY I HELVETE JÄVLAR va kul, en toppen resa. Hade verkligen så kul hela tiden. VI hade så tur med resan, underbara restauranger och barer hittade vi och lite sol fick vi också. Ville verkligen inte hem i fredags, ville fortsätta leva livet med möjligheter och nya upplevelser. En drink kan kosta ca 20 kr - hur kan en ute kväll bli dålig då? Pengarna och alkoholen tar aldrig slut! Det enda negativa med resan var att vi inte var där under helgen, men när man har ungefär 30(?) pers som man känner i stan blir vart man än går en himla bra fest. (och ja det bäst med resa - linnea stukade foten och fick sitta i rullstol hela sista dagen, hahah hemskt kul)

Får se hur länge min comeback håller, ha de gött haaajjjj.

  • 559 Readers

Likes

Comments

Herre min skapare vad har jag gjort? Ingenting på lovet förutom att varit sjuk hela lovet och jobbat lite halvdant. Sen när helgen väl kommer och när jag äntligen har blivit lite frisk ska jag dra ut och gå i regnet mitt på natten ungefär 20 min... Icke fungerande hjärna kallar jag det (+alkohol). Kvällen var dock allmänt rolig, det blev en kväll med boysen endast med förkrök hos edvin först sen vidare till Henriksberg vilket faktiskt var helt ok, aldrig varit där innan. De var ungefär som en stor bar med lite dans och spel. Anledningen varför vi drog dit var pga 20kr inträde och vi är fattiga så halleluja! Tror dock att jag behöver mina reserv hjärnor när jag drar ut aka my girls annars så kan jag hitta på lite vad som helst, men ibland är de ändå härligt. En sådan kväll behövdes efter mitt tråkiga lov!

Anyway det är måndag, no shit Sherlock, sov på mattelektionen och larvade mig på gympan då Mimmi höll i dans - hipp balett typ. När jag kom hem till mitt lite uppiffade rum (ny matta!! Loove) så hade jag så tråkigt så jag helt random och oklart nog började testa "hemmafix för vitare tänder". Insidan av bananskal gnidande i 2 min på tänderna + äpple cider vinäger och olivolja i en blandning skulle göra mina tänder vitare. Som ni antagligen kan gissa så var de lite waist of time (ca 5-10 min) för de funkade inte.. Tror jag? Får fråga vännerna imon! För övrigt ska jag packa för Sälen imon, yeeey, åker på onsdag eftermiddag! xx

Likes

Comments

Tänkte bara visa min fin fina studentmössa som vackert ligger i sin lilla låda atm. Taggar såå dagen då den kommer sitta på mitt huvud och jag kommer få springa runt lite smått lullig mitt på dagen! Life Goals att va dragen mitt på dagen. Haha de rimma, ännu ett bevis att de är en perfekt kombo. Bara 113 dagar kvar!! (Om jag nu har räknat rätt och om jag har rätt datum då vi tar studenten.. Men ungefär 100 dagar kvar!!! Omg!!)

  • Fun
  • 879 Readers

Likes

Comments

NYC and tongue!

Syrran kom precis hem från Eksjö, älskar att det första hon säger är att jag stinker. Kärlek på en helt ny nivå! Men iaf vi snackade lite om framtiden over coffee och det verkar som våra liv för en gångs skull kanske samspelar! Eventuellt så kommer vi resa tillsammans till sommar eller senare, vi får se vart vi båda är i våra liv och vad vi vill när tiden närmar sig men framtiden känns lite ljusare! Bara att jag vet att jag har min syster med mig och att hon alltid kommer ställa upp betyder så mycket. Vi har alltid planerat att resa tillsammans och det kanske kommer ske snarare än vad vi båda trodde! Se upp världen (Australien?!?) här kmr systrarna Grönlund och vi är störda i huvudet! Det är en seriös varning.. xx

Likes

Comments