Om du funderar på att skaffa barn. Så här förbereder du dig:

1. Ta reda på hur nätterna kommer att bli. Mellan fem och tio på kvällen går du runt i vardagsrummet med en blöt påse som väger mellan fyra och sex kilo. Klockan tio lägger du ner påsen, ställer klockan på halv tolv på natten. Då stiger du upp och går runt i vardagsrummet med påsen till klockan ett. Ställ klockan på tre. Eftersom du inte kan somna om du går upp klockan två och tar nåt att dricka. Gå och lägg dig 02.45. Gå upp när väckarklockan ringer klockan tre. Gå omkring och sjung i mörkret fram till klockan fyra på morgonen. Ställ klockan på 05.00. Laga frukost. Håll på med detta i fem år. Och se glad ut.

2. Gröp ur en melon och gör ett litet hål i sidan på den, ungefär en golfbolls storlek. Häng sedan melonen i ett snöre, fäst den i taket och låt den svänga från sida till sida. Ta en sked uppblötta frukostflingor och försök sen mata den svängande melonen samtidigt som du låter som ett flygplan. Fortsätt tills hälften av flingorna är slut. Tippa ner resten i knät. Nu är du redo att mata en ettåring. Som förberedelse för lite större barn smetar du kaviar i soffan och sylt på gardinerna. Göm en fiskpinne bakom stereon och låt den ligga där ett par månader.

3. Att klä på småbarn är inte så lätt som det kan verka. Börja med att köpa en bläckfisk och en nätkasse. Försök lägga ner bläckfisken i nätkassen så ingen av armarna sticker ut. Tillåten tid för detta: Hela morgonen.

4. Glöm sportbilen och köp en Volvo. Och tro inte att du kan ställa den fläckfri och glänsande på garageuppfarten. Familjebilar ser inte ut så. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket. Låt den ligga. Tryck smågodis i bandspelaren. Smula sönder ett storpack chokladkex i baksätet. Dra en kratta längs bilens båda sidor. Sådär. Perfekt.

5. Träna på att gå ut. Vänta utanför toaletten i en halvtimme. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut. Gå in igen. Gå ut och ta några steg på trädgårdsgången. Gå tillbaka. Gå nerför gången i gen. Gå mycket, mycket långsamt på gatan i fem minuter. Stanna och inspektera noga varje cigarettfimp, tuggummi och smutsigt papper och död insekt längs vägen. Gå samma väg tillbaka. Skrik att du inte tänker vänta längre, ända tills grannarna kommer ut och stirrar på dig. Nu är du redo att gå ut med ett litet barn.

6. Åk till stormarknaden med något som äger största möjliga likhet med ett förskolebarn- varför inte en fullvuxen get? Om du tänker skaffa fler än ett barn tar du med dig flera getter. Ordna veckoinköp utan att förlora getterna ur sikte. Betala för allt som getterna äter eller förstör.

7. Upprepa allt du säger minst fem gånger.

8. Efter du har städat ett rum så stöka till allt igen och fortsätt därefter till att städa nästa rum, när du är färdig med det så stökar du ner där igen och städar det första rummet igen. Sen stökar du ner det igen och går till det andra rummet och städar där. Sen håller du på så i all evighet.

9. Innan du slutligen bestämmer dig för att skaffa barn. Sök upp ett par som redan är föräldrar och kritisera deras uppfostringsmetoder och brist på tålamod. Ge dem goda råd om hur barnens sovvanor, potträning, bordsskick och beteende i stort kan förändras. Passa på att njuta

(stulen av någon random på fb)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gokväll! Dagen har spenderats på fjärran idag. Nora verkligen älskar att bada och rutschkanan åktes massvis av gånger. Klättra på allt är också superkul, speciellt trappor. Min lilla klätterfia.

Nu nattar jag Nora och ska snart natta mig själv med, är jättetrött 😄 upp och jobba 7 imorgon✌🏼

Likes

Comments

Ååååh, vilken härlig dag! 25 grader och superskönt ute! Nyss inkommen från en promenad med Jackie, Nora och Julia.

Nu ska Julia och jag träna på baksidan innan det blir mat.

Likes

Comments

Godmorgon! Igår stod jobb på schemat, 12-21.15 och Nora hängde hemma hos pappa och storasyster, mysigt!

Natten var sådär, hon ville inte riktigt somna om kl 1 när hon vaknade men tillslut så.

Idag har vi inga planer mer än att min farmor och farfar ska komma förbi och träffa Nora. Känns som en bra dag att bara vara hemma och ta det lugnt, inte så lockande att gå ut i detta tråkiga regnväder... Hörde dock att solen skulle komma till helgen och hålla i sig sen, hoppas det! Skulle vara så skönt med lite roligare väder på dagarna.

Nu ska jag lägga ner huvudet och vila lite. Måste passa på när tornadon sover middag ✌🏼

Likes

Comments

Vi gick ut på en långpromenad och i öronen hade jag Hugo och Paulas podd, jag kan inget annat än att älska deras sätt att vara och hur ärlig och öppen dom är med hur deras vardag faktiskt är. Att det faktiskt inte är en dans på rosor hela tiden som sociala medier oftast får saker att framstå som. Jag har följt deras bloggar länge och extra intressant blir det eftersom dom också har barn och man kan relatera till så mycket av vad dom skriver.

Det är en ständig påfrestning att ha barn men det finns även ingenting bättre heller. Jag vill spendera varje vaken tid tillsammans med Nora och ge henne all uppmärksamhet som det bara går. Uppfostra henne och se henne utvecklas är det bästa jag vet. Även fast jag kan tycka det är hur skönt som helst när Nora har somnat, när man får tid till att slappna av, inte passa upp på någon varje sekund. När man får lägga sig i soffan och bara vila, kolla på nått ostört. Eller åka och träna utan att känna att man missar något (hon sover ju ändå). Det är viktigt tror jag att man själv får rå om sig själv lite även fast man såklart alltid sätter sina barn i första hand.

Nu har vi precis ätit lite pannkakor och tänkte åka ner på stan och hälsa på moster Julia som praktiserar på MQ.

Likes

Comments

God morgon fredag. Natten har varit helt okej, hon vaknade en gång men sen gjorde hon morgon kl 6 istället för 5. Vaknade av att hon pratade med sig själv i sängen, gullhjärtat.

Idag har vi inga som helst planer. Känns skönt faktiskt men vet att jag någon gång vid 1 kommer klättra på väggarna, haha. Så vi får se vad vi hittar på att göra idag.

Likes

Comments

Idag har vi först varit på öppna förskolan, sen åkte vi hem till lunch och åt samt sov. Sen bar det iväg till Linnea och lilla bebisture.

Nu ska vi snart äta mat här hemma sen lite mer lek innan läggdags.

Det är som att sömnbristen har kommit ikapp mig nu, jag sover lunch tillsammans med Nora för jag är verkligen så trött då och går och lägger mig vid halv 10, haha! Dock har jag varit iväg och tränat i tisdags efter Nora har lagt sig (mamma och pappa var såklart hemma ifall Nora vaknade, vi bor ju tillfälligt här), det var starkt gjort tyckte jag. Nu har jag världens träningsvärk som tack 😄

Likes

Comments

God morgon. Har dragit på mig någon förkylning, inte alls kul. Noras inbyggda väckarklocka ringde som vanligt kl 05, upp och hoppa då. Men som tur var så ville hon sova 07.30 så då passade jag också på att sova, så vi sov tills nu kl 10. Nu äter vi frukost nummer två. Gröt till Nora och en smoothie till mig.

Det är så fruktansvärt mysigt när hon börjar bli lite trött och hon lägger ner huvudet mot min axel.

Förövrigt så är vi i en liten jobbig period just nu. Nora utvecklas mycket och det märks på henne. Hon vill klara av allt och gör hon inte det eller om det är något hon inte får göra så gallskriker hon. Inget tålamod alls. Hon ska bli buren, jämt och ständigt och är jag i närheten duger ingen annan. Ibland kan man lyckas sätta ner henne om det finns nått kul att göra på golvet... eller nått bus.

Likes

Comments

Halloj, igen! Det ekade lite tomt här ett tag.

Vi har varit och haft picknick på en liten strand vid vattnet, tog även årets första dopp! Inte Nora dock.

Varit ute i det fina vädret!

Varit ut på restaurang med mamma, pappa och Nora

Gått på långpromenad med moster Julia.

Nu ska jag börja laga lax med spetskål! Jättegott. Vi fick det hos Jakobs syster när vi var där, sen dess har det varit en favvis. Lättlagat men ändå roligare än de vardagliga rätterna så som korvstoganof, spagetti och köttfärssås osv

Likes

Comments