Header

Läsning

Lovisa, aka polichinelle är en favoritbloggerska och influencer när det gäller vegetarisk mat. Nu när jag varit vegetarian i snart fyra månader (hur fort går inte tiden?!) och vet att flera är intresserade av att ta in mer vego i sitt liv tänkte jag dela vidare Lovisas inlägg med tips och idéer för att övergå till en vegetarisk kost . Handfasta tips och massvis med goda recept i ett fullspäckat inlägg, bättre läsning än så kan det väl inte bli. In och lär!

Prestation

Att jag klarat av allt jag satte på att göra listan gällande plugg den här veckan, trots motivationsbristen finns gällande skolan nu. Det är inte alls roligt att ens tänka på den, ännu mindre att gå dit. Men nu är det bara några få dagar kvar och ända in i kaklet kör jag utan problem, snart är jag fri från gymnasiet och beredd på nya möjligheter!

Video

Tid är väl egentligen något vi alla säger vi har för lite av, några extra timmar hade väl inte skadat för någon av oss? Jag har dock totalt lagt ner med att säga att jag inte har tid, för allting är en fråga om prioriteringar. Precis det är Laura Vanderkam inne på i sitt Ted Talks. Tyckte det var ett givande och hon är väldigt rolig att lyssna på!

Klädinspiration

Även om jag inte gillar rosa speciellt mycket egentligen blev jag kär i @Yayas fantastiska set när jag hittade denna bild på hennes instagram, vill också springa runt i ett set av den kalibern, gärna med en matchande glass!

Stund

Att få håret klippt i tisdags. Även om jag inte blev nöjd då och är lite halvosäker nu också så behövdes det verkligen. Nu kanske håret kan må lite bättre i alla fall!

Podcast

#företagarpodden är ju en favorit hos mig, som denna vecka släppte avsnitt ett i sin 2.0 version då Jenny hoppat av och nu fått en ersättare i Julia Selander. Hon verkar vara en cool tjej, 29 år, VD och inte rädd för att sagga mot Günther. Kommer säkert bli jättebra podd nu med, även om Jenny kommer vara saknad!

Påminnelse

Glöm inte bort detta, det stämmer alldeles för väl. Speciellt på tal om att inte ha tid!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag föredrar...

Kött eller fisk - Vegetarian så inget!

Kaffe eller te

Svart eller vitt

Bok eller film

Havet eller pool

Sommar eller vinter

Bad eller dusch

Katt eller hund

Stad eller landsbygd

Chips eller popcorn

Lyx eller budget - Båda, älskar lyx med handlar budget.

Potatis eller pasta

Guld eller silver

Biljard eller bowling

London eller New York

Morgon eller kväll

Choklad eller vanilj

Sola eller bada

Likes

Comments

Nu har jag och mamma precis slagit oss ner i soffan efter att ha ätit hamburgare till middag, vilket jag inte gjort på ungefär ett år, så var väldigt gott! Mätt och belåten nu, perfekt efter en dag med prov, plugg och träning. Ikväll kommer jag inte röra mig många fler metrar utan ska ta igen mig här efter en ganska jobbig vecka. Dessutom behövs det nog inför morgondagen. Då väntar ett träningspass, en sväng på marken och efterlängtad vinprovning! Ha en härlig fredag och helg❤️

Likes

Comments

Idag tänker jag bjuda på recept på vegetarisk grekisk moussaka, min absoluta favoriträtt. Var helt säker på att jag redan delat med mig av denna, men tydligen inte. Det är något som tar lite mer tid, men så värt det och det är inte alls svårt, bara lite fler moment. Därför blir det nu en perfekt gåva till dig denna fredag, jag rekommenderar dig att göra den redan i helgen, allra helst redan ikväll!

Ingredienser

Färssås
1 gul lök

olja

2 vitlöksklyftor

300 g fryst färs, jag brukar använda Icas sojafärs

2 msk tomatpuré

1 pkt krossade tomater (à ca 400 g)

1 tsk torkad oregano

1 tsk salt

svartpeppar

Bechamelsås
2 msk margarin

2 1/2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

0,5 tsk riven muskotnöt

0,5 krm malen kanel

0,5 tsk salt

vitpeppar

Övrigt

1 Aubergin

0,5 kg potatis

Riven ost

Färssås

Stek hackad lök och pressad vitlök i olja några minuter. Tillsätt färsen och låt steka med. Addera sedan tomatpuré, krossade tomater och kryddor, låt småkoka medan du gör resten.

Bechamelsås

Smält smöret och rör ut mjölet i det. Tillsätt sedan mjölken lite i taget och vispa under tiden. Låt sedan koka upp tills såsen tjocknat under omrörning, tillsätt kryddorna och ställ åt sidan.

Övrigt

Skär auberginen i tunna skivor och stek gyllenbruna i olja, skiva potatisen. Enklast är det med en mandolin!

Montering

Lägg potatisen i botten och toppa med ett lager av färssås. Bre ut skivor av aubergine och sedan på med resten av färsen. Lägg på ett nytt lager av aubergineskivor och avsluta sedan med bechamelsåsen. Toppa med riven ost och grädda på 200 grader i cirka 40 minuter tills potatisen är mjuk och den fått fin färg. Servera med sallad och njut!

Likes

Comments

I tisdags var jag ju hos frisören och klippte mig, för första gången på säkert tre år. Jag brukar låta bli att klippa mig för jag helt enkelt inte litar på frisörer med mitt hår då jag har fått det förstört flera gånger innan. Så jag var inte direkt taggad i tisdags när jag gick dit, men det var verkligen välbehövligt. De slitna topparna försvann och så klippte vi upp håret lite. Direkt efteråt så kändes och såg det verkligen hemskt ut också, några tårar fälldes kan jag säga. Det är så med lockigt hår att det drar upp sig enormt och blir JÄTTEkort direkt när man klippt det. Men efter att fått duscha och styla det själv så känns det betydligt bättre och jag börjar faktiskt gilla det mer och mer.

Så här är en sneakpeak, bättre bilder kommer framåt!

Likes

Comments

För en tid sedan hittade jag till bloggen Lindaz.se och blev helt klart frälst av allt snyggt business mode där inne. Linda Nordén är fantastisk på att få ihop outfits, men även en kvinna i karriären också på riktigt vilket gör att hela bloggen fylls förutom med outfit, också mängder med tips. Förutom det skriver hon även en del av sitt liv, alltid med väldigt fina bilder. Hela bloggen känns för mig som läser en del utländska bloggar väldigt osvensk, något som jag verkligen gillar. Gå in på Lindas blogg och inspireras, och du hittar henne även på Instagram @lindaz.se

Likes

Comments

Ja idag är en sådan där dag jag har fått kämpa med att vara produktiv. Vi har en stor inlämning i religion som ska skrivas, men den är svår att förstå och det tar mot att ens öppna dokumentet för mig. Därför har jag sedan jag kom hem från skolan fått limma fast rumpan på stolen med rent tvång och arbeta mot den uppsatta deadlinen huvudet satt. Jag brukar göra så när något verkligen måste bli gjort, bestämma vad som ska bli gjort och inte ge mig själv tillåtelse att göra något annat förrän det är klart. Så nu har jag gjort det för dagen och del ett av religionen är klar, då får jag äntligen lägga den åt sidan, i alla fall för idag...

Så nu ska jag se om jag ska förbereda lite för middagen, skriva ihop blogginlägg och göra lite granola till frukostarna då jag har slut. Lite småfixande som ska göras som vanligt dessa dagar, hann ingenting igår eftersom vi var borta hela eftermiddagen. Mamma är inte hemma förrän sent så bäst att passa på att få lite gjort innan maten ska lagas och så. Det är ju inte bara plugg som finns på min att göra lista som vanligt!

Likes

Comments

Nu har vi kommit till slutet av alla amerikanska delstater, de två sista ut är Alaska och Hawaii. Hoppas du känner att du lärt dig något under all den här tiden, nu blir det fokus på att lära sig om andra saker!

Allmänbildning
Alaska
Hawaii

Huvudstad:

Juneau

Mest kända stad/städer:

Anchorange

Klimat:

Polarklimat

Befolkning:

Cirka 742 000

Känd för:

Eskimåer, naturen och fiske

Huvudstad:

Honolulu

Mest kända stad/städer:

Hilo, Lahaina

Klimat:

Varmt med över 20+

Befolkning:

Cirka 1,4 miljoner

Känd för:

Naturen, turistmål och kultur

Likes

Comments