Efter bara några timmars sömn var jag ändå förvånansvärt pigg när vi rullade ut till Lindholmen för dag tre. Först på schemat var att vi skulle genomföra första året av affärssimuleringen. Det betydde att vi alltså tog beslut för vårt företag under år ett. Hur mycket de skulle satsa på gällande arbetare, vad vi trodde de skulle sälja för, vad de skulle investera i och liknande frågor. Mycket att ta in och svårt att förstå till en början men vi valde en strategi och tog beslut utefter det.

Efter en paus var det dags för två miniseminarier som vi själva fått välja. Den första jag gick på handlade om mental träning. Det hette Stärk ditt mentala ledarskap som entreprenör och hölls av Daniel Brodecki som också tidigare varit emax-deltagare. Bland annat gick han genom de ämnen i hjärnan som främjade glädje och hur man skulle uppnå dem.

Nummer två var med en av dem som arbetade med appen Wrebit, som är en väldigt enkel bokförings- och faktureringsapp. Han berättade hela deras resa från start up till färdig produkt och hur arbetet sätt ut. Allt från idé till storinvesteringen de fått.

Lunch intogs och sedan var det ett panelsamtal där de gick genom var man skulle vända sig om man ville starta företag och olika frågor kring det. Så bland annat var det representanter från drivhuset, startcentrum, skatteverket, business challenge och liknande.

Genomgång med affärssimuleringsledaren om hur man skulle tänka efter år ett och även en introduktion till dagens tävlingsdel. Det var en pitchtävling där vi fick ett case. Vi skulle ta fram en idé som löste ett samhällsproblem, sedan bestämma hur den skulle marknadsföras och presentera den i en tre minuters pitch, allt detta på 3 timmar.

Vår idé var ett gym som skulle drivas elektriskt helt enbart på den energi som de tränande människorna skapade på träningsmaskinerna. Det gick bra för oss och pitchen satt, förutom att den var för kort så vi i 40 sekunder bara stod och såg på juryn väldigt självsäkert, haha!

Efter det var dagen slut och vi var tillbaka vid 21. Inte långt därefter gick jag och la mig, trött efter få timmars sömn och en intensiv dag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I söndags tog jag och mamma en roadtrip. Vi hoppade in i bilen och styrde kursen uppåt, mot huvudstaden, men inte hela vägen. Utan istället stannade vi i Bålsta. Där bor min mammas kusin och genom henne hade fått lead på ett boende till mig eftersom jag med största sannolikhet flyttar upp för att plugga i höst.

Hur gick det då? Jo hennes granne hyr ut hela sin källare med ett sovrum, vardagsrum och ett kök. Inget superfräscht på något sätt, men väl beboeligt. Hyran är bra och Bålsta känns som ett bra ställe att bo pendlingsmässigt. Därför är alltså boende fixat och jag blir bålstabo till hösten! Känns jättebra, men läskigt haha. Dock väldigt skönt att boendet är klart, då behöver jag inte oroa mig för det. Däremot så känns det som allt gått så bra hittills, tänk om jag inte kommer in på skolan nu?! Vore ju typiskt! Men jag borde ju, så vi håller alla tummar. Det är några veckor kvar till urval 1 presenteras nu!

Likes

Comments

Jag kom till Göteborg redan runt lunch i söndags och mötte då upp Julia som bor och pluggar därnere. Så för att fördriva tiden innan incheckning gick vi långsamt mot lisebergsbyn från city där vi skulle bo under veckan. När det närmade sig så lämnade hon av mig där och jag gick för att starta igång emax!

Först var det incheckning, fick mitt rum och träffade några av de andra som började anlända.

Sedan framåt kvällen så spelade vi kubb och pratade, började lära känna varandra och åt middag. Dock var de allra flesta trötta efter resan så det blev en tidig kväll, det var en tidig morgon som väntade!

Måndagen var det bara att stiga upp vid 6 tiden för att hinna göra sig i ordning innan jag och resten av tjejerna i mitt rum gick för att äta frukostbuffén. Lyxig start varje dag!

Efter frukost hämtades vi upp av bussar och slussades ut till Chalmers campus på Lindholmen. Det hela började med en invigning med grundaren av Emax, Janis, och en grym energi var i hela rummet. Som hela tiden under dessa dagar.

Efter fika väntande två föreläsningar, hur man bygger vinnande team med Mia Carlén och Konsten att slicka röv med Julia Rosqvist. Två inspirerande kvinnor med mycket intressanta saker att säga och lära ut.

Vi delades efter lunch in i olika lag, de som vi sedan skulle tävla i under resten av veckan. Men först så väntade teambuilding för att lära känna varandra. Mitt lag nummer 14, bestående av mig, André, Lina och Pouria var riktigt bra!

Sedan fick vi introduktion till tävlingen, en så kallad affärssimulering. Vi skulle via ett program ta beslut för ett företag under tre års tid och det lag som hade högsta aktiekurs år tre skulle vinna. Så efter introduktionen fick vi se över programmet och äta middag innan vi åkte tillbaka till boendet runt halv 9.

På kvällen tog jag en promenad kring området med Embla som var en av alla härliga coacher under veckan. Först vid 2 var jag i säng sedan och klockan 6 var det bara att gå upp igen för nästa Emaxdag!

Likes

Comments

Video

Videorna som varit mest givande denna vecka kan jag tyvärr inte dela då vi blev visade dem under emax på storbildsskärm. Det var olika människor som snabbt berättade om sin resa och sedan vände sig till oss och berättade om att vi unga entreprenörer där hade möjlighet att göra allt, och att vi verkligen skulle ta vara på emax så mycket vi kunde. Det ger en jäkla energi att höra Ingvar Kamprad säga det kan jag lova!

Video nr 2

Dock så fanns det även en annan video som blev inspirerande då jag blev taggad av en kompis i den på facebook, se och njut!

Föreläsning
Under emax var jag på flera stycken men min favorit blev med en som hette Luar Busó från Google. Han pratade om hur man skulle tänka för att ha ett innovativt företag, och hur google tagit sig dit. Hur de genom att bland annat låta sina arbetare ha 20% av sin arbetstid till att jobba med precis vad de vill och att det lett till några av deras största framgångar. Väldigt inspirerande och jag tror verkligen på det, för när du fritt får tänka så ökar ju kreativiteten, det finns alla möjligheter!

Insikt
Det finns verkligen fler unga drivna människor!!!

Stund
Ja ett tillfälle kan jag inte ta ut från Emax så det får helt enkelt bli hela upplevelsen. Allt ifrån alla gånger man bara pratade med någon på bussen, till föreläsningarna och peppen allt coacher gav. Även tävlingarna och analyserna kring dem. Som du hör, går inte att välja en del!

Likes

Comments

God morgon måndag! Då var jag tillbaka i vardagen igen, dock mer taggad än någonsin tror jag efter förra veckans Emax, kompishäng och midsommarfirande. Det var en galen vecka som var fullspäckad, denna blir då något lugnare i och med att det är dags att återgå till arbetandet. Men det gör mig absolut ingenting, jag är faktiskt bara glad över att få återgå till jobbet nu, har saknat glasskopningen och framförallt mina arbetskamrater. Så denna vecka blir nog riktigt bra den med, ska vi kika på vad jag har planerat?

Måndag
Träning och bloggjobb på morgonen innan glassjobb 10.30-19.00. Efter det ska jag passa på att umgås lite med mamma då hon åker utomlands på onsdag morgon!

Tisdag
Träning på morgonen och sedan glassjobb 10.30-19.00. Sedan åker jag hem till Sandra för att sova där.

Onsdag
Ledig från jobbet så har ett möte på morgonen och sedan ska jag och Sandra åka och shoppa lite. Ska byta några studentpresenter och så. Ska även hitta med att fota till bloggen.

Torsdag
Träning på morgonen och sedan jobb 10.30-19..00. Eftersom mamma åkt vet jag inte alls vad det blir efter jobbet. Men det finns alltid någonting att göra.

Fredag
Träning på morgonen och jobb 10.30-19.00. Efter det åker jag hem till pappa för att spendera helgen där.

Lördag
Jobbar även här 10.30-19.00. På kvällen hoppas jag att jag kan hitta på något, men just nu är ingenting planerat.

Söndag
Ledig dag! Inte några planer här eller än!

Veckans mål

• Pitcha min nya affärsidé för att få feedback på den

• Påbörja en webbkurs jag fick höra om på Emax

• Rensa ur min garderob

• Börja planera flytten (kommer uppdatering gällande detta imorgon här på bloggen!)

• Planera upp inlägg till bloggen

Likes

Comments

Då var jag hemma igen! Efter en fullspäckad vecka i Göteborg kom jag med tåget igår kring lunch och åkte direkt iväg på midsommarfirande. Det kommer komma upp flera inlägg om Emax, men jag tänkte bjuda på en liten snabb introduktion till vad vi gjorde under de dagar jag var nere. Det var så extremt givande, intressant, hektiskt och utmanande. En upplevelse utöver det vanliga helt enkelt, nästan 90 unga entreprenöriellt intresserade var vi. Tänk vilken energi som flödade när vi:

Nätverkande

Var på föreläsningar

Tävlade i affärsstimulering

Hade pitchtävling

Körde teambuilding

Dansade macarena

Var på galamiddag

Bilder av Pavel Koubek

Likes

Comments