Vardagsliv

Fredagskväll och jag tar en paus från affärsplanen. Första utkastet klart och skickat för genomläsning! Firar gör jag genom att läsa, så typiskt mig att inte kunna gå in på ett bibliotek utan att låna med något hem. Men bokmalen i mig har nog varit för svältfödd, jag har just läst ut en 300 sidors bok sedan klockan 1 i dag, haha. Ha en härlig helg hörni❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

UF-året

I lördags var det dags för det första riktiga försäljningstillfället för COrganized UF, vi hade bokat in oss att stå på en marknad i ett köpcentrum här i Örebro. En höstmarknad där det enbart skulle vara UF-företag som skulle stå. Vi var klart nervösa när vi åkte dit, vi hade suttit två dagar innan och sytt upp ett lager av korthållare och bestämt hur vårt bord skulle se ut, för det var även tävling om finast bord. Men tidigt i lördagsmorse hoppade vi in i bilen och körde mot Haga centrum.

Väl där gick allt smidigt och vi fick upp vårt bord fint, och började stå där. Direkt märkte vi att vi absolut hade behövt ett stort plakat som förklarade vad det var vi sålde, för man förstår inte det direkt när man ser dem, och alla var för blyga för att fråga. Så redan där fick vi en lärdom och gjorde ihop en snabb liten lapp, som inte alls var snygg men någorlunda fyllde sin funktion. Efter det gick det klart bättre och för varje gång man fick prata med någon fick vi fram nya försäljningsargument, tankar kring hur vi skulle beskriva vår produkt och snabba svar tillbaka. Och det är det som är det viktigaste vi lärde oss där. Det var så givande att få komma ut i verkligheten och förklara för okända kring vår produkt och vi fick många positiva kommentarer.

Trötta och nöjda åkte vi sedan hem, med sju sålda hållare. Det är vi jättenöjda med, klart fler än vad vi trodde då vi satte målet på 4 stycken. Så superbra jobbat och många lärdomar rikare blev vi. Det viktigaste att vi antagligen kommer behöva arbeta fram en slogan som förklarar vår produkt på enklaste sätt som vi kan använda att trycka upp till säljtillfällen och liknande. För det behövs verkligen och ingenting vi tänkt på innan.

Likes

Comments

UF-året

För några veckor sedan var det dags för kick off på UF-året! Att vara på kick-off var en upplevelse verkligen, var härlig stämning med hög musik och intressant prat kring själva UF. Bland annat tips från själva Ung företagssamhet i Örebro, inspiratörer som tidigare drivit UF och också lite utomstående entreprenörer. Mycket tips att ta vara på och framför allt pepp att köra så hårt som möjligt!

Roligast av allt var dock självklart föreläsningen med Johannes Hansen, som är mental rådgivare. Han beskrev sig själv som en jobbig jävel som hela tiden var på sina kompisar om att satsa, och att inte leva efter rädslan eller alla ursäkter vi har för att inte göra någonting som vi faktiskt vill. Det var vad hela föreläsningen faktiskt handlade om och jag tyckte det var härligt att lyssna på. Roligast var att han engagerade publiken in i det hela. Först tvingades vi alla byta platser så vi hamnade bredvid någon som var helt okänd. Denna person fick vi sedan prata med flera gånger under tiden. Bredvid mig satt då Kristoffer som verkligen brann för matlagning och hade som mål att bli kock. Hur trevligt som helst att träffa honom och någon som är driven, fast för något helt annat än vad jag är.

Dessutom utmanades vi att säga våra drömmar. Jag var en av dem som fick säga det högt i mikrofon till hela salen och möttes av applåder, rop och pepp. För det var hela meningen, att de modiga skulle belönas med peppen man behöver för att man tagit sats och vågat. En härlig känsla, men jag skakade klart på rösten när jag pratade i mikrofon, något jag måste jobba på alltså!

En trevlig dag som resulterade i erfarenheter, ett härligt pepp och några nya kontakter. KUL!

Likes

Comments

Vardagsliv

Här sitter jag och äter lite snabblunch innan jag måste skynda mig iväg för ett läkarbesök. Värst vad allting ser gråtrist ut med detta ljuset, inte ens grönsaksmoset eller kikärtsbiffen med morötter ser rolig ut. Men gott är det i alla fall! Annars idag känner jag mig mest stressad och pressad, suck. Det är mycket som ska göras och dagarna springer på, vilket leder till stress. Därför får jag tänka om och ta det lite lugnt nu, även om det känns svårt. En stressig och fram och tillbaka farande dag idag, blir istället en lugn kväll. Ska se ikapp några tv-program jag och mamma missat i soffan med mjukiskläder. Låter bra tycker jag. Men först klara det som är kvar på att göra listan! Vad gör du idag?

Likes

Comments

UF-året

Vårt nya företag heter alltså COrganized UF och vi syr egna korthållare av återvunnet material som får plats i den vanliga plånboken. Där kan man då förvara sina viktigaste kort och organisera upp dem. Sen kan man plocka ur korthållaren om man inte vill släpa med sig den stora plånboken eller hela väskan, som när man ska ut på krogen, snabbt iväg och handla eller till gymmet. Självklart går det att använda korthållaren bara som den är alltid också om man vill!

Vi har valt att sy dem av återvunnet material för att värna om miljön och tänka hållbart. Dessutom blir det då väldigt få hållare av varje tyg vi hittar och därför skapas en exklusivitet kring att de är unika i sig.

Vad tycker du om vår korthållare? All konstruktiv feedback, frågor eller tankar är bara rolig att ta mot :)

Likes

Comments

UF-året

Nu är det då dags att "avslöja" vad vårt nya UF-företag är. Efter att ha lagt ner Roll & Go, så var det dags att försöka hitta på en ny idé. Faktiskt direkt kom vi på att korthållare var någonting som vi själva letar efter en bra, men inte hittat någon. Jag har ju drömt om några från de finaste märkena, som Chanel eller Louis Vuitton, men förutom dem tycker vi marknaden är ganska tråkig. Där kom tanken om att sy egna korthållare som företag under uf-året, och jag gick igång på idén till hundra. En hel helg satt jag och min farmor och försökte få fram en färdig produkt så som jag sett den framför mig och lyckades efter många timmar och felsömnad.

Problemet som uppstod då var att mina företagsmedlemmar inte alls hade fastnat lika mycket för idén och hade hittat en ny produkt de skulle vilja importera. Frågan blev då om vi skulle gå skilda vägar och att jag skulle göra korthållarna själv och de sin grej. För att lösa den delen så fick vi sitta ner och ha ett möte, diskutera genom båda idéer och vad vi ville. Det slutade med att tjejerna också såg den stora potentialen i korthållarna och ville göra dem tillsammans med mig. Så det ordnade upp sig och jag, Frida och Julia är fortfarande ett och samma företag. Känns otroligt bra att ha dem med mig i detta och jag tror vi kommer göra det fantastiskt.

Det här är flera veckor sedan och mycket har hänt sedan dess. Vi har gått från idé till produkt, skriver nu för fullt på affärsplan, har skaffat en rådgivare och blivit färdig registrerade. Vi har också haft vårt första säljtillfälle och bankmöte. Vi är helt enkelt på gång och det känns bra, vi vill det här och tror det kommer bli fantastiskt. Nu kör vi helt enkelt! Imorgon kommer ett inlägg om vad vårt företag faktiskt är, hur våra korthållare ser ut och lite visionstänk :)

Likes

Comments

Personligt

Fick denna kommentar och tänkte att jag lika gärna kunde ta upp det i ett inlägg. Det stämmer både att jag gått ner mycket i vikt och att jag tränar en hel del. Men nej, jag har ingen ätstörning eller annat liknande problem. Jag har tränat nu under tre års tid regelbundet och har gått ner systematiskt under den tiden, alltså det är inget snabbt ras jag har gjort. Utan en långsam process. Idag eftersträvar jag absolut inte att bli smalare på något sätt och försöker nu hitta den där balansen i vardagen. Det är en gigantisk resa jag gjort som jag är stolt över, men nu bara är den jag är. Jag har valt att försöka vara väldigt hälsosam, för det mår jag bra av. Hoppas det svarade på din fråga Sabina, kram!

Likes

Comments

Vardagsliv

Sitter nu i soffan efter en varm dusch, har precis landat hemma igen efter ett gympass. Skolan gick i vilket fall bra idag trots att detta varit en ganska trött måndag hittills. Nu ska jag i alla fall få lite jobb gjort gällande affärsplanen för UF innan Sandra och hennes mamma kommer hit på middag. Det är något vi börjat göra varje vecka nu att träffas en kväll och äta ihop. Supermysigt och härligt med en sådan kväll att se fram mot, varannan vecka här och varannan hos dem.

Den här bloggveckan kommer att ägnas nästan helt åt UF, då uppdateringarna i det ligger långt efter verkligheten. Därför kommer det varje dag komma ett inlägg om hur det går med företaget, så jag kan blogga i realtid sen! Självklart kommer det även dyka upp hur det var i London också, mer om det längre fram alltså.

Likes

Comments