Header

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Att det är en bristvara och att jag oftast försöker göra så mycket som möjligt av den tid som finns. Inte alltid, men jag tycker alltid det är lite jobbigt när tiden bara går.

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Tidigt på morgonen, ensam vaken och hela dagen framför mig!

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Egentligen har jag inte klar favorit så. Fredagar är väl dock alltid härliga, även om jag även kan uppskatta måndagar till skillnad från många andra.

4. När går tiden som snabbast?

När man tittar på tv.

5. När går tiden som långsammast?

När jag väntar på mat och är jättehungrig.

6. Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Högst 5 minuter!

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Jag tycker om den här, men har alltid varit fascinerad av 1700-talet och den kulturen.

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Extremt snabbt med arbetar på att äta långsamt, som gjort att jag blir jättelångsam istället när jag väl försöker.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Min egen utveckling, laga mat och träning.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Människor som inte ger någonting, onödiga skoluppgifter och håltimmar mellan lektioner

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Vaknar mellan 5-5.30 och lägger mig kring 21.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Att starta alla projekt och idéer jag har.

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Sov! (Denna lista är skriven klockan 7 av hon som aldrig kan sova på lördagsmorgonen)

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

En promenad, frukost och åka till pappa.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Kommit en bra bit in i min karriär men ett fungerande vardagsliv som känns motiverande!

Likes

Comments

Nu har jag nästan precis klivit innanför dörren hemma efter att ha varit i skolan. Så nu är det fredag, ledigt och lov! Dagen har gått någorlunda fort i alla fall och det är skönt att nu ha en vecka framför sig utan att vara i skolan även om det är lite som ska göras även på lovet. Men det struntar jag i nu! Istället har jag bytt om till mjukiskläder och satt på lite bra musik i köket. Min syster har precis kommit hit och vi ska fira henne med mamma ikväll. Så det blir matlagning nu som nedvarvning. När jag frågade min syster vad hon ville ha så förvånade hon med vegetarisk lasagne, hennes önskan är lag (när hon fyller, enbart såklart) så jag ska prova på att höfta fram något gott! Imorgon planerar jag lång god frukost, egen vegetarisk korvtillverkning med farmor och städning inför ännu mer firande av syrran på söndag. Men ikväll blir det bara lugnt. Ha en fantastisk fredagskväll!

Likes

Comments

I lördags så bestämde sig jag och Sandra för att träffas och laga en god lunch tillsammans. Sandra kom med förslaget att vi skulle göra ett recept på svampfylld squash som hon hittade och var sugen att prova på, men när vi var och handlade så var dem så små att de inte hade gått att ha fyllning i, så det blev lite improviserande från min sida som bestämde att vi skulle köpa Aubergine istället. Och det blev verkligen fantastiskt gott! Därför bjuder jag dig på det här receptet, perfekt för fredagsmiddagen eller en härlig vegetarisk lyxlunch!

Recept (2 personer)


  • En ganska stor aubergine
  • En tomat
  • 200 g champinjoner
  • En liten purjolök
  • 1 deciliter Cremé fraiche
  • Salt & peppar
  • Riven ost

Sätt på ugnen på 225 grader. Klyv Auberginen på mitten och lägg in i ugnen. Den ska mjukna så att den är enkel att gröpa ur, det tar några minuter bara. Ta ut den och gröp ur allt innehåll, ställ själva skalen åt sidan. Skär innanmätet från auberginen, tomaten, champinjonerna och purjolöken i mindre bitar och stek allt mjukt. Blanda i cremé fraiche och kryddor och låt sedan koka ihop någon minut. Fyll sedan de urgröpta auberginerna med fyllningen och toppa med riven ost. In i ugnen tills osten smält. Servera med något gott bröd och njut!

Likes

Comments

Hej! Nu är det redan torsdag, snart helg igen och lov väntar för mig. Ska bli väldigt skönt det! Men veckan har hittills gått fort, var ledig från skolan i måndags men spenderade istället dagen på vårdcentralen då hela min kropp har samlat på sig vätska och är alltså dubbelt så stor som den brukar. Jätteläskigt faktiskt, och provsvaren sa ingenting så jag kommer inte heller få veta varför den gör det, har bara fått vätskedrivande tabletter. Förhoppningsvis hjälper dem så att det snart går tillbaka, får inte plats i några skor med mina fötter som svullnat till plus 3 storlekar...

Annars är allt bra med mig! Det har varit en ganska produktiv vecka: Jag har skickat in alla uppgifter som ska in innan lovet, så jag är klar med vad som ska göras. Känns superskönt. Har även börjat söka lite sommarjobb som jag hoppas jag får, planerat för nästa vecka och tagit det lugnt. En ganska ohändelserik vecka som jag hintade om redan i min veckoplanering. Nu ska jag strax åka tillbaka in till stan för att möta upp mamma för mathandling, vi har lite tomt i kylskåpet som ska fyllas. Sedan ska det även handlas födelsedagspresent åt syrran och lite så. Vi passar på när jag har haft inställda lektioner hela eftermiddagen.

Glöm inte att idag är sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet!

Likes

Comments

Som du kanske vet så går jag varannan vecka förmiddag och varannan vecka eftermiddag efter som jag går på JENSEN. Så eftermiddagsveckorna börjar jag inte i skolan förrän ungefär vid lunch. Idag tänkte jag visa hur en typisk morgon kan se ut för mig.

5.30 Klockan ringer och jag hoppar ut ur sängen, inget snoozande!

5.45 Har snabbt snidat om till träningskläder och tagit mig iväg till gymmet för morgonträning.

ca. 8.00 Hemma från gymmet och dags för en dusch.

8.15 Matdags! Oftast äter jag något mer matigare eftersom jag inte har lunch i skolan, utan har istället med mig flera olika mellanmål för att äta under dagen. Är alltid hungrig efter gymmet!

8.20 Äter maten, som idag blev en wok med olika grönsaker, tillsammans oftast tillsammans ett TED Talk.

9.00 Startar igång med att bocka av dagens att göra lista. Oftast är det någonting skolrelaterat som ska göras, idag räknar jag ikapp i matteboken.

10.30 Tar en paus för att jobba lite med bloggen.

10.50 Klär på mig, sminkar mig och förbereder mig för att åka in till skolan.

11.20 Går till bussen för att åka in till skolan.

11.35 Väl på bussen så försöker jag att oftast använda tiden till något produktivt. Ibland passar jag på att skriva på uppsatser, läsa kurslitteratur eller jobbar med spridning av bloggen som den här dagen.

Så här ser mina förmiddagar ut de flesta eftermiddagsveckor. Sedan är det några timmar i skolan och så är jag hemma igen runt fem varje dag. Så det är en standarddag för mig!

Likes

Comments

I söndagsmorse hade jag en morgondejt inbokad med @happinessbyida, som jag fått se skulle till Örebro för utbildning. Ida är en av dem jag lärt känna lite grann via sociala medier för att vi båda två befinner oss i det här härliga samblandningen av människor som är drivna och intresserade av entreprenörskap. Så när jag såg att hon skulle komma hit var jag självklart tvungen att försöka få en liten bit av hennes tid, vilket blev klockan kvart över åtta i söndags innan hon skulle ta tåget hem.

Och vilken människa! Jag älskar ju att träffa andra drivna människor som du som läser måste insett nu då jag tjatar illa om det, och Ida är verkligen en av dem där som är något extra. Vi klickade direkt jättebra och jag måste säga att det kändes som vi var ganska lika överlag. Det blev mycket prat om drömmar, stress, ambitioner och såklart att vi snart tar studenten båda två, och vad som kommer hända efter det. Den lilla tiden där på café Java gick dock alldeles för fort, det kändes knappt som vi hann börja diskutera innan jag var tvungen att följa henne till tåget. Men det blir helt enkelt att fortsätta hålla kontakten (såklart) och se till att snart träffas igen. Varför kan inte alla drivna bara samlas på ett ställe i Sverige? Det hade varit mycket mer behändigt, och vi hade trivts bra ihop haha. En fantastiskt energigivande fika och en ny härlig driven bekantskap, bättre än så kan det inte bli!

Likes

Comments

Allmänbildning
Louisiana
Mississippi
Alabama

Huvudstad:

Baton Rouge

Mest kända stad/städer:

New Orleans

Klimat:

Subtropiskt, så heta somrar och milda vintrar.

Befolkning:

Cirka 4,6 miljoner

Känd för:

Sitt musikliv

Huvudstad:

Jackson

Mest kända stad/städer:

Jackson

Klimat:

Fuktigt och subtropiskt

Befolkning:

Cirka 3 miljoner

Känd för:

Floden och Elvis Presley är född här

Huvudstad:

Montgomery

Mest kända stad/städer:

Birmingham, Hover

Klimat:

Tempererat med mycket nederbörd.

Befolkning:

Cirka 4,8 miljoner

Känd för:

Kanske mest "Sweet home Alabama..."🎤

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag till dig som tittar in här, jag uppskattar dig extremt mycket, det vill jag att du ska veta! Idag är det den där dagen som en del tycker är väldigt överskattad, andra tycker är mysig och en tredje del som inte direkt bryr sig om den alls. Jag själv tycker att det bara kan vara trevligt med en dag som är tillägnad lite extra kärlek och omtanke även om jag inte direkt firar den på något vis.

Idag har jag däremot bestämt mig för att verkligen visa upp kärlek och omtanke, och se till att människor i min närhet får reda på det. Men också människor i mitt nätverk. Idag har jag låtit alla veta hur jäkla grymma de är på det de gör, hur fantastiska människor de är och att jag är glad att jag har dem omkring mig. Det tycker jag fler borde göra och även du nu. Se till att din omgivning får veta hur mycket du uppskattar dem, det är flera timmar kvar av alla hjärtans dag till att göra det. Ett enkelt sms, snapchat eller instagramkommentar räcker långt. Skriv till dina kompisar, familj men också de där som du inspireras av och idoler. De blir lika glada som din mamma, det lovar jag.

Sist men inte minst, glöm inte dig själv. Vad uppskattar du mest med dig? Säg det till dig idag, unna dig något som gör dig glad och se till att den viktigaste personen i ditt liv faktiskt får massvis med kärlek idag.

Likes

Comments