Header

Många är det som inte gillar måndagar och skulle behöva lite extra pepp just på måndag morgon. Min tanke är att försöka erbjuda någon form av motivationsberikande varje måndag, det är bara formatet som är oklart. Så när jag funderar och inte vet så vänder jag mig och frågar till målgruppen, alltså du som är intresserad här. I vilket format skulle du vilja ha denna måndagspepp? I podcast, blogginlägg, video, livesändning på Instagram eller något helt annat? 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här sitter jag i solskenet och njuter av en snabblunch bestående av rester från helgens firande. Tabbouleh, pappas fantastiska tzatziki och baba ganoush. Jag har en efterlängtad studiedag idag och är därför hemma och kan lyxa mig med sådan här mat istället för att sitta i skolan. Så nu under förmiddagen har jag passat på att få lite plugg gjort och jobbat med bloggen. Bland annat har jag skickat iväg lite olika spännande mejl som jag hoppas får positiva svar, läst marknadsföring och lite andra produktiva saker som måste bli gjorda. Strax kommer farmor och hämtar upp mig för då ska jag iväg på ett möte inne i stan och vi ska sedan titta på tyg till min balklänning ihop, spännande! Men nu måste jag skynda iväg för att se till att jag hinner med det sista som ska göra innan jag åker. Ha en fortsatt bra torsdag!

Likes

Comments

Den 15 mars så öppnade ansökningen till universitetet och därför är det nu dags för mig att skicka in det där. Bestämma vad jag förhoppningsvis kommer göra till hösten och tre år framåt med andra ord. Spännande och läskigt! Är du intresserad så kan du läsa om mina val nedan och hur jag tänker kring dem!

Så på min antagningssida kan du läsa följande:

Mitt första val går till Handelshögskolan i Stockholm och deras kandidatprogram i Business and Economics. Handelshögskolan är väldigt högt ansedd och det är svårt att komma in där, då det krävs höga betyg. Förra året var det 19,63 (de räknar inte in meritpoäng) i snitt. I mitt beräknade snitt så kommer jag ligga under det när jag går ut men inte speciellt långt ifrån, vilket gör att det finns en möjlighet att jag kommer in, men det är absolut inte säkert. Dock tänker jag försöka såklart, och därför är det min första prioritet.

Andra valet är Kandidatprogrammet på Stockholmsuniversitet, det som jag var och tittade på förra veckan. Snittet här låg förra året på 20,25 (då med meritpoäng), vilket jag borde klara av att nå som det ser ut nu. Sedan kan ju självklart allting hända men min förhoppning är att tar jag mig inte in på Handelshögskolan så kommer jag vara ganska säkrad in på SU, vilket jag tror också skulle bli jättebra!

Val tre är faktiskt bara en kurs på Stockholmsuniversitet. Det är första kursen i företagsekonomi, precis samma som man har första terminen på kandidatprogrammet. På så sätt så kommer jag kunna läsa precis samma sak och påbörja det programmet så att säga, fast jag egentligen formar mitt eget program på enbart kurser. Förhoppningsvis så behöver jag inte göra det, men det är ju ett alternativ. Då det är Stockholm som jag vill till så kan det bli så att jag tar den chansen om det skulle gå. Annars kanske jag tackar nej och söker kandidatprogrammet till våren istället, då intagningen oftast är lägre.

Så här ser det alltså ut. Nu kan jag ändra och flytta om ända till 18 april, men jag tror att det är mitt slutgiltiga så här. Ni andra som söker till universitetet nu, vad är det ni vill läsa? :)

(Jag står som obehörig eftersom jag inte fått mina slutbetyg än, de får jag ju i Juni när jag väl tagit studenten!)

Likes

Comments

Allmänbildning
Kentucky
West Virgina
Maryland

Huvudstad:

Frankfort

Mest kända stad/städer:

Louisville, Lexington

Klimat:

Kalla vintrar och varma somrar

Befolkning:

Cirka 4,4 miljoner

Känd för:

Whisky, fried Chicken och Fort Knox

Huvudstad:

Charleston

Mest kända stad/städer:

Charleston

Klimat:

Varierar med antal m.ö.h men milda vintrar och varma somrar

Befolkning:

Cirka 1,8 miljoner

Känd för:

Kolgruvor och skogsindustri

Huvudstad:

Annapolis

Mest kända stad/städer:

Baltimore

Klimat:

Varierar i delstaten men nederbördsrikt

Befolkning:

Cirka 5,9 miljoner

Känd för:

Skaldjur och historia

Likes

Comments

Tänkte visa lite hur mitt firande av 19 års dagen har sett ut under helgen genom. I lördags var jag mest trött, tog en promenad och förberedde för söndagen. Ett enkelt firande som inte var något speciellt så att säga. Får slå på stort när jag fyller 20 istället!

Firande med tjejkompisarna på fredagen

Födelsedagsbuffé på söndagen

Varma sidan

Kalla sidan

Grönsaker och röror

En mumsig tallrik

Födelsedagsbarnet

Lite presenter

Likes

Comments

Johanna Sjöö har jag följt länge på hennes blogg, en livsstilsblogg som jag älskar för att du märker hennes driv, det går rakt ut genom skärmen. Alltså har hon länge varit en av mina favoritbloggar på grund av det. Men som synes är hon även en gigantisk inspiration när det gäller att klä sig. Vet ingen som lyckas så bra att kombinera basplagg som hon, det blir alltid med en snygg tvist även fast det är enkelt. Dessutom får hon till den exklusiva touchen som jag också skulle vilja lyckas med!

Alla bilder är lånade från johannasjoo.com

Likes

Comments

Ungdrive är ett projekt där du som går på gymnasiet kan söka sommarjobb, som entreprenör. Det hela går ut på att du alltså kommer starta ditt eget företag med din egen affärsidé under sommaren. Du får ett startbidrag med pengar, en utbildning/kick off/inspiration under några bestämda dagar och sedan har du förutsättningarna för att under sommaren drivna ditt egna företag. Det hela avslutas sedan med att alla träffas igen efter arbetsveckorna. Perfekt utmaning där jag lovar att man kommer växa rejält efteråt. Dels att få prova på att driva eget, men också att få det stöd som man annars kanske inte skulle kunna få om man bara startar som vanligt. Ett perfekt första steg ut i entreprenörsvärlden. Dessutom tror jag att utbildningarna är jätteintressanta och givande, samt det nätverk man kommer bygga upp är fantastiskt att falla tillbaka på sen.

Ungdrive drivs i samarbete med kommunerna i Sverige, så alla är inte med. Men är din kommun med och du är i rätt åldersspann så SÖK! Det här är en sak som är riktigt bra att skriva på sitt CV. Läs mer och ansök på Ungdrives hemsida .

Likes

Comments