Header

Dagarna rusar förbi.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ett "set" jag gjorde på polyvore. Här hittar ni det!

Hej! Har varit ledig från jobbet ett tag nu. Har dock inte känt någon större lust att göra mycket, känner mest för att krypa ner i sängen och bara sova. När jag inte sovit, har jag träffat kompisar, övningskört, pluggat teori, haft gäster, shoppat(...), kollat på dokumentärer och lämnat CV. Igår hjälpte jag till att tona Filippas hår och vi snackade om förändring. Vill så gärna bara klippa mig annorlunda, ersätta hela garderoben etc. MEN, så känner jag varje vecka. Tröttnar så snabbt på att ha samma hårstil att jag ofta säger till min frisör Helén att bara klippa som hon tycker ser bäst ut. En gång gav jag t.o.m henne fria händer hahah. Just nu tänker jag på att klippa kortare och klippa sidoluggen mer. Sedan har jag fixerat mig så mycket på fransk mode. Inte för att jag har varit där eller så(men vill så GÄRNA), utan för att det är så fint och enkelt.

Likes

Comments

Första två bilderna: redigerade. Sista bilden: Oredigerad.

Hej alla fina! Satt imorse och redigerade en bild som jag tog på Isabelle i våras för en uppgift i fotografisk bild. I skolan lärde vi oss att retouchera och redigera bilder, främst när det handlade om porträttbilder inom modefotografin. Jag har lite mixed-feelings om det. Å ena sidan kan det ses som falskt att förbättra hud, ta bort finnar och liknande. Å andra sidan är det en del av industrin. Det betyder inte att bilden är falsk, utan att redigeraren gör det för att försöka nå bildens absoluta potential. Jag ser det som ett konstnärligt uttryck, att jobba med en bild efter att den har tagits. Ljuset kanske inte var perfekt under fototillfället, bakgrunden kanske var för kall osv. Det är även viktigt att förstå att det finns olika genrer inom fotografin. T.ex genrerna modefotografi och dokumentärfotografi. I dokumentärfotografi ska inte bilderna redigeras, de får bara efterbehandla ljuset, konstrasten och så vidare. Mindre förändringar. Jag tycker därför att redigering och modefoto går hand i hand, dock får alla göra hur de vill. Men jag tycker att det är viktigt att inte ändra för mycket och behålla hudens struktur och så vidare. Det var lite tankar jag hade här på morgonen. Ses!

Likes

Comments

Att fota med färgfilter är något jag rekommenderar alla som är intresserade av fotografi. Testade det för första gången förra året och efter det var jag hooked. Det blir inte bara grymma bilder, utan man lär sig mycket mer om ljussättning och systeminställningar. Till dessa bilder använde jag två blixtar, ena hade ett blått färgfilter och den andra hade ett rött. Jag fotade Catalina inför temat HUMAN(har jag för mig??), sedan hängde denna på utställningen i min förra skola, Kungstensgymnasiet.

Likes

Comments