I blant tenker jeg dypt, veldig dypt. På livet, fortiden, nåtiden og fremtiden. Jeg er 20 år og kan si jeg lever et veldig bra liv. Jeg har det helt fantastisk, men jeg føler fortsatt mangel på noe. Tvil på fremtiden, hva skal jeg, hva vil jeg? Jeg er her i Krakow og studerer psykologi. Første tanken var at jeg vil bli psykolog fordi man får en bra utdanning med forhåpentligvis en bra jobb i fremtiden. Tenkte å flytte tilbake til Norge etter studiet for å så jobbe der, sikkert finne meg en mann som også har utdanning og få barn og leve ett vanlig a4 liv som alle andre rundt meg.

Men er det egentlig det jeg vil? Hvordan skal man ellers leve om ikke det vanlige A4 livet? Jeg bor i en fantastisk leilighet i Krakow, studerer på et av Polens beste universiteter, jeg lever så godt her, men fortsatt føler mangel på noe.

Det har blitt så stereotypisk at man skal få seg utdanning for å så få en bra jobb, tjene bra, dra på ferie 3 ganger i året. Ha ei hytte på fjellet, helst to biler og to, max tre barn. Det er jo sånn de fleste lever, for å overleve. Vi trenger jo utdanning, vi må jo ha jobb for å overleve. Alle får seg utdanning nå, men hvor mange av oss utdanner seg innen det fagfeltet de faktisk vil?

Jeg har alltid ønsket å jobbe med mote, men hvordan skal man få seg jobb innen det egentlig? Og ikke minst hvordan kan man tjene bra og ha ett hus, hytte og to biler av å gjøre det? Det er jo så få som slår gjennom bra. Dette var tankene mine først, så jeg bestemte meg for å studere noe som jeg kan ha ei bra fremtid av, men når jeg sitter her nå så tenker jeg, hva i huleste fikk meg til å velge psykologi? Jeg tror ikke jeg har nok interesse i det for å gjøre det bra likevel, og jeg føler jeg waster meg selv ved å studere det. Jeg sier ikke at det å studere er waste of time, for det er det ikke. Det er fint å lære og få seg utdanning. Vi trenger folk som er utdannet i hverdagen, leger, ingeniører, etc. Jeg tenker bare at jeg vil få meg utdanning som jeg vil være interessert i.

Hvor går man herfra? Jeg er så forvirret akkurat nå. Jeg så for meg at jeg skulle komme til Krakow og elske å studere psykologi. Etter 3 år flytte til Norge for å ta master der og få meg jobb når jeg var ferdig med studiet.

Men samtidig, er det ikke det livet handle om? Å flytte og ta feil valg, for å så starte på nytt, angre, og starte på nytt igjen? Eller er det bare jeg som tenker slik. Jeg er bare 20, men skulle ønske jeg allerede var ferdig utdannet og ha en jobb jeg faktisk vil ha. Reise rundt og gjøre noe jeg elsker, noe jeg trives med. Alt kommer vel med tiden, men det er vel nå vi må rette på valgene vi tar, selv om jeg bare er 20 så flyger tiden forbi.

Kanskje vi rett og slett bare har det for bra? For mange muligheter og derfor er det så vanskelig for oss, dagens ungdom å velge hva vi vil gjøre med livet? Jeg har ikke svaret på hva jeg skal gjøre videre, men en ting er jeg sikker på og det er at noe må gjøres. Jeg tror at ingenting i livet er umulig bare du jobber hardt nok for det. Og jeg er absolutt en person som jobber hardt for å nå mål jeg setter meg i livet. Jeg er veldig redd og stresset og usikker på tiden fremover, men det er ikke noe mer enn å bare vente og se.


Bloguj z telefonu komórkowego - Nouw - jedna z najlepszych aplikacji do blogowania - Kliknij tutaj

Likes

Comments

Hei dere!

Igår var jeg på Martin Garrix konsert her i Krakow! Herre gud for noe stemning. Jeg dro med to venninner, vi hadde kjøpt billetter for lenge siden. Det var helt topp stemning, jeg digger slike konserter med den type musikk. Har vært på Martin Garrix konsert tidligere, på Barcelona Beach Festival i 2015, men må si konserten igår var hakket bedre. Jeg har selvfølgelig spammet snapchaten min, for de som ikke har meg på snap: Pattie. Legg meg til og følg meg der, kan si jeg er ganske aktiv der. Legger ved noen bilder her, skal se om jeg får til å sette sammen en film fra konserten siden jeg filmet så å si hele med Gopro kameraet mitt.


Elsker at det hele tiden skjer ting her i Krakow. For ikke så lenge siden var det Justin Bieber konsert, Martin Garrix nå og Enrique Iglesias skal også ha konsert her snart. Det er alltid noe kult å finne på her, uansett. Dette har jeg manglet veldig mens jeg bodde i Trondheim.

Vi snakkes

- Patti

Likes

Comments

Hei dere !

Tenkte å fortelle dere litt om besøket jeg fikk av Pia forrige lørdag. Pia er min bestevenninne som nå bor og studerer i Bergen. Så jeg har ikke sett henne siden august, men vi hadde planlagt når jeg flyttet at hun skulle komme på besøk i November. Det var så sinnsykt godt å se henne. Jeg blir fort litt ensom her i Krakow og hun blir fort ensom der i Bergen så det var absolutt på tide med skikkelig kvalitetstid med henne.

Når hun kom på lørdagen så dro vi til leiligheten min så hun kunne se den først før vi dro videre på Charlotte og spiste frokost der. Kan nok si at Charlotte er en av favorittene mine her i Krakow. Videre tok vi turen til Galeria Krakowska, gigantisk kjøpesenter, for å shoppe. Det ble ikke ekstremt mye shopping, men blir alltid en del.

På kvelden dro vi selvfølgelig ut for å nyte Krakows fantastiske uteliv. Blir nesten litt partyløve av å bo her, hehe. Plassene her kan ikke sammenlignes med noen av de i Norge. De er helt sjuke. Vi tok turen på Coco og Frantic, som er en av de kuleste plassene her. Kan sikkert lage en Krakow guide etterhvert. Vi var ute helt til de stengte, som vil si klokken 05:00. Utestedene her stenger veldig sent!

På søndagen dro vi for å shoppe litt til før vi skulle ut, igjen. Det er ikke så mye uteliv i Krakow på søndager, men det var en plass som var åpen så vi dro dit. Det ble ikke så lenge siden jeg hadde skole på mandagen. Pia skulle dra tilbake tirsdag så vi avsluttet bare med en god middag og gode drinker mandagskvelden. Det har vært en helt uforglemmelig besøk! Gleder meg til neste gang!

- Patti 

Likes

Comments

Hei dere!

Lenge siden sist nå, men det har vært så travelt den siste uken. Pia, bestevenninnen min var på besøk i forrige uke og to dager senere kom Ingrid for å besøke meg. Skal fortelle litt mere om dette i et annet innlegg.

Været i Krakow er så fantastisk for tiden. Det var opp til 16 grader i går og da er det ikke annet enn å dra på en kafe eller bare vandre omkring i byen. Så i går dro jeg og ei venninne på en kafe som heter Charlotte. En fransk kafe midt i sentrum av Krakow. Det er en fantastisk plass som dere må besøke om dere er i Krakow. De servere bare fransk inspirerte frokoster med egne bakevarer.

Fantastisk godt!

Skal snart møte ei venninne for å ta en kopp kaffe før jeg skal på skolen. Tenkte bare å oppdatere litt før jeg stikker videre!

Kos dere <3

- Patti

Likes

Comments

Hei dere!

Tenkte å starte første innlegget med å fortelle litt om meg selv. Så jeg er 20 år, født i Polen og oppvokst i Trondheim. For litt over en måned siden flyttet jeg til Krakow for å studere psykologi. Planen fremover er å dele hverdagen min i den vakre byen her på bloggen med dere.

Hvorfor Krakow? Etter videregående viste jeg egentlig ikke hva jeg ville gjøre, studere eller hvor jeg ville bo. En ting var sikker og det var at jeg skal flytte. Jeg tok meg ett friår hvor jeg jobbet masse, reiste en del og prøvde å finne ut av hva planen skulle være videre. Jeg søkte meg inn på Griffith University i Australia, hvor jeg kom inn, men var ikke klar for å dra så langt borte fra familien og vennene. Jeg søkte meg inn litt rundt omkring i Norge også, hvor jeg endte opp med plassen Statsvitenskap på NTNU. Jeg ville ikke være i Trondheim, jeg ville oppleve nye ting, se verden, møte nye mennesker og bare leve. Så i sommer var jeg i Polen på en liten ferie. I løpet av en dag bestemte jeg meg at det her er det jeg vil. Jeg vil bo her. Så i løpet av 4 dager måtte jeg ordne alle papirene og alt for å søke meg inn på universitetet her. Jeg viste ikke om jeg kommer inn, men håpet selvfølgelig på at jeg gjorde det. På starten av august fikk jeg svar og jeg kom inn. 3 uker senere satt jeg på flyet til Krakow med pappa, og det var definitivt det beste valget jeg har tatt.

Krakow er en fantastisk by. Det er så fint her, det er så mye som skjer her hele tiden at uansett når og hvor så vil du finne noe å gjøre. Det er så mange koselig kaffer, restauranter og alt. Det er også veldig billig, så man kan leve godt her med norsk studielån. Jeg bor i min egen fantastisk fin leilighet og har det helt fantastisk bra her.

Alle dere som er redd for å dra, flytt, ikke vær det. Pakk og dra. Det er tungt i starten, men du vil fort se at det er det beste valget du kunne ha tatt. Liker du det ikke? Da pakker du igjen og drar tilbake.

- Patti

Likes

Comments